חמשירשור שבועי

חרוז עובר

דורש שיוויון של תנועה אחת והעיצור שאחריה. נכון שהוא חרוז מינימלי ולא משובח, אבל הוא מתקבל.

maec

New member
וזה התיק(ו)ן שלי

פגשתי המון תיקנים רחבים שמנמנים וחומים בקומונה אין תריס אך יש כאן תרסיס ועכשיו על הגב הם נחים

maec

New member
לא מבינה רמזים

אני 'מקשיבה למנגינה' של החמשיר, ולפי זה מחליטה אם הוא תקין (מודה שהדרך לא מדעית). אשמח אם תגיד לי מהן, לפי דעתך, המילים שחורגות מהמשקל

ספרי הברות מוטעמות ולא-מוטעמות

סמני - עבור כל הברה לא-מוטעמת וסמני ^ עבור כל הברה מוטעמת. ציירי את השורות שיוצאות לך. צריך לצאת לך אנאפסט, כלומר - משקל בו כל יחידה (רגל) מורכבת משתי הברות ראשונות לא-מוטעמות ואחת אחרונה מוטעמת: --^ צריכות לצאת לך מינימום של שלוש יחידות כאלה, במשקל הפשוט של החמשיר (מבנה א') בשורות 1,2,5 ושתי יחידות כאלה בשורות 3,4. זה מה שיצא?

maec

New member
ספרתי ועדיין יש לי שאלות...

האם שינוי של המילה 'המון' בשורה הראשונה ל'המוני' תשפר אותה? מה עושים עם מילים בנות הברה אחת כמו 'אך', איך אפשר להשתמש בהן בתחילת שורה, הרי הן מוטעמות (או שאני לא יודעת מה פירוש מוטעמות)?

אז ככה:

הבעייה בשורה הראשונה מתחילה עם המילה "פגשתי", ששקולה: -^- ולא --^ (ההטעמה היא על ההברה השנייה ולא השלישית). "המוני" זה אנאפסט קלאסי.
השורה השלישית שקולה טוב, אבל בשורה הרביעית שוב נשבר המשקל. אם תחליפי "אך" ב"אבל" - תפטר הבעייה. השורה החמישית מצויינת. לגבי מילים בנות הברה אחת - שאלת שאלה מצויינת. המשקל כאן נספר לא ע"פ החוקים הדיקדוקיים, אלא ע"פ השמיעה. הדרך הכי טובה "לשמוע, משקל היא לנסות לתופף אותו עם היד, כאשר עבור כל הברה מוטעמת מכים טיפה יותר חזק. דרך אחרת היא לומר אותו ב"טה-טה-טה" ולבדוק איזה "טה" יוצא יוצא מוטעם.

אני אסביר אם עניין ה"טה":

המילה "פגשתי" שקולה טה-טה-טה, בעוד שהיא היתה צריכה להיות שקולה טה-טה-טה יש?

maec

New member
תיקנתי:

בחדרי המוני תיקנים רחבים שמנמנים וחומים בקומונה אין תריס אבל יש כאן תרסיס ועכשיו על הגב הם נחים

נכון

שזה תרגיל כיפי? יש משהו שמאוד מעודד-יצירתיות, בכתיבה על פי מבנים מגבילים.

maec

New member
מבחן התוצאה

הוא שיקבע אם התרגיל היה כיפי (תכונה רעה, צריך לדעת גם להנות מהדרך...)

maec

New member
קשה...

פגשתי תקנית בקומונה רחבה שמנמנית ומלעונה בחדרי אין תריס אבל יש כאן תרסיס וקדיש בבכי אז אמרו לה

אטיוד5

Active member
העם עם מא-אק

דווקא יצא לה מצוין. תודה לשומרי משקל על השיעור. מה עם המשקל הבא? יש פה 'חת חטא ושופטת נרקסיסטית, בכל היא בועטת ספרות מלמדת משקל אף שולטת היום היא את מאאק לופתת

למעלה