חמשת העיוורים \ טולסטוי

mean girl 16

New member
ועוד משהו- באמת אין למי לייחס את

הכלכלה פרט לביבי. שרון אם כבר גינה את ביבי על הצעדים שנקט בהם(למרות שזה צבוע לחלוטין בגלל שהוא חתם ואישר כל תוכנית). ביבי הציל את הכלכלה.

אז לא הבנתי מה הבעייה? :)

1. את הנושא הבטחוני, כפי שכתבת נייחס לראש הממשלה. 2. את הנסיגה, למרות שבאה מאוחר מידי ועל כך כולנו מסכימים, כפי שכתבת, נייחס גם לראש הממשלה. 3. שיעור האבטלה במשק.. בשבילך נייחס זאת לביבי, בסדר? :) 4. תמיכה בינלאומית גבוה, אתה מציע ליחס לכל מי שתרם לנסיגה. אחלה ! אז בעצם אתה אומר ליחס 4 מ- 5 לראש הממשלה. נהדר :) אני שמח שכל מי שעמד בהחלטות ובתוצאות הללו - השב"כ, משרד הביטחון ומשרד ראש הממשלה - נמצאים בקדימה. ומשם אתה ממשיך לקשקש על עמרי שרון.. שבכלל לא רלוונטי ברשימה. למה שלא תדבר על חברי מפלגתך, טרם אתה משמיץ אנשים שיושבים מחוץ לגדר? בלומנטל (מי רוצה כיבוד)?! פייגלין עם התיק הפלילי?! אולי ענבל גבריאלי עם הדוד שלה?! בטח לא התכוונת ליחיאל חזן?! עשה לי טובה.. דבר ענייני. אפילו העמדים בראש המפלגה שלך, עד אתמול לכלכו אחד על השני - וקראו לכל אחד קיצון - אם זה סילבן שטען שהליכוד של נתניהו הוא ליכוד של קיצון ימני ואם זה נתניהו שטען שסילבן נוטה שמאלה ולכיוון פשרה. אז עכשיו הם אוחזים ידים :) נקווה בשבילך שמושכים לאותו כיוון.

izzyr

New member
../images/Emo6.gif אני לא מהליכוד, זה לא רלוונטי

אני מסתכל למפלגתי (שינוי) ואני רואה שאפילו מי שנחשד בהתנהגות לא טובה (פריצקי) סולק. בעוד קדימה מקבלת בזרועות תפוחות את המושחתים, אך כאשר שרון עומד בראשה, אני לא מתפלא. אין לי בעיה שכל מציעי הליכוד יצביעו לשרון, מבחינתי זה באמת אותו דבר. רק אלו שעם שרון לא היו מצליחים להיכנס למקום ריאלי בליכוד, אז הם עברו לקדימה.

mean girl 16

New member
../images/Emo45.gif

תבדקו אחד אחד וכל מי שערק לאריק מהמפלגות השונות ערק מסיבת האינטרס האישי. אף לא אחד עבר מסיבה אחרת ובטח וב-ט-ח שלא מתוך אידיאולוגיה.

אז אם להיות כן איתך -

באמת שאין משהו רע לאמר על ההתנהלות של שינוי בנושא פריצקי. ידעתי להעריך זאת, כמצביע שינוי לשעבר. מה שמשך אותי לקדימה - הוא תוצאות. כי שינוי ידעו לזרוק המון ססמאות באויר.. לפזר המון הצעות חוק.. אבל לא להביא לתוצאה אחת סבירה..

izzyr

New member
האם אתה כן עם עצמך?

כל יוזמה של שינוי נבלמה על ידי ראש הממשלה. חוק טל - ציפי ליבני (כן זו שעכשיו בקדימה) מרחה ועיכבה את תיקון החוק. והיום עוד ממשלת שרון הוסיפה חטא על פשע והרחיבה את החק במקום להחריב אותו. נישואים אזרחיים - שוב הוועדה של בר-און (גם היום בקדימה) היא שעיכבה ושיחקה עם העניין עד שהממשלה נפלה. שרון חתם עם שינוי על הסכם קואליציוני שהוא לא עמד בו, והוא התקווה של הציבור החופשי? הוא זה שמתפרס בפני החרדים, גם בעניין התקציב (290 מילין לכיסם של האברכים) גם בעניין עבודות החשמל בכביש 4. גם בעניין חוק טל. גם בנישואים אזרחיים. גם בהתחייבותו לתת להם את וועדת הכספים http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=657247&contrassID=2&subContrassID=2&sbSubContrassID=0 התוצאה היחידה ששרון הביא לי בעניין זה הייתה הפרעה לשינוי לעשות את העבודה. נ.ב. לגבי פריצקי, יש קודי התנהגות שאנו מצפים מנציגי ציבור, פריצקי עבר אליהם ולכן הוא סולק. אני יודע שבשביל אנשי ליכוד וקדימה זה לא מובן למה.

אתה מצחיק, אתה :)

אתה ממשיך בדממגוגיה.. וכותב שלמצביאי קדימה זה לא מובן - וכולם אומרים לך שכן! הרי רק בהודעה קודמה לכך כתבתי לך שההתנהלות בנוגע לפריצקי היתה עניינית וטובה, לדעתי! אל תעשה צחוק מעצמך :) אתה מלין על 290 ש"ח לחרדים.. אבל שוכח שלפיד הסכים לקחת 0 0 7 מליון תמורת הצבעה בעד התקציב :) יש לפיד לחילוניים?! כולם מדברים על מצע - האם ידוע לך שבמצע מפלגת שינוי נכתב במפורש כנגד מסירת "שטחי ארץ ישראל"? ומה הם עשו אחר כך? נכון - תמכו בהתנתקות! ואני שמח על כך. אבל מה זה אומר לגבי מצע מובהק? :) הרעיונות שלפיד מוביל בנושא הכלכלי, לא רעים בכלל, לדעתי.. אבל אנחנו לא ילדים קטנים - והיום, מלבד תוצאות - אין לנו במה לדון.

izzyr

New member
אני צוחק מרוב בכי..

אני ממשיך בדמגוגיה? מה זה דרך התגוננות? על פי אמות מידה של מפלגת קדימה צריך לתת לפריצקי צל"ש
הרי לעומת שרון והנגבי ואחרים, הוא ממש מלאך. אני מלין על 290 מיליון ש"ח שהלכו להגדלת קיצבת האברכים, כסף מזומן לחרדים. אני לא מלין על שינוי תקמיב בס"כ 700 מיליון ש"ח לטובת כל האוכלוסיה, הסטודנטים, החולים, מלחמה בתאונות דרכים ועוד הרבה דברים טובים.. הנה קישור סתם שתדע http://shinui.org.il/site/article.asp?id=929&search=1 במצע שינוי מעולם לא נאמר ששינוי נגד החזרת שטחים, זה לא נכון ואתה יודע זאת וכולם יועים זאת. לגבי התוכנית הכלכלית, בלי שינוי זה בחיים לא היה עובר, מה אם חזן? וש,ס? זה היה עובר. זו התוכנית הכלכלית שלנו. אני מצטער, תצטרך להשתדל יותר... אגב זה מה שאולמרט מתכנן לסטודנטים.. תודה לכם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3187432,00.html

בוא נהייה עניינים יותר ונדבר עובדות

תן לי בכתב, בבקשה, את ההצלחות של שינוי בקדנצייה ה"חלומית" הזאת שלהם. הקישור העליון, לא עובד אצלי, לצערי. בנוגע למצע המדיני - אתה טועה. כך שינוי הציגה את עצמה בפני בוחריה. אתה מוזמן לבדוק בארכיון המפלגה. האתר לא עולה אצלי, לצערי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2957866,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2962369,00.html עוד קצת על הזיגזג של לפיד: http://www.nrg.co.il/online/1/ART/763/286.html http://www.nrg.co.il/online/1/ART/763/351.html בתאבון :)

izzyr

New member
אתה צוחק עלי? ../images/Emo6.gif

את לא מוצא את העניין של המצע של שינוי, (אני לא חושב שיש מישהו שחושב ששינוי התנגדה להחזרת שטחים,) אח"כ אתה נותן לי קישור לכתבה של יוסי בילין! ודעה של דרור ניסן! למה לא מצאת משהו של אלי ישי ואברהם רביץ?
אח"כ אתה מביא קישור לגבי ההחלטה של שינוי שלאור תוכנית ההתנתקות היא מוכנה גי החרדים יהיו בקואליציה (לא בממשלה) זאת בתנאי שגם העבודה יכנסו לממשלה (אגב על פי בקשתה של ציפי ליבני). נו.. זה רק אומר ששינוי יכולה לקחת על עצמה גם אחריות, מעולה! אגב מצחיק לשמוע מישהו שתומך בשינוי מדבר על זיגזג ושינוי דעה.

כשאחזור הביתה. אני מבטיח -

לשלוח את הקישור הרלוונטי. לצערי חלק מהקישורים פשוט לא עולים :) בנוגע לכל מה שהעלת.. יש צדק מסויים בדבריך - ואני מסכים עם כך שהזירה הפוליטית דינאמית! אני לא אשגה במילים חסרות תוכן.. ואמתין כמו כולנו למצע מדוייק של המפלגה. למען כולנו :) כל שרציתי לאמר הוא, שלפעמיים "מצע" הוא רעיון שהדרך אליו, כמו שעשתה שינוי, מלווה בהחמצות אחרות. אני עדיין ממתין לתוצאות של דרך שינוי. אתה מוזמן לפרסם אותן כאן,תודה:)

izzyr

New member
אתה ענק ../images/Emo13.gif

שינוי נמצאת בעיצומה של המערכה. לאחר 50 שנה הייתה ממשלה ללא חרדים, הישג ענק. קיצבאות הילדים קוצצו, בכלל התוכנית הכלכלית לא הייתה עוברת בלי שינוי. כך גם תוכנית ההתנתקות, בלי שינוי זה לא היה עובר בממשלה ואח"כ בכנסת. אנו מעולם לא נסוגנו מהמצע שלנו. גם הסכמתנו שאגו"י תיהיה בקואליציה ולא בממשלה, הייתה בתמורה לכך שהם יקבלו את העקרונות של הממשלה שאנו תמכנו בהם. אנו רוצים להמשיך ולהוביל את הדרך הליבראלית והגישה הנורמלית לחים הפוליטים בישראל, ללא שחיתות וקומבינות. להמשיך את התוכנית הכלכלית ושחרור האזרח מהחוקים של כפיה דתית. האם נקבל תמיכה מהעם? אני מקווה שכן, אך האדיולוגיה שלנו ודרכנו לא נקבעים על פי סקר זה או אחר. אני לא מבין למה אנשים רבין כל כך הולכים אחרי אדם ומפלגה שלא אמרה כלום לגבי שום דבר והדבר היחידי שעומד שם זו תוכנית ההתנתקות שגם אני תמכתי בתוכנית זו. למרות שהתנהלותו של ראש הממשלה גם בנושא זה היה מתחת לכל ביקורת. הוא הלך למשאל במפלגתו וכאשר הפסיד הוא התעלם מזה, גם לא ראוי, אך זו בעיה מפלגתית שלו.

mean girl 16

New member
שים לב כמה שנאה בשינוי

"ממשלה ללא חרדים" נניח ואתה אומר שאתה רוצה שוויון... אז מה כל כך טוב בממשלה ללא חרדים? מה ההישג? שנאה לשמה. אני לא שמה על חרדים, לא אוהבת לא שונאת. אבל השנאה הזאת פשוט מרתיחה אותי.

izzyr

New member
שימו לב כמה שנאה יש בעולם החרדי.

לא מוכנים להתגייס לצבא, שונאים את החילונים לא מוכנים לצאת ולעבוד אלא רוצים לחיות על חשבונינו, שונאים את החילונים

תומרס1

New member
אתה מאוד מכליל

יש חרדים שכן מתגייסים לצבא וכמו שכבר ציינתי הייתי קצין בגדוד כזה... השנאה לחילונים היא גם לא מדוייקת יש לי הרבה חברים חרדים והם לא שונאים אותי או אף אחד מאזרחי מדינת ישראל.. קיצונים וגזענים יש ועוד איך יש אבל השנאה גדלה בעקבות טומי לפיד ומפלגתו מכוננת השלום בארצנו וברור שהם יתגוננו וירגישו שנאה כלפי אנשים ששונאים אותם...

izzyr

New member
../images/Emo6.gif יש חרדים שמתגיסים? כמה 10?

אם עוד לא הבנת אני יוצא בשאלה, אתה יודע כמה אנשים התגיסו בכול הישיבה שלמדתי? 2 ואני 1 מהם. אז תנסה לעבוד על מישהו אחר. הדתיים הלאומים מתגייסים או החרד"לניקים, אך לא החרדים. החרדים לא שונאים את החילונים, הם רק לא רוצים שהם יגורו לידם, לכן הם הקימו וועדת אכלוס בביתר עילית על מנת לוודא שחילונים לא יכנסו לעיר. הם לא ישרתו איתם בצבא, גם אם זה אומר שסטיסטית יותר חילונים ימותו. הם לא ישתתפו איתם בכוח העבודה, גם אם זה אומר שאנו נשלם יותר מיסים. הם לא ישלמו ארנונה גם אם זה אומר שאנו נשלם יותר. הם יכפו אלינו חוקים דתיים, גם אם אנו לא ממש רוצים בכך. הם יקחו לנו קיצבאות ילדים מנופחות וקיצבאות אברכים, וקיצבאות בחורי ישיבה והנחות בתחבורה הציבורית ועוד הרבה תקציבים והנחות אחרים שאנו משלמים זאת. את כל זה הם עשו הרבה לפני טומי לפיד ושינוי. טומי לפיד ושינוי לא מייצגים שינאה, אלא ההיפך, הרצון לשווין. אלא שאנו כל כך התרגלנו שזה כך שאנו כבר חושבים שאם מישהו מעיז לדרוש שוויון הוא בטוח שונא את החרדים. אז לי ולטומי לפיד ולמפלגת שינוי, אין רגשות נחיתות מול החברה החרדית. הם חלק מבני עמי ואני דורש שהם יתנהגו בהתאם. הם יכולים לשמור על אורח חייהם, אך אין סיבה שהם לא ילמדו את ילדיהם מקצוע ואפשרות לפרנס עצמם, אין סיבה שהם לא יתנו כתף במאמץ הבטחוני, אין סיבה שהם לא יצאו לשוק העבודה ויחזירו לחברה בדיוק כמו כל אחד אחר. אתם יכולים למכור את הלוקשים של השנאה וכדומה למי שלא מבין, אך אני מכיר טוב מאוד את הציבור החרדי הרבה יותר ממך, והסיסמאות האלו "שינוי שונאת" לא עובדים אלי ולא על כל אדם נורמלי.

izzyr

New member
זה רק אומר שהחרדים הצליחו שוב...

לנגן לרוב על המצפון "אנחנו שומרים על היהדות" שינוי סתם שונאים אותנו" ואתם קניתם את זה, חבל פריאירים לא מתים רק מחלפים. שתתחילי לשם מיסים את תראי מה תחשבי אז.

למעלה