../images/Emo6.gif יש חרדים שמתגיסים? כמה 10?
אם עוד לא הבנת אני יוצא בשאלה, אתה יודע כמה אנשים התגיסו בכול הישיבה שלמדתי? 2 ואני 1 מהם. אז תנסה לעבוד על מישהו אחר. הדתיים הלאומים מתגייסים או החרד"לניקים, אך לא החרדים. החרדים לא שונאים את החילונים, הם רק לא רוצים שהם יגורו לידם, לכן הם הקימו וועדת אכלוס בביתר עילית על מנת לוודא שחילונים לא יכנסו לעיר. הם לא ישרתו איתם בצבא, גם אם זה אומר שסטיסטית יותר חילונים ימותו. הם לא ישתתפו איתם בכוח העבודה, גם אם זה אומר שאנו נשלם יותר מיסים. הם לא ישלמו ארנונה גם אם זה אומר שאנו נשלם יותר. הם יכפו אלינו חוקים דתיים, גם אם אנו לא ממש רוצים בכך. הם יקחו לנו קיצבאות ילדים מנופחות וקיצבאות אברכים, וקיצבאות בחורי ישיבה והנחות בתחבורה הציבורית ועוד הרבה תקציבים והנחות אחרים שאנו משלמים זאת. את כל זה הם עשו הרבה לפני טומי לפיד ושינוי. טומי לפיד ושינוי לא מייצגים שינאה, אלא ההיפך, הרצון לשווין. אלא שאנו כל כך התרגלנו שזה כך שאנו כבר חושבים שאם מישהו מעיז לדרוש שוויון הוא בטוח שונא את החרדים. אז לי ולטומי לפיד ולמפלגת שינוי, אין רגשות נחיתות מול החברה החרדית. הם חלק מבני עמי ואני דורש שהם יתנהגו בהתאם. הם יכולים לשמור על אורח חייהם, אך אין סיבה שהם לא ילמדו את ילדיהם מקצוע ואפשרות לפרנס עצמם, אין סיבה שהם לא יתנו כתף במאמץ הבטחוני, אין סיבה שהם לא יצאו לשוק העבודה ויחזירו לחברה בדיוק כמו כל אחד אחר. אתם יכולים למכור את הלוקשים של השנאה וכדומה למי שלא מבין, אך אני מכיר טוב מאוד את הציבור החרדי הרבה יותר ממך, והסיסמאות האלו "שינוי שונאת" לא עובדים אלי ולא על כל אדם נורמלי.