איך הגעת למסקנה?
אנחנו רואים את זה לדוגמה ברמת המדעים. לפי החלוקה המקובלת והנפוצה ביותר, יש שלוש סוגי מדעים, כאשר כל אחד מהם, בערך ובקירוב, מכיל שליש מכל המדעים שקיימים כיום: המדעים הריאליים, מדעי החברה והמדעים ההומאניים, כאשר בכמעט כל המדעים הריאליים קשה להסתדר בלי חמש יחידות במתמטיקה (כלומר שליש מכל המדעים הקיימים כיום), ובכמעט כל המדעים החברתיים והמדעים ההומאניים (כלומר שני שליש מכל המדעים הקיימים כיום) קשה להסתדר בלי חמש יחידות באנגלית.איך הגעת למסקנה?
ברור שכך!!!
מסכים. לימודי מתימטיקה ברמה גבוהה טובים למי שמתכננים מקצוע שמחייב את התחום הזה ברמה גבוהה. רוב רובם של המקצועות אינם כאלה. אנגלית לעומת זאת טוב לדעת ולהכיר ברמה גבוהה ללא כל קשר למקצוע המתוכנן בעתיד.חמש יחידות באנגלית יותר חשוב מחמש יחידות במתמטיקה.
זה נכון. אומנם ספרדית מדוברת ביותר מדינות מאשר אנגלית אך האנגלית עדיין שפה חשושבה יותר מאשר הספרדית.מסכים. לימודי מתימטיקה ברמה גבוהה טובים למי שמתכננים מקצוע שמחייב את התחום הזה ברמה גבוהה. רוב רובם של המקצועות אינם כאלה. אנגלית לעומת זאת טוב לדעת ולהכיר ברמה גבוהה ללא כל קשר למקצוע המתוכנן בעתיד.
זה חשבון, לא מתימטיקה. חשבון שאגב, לומדים במגזר החרדי גם בלי להזדקק ללימודי ליבה.זה נכון. אומנם ספרדית מדוברת ביותר מדינות מאשר אנגלית אך האנגלית עדיין שפה חשושבה יותר מאשר הספרדית.
אך , לדעתי, עדיין מתמטיקה יותר חשובה להרבה מקצועות טכניים.
אפילו לעורכי דין, למשל, על מנת לחשב את הסכום המגיע להם עבור תביעה שבה קבעו שכר טירחה של 25%+מ.ע.מ למשל!
וחשבון זה לא מתמטיקהזה חשבון, לא מתימטיקה. חשבון שאגב, לומדים במגזר החרדי גם בלי להזדקק ללימודי ליבה.
חשבון זה נושא בודד אחד בתוך המתמטיקה. החשבון כנושא בודד, חשוב יותר מהאנגלית בשלמותה, זה נכון. אבל המתמטיקה בשלמותה, חשובה פחות מהאנגלית בשלמותה.וחשבון זה לא מתמטיקה
לא במובן שאנחנו מדברים עליו. תראה לי תלמיד תיכון שמלמד מלימודי חשבון. לעומת זאת כאלו שמפחדים מהמקצוע המכונה מתימטיקה, לא חסרים.וחשבון זה לא מתמטיקה
דיברתי על אנגלית. לא היסטוריה. אתה מנסה כאילו לזלזל על-ידי עצם כך שאתה אומר "היסטוריה" כי אפילו אתה מכיר בחשיבותה האדירה של האנגלית.ברור שכך!!!
ללא היסטוריה אין סיכוי שתצליח לגמור בהצלחה במגמות:
אוירונאוטיקה, אדריכלות, הנדסת מבנים, רפואה ועוד!!
הצלחת בהיסטוריה ואתה כבר חצי מהנדס אוירונאוטיקה!!!
וכמה מקצועות טכניים יש לעומת כמה מקצועות שמדרישים אנגלית?זה נכון. אומנם ספרדית מדוברת ביותר מדינות מאשר אנגלית אך האנגלית עדיין שפה חשושבה יותר מאשר הספרדית.
אך , לדעתי, עדיין מתמטיקה יותר חשובה להרבה מקצועות טכניים.
זה לא מתמטיקה. זה חשבון. וכן, זה נכון שחשבון יותר חשוב מאנגלית, אבל חשבון הוא נושא בודד בתוך המתמטיקה ולא הנושא הנידון. הנושא הנידון הוא המתמטיקה בשלמותה, עם דגש על כזאת שהיא ברמה של חמש יחידות.אפילו לעורכי דין, למשל, על מנת לחשב את הסכום המגיע להם עבור תביעה שבה קבעו שכר טירחה של 25%+מ.ע.מ למשל!
נכון. וזה בדיוק כל הסיפור. אף-אחד לא זלזל חלילה בחמש יחידות במתמטיקה וזאת לא הייתה הכוונה שלי אם חלילה זה היה הרושם שהתקבל. אני רק אומר שאנגלית חשובה יותר. זה המקצוע היחיד שחשוב יותר.מסכים. לימודי מתימטיקה ברמה גבוהה טובים למי שמתכננים מקצוע שמחייב את התחום הזה ברמה גבוהה. רוב רובם של המקצועות אינם כאלה.
נכון. כי זה לא רק שיש פי 2 יותר מדעים שצריך בשבילם אנגלית חמש יחידות מאשר מתמטיקה חמש יחידות, ופי 2 יותר עבודות שצריך בשבילן אנגלית חמש יחידות מאשר מתמטיקה חמש יחידות, אלא אפילו יותר מזה, אנגלית, כמו חשבון, אנחנו צריכים לחיים עצמם, ובניגוד למתמטיקה 5 יחידות, שקריטית לפי 2 פחות מדעים מאשר האנגלית, פי 2 פחות עבודות, ואינה קריטית לחיים עצמם כלל וכלל.אנגלית לעומת זאת טוב לדעת ולהכיר ברמה גבוהה ללא כל קשר למקצוע המתוכנן בעתיד.
זה לא רק ה5 יחידות. כל מקצוע המתימטיקה מיותר בעיני בשלב התיכון. דורות של תלמידים מפחדים מהמקצוע הזה, עד כדי בריחה מהלימודים בכלל רק מחשש שלא יעברו את המתימטיקה. כל זאת כי מישהו פעם החליט שזה מקצוע חשוב. למה הוא חשוב? אף אחד לא יודע לומר. אז ברור שיש מקצועות (במובן של מקצוע ממש, בעולם המבוגרים) בהם יש צורך בלימודי מתימטיקה ברמה כזאת או אחרת. אבל מכאן ועד ללחייב את תלמידי התיכון במקצוע היחסית לא קל הזה, יש פער וחבל שאיש לא חושב עליו.נכון. וזה בדיוק כל הסיפור. אף-אחד לא זלזל חלילה בחמש יחידות במתמטיקה וזאת לא הייתה הכוונה שלי אם חלילה זה היה הרושם שהתקבל. אני רק אומר שאנגלית חשובה יותר. זה המקצוע היחיד שחשוב יותר.
נכון. כי זה לא רק שיש פי 2 יותר מדעים שצריך בשבילם אנגלית חמש יחידות מאשר מתמטיקה חמש יחידות, ופי 2 יותר עבודות שצריך בשבילן אנגלית חמש יחידות מאשר מתמטיקה חמש יחידות, אלא אפילו יותר מזה, אנגלית, כמו חשבון, אנחנו צריכים לחיים עצמם, ובניגוד למתמטיקה 5 יחידות, שקריטית לפי 2 פחות מדעים מאשר האנגלית, פי 2 פחות עבודות, ואינה קריטית לחיים עצמם כלל וכלל.
תקשיב, יש משהו בדבריך, ולמען האמת, אז אם כבר, אז עבור הרוב הגדול של האנשים בהמשך הדרך והמשך החיים, כל המתמטיקה של החל מכיתה ז' והלאה מכך היא מיותרת, אבל אנחנו הרי לא באמת יכולים עכשיו לדחוף שש שנים של מתמטיקה לאוניברסיטה כי אז תואר ראשון במתמטיקה יימשך תשע שנים.זה לא רק ה5 יחידות. כל מקצוע המתימטיקה מיותר בעיני בשלב התיכון. דורות של תלמידים מפחדים מהמקצוע הזה, עד כדי בריחה מהלימודים בכלל רק מחשש שלא יעברו את המתימטיקה. כל זאת כי מישהו פעם החליט שזה מקצוע חשוב. למה הוא חשוב? אף אחד לא יודע לומר. אז ברור שיש מקצועות (במובן של מקצוע ממש, בעולם המבוגרים) בהם יש צורך בלימודי מתימטיקה ברמה כזאת או אחרת. אבל מכאן ועד ללחייב את תלמידי התיכון במקצוע היחסית לא קל הזה, יש פער וחבל שאיש לא חושב עליו.
אני לא יודע מה הפתרון ואגב אני גם לא בטוח שאי-אפשר "לדחות 6 שנים" וכו'. הרי מי שלומד את זה בשלב האוניברסיטה מעוניין ללמוד את זה ומן הסתם גם יש לו את הראש לזה, אחרת לא היה ניגש למסלול הזה לכתחילה. ר"ל ששש שנים בתיכון אינן בהכרח מחייבות שש שנים באוניבסריטה.תקשיב, יש משהו בדבריך, ולמען האמת, אז אם כבר, אז עבור הרוב הגדול של האנשים בהמשך הדרך והמשך החיים, כל המתמטיקה של החל מכיתה ז' והלאה מכך היא מיותרת, אבל אנחנו הרי לא באמת יכולים עכשיו לדחוף שש שנים של מתמטיקה לאוניברסיטה כי אז תואר ראשון במתמטיקה יימשך תשע שנים.
מה שכן אפשר לעשות, לדעתי, זה לחלק את הלימודים בבית-ספר החל מכיתה ז' והלאה מכך לשני מסלולים. מסלול הומאני ומסלול ריאלי, כאשר כל קבוצה של תלמידים לומדת את מה שמתאים לה, מה שהיא צריכה, מה שהיא טובה בו, ומה שהיא באמת תצטרך בהמשך החיים.
צודק. התבלבלתי. עמך הסליחה. בבית-ספר ששת השנים של המתמטיקה בין כיתה ז' ל-י"ב זה לוקח שש שנים כי מלמדים באותו הזמן עוד מלא מקצועות אחרים. בפועל ועבור אדם בגיר, שיש לו ראש לזה, שזה התואר שהוא בחר ללמוד אותו ושזה גם הדבר היחיד שהוא לומד במהלך השנים האלו (מתמטיקה), אז את ששת השנים האלו אפשר לצמצם לכדי שנה נוספת לכל הפחות ועד לשנתיים נוספות לכל היותר, מה שיהפוך את התואר הראשון במתמטיקה לכזה הנמשך בין ארבע לחמש שנים, ויש גם תארים ראשונים גם באורכים כאלו, כמו לדוגמה אדריכלות, ואז זה כבר באמת לא כזה בעייתי. אתה צודק. רעיון טוב. את ששת שנות המתמטיקה שלאחר כיתה ו' יש להעביר אל תוכנית הלימודים של התואר הראשון במתמטיקה. אם כך אז אנחנו מסכימיםר"ל ששש שנים בתיכון אינן בהכרח מחייבות שש שנים באוניבסריטה.
גם ברמת חטיבת הביניים. ברגע שמתחילים עם האקס וואי זית (כאמור-בסמסטר הראשון של כיתה ז'), זה כבר מיותר עבור הרוב של התלמידים מבחינת מה שהם ייצטרכו בהמשך החיים.בכל מקרה אפשר לחשוב על פתרונות שונים. הבעיה שלאף אחד אין אומץ לומר שמתימטיקה לא מחויבת המציאות בשלב התיכון. כל עוד זה המצב, מאומה לא ישתנה.
אנגלית חשובה יותר מהטעמים שדיברתי עליהם בהודעות אחרות בשרשור זה. פשוט יש יותר מקומות, יותר מדעים ויותר עבודות שבהן נמצא את עצמנו זקוקים לאנגלית ברמה של חמש יחידות, ואנגלית בכלל, מאשר מקומות, עבודות ומדעים שבהם נמצא את עצמנו זקוקים למתמטיקה ברמה של חמש יחידות או מתמטיקה בכלל. היחס של העדיפות של האנגלית על פני המתמטיקה במדעים, המדעים בכלל, באופן כללי, הוא בערך 2 ל-1. היחס של העדיפות של האנגלית על המתמטיקה בשוק העבודה, הוא שוב פעם, בערך, 2 ל-1. היחס של העדיפות של האנגלית על המתמטיקה בחיים עצמם, הוא עצום עד כמעט אינסופי. הרבה יותר מיחס של 2 ל-1.
אין לי מושג מהיכן המידע ש"דורות של תלמידים מפחדים מהמקצוע הזה"זה לא רק ה5 יחידות. כל מקצוע המתימטיקה מיותר בעיני בשלב התיכון. דורות של תלמידים מפחדים מהמקצוע הזה, עד כדי בריחה מהלימודים בכלל רק מחשש שלא יעברו את המתימטיקה. כל זאת כי מישהו פעם החליט שזה מקצוע חשוב. למה הוא חשוב? אף אחד לא יודע לומר. אז ברור שיש מקצועות (במובן של מקצוע ממש, בעולם המבוגרים) בהם יש צורך בלימודי מתימטיקה ברמה כזאת או אחרת. אבל מכאן ועד ללחייב את תלמידי התיכון במקצוע היחסית לא קל הזה, יש פער וחבל שאיש לא חושב עליו.
זה שאתה יחיד סגולה, יחיד ומיוחד, לא חדש. אבל יש את הרוב הגורף ועליו דיברתי.אין לי מושג מהיכן המידע ש"דורות של תלמידים מפחדים מהמקצוע הזה"
בכל שנותי בבית ספר המקצועות האהובים והקלים ביותר עבורי היו דווקא מתמטיקה ואנגלית.
כן, אני יחיד סגולה, מפתיע ש"גאון" כמוך לא גילה זאת עד כה!!!זה שאתה יחיד סגולה, יחיד ומיוחד, לא חדש. אבל יש את הרוב הגורף ועליו דיברתי.
כן, אני יחיד סגולה, מפתיע ש"גאון" כמוך לא גילה זאת עד כה!!!
כשתרצה להתדיין תעדכן.יש לך איזה שהוא אישור/קישור בהקשר ל"רוב הגורף"??!!
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.