חנונים יקרים

חנונים יקרים

כמו בשיר של אחת מהלהקות האהובות עלי:

Come into my world, See through my eyes. Try to understand, Don't want to lose what we have​
אני מבקש ממכם, כל אחד ורמת הפירוט המתאימה לו... להעלות כאן על הכתב את התקופה הראשונה שהתחלתם להכנס לעולם החנונים... מתי ואיך זה קרה שנפרדנו מ"בני תמותה רגילים" והצטרפנו לקבוצה הזו...

תמיר1991

New member
זה לא קשה כל כך...

זה קרה ב- 4.1.1991, יצאתי בניתוח קיסרי מבטן אמי
ואתם? תמיר.

תמיר1991

New member
בגיל שנה לא, אבל כשהתחלתי לקרוא

בגיל שנתיים וחצי, ובטרום-טרום חובה להקריא ספרים לילדים בגן, היא התבטאה טוב
ואני לא אפרט עוד, זה יישמע כאילו אני משתחצן וזו לא באמת המטרה של השרשור. תמיר.

hopefulman

New member
יפה יפה :)

ואני שירבטתי קישקושים לא ברורים על הנייר עד גיל 5-6 ... אבל אף אחד לא התייחס ברצינות ראויה אל "יצירות הפאר" שלי :). אהה! אבל ידעתי לקרוא ולכתוב כבר בגיל 5.5! נו טוב...רק את השם שלי...בדפוס בלבד... חיחי. דניאל.

הסיפור שלי

הייתי ילד "רגיל" עד כמה שאני יכול להבחין, בערך עד גיל 10~ בגיל הזה, כיתה ג' ד', התחלתי לקרוא בצורה יותר מסיבית מאחרים. התחלתי להתעניין במדע יותר. הבנתי שאני לא מאמין באלוהים. תחילת ההתבגרות שלי. קיבלתי את המחשב הראשון. או עקרונית השני.

hopefulman

New member
מעניין :)

הגעה לתובנה עצמית בדבר אי קיומו של האלוהים בגיל צעיר יחסית במדינה בה הערכים היהודים מודגשים גם במסגרת הלימודית ומחוץ לה נראית לי לא פשוטה. לי אישית , נדרש הרבה יותר זמן לפקפק בקיומו. יכול להיות שזה סתם עיניין אינדיבידואלי. אם מתחשק לך קצת להרחיב לגבי העניין , אשמח לקרוא :). דניאל.

תמיר1991

New member
בדיוק../images/Emo45.gif

כמה שזה קשה, אני הגעתי לתובנה הזו למרות התנגדות של רוב מי שאני מכיר
תמיר.

זה לא שעד אז אלוהים...

...היה חלק אינטגרלי מחיי... ידעתי שפה ושם חברי לגן האמינו בו, עד כמה שילדים מדברים על זה.
בגיל 6 אכלתי, לפי זיכרוני, בפעם הראשונה חזיר, זה היה בארה"ב, נקניק לצד הפנקייק. יכול להיות שעוד לפני אבל אני לא זוכר. כנראה שלא. דיברתי עם ידידה מאמינה על הנושא. היא כמובן מאמינה שאלוהים ברא את העולם, את היקום. היא שאלה האם אני מאמין במפץ הגדול. במה יש להאמין? "אוה, אדון המפץ הגדול, אנחנו עבדיך, אנחנו חטאנו"... לפי דופלר הגלקסיות מתרחקות אחת מהשניה, זאת הוכחה מדעית. כאשר מחשבים את המיקום לפני 15-20 מיליארד שנה קודם, המיקום של הגלקסיות הוא בנקודה סינגולרית, כמו במרכז החור השחור. בנקודה הזו אין משמעות לחוקים פיזיקליים, אין זמן. אין משמעות לטענה מה קרה לפני הנקודה. אבל זה קרה לפני 15-20 מיליארד שנה, למה שזה ישנה לנו כרגע מכל בחינה שהיא חוץ מסקרנות מדעית/פילוסופית? אנחנו חיים כאן, זה מה שחשוב. אם יש אלוהים או אין אלוהים זה לא חשוב לחיים. הדת היא מערכת חברתית וכמערכת חברתית היא סוג של כפיה, חוקים ותקנות, איך להתנהג וכו'. אני צריך לחשוב איך להמשיך את החיבור הזה.

רציתי להוסיף:

If God is dead and an actor plays his part His words of fear will find a place in your heart Without the voice of reason every faith is its own curse Without freedom from the past things can only get worse​
http://www.mamasaidband.com/s_artists/sting_lyrics/history_will_teach_us_nothing_lyrics.html שיר של סטינג. אם האלוהים מת ושחקן מחליף את תפקידו מילותיו של פחד ימצאו את דרכן לליבך בלי קול ההיגיון האמונה תהיה לקללה בלי חופש מהעבר הדברים יכולים רק להרע. המשמעות של השיר זה שצריך לדעת לסלוח. לפתוח את הראש להיגיון, לא ללכת בצורה עיוורת. לפקפק. אסור לקחת שום דבר כמובן מאליו. מי בכלל יכול להגיד לי היכן בתורה או בהלכה כתוב שצריך לצום ביום כיפור?

hopefulman

New member
הקדמת אותי עם אכילת בשר טמא :)

לי הזדמן , לא מתוך מידיעה , לטעום בשר חזיר בגיל 15 בארוחת בוקר במלון אי שם באמסטרדם. את האמת? לא ממש היה לטעמי... אולי כי לא הורגלתי לטעם... אך באופן תדיר יותר ניתן למצוא אותי בולס מאכלים בשריים ובסמיכות גם מוצרי חלב בהפרש של דקות... עדיין זה לא כ"כ ברור לי מהעיל כיצד בתור ילד הגעת לתובנה זו (בהנחה שהשיחה עם אותה ידידה התקיימה בגיל מבוגר יותר) , פרט לכך שכבר בגיל צעיר (ספק מתוך ידיעה) לא הלכת בתלם כמצופה מבחינת היהדות
. גישת ההתיחסות המועלית כאן , כפי שאני הבנתי אותה , נכונה אולי למגזר החילוני אך אינה יכולה להיות חלק מהשקפתו של הציבור הדתי אשר רואה באל גורם אחראי ליצירת עולמנו זה והכוכבים שסביבו ולפיכך מהווה מעין "בעל בית" שיש לנהוג בהתאם להנחיותיו לאות הוקרה על ה"אירוח" שניתן לנו כאשר משמעות העניין היא להישאר כפופים למצוות והערכים השונים. אני , אישית , בתור אדם חילוני , מזדהה עם הגישה שהעלית פה. דניאל.

תעלה לירושלים...

נתקן את ניסיונך הקולינרי... השיחה עם הידידה התקיימה עכשיו. הגישה הדתית פשוט עיוורת...

hopefulman

New member
תודה על ההצעה :)

אם כי מבחינה רגשית , תוך מודעות למקור פריטי המזון , מאוד קשה לי להפר דווקא מצווה זו , להבדיל מרבות אחרות :). לגבי הגישה הדתית - קשה לי להסכים עם מונחים כמו "עיוורת" כי באותו אופן ניתן להגדיר גם את הגישה המדעית/פילוסופית כ"עיוורת" ואותו "עיוורון" והתמקדות באספקט מסויים הם אלה שיוצרים קיומן של גישות שונות. אם כבר , העיוורון קיים לדעתי כאשר האדם מודע רק לקיומה של גישה אחת (אם בעטיו ואם לא) בלבד בעוד , בפועל , קיימות כמה נוספות ואחרות. דניאל.

Im A Believer

New member
נו, מבחינות בריאותיות זה לא טוב...

הסידן שבמוצרי החלב נספג בגוף בקצב שונה מהברזל שבבשר, ואם צורכים את שניהם בסמיכות זה יוצר בלגן ושני הדברים לא נספגים בגוף...\: וגם קצת העיכול של הבשר איטי יותר מקצב העיכול של החלב... וזה עושה בעיות בקיבה...\:

למעלה