המ,
עד כיתה ט' הייתי ילד חכם, עם הרבה ידע כללי, בעיקר בתחומים כמו אקטואליה, היסטוריה וגיאוגרפיה. יחד עם חבר שלי, מוקפים בטיפשים, חשבנו שאנחנו הכי חכמים בעולם. בערך באותה תקופה גם קראתי את הספר הרציני הראשון שלי (עד כמה שאפשר לקרוא לזבל הזה "רציני", אבל זה היה קצת יותר רציני מרם אורן) - האלכימאי, ומרוב שהוא היה כ"כ גרוע, החלטתי שאני חייב לקרוא עוד כדי לטשטש את הרושם, אז קראתי את שר הטבעות ו-1984, ומאז אני לא מרפה מהספרים. מכל מקום, עדין לא הייתי חנון, אלא סתם ילד חכם שעוסק בעיקר בספורט בשכונה. המפנה הגיע בתיכון, כשלפתע הכיתה שלי התמלאה בחנונים (שמרובם סלדתי מאוד, ובחלקם אפילו התעמרתי בחטיבה. כן כן, הייתי בצד הבריוני בעברי) ופתאום הבנתי שיש אנשים הרבה יותר חכמים ממני. לא יכלתי להשלים עם זה, ומחוסר ברירה, פשוט הצטרפתי אליהם (אז הבנתי את משמעות המשפט "אם אתה לא יכול להביסם, הצטרף אליהם"). לקח לי שנה או שנתיים להשלים את הפער, אבל בסופו של דבר הדבקתי את רובם, שלא לומר עקפתי. יש לציין שבעקבות ההתחננות המאוחרת שלי, אני חסר לא מעט מאפיינים חנוניים - אמנם הגברתי מחשבים, ואמנם אני יושב על המחשב שעות רבות, אני מבין קטן מאוד בתחום (אפילו HTML הספקתי לשכוח כבר). שיחקתי פעם אחת בחיי DND, מעולם לא ראיתי אף סרט מסדרת מלחמת הכוכבים (כן, כן...) ובאופן כללי אני מבין קטן מאוד בספרי/סרטי פנטזיה ומד"ב.