חנונים יקרים

אני בספק אם זה לא מיתוס

כמו הטענה שברית מילה מועילה לבריאות, או צום יום כיפור "מטהר" את הבטן...

Im A Believer

New member
קראתי את זה במגזין בריאות ואיכות

חיים שאוהב לנפץ מיתוסים... נחשב?

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

MajorWinters

New member
הקדמתי את כולכם...

אני מניח... כאילו, בשר וחלב, בשר טמא, מעולם לא היה issue אצלנו בבית... אז אני מניח שמרגע שהתחלתי לאכול בשר אכלתי בין השאר גם חזיר. חברה שלך עושה טעות נפוצה אם היא לא מאמינה במפץ הגדול (אלא אם כן יש לה סיבה מדעית שונה). אין קשר בין האל והמדע. המדע בא להסביר "איך?" והאמונה באה להסביר "למה?" ולהגיד "בראשית יצר אלוהים את המפץ הגדול" נראה לי כמו דבר לגיטימי. אם הייתי מאמין באלוהים אם הייתי מאמין בדרך הזו. עם זאת, אני לא מסכים איתך. הדת היא מערכת של חוקים חברתיים, אבל היא לא כופה. היא לא מחייבת. היא מציבה בפניך מערכת חוקים. אם אתה אדם מאמין אתה תעקוב אחריהם. זה כמו שאם תכנס לסרט תסגור את הטלפון ולא תצעק כי זה חוקי הקולנוע, ואם אתה רוצה לראות את הסרט אתה תקיים אותם. אם אתה מאמין באלוהים ואתה רוצה להיות חלק מהמושג של להיות יהודי מאמין אתה תקיים את החוקים. ואם לא מתאימים לך החוקים גם לא מתאימה לך הדת. אבל הדת, כדת, לא כופה דבר.

לא בדיוק

כי הכפיה היא חלק מתהליך החיברות... זה מה שנורמלי לאדם המאמין לחשוב. אם הייתי גדל בבית שומר מצוות, כשרות וכו', הייתי כזה עכשיו, לפי דעתי.

MajorWinters

New member
היית כזה עכשיו...

אבל היית יכול לצאת מזה. מלא מחבריי הם דתל"שים. הם לא אהבו את חוקי הדת ולכן יצאו ממנה. כמובן שהיו בעיות עם ההורים והמשפחה, אבל זה כבר עניין שבין אדם לאדם, לא עניין שבין אדם לדת.

סלוניק

New member
אני חושב שלמרות מה שנהוג לחשוב

כאילו בגיל צעיר יותר האמונה היא נאיבית יותר ולכן נוטים לקבל הכל בצורה פשטנית (אינני אומר שהדת היא פשטנית, אלא שבחשיבה פשטנית וצעירה כן יותר קל לקבל את הפתרונות המוצעים ע"י הדת מאשר ע"י המדע) אבל בסופו של דבר אותן פתרונות דת מציבות שאלות בפני עצמן. כך למשל כאשר הייתי קטן ונאמר לי שאלוהים קיים כי היה צריך להיות משהו שקדם לכל, זה רק הצית אצלי את השאלה של "מה קדם לאלוהים?"

Science Fiction

New member
זה לא כזה מדהים ../images/Emo119.gif

גם אני לא האמנתי באלוהים בגיל עשר [והתחלתי להאמין בכיתה ז'].

SpyKid

New member
זה לא קשור,

יש הרבה חילוניים שמאמינים באלוהים.

תמיר1991

New member
אבל אם הוא חילוני, זה תירוץ טוב

לאי-אמונה באלוהים, למרות שחלק גדול מהחילונים [ולעולם לא אבין למה...] מאמינים באלוהים. תמיר.

MajorWinters

New member
צריך להיות די אמיץ...

כדי להאמין שבסופו של דבר אין שום דבר מעלייך, ושאחרי שאתה מת בעצם אין כלום... ומצד שני, מי אמר שאלוהים שייך לדת? לכן, מהסיבה הראשונה המון מאמינים באלוהים, מהסיבה השניה הרבה מהם חילוניים.

hopefulman

New member
לא נראה לי בהכרח אומץ

לפחות מנקודת מבטי , זה לא דורש אומץ אלא כרוך בכאב (ואולי גם תיסכול) מסויים בגלל ההכרה במציאות האפורה (ולעיתים אכזרית..) לפיה ההיצמדות לערכים החיוביים והנעלים או לשפלים שבהם אינה תמיד משנה ועלולה להטיח בפנינו תוצאות של מצבים בהם אי הצדק "מנצח" כשידו על העליונה , מבלי שחוסר הגינות זו או אחרת תופרע על ידי כוח עליון מגן. עיניין האומץ נראה לי יותר יחסי. אולי דווקא לאדם הדתי נחוץ אומץ כדי להגיע להכרה זו המנוגדת באופן ניכר לערכים אותם רכש ולאופי סביבתו הקרובה ממנה אולי יתבדל (ובמקרים קיצוניים אף ידחה על ידה). אני לא בטוח עד כמה זה תקף לאדם החילוני אלא אם כן התיחסותו לנושא הינה יותר אמביוולנטית ומורכבת. דניאל

אני הפסקתי להאמין בו בערך בכיתה ב'

פשוט הסתכלתי לשמיים ולא ראיתי אותו. מאז הוא לא הופיע (לפני זה, אגב, בגיל 4, פחדתי להסתכל החוצה מהחלון של המטוס על מנת לא לראות אותו ולמות).

אף על פי שאני יודע את הקוים הכלליים

נשמח לשמוע אם את מוכנה לספר

למעלה