אהבה אירוטית
(מתוך מילון פסיכולוגי מודרני. נבדק ונמצא דובר אמת.)
אהבה - אופן מסוים של כמיהה סנטימנטלית (ראה "סנטימנטלי") בעלת צביון של חיבה חזקה חסרת בסיס רציונלי (ראה "רציו") א. לעצם מוגדר, לדוגמה: אני אוהב חמיצת כרוב. ב. לפעולה - אני אוהב לטייל ג. לבני אדם, לרוב נשים. לדוגמה: אני אוהב אותך או אותך (ראה "סטיות").
עם הופעת דימוי של העצם האהוב בדמיון (ראה "דמיון") או במציאות (ראה "מציאות"), עובר האוהב למצב של מתח אמוציונאלי הנמצא ביחס ישר לעוצמת הכמיהה (ראה "תשוקה") וביחס הפוך למידת ההגיון (ראה "הגיון").
מתח זה מתעצם מאוד כאשר מדובר באהבה אירוטית, ועל כן היא מקרה אופייני של התערערות שיווי המשקל הכימי בגוף, הגוררת עמה הפרעות חמורות בתפקודם הביולוגי של מערכות שלמות באורגניזם. להלן כמה מהסימפטומים שלה:
התגברות בפעילות האנדוקרינולוגית, ובפרט גוברת ההפרשה הפנימית של בלוטות האדרנלין; הזרימה המוגברת של האדרנלין לדם מערערת את האיזון במרכיבי נוזל חיוני זה לטובת הכדוריות הלבנות. כתוצאה מכך מתקבלת תגובת שרשרת הפוגעת קשות בכלים תפקודיים ראשונים במעלה באורגניזם; צריכה מופרזת של חמצן והתרחבות מסוכנת של סמפונות הריאות; הפרעה חמורה בדרכי העיכול, הנובעת מעיכוב הפרשת האנזימים לקיבה ולמעיים; פגיעה בתפקודי הפנקריאס, הטחול, הכבד והתריסריון; פעילות מופרזת של בלוטות הזיעה ונסיגה ניכרת בכושר התגובה החשמלית של האפידרמיס; התרחבות והתכווצות מהירה של כלי דם באזור הפנים, הגורמים לחיוורון והסמקה לסירוגין; נסיגה בכושרם של כל שבעת החושים, עם נטיה לקהות וטמטום; עליה חדה בעוצמה ובתדירות של פעימות הלב; לחץ דם גבוה, עם נטיה לשבץ, במקרים קיצוניים, ושיתוק כללי, במקרה הטוב.
אהבתי! אנדוקרינולוגיה, פנקריאס, סימפונות הריאות, אדרנלין, מתח אמוציונאלי, רציו, הכדוריות הלבנות:
הכל רתח בי ולהט,
סער,
געש ,
תסס,
יקד ,
עד...
שנרגעתי.
אתם יודעים יפה כיצד.