חצבת

חצבת

כבר במשך שבועיים , כל פעם שאני פותחת את הרדיו אני שומעת על עוד מקרה חצבת שהתגלה בארץ. מה קורה פה? האם זו מגיפה? מה עושים עם ילדים שלא חוסנו מעולם? האם יש טיפול מונע (מעבר לטיפות ההומופאטיות שאנחנו לוקחים). אשמח לשמוע צפירת הרגעה. תודה

razgalili

New member
צפירות הרגעה עולות ויורדות

לא מתים מחצבת לא מתים מחצבת לא מתים מחצבת לא מתים מחצבת הסכוי למות בחצבת הוא כל כך נמוך שהסיכון למות מתגובה אלרגית לעקיצת דבורה הוא הרבה יותר גבוהה. יש גם חיסונים נגד עקיצות דבורים (באמת יש) שמונעים מוות מעקיצה אבל אתם לא עושים אותם כי הסיכון הוא שולי. כדי לשפר את ההתנגדות הטבעיות לחצבת כדאי לתסף את הילד בויטמין A.

רז- כמה מותר לתת ויטמין A לתינוק בן שנה שלא

מחוסן נגד חצבת על מנת לשפר את ההתנגדות הטבעית לחצבת?

razgalili

New member
לילד עד גיל שלוש

שאיננו בספקטרום יש לעקוב אחרי הכמות היומית המומלצת שהיא 1000IU ליום. אל תעברי את הכמות המומלצת על האריזה של המוצר, במינון יתר לאורך זמן ויטמין A יכול להיות רעיל. לילד בריא יש לדעתי להעדיף בטא קרואטון על פני צורה מסיסה בשמן של ויטמין A כיוון שבבטא קרואטון הרבה יותר קשה להגיע להרעלה. ולהפסיק להתרגש מהחצבת. לא מתים מזה.

razgalili

New member
במקרה שהילד חלה בחצבת

יש פרוטוקול אחר וצריך לתת מנה הרבה יותר גדולה של ויטמין A במכה.

תלתל11

New member
חדשות בשבילך

כן מתים מחצבת כן מתים מחצבת כן מתים מחצבת תמותה מחצבת הופחתה ב-75% במדינות מזרח הים התיכון, בין שנת 2000 ל-2007 (ע"י תכנית חיסונים, כמובן):http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18340334?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA תמותה עולמית מחצבת הופחתה ב-60% בין השנים 1999 -2005: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18046301?ordinalpos=23&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum תמותה של 2.2% בהתפרצות חצבת בקרב הבדואים בנגב בשנים 1990-91: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16564360?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum ועוד לא התחלנו לדבר על SSPE, גם מזה מתים.

מעתיקה מפורום של הורה שכן חיסן

מנסיון אישי- חובה לכל הורה בתי השלישית בת שנה וחצי סיימה זה עתה את חיסונה האחרון-חצבת חזרת אדמת- על חיסון הדחף המחומש , בעקבות הקורות אותנו כבר נוותר. ראשית על אף החיסון לשעלת הילדה נידבקה וידוע לי כי יש עליה משמעותית במספר הילדים המחוסנים הנדבקים בשנים האחרונות. לאחר חיסון החצבת חלתה הילדה הלכה למעשה בחצבת- מסתבר שאחוז מסוים מפתח את המחלה-לא כתופעת לוואי מוחלשת אלא המחלה עצמה. מהלך המחלה היה קשה - אבל עברנו אותו.בדיעבד, אם היה עלי להחליט שוב הייתי מחסנת כנגד דלקת קרום המוח ופוליו בלבד. שעלת וחצבת הן מחלות שניתן להתמודדאיתן, בוודאי אבעבועות רוח וכו... אל תוותרו על שיקול הדעת. חשוב לדעת את יתרונות וחסרונות החיסונים וכי קיימת ככל הנראה מגמה של החלשות חלק מהחיסונים. הרבה בריאות.

אני לא בעד ולא נגד חיסון

מאמינה שהורה צריך לקחת אחראיות ולהחליט ואחר כך כל החיים להיות עם החלטה לילד שלי למשל יש חצבת מוחלשת בגוף כבר שנים!!!!!!!!!! פשוט בחיפוש מוות מחצבת כדאי לראות בגוגל גם תגובות של הורים ועוד תגובה . מוות יש להיזהר מהחיסונים אחותי נפטרה מהחיסון המשולש ואלפי ילדים נשארו משותקים או עם בעיות מוטוריות קשות כמובן משרד הבריאות לא מספר את האמת ומאשים את המערכת החיסונית של הילוד הדר אינו נכון הוכח אלה שהחיסון השעלת גורם לקריסה ש המערכת החיסונית שכך כול חידק (שפעת, פוליו דלקת כרום המוח ועוד מזיקים) יותר להם לפגוע בילד החיסון המחומש חידק השעלת צריך להיות מהונדס גנטית (ולא מומת) לכן יש לבדוק האם יש בעיה אם הספק (ראה רמדיה) הערה משרד הבריאות חייב להפסיק לכסתח דני , רחובות (02.09.04) 8. חיסונים אני חיסנתי את בתי בחיסון שהוזכר בכתבה ומה יצא מזה? ששעה אחרי החיסון מצאנו אותה כחולה וללא דופק במיטה...... אז כדאי שתדעו שיש תופעות קשות לחיסון המחומש. דרך אגב בדקו את הילדה בבית חולים ולא נמצאה סיבה גופנית למקרה אז הרופאים אמרו שזה נבע מהחיסון המחומש. אז בבקשה רופא יקר על תנסה לשכנע אותנו שחשוב לחסן תינוקות.... תגובה ל6 רופא הילדים (02.09.04) אגב הכי מעצבן אותי אישית שאף פעם לא שומעים בתקשורת על נזקים ותגובות שליליות של ילדים לחיסון גם לא בטיפת חלב לא מוסרים את המידע מלא להורה על מנת שיוכל להחליט האם אי פעם שמעת כמה ילדים חוסנו וכן חלו במחלות שהיה מחוסנים נגדם ?????????? האם נערך אי פעם סקר או מחקר מקיף לגבי אותם ילדים שהגיבו לא טוב לחיסון כלשהו ???? היוםבעיתונים ותקשורת מפעילים לחץ ופחד על כל ההורים כן לחסן ילדים שלא חוסנו עד היום והאמת זה עובד אפילו סבתא של בנימין התקשרה ודאגה כלפי אחותו ודרשה לחסן!!!! אז היתי שוב צריכה להסביר לה מה יש לנכד ומה עלול להיות לאחותו כל אחד צריך להיות עם החלטה שלו

JacobSk

New member
גם לילד שלי יש חצבת מוחלשת וזה סיבה איקרית

להדרדרות שלו לספקטר אוטיסטי. עד גיל שנה זה הייה ילד רגיל לחלוטין שקבר התחיל לדבר! ואחרי MMR התחילו בעיות שלנו!

תלתל11

New member
אם תשימי לב -

לא התייחסתי בתגובה שלי לשאלה האם כן או לא לחסן. וודאי שלחיסון יש סיכונים, גם לאנטיביוטיקה וגם לאקמול יש סיכונים. לגיטימי ורצוי שכל הורה אחראי ישקול היטב את הסיכון שנושא עימו החיסון, לעומת הסיכון שבאי-חיסון. יש על כך סטטיסטיקות ידועות, ואי אפשר להסתמך על סיפורים בודדים. לבוא ולאמר ש"לא מתים מחצבת" זהו שקר גס, והטעייה מסוכנת של אותם הורים שרוצים לבדוק ולשקול לפני קבלת החלטה. היא מסוכנת שבעתיים, ועצובה מאד, כשהיא באה ממנהל בפורום.

לתל תל11

"יש על כך סטטיסטיקות ידועות, ואי אפשר להסתמך על סיפורים בודדים" את עונה בעצמך שאין סטטיסטיקה לילדים שמתו לאחר חיסון שלקו במחלות נירולוגיות קיבלו שיתוק פשוט אין !!!!!!!!!!!!!!!! למה למה למה הילדיםמ שלנו עדיין נשארים בגדר סיפור בודד אנחנו כבר לא כל כך בודדים וזה משהו שבאמת עצוב אי פעם מישהו רצה לחקור נזק של חיסונים באמת האם יש דיווח אמיתי להורים על מנת לקבל החלטה מצד ממסד שאמור חלהיות אחראי ולספק את כל המידה אני אישית ראיתי לא מעט סרטים מבר"המ של ילדים שבגיל 3 , 6 קיבלו חיסון לא משנה איזה אחד מת אחד לקה בשוק ומשותק והרבה ילדים פיתחו מחלות שונות מוטוריות אז לא צריך להיות צדיקים מתים גם בשינה מישהו שאני מכירה מת הגיל 20 כי נחנק מפירה תפוח אדמה בכל דבר יש סיכונים והם שונים מבן אדם לבן אדם מה שכן כדאי לבהדוק לעומק האם לילדים שנפטרו לא היו בעיות רפואיות נוספות כך למשל היה לילד בן 5 לפני כמה שנים אבל תקשורת ומשרד בריאות בכוונה בחרו להתעלם מכך וציינו רק את הנושא של חצבת הדרך כלל כך זה יש סיפור מוכר עם עוד מחלות ברקע לגבינו כל פעם שלבתי יש חום והיא לא מרגישה טוב אני בלחץ אטומי מחפשת כל הסימינים וזיהוי מחלות להם היא לא חוסנה אני כן עד היום מתלבטת האם כדאי להמשיך לחסן אותה כי זה לא פשוט לאף אחד אף נזכרת בכל התגובות שהיו לבתי לאחר חיסון ומסתכלת מה עברנו עם אחיה אני זוכרת את הכמעט עוד יחלד אוטיסט במשפחה ולא מוכנה בינתיים לחשוב כיוון של חיסון

תלתל11

New member
אני לא ממש מבינה מה את רוצה

וודאי שיש סטטיסטיקה, אם יהיה לי זמן אני אחפש ואביא לך מאמרים, אבל אני בטוחה שהם הובאו כאן בעבר - הרי כל הפורום הזה עוסק בכך נון-סטופ. אני אומרת שוב - ההחלטה אם לחסן או לא צריכה להיות מושכלת ומבוססת על עובדות ונתונים אמיתיים. ממקרים בודדים אי אפשר להסיק כלום, כי על כל "מישהו שאני מכירה" שלך יש לי "מישהו שאני מכירה" שלי. החישוב הוא לכאורה פשוט מאד - מה הסיכוי למוות או סיבוך קשה כתוצאה מקבלת החיסון, בהשוואה לסיכוי להדבק במחלה שלא חיסנת נגדה ולמות או לקבל סיבוך קשה כתוצאה מכך. הבעייה היא שהסיכוי להדבק, משתנה כל הזמן ואחד הגורמים הבולטים לכך הוא אחוז המחסנים באוכלוסייה. אם כולם חוץ ממך יחסנו ואת לא, ילדייך יחסית בטוחים. אבל אם הטרנד מתפשט ואחוז המחסנים יורד מתחת ל-70%, כפי שקרה באירלנד בשנת 2000, אז הסיכון להתפרצות והדבקה עולה בהרבה.

בהחלט יש חוסר הבנה

אני אישית אשמח לראות מאוד את הסטטיסטיקה לגבי ילדים בספקטרום ומחקרים על השפעת חיסונים אחכה הרבה זמן כמה שצריך אגף בחו"ל יש כבר סטטיסטיקה לגבי שיפור ילדים לאחר קילציה לאחר דיאטה ועוד רק שאף אחד לא יפרסם את זה רשמית ע"י משרד הבריאות כי מדובר בלראות כדור בראש של מערכת עצמה האם נעשה בארץ מחקר על ילדים ושיפורם בעקבות טיפול ביו רפואי????? האם נבדקו ילדים בארץ לנוכחות חצבת בגוף בכל צורה לאחר חיסון מתכוון לילדים בסםפקטרום ואחים ואחיות שלהם???? האם נבדקו ילדים שיש להם בעיות במערכת עיכול ולמה ??? הפורום שלנו לא מתעסק רק בחיסונים פה טעות הפורום גם ליברלי לגבי הורים שבוחרים לחסן את הילדים אבל כאן בפורום מזהירים הורים לבדוק הכול גם צד החיובי של חיסנוינים והגם הצד האפל שלך חיסחונים לא כל ילד נועד לקבל חיסון ולעבור אותו בשלום כל אחד בוחר צד שנוח לו כאן לפחות כן אומרים שלא פשוט לוותר על חיסון והחלטה בידי הורה והעיקר הפורום עסוק בחיפוש איך לעזור לילדים שכבר פגועים ברמתו שונות ולא מעניין ממה

תלתל11

New member
טוב, באמת התעייפתי

לא דיברתי על קילציה, לא דיברתי על טיפול ביורפואי, אלו לא נושאים שאני מבינה בהם מספיק בשביל לדון בהם, ואין לי מושג אלו מחקרים פורסמו בנושא. הדבר היחיד שביקשתי, זה שמנהל הפורום לא יפרסם מידע מוטעה ומטעה לגבי הסיכון של אי חיסון. זה הכל. וחבל שהוא לא ראה לנכון אפילו להגיב, אבל קשה להגיד שאני מופתעת.

מנהלי הפורום ובנם חולים בשפעת כבר שבוע

סליחה שלא קפצנו לענות מספיק מהר בשבילך. לא תמיד צריך ישר לקפוץ למסקנות מרשיעות.

לתלתל

הנתונים שאת מביאה כאן מבורכים ומעודדים דיון מפרה. הטון העוקצני והפוגע שלך וההאשמות הבלתי מבוססות לא. אנא, נסי להביא את העובדות כפי שאת רואה אותן בלי לפגוע בתרבות הדיון או להטיח האשמות אישיות. אני לא רוצה להתחיל למחוק הודעות שלך אבל אעשה זאת אם תמשיכי. תודה.

תלתל11

New member
תודה, אבל לא תודה

הטון של כל התגובות שלי היה בדיוק בהתאם להודעות להן הגבתי, וכל מה שהבאתי היה עובדות בלבד - אפילו לא "כפי שאני רואה אותן", פשוט עובדות. בכוונה לא נכנסתי בכלל לדיון של "כן או לא לחסן" ואפילו הדגשתי את זה כמה פעמים. הזכרת האשמות אישיות - את מי האשמתי, ובמה? בינתיים הספיקו כאן להאשים אותי שאני נציגה של משרד הבריאות, שאני מלבה היסטריה, ושהמקורות שלי לא אמינים (בלי שהם נקראו, כמובן). מנהל הפורום, שאני מאחלת לו בריאות שלמה, הצליח למרות השפעת לענות על הודעות כבר לפני יומיים, ובכל זאת התעלם לחלוטין מהשרשור הנוכחי, למרות שהתגובה הראשונה שלי היתה אליו. הבנתי לאן נושבת הרוח, חבל שהפורום הזה לא מסוגל לקבל את מי שיש לו עניין כפול - מקצועי ואישי - בנושא, רק משום שהדעות שלו לא מסתדרות עם שלכם.

razgalili

New member
האמת

לא התעלמתי מהשרשור שלך, פשוט לא ראיתי אותו. בימים האחרונים רבצתי חולה בבית והסתכלתי על כל הפרקים שהפסדתי בLOST. ועם כל הכבוד, טענת ששיקרתי שקרים גסים והטעתי הטעיות מכוונות. את המקורות שלך עצמך לא קראת, ולא ביצעת חקירה לעומק. אני דווקא מאד פתוח לדיון, והדעות שלי, ביחוד לגבי חיסונים, אינן קבועות בסלע. הוויכוח כאן היה רק לגבי הסיכון שבהידבקות בחצבת ואני אשמח אם תוכיחי לי שטעיתי. את לא חייבת לכנות אותי שקרן תוך כדי. אם היית פונה בלשון כזו כלפי כל אחד אחר בפורום (כמו שעשית בשבוע שעבר בדיון המלבב שלך עם יעקב) הייתי מוחק את השרשור רק בגלל ההתבטאויות הללו, כי אני לא מוכן בשום פנים ואופן שהפורום יהפוך לבמה להתגוששות ציבורית. כיוון שתקפת אותי באופן אישי אני מרגיש שלמחוק את ההודעות הוא משהו שיש בו טעם לפגם.

למעלה