חרבן מסיבות

אבא גאה

New member
חרבן מסיבות ../images/Emo35.gif

(יעני פארטי פופר) היינו באיזו מסיבת כריסטמיס ואמרתי לבעל השמחה "ואוו כמה מתנות" והוא אמר :"וזה אפילו בלי המתנות של הילדים, אותם לא שמתי עדיין כי אז הם יבינו שלא סנטה הביא אותם" עכשיו רק להבהרה, הילדים בני 9 ו-7..... "מה"? שאלתי "אתה חושב שהם עדיין מאמינים שיש סנטה"? "כן, הם שאלו אותי ואני אמרתי שכמובן שיש" אני בהיתי בו ככה במוזרות והוא שאל "מה אתה היית אומר" "את האמת, עניתי שאין סנטה ושאנחנו קונים את המתנות" ובכלל נראה לכם הגיוני ל"עבוד" על הילדים ככה? אני חרבן מסיבות או דווקא די הגיוני? מה אתם מספרים לילדים? יש פיית שיניים? יש אליהו הנביא (שבא בלילה לאכול חמין) ?? (ואני לשם ההברה מודיע חגיגית שאני לא מחרבן בשום מקום חוץ מאשר בבית, בטח ובטח שלא במסיבות)

נו באמת ../images/Emo46.gif

בטח שיש פיית שיניים... בטח שיש
סנטה... ובטח שהילדותים אצלכם לא מאמינים - אם אתם חוגגים היום! אצלינו , ביום ד', הוא יופיע מתחת
לעץ (כמו בכל שנה...) עם שק ענק על הכתף, בחליפה אדוםלבן יפזם "הו הו הו" - ויושיט לכל ילד/ה בדיוק את המתנה הכי-הכי. ובטח שיש אליהו הנביא... בליל הסדר אנחנו תמיד ממלאים את הכוס
עד שפתה, ותמיד אחרי האפיקומן - רואים שחצי תכולת-כוס נעלמה... תגיד... גם
גמדים אף פעם לא ראית???

איזה ../images/Emo121.gifרוחות../images/Emo35.gif

אנחנו חוגגים את כריסטמס, כי אנחנו משפחה מעורבת מבחינה דתית. במשפחה (המורחבת) שלנו, יש בני דתות שונות, ואנחנו מקיימים את רוב החגים. באיזה הקשר נכנסות הרוחות לכאן?

../images/Emo139.gif../images/Emo138.gif../images/Emo137.gif../images/Emo136.gif../images/Emo184.gif

מה אם איזה פירוט קטן על העץ והקישוטים ? עץ אמיתי או מלאכותי? וממש עם קישוטים של סנטה? וואו אז אני ממש יכולה לחזור לארץ? תמיד חלמתי על עץ אשוח בבית וכמובן שכשהגענו לפה ישר הכננו לנו עץ למופת. (נו, לא כל כך למופת כי מסתבר שצריך לדעת גם מה עושים...) אבל היום אף נוצרי לא יתבייש בעץ שלנו...

אז עץ אין לנו...

(רק אלו שצומחים בגינה, ואין בניהם אשוח...) אבל אנחנו נוסעות לחגוג אצל גיסי, ושם - יש עץ, אמנם מלאכותי, אבל יפה, עם קישוטים מדהימים, כולל איזה מתקן עץ מופלא ומשוכלל, שבו רואים אל כל תצוגת-האורווה , והכל מסתובב כששמים בפנים נר דולק,
עם כוכב קריסטל למעלה, וכל מני הפתעות, חלקן אכילות...
ואחרי זימרות וזלילות, כשכולם כבר שתו ליקר (לא ביצים, איכס), פתאום נכנס סנטה, לבוש חליפה אדומה עם חגורה שחורה וחפתי פרווה, ועל שכמו שק אדום ענק...
וסנטה מחלק מתנות - של כל ילד עטופות בצבע מסויים - כדי שגם אלו שאינם יודעים לקרוא יזהו מה שלהם... וזה כמובן קורה אחרי שכל ילד/ה מבטיחה שהוא היה ילד טוב...
ושכחתי את העוגיות המיוחדות , שבראשית הערב הילדים אופים , בצורות של כוכבים, אשוחים ולבבות, ובסיומו זוללים עד להתפקע

ידעתי! כשאת רוצה

את יכולה. זה תיאור ! הכריסטמס האמריקאי די שונה. לא כל כך החג כמו סנטה. את עץ האשוח קונים או בונים לפעמים אפילו שבועיים או שלושה לפני החג. מקשטים במלא קישוטים ואורות וזהבים ומתחילים לצבור מתנות מתחתיו. כל המתנות מגיעות מסנטה שנכנס לבתים כל לילה דרך הארובה ומחלק מתנות לילדים הטובים. כצידה לדרך מכינים לו ליד העץ כוס חלב וצלחת עוגיות. סנטה שלנו השנה היה מאוד נדיב...

בשבילך -

אני תמיד רוצה! ולגבי סנטה... האמת שמה שתיארתי היא הגירסא המקוצרת.. כמו שהילדים שלי מכירים אותה. המשפחה ה"מקורית" - שאצלם אנחנו מתארכים בחג, להם יש סנטה הרבה יותר מוצלח: יש לוח שנה מיוחד של 30 יום "ספירה לאחור" , ובכל יום יש איזה עניין עם שוקולדים ועוגיות וחלב... ומלאכת קישוט העץ גם שם מאד מורכבת, וכוללת את קישוט החדר כולו... אבל- אנחנו רפורמים

פרח7

New member
בואי לחיפה, לחיפהההה

עצי אשוח וקשוטים יפים לכריסמס, יש אצלנו בעיר התחתית. הואדי בתקופה הזו מקושט וחגיגי. בואי לחיפה, לחיפהההההההההההה. בסרטי הכריסמס/סנטה האמריקאים תמיד רואים: 1. מהומה העליזה בחנויות (אהבות חדשות פורחות בסניפי הרשתות - שניים שרבים על צעיף, שניים שהגיעו ברגע האחרון ולא נשארו להם מתנות שוות לקנות...) 2. אנשים שמתנשקים מתחת למיזלטומשהו - זה בדרך כלל כבר סוף הסרט. 3. קבוצת תמהונים שעומדת בשלג ובקור המקפיא (מה שנקרא "הארד קור") ומזמרת שירי חג... 4. מדברים הרבה על "רוח החג" שזה, אם הבנתי נכון, משהו כמו סליחה, אהבה ונדיבות. את גם מרגישה משהו מיוחד באויר של "רוח חג" או שזה רק בסרטים?

מה רע באילת??

יודעים לקשט הנוצרים האלה... אני מתה על התקופה הזו. הכל מקושט. מרכזי הקניות מלאים באנשים. הכל נע במהירות גבוהה יותר. דמויי סנטה בכל מקום. ואכן את ה-CAROLERS (אלה ששרים את ה-CAROLS - שירי החג) ניתן לראות פה ושם בעיקר במרכזי הקניות. וכולם שרים ומזמזמים שירי חג. אבל סליחה, אהבה ונדיבות? זה הוליבוד בשבילך.

אהמ.. אהמ...

אנחנו לדוגמא, חוגגים קריסמס כי זה נחמד. העץ יפה. הקישוטים יפים. והילדים משתגעים על המתנות. ואנחנו גם חוגגים חנוכה כי החנוכיה יפה. משחק הסביבון נחמד לכולנו. ודמי החנוכה - מקובלים על כולם (בייחוד על הילדים...). כל השכונה שלנו שומעת כשאנחנו שרים שירי חנוכה בקולי קולות וכולם שומעים את הקונצרט שלנו לאחר אכילת החמין בקריסמס. ויש עוד כל מיני חגים כאלה. אז מה הבעיה?

אורי 0

New member
אולי הוא מאמין

שהילדים מאמינים שיש סנטה... אני לא בטוח, אבל אני לא אופתע אם הילדים יודעים ונהנים לשחק את המשחק. אקסתי נהגה כך עם הבכורה והשינים, והיא מהר מאוד הבינה מי זאת פיית השינים (ביחוד כשזו פספסה). אבל מה אכפת לה? העיקר שכל שן 5 שקלים. אבל מה - יש הורים שלא בנויים לדברים כאלה - אז לא.

היה לנו דיון על זה בעבודה

אחת האמהות הביאה יום אחד את הילדים הגדול בו 5 וחצי אמר הפיית שיניים שלי נותנת מתנות בלי ששמים שן מתחת לכרית (האמא "אני לא סובלת את הקטע שצריך לשמור את השן) אמא אומרת לו אבא שם לך היום את המתנה הילד כן הפיה שמה וכך הם המשיכו לדבר הוא על הפיה היא על אבא ללא כל בעיה משום צד אחר כך משהי אמרה לי שכשהיא סיפרה לילדים שלה שאין פיית שיניים הם ממש הגיבו קשה. הם פשוט סרבו לקבל את זה. ושהיא ממש לא בטוחה שהיא היתה עושה להם את זה אם היא היתה יודעת שכך הם יגיבו. אני באופן אישי כשהייתי מספיק גדולה חיכיתי ערה כדי לראות שאבא שלי הוא פיית השיניים (אצלנו קראו לזה מלאך)

פיית העוגיות

מבקרת בגן שלנו בכל יום שלישי, ומכינה עם הילדים עוגיות. בכלל לא מפריע להם שזו הגננת שלהם, עם גלימה וכובע כוכבים...

colourful

New member
הסיפורים האלה מזכירים לי

איך הוצאתי בטעות בבלי דעת, את "דודידו", מהארון... היתי עם האחיינית שלי שהיתה אז הרבה יותר קטנה, (לא זוכרת בת כמה כנראה בסביבות 4-5) וברקע קיפצו להם בטלויזיה "דפנה ודודידו". אני בתמימות מסבירה לפעוטה: את יודעת שבתוך הדודידו יש איש בעצם? שדודידו זה רק תחפושת, הוא לא באמת דב שמדבר...? והיא, פותחת זוג עיניים ענקיות כאלה מלאות תמיהה והפתעה ושואלת: "אבל איך את יודעת???????????"

למעלה