למי מוכיחים אמונה
אני מכירה עוד דתיים שמאמינים בלי הוכחה ובלי צורך בהוכחה - וחלקם אף חושבים שעצם חיפוש ההוכחות הוא סוג של כפירה. אבל אלה דתיים מלידה. אנשים שגודלו לתוך האמונה. אין לי שום בעיה עם האמונה שלהם. שיהיה להם לבריאות. אבל, אי אפשר עם זה להחזיר אנשים בתשובה. אי אפשר בהוקוס-פוקוס לטעת בליבם של אנשים את האמונה הטהורה הזו. ובכל זאת יש מחזירים בתשובה. יש אנשים שעומדים ומדברים לפני קהל, או כותבים ספרים, או אתרי אינטרנט, או מפעילים סמינרים ל"קירוב רחוקים". איך זה עובד? מה אפשר להגיד לאנשים כדי לגרום להם להתחיל לקיים מצוות, לגרום להם להאמין? תתפלאי, אבל הרבה מאוד מתחילים מהטיעון הידוע כ"משל השען". "כמו שלא יתכן שעון בלי שען שבנה אותו, כך לא יתכן יקום מסודר כמו שלנו בלי בורא שסידר אותו." אחרי ש"הוכיחו" את קיום הבורא, הם "מוכיחים" שהתורה היא "ספר היצרן" שלו, ההוראות איך לחיות בעולם הזה שהוא ברא. הם מציגים "הוכחות" בצורת גימטריא, דילוגים בתורה, צירופי-מקרים מאגיים (דברים כמו "עשרת בני המן" הנאצים ממשפטי נירנברג שנתלו בדיוק בפורים), ידע מדעי מתקדם-לכאורה שהיה לחז"ל (כמו אורך חידוש הלבנה בדיוק של שניה), וזה בנוסף ל"הפרכות" האבולוציה מבית מדרשם של נוצרים פונדמנטליסטים (שנאמר: חוכמה בגויים - תאמין), הפחדות לגבי הגיהינום הצפוי לשאינם מקיימים מצוות, ועוד ועוד. ומכאן, הדרך לישיבת "אור שמח" ולניתוק כל קשר עם המשפחה האפיקורסית, הדרך קצרה. כל הדתיים הטובים אומרים שכל זה בכלל לא יהדות. אבל עוד לא ראיתי שמישהו דתי עשה משהו כדי לעצור את אמנון יצחק ודומיו. ולכן, אני רוצה לקטוע את העניין הזה מהתחלה. כמו שהסבירה יפה טוסברהינדא - לא לתת למחזירים-בתשובה מיתר לפרוט עליו.