חרדים, אני צריכה עזרה

"ערך דתי" זאת לא הלכה

מי החליט שזה ערך? ממתי? הרי שיחידים יצרו את האידיאולוגיה הזו, הגם שהיו רבנים גדולים. הלכה, למיטב ידיעתי, מושרשת עמוק בתורה שבכתב ושבעל פה. דיון על ערך דתי הוא דיון שאין לו על מה להיאחז, לבד מרעיונות, כמו שכתב חייל עובד צהל. אין לכך הוכחות, והדבר היחיד שקובע בו הוא נטיית הלב. אם כך, אין אמת מוחלטת בין שתי הזרמים? האם נטיית הלב המורה על כך שדרך אחת מועדפת על דרך אחרת היא הקובעת? אז אין גישה אחת צודקת אבסולוטית? אתה מתחיל להזכיר לי את מה שאומרים שכל אחד והאמת לו. זו שטות גדולה. או שכן או שלא, אי אפשר גם כן וגם לא. (וזה לא סותר את זה שיש הרבה דרכים להגיע לאמת הזו).

sagie3

New member
זה באמת לא הלכה

וביגלל זה הדגשתי ששתי הדרכים נכונות לפי ההלכה. השיקול שדיברתי עליו הוא מוסרי ודתי (ולא כ"כ חדש, למרות שהוא הוזנח במשך שנים אבל זה נושא אחר..) ובהחלט צריך להיתחשב גם בו (שוב , אם היתר המכירה אסור לפי ההלכה אז אין מה לדבר בכלל, הדיון מתחיל רק אם יוצאים מנקודת הנחחה שהוא מותר) אני ממש לא מאלה שחושבים "כל אחד והאמת שלו" אבל השאלה שלך לא אמורה להיותמופנית אליי אלא לרבנים ( שתמיד, בכל הדורות נחלקו בעינינים שונים גם הלכה וגם השקפה). אני כן חושב שבגדול הדרך הדתית לאומית נכונה. אז מה עם הרבנים החרדים? הם דואגים למצב הרוחני של העם (מה שבשורות כתבה למעלה) ומתעלמים מדברים אחרים (וחשובים!) אבל גם אצלם מהם יש לנו מה ללמוד.איך יכול להיות שיש (ותמיד היו) השקפות שונות כל כך? שאלה טובה..

אז את כנראה לא באמת מכירה אותה... ../images/Emo13.gif

אני מניח שאם היית מכירה אותי היית מופתעת מהדעות הכל כך לא ציוניות שלי.

האמת - שאני לא חושב שכדאי לך לפתוח את הנושא..

ואם חיפשנו איזו תגובה סטיגמטית, הרי שזו דוגמא טובה.

אם אלו סטיגמות, אז אשמח להיות סטיגמטית ../images/Emo13.gif

ובפחות פשטנות- להכיר בטובה ספציפית, ולא לחבר לתמונה שלמה זה אפעס, הזוי משהו.

את צודקת,

אכן נראה מבחוץ שכך חרדים מתנהגים. זה נכון לגבי חלקם, אבל עוול גדול לרובם, ואכמ"ל. גם להאשים אותי בדבר זה, שלא אמרתי מילה לגביו, הוא לפחות פשטני ולא רציני.

סתם דרך אגב...

בתשרי (או אלול, לא זוכר) הייתי בבר מצווה של בן-דוד (לא, המשיח לא הגיע), וישבתי בשולחן עם אחד מהדודים שלי, רב חרדי רציני ביותר שאחראי על אחת הכשרויות הרציניות בארץ (חרדית...). באותה שיחה דובר על אוצר הארץ/אוצר בי"ד/היתר מכירה/יבול נכרי, ואמנם לא הייתי בכל השיחה אבל יצא לי לשמוע שהם מתחילים עכשיו לעזור לאוצר הארץ כי נראה שהם לא הסתדרו או משהו. בכל אופן, מה שזה אומר זה שלחרדים אין משהו נגד הפסיקות ה'ציוניות', והם מסתכלים על הכל באמת מידה תורנית ותו לא. אין כאן תגובה למישהו ספציפי, אלא רק הערת אגב...

לסיכומו של עניין

חרדים לא הגיבו בדיון הזה. (רק חייל עובד צהל שמעיד על עצמו שהוא אינו מגדיר את עצמו חרדי, ובעצם הוא טוען שאין חיה כזו).

תגובות טלפוניות

של לפחות אחת מחרדיות הפורום הצהירה כי היא שונאת דיונים כאלו. ואין לה כוונה להכנס לוויכוח הזה. בפרט שהיא לא יודעת להגדיר את העניינים עליהם חונכה. {ובשקט, בשקט אלחש לך, כי היות שחרדים לא לומדים באופן שיטתי מחשבת ישראל, ובנות- בכלל לא- לא יכול להתקיים דיון שכזה....}

למעלה