ALCHARZOR!!! אני נאלץ להצטרף
למקהלה ולומר לך שאתה מפסיד הרבה מאוד!!! באמת קשה מאוד להבין את העברית התנכית, ביחוד אם היא לא שפת האם שלך. אבל אפשר להתרגל. קראתי קטעים בתרגום לרוסית ו...הזדעזעתי! איום ונורא! כל היופי נעלם כלא היה. באמת פשוט משעמם לקרוא! אינני יודע באיזו שפה אתה קראתָ, אם בתרגום הקלאסי מיוונית עתיקה אז אולי זה אותו דבר. שמעתי שישנם תרגומים לרוסית יותר טובים, גם קראתי קטעי תרגום כזה, אז מן הסתם קיימים תרגומים טובים גם לשפות אחרות. ואם בעברית, אז אני ממליץ בחום על פירוש גורדון, כולל(!!!) ההקדמה לכל ספר. לא תצטער! יש בו דברים מדהימים! למשל בביה"ס אהבנו את המקומות ה"גסים" ביחזקאל. בכלל הריטוריקה לפעמים מדהימה בעוצמתה! אני אומר לך זאת כחילוני ואתיאיסט מבטן ומלידה! זה ממש רחוק מלהיות משעמם. פרק א´ בישעיהו, שכבר ציטטתי ממנו בפורום הזה, כל פסוק בו הוא ממש פנינה. כשהבן שלי מעצבן אותי אני אומר לו מייד: בנים גידלתי ורוממתי! או: ותפתח האתון את פיה, ותאמר... או הסיפור המדהים על אליהו הנביא החייזר ויחסיו הסבוכים עם אחאב. עצור אותי, כי אמשיך בלי סוף. אגב, תוכל למצוא בו גם חומר "אתיאיסטי" לא מעט. וכמה סיפורים על התנ"ך! למשל הוויכוח ב"ארץ וטבע" על החפירות שייגאל ידין ייחס לשלמה המלך, אך הארכיאולוגים משייכים היום לאחאב. היום הרבה דברים נעשים בארץ בזלזול, כולל... לימוד התנ"ך. אמרתי לבחורה בת 30 ילידת הארץ "מים ביקש חלב נתנה" והיא לא ידעה מה זה! אבל גם מישהו תלה שלט: "(הצגת) מדיאה, מאת אורי פידס"... אז מי שהכירו "לפחות אגדה אחת" של היוונים, הכירו לפחות 100 אגדות מהתנ"ך, והן יצירות אמנות מדהימות ביופיין, בלי קשר אם דתיים או חילונים. אתה מכיר את ההצגה "אוכלים" בתיאטרון גשר על סיפור איזבל המנוולת?