חשבתי על רעיון נחמד

טיפוטף

New member
חשבתי על רעיון נחמד

בעקבות שרשורים קודמים על "איך עושים את זה", שבהם השתתפו גם אמהות מנוסות לכמה ילדים וגם אמהות צעירות. ממש מכל אחת, אפשר היה ללמוד משהו. אולי, כל אחת שרוצה, תכתוב מהו סדר היום שלה, מהם ה"פטנטים" שלה, ומהם הקשיים שלה מבחינת סדר היום, בנחורות אחרות יתנו עצות, יזדהו, ויהיה נחמד? מעניין באמת יהיה לנתח את הדברים ולראות במה שונים החיים של כל אחת ובמה דומים, ומה עולה מהמכלול על "דמותה של האם בישראל"?

טיפוטף

New member
אוף התפלקה לי האצבע על ה"שלח".

התכוונתי שאפשר יהיה להסיק - מהם הקשיים שכולנו מתמודדות איתם, מהם השינויים הנחוצים מבחינת המדיניות הציבורית (מערכת החינוך, חוקי העבודה וכו'), מבחינת זוגיות, מבחינת גידול ילדים, ומבחינה אישית כמובן, כאשר הם נבחנים על רקע סדר היום האישי של כל אחת. וגם סתם לקבל טיפים או להזדהות. אפשר לבחור ביום מסויים, בסדר יום קבוע למי שיש, אפילו לסקירה של שבוע שלם וכו' (כמובן גם אלה שלא עובדות וגם אלה שכן עובדות). משהו בדומה לאופן הכתיבה של הספר המפורסם שכולנו מכירות. אז מי רוצה להתחיל?

lulyK

New member
רעיון נהדר, טיפוטף, אולי תתחילי?

את עם שלושה ילדים, נכון? נראה לי שיהיה לרובנו הרבה מה ללמוד.

טיפוטף

New member
אשמח, אבל עכשיו צריך להתנתק ולעבוד:

מבטיחה לכתוב על סדר היום שלי אבל לא כרגע - בערב או מחר בבוקר. כך שאם בא למישהי אחרת להתחיל - עדיף לא לחכות לי.

שיפסלה

New member
טוב אני אתחיל

ראו הוזהרתן, למרות שניסיתי לקצר, זה כמו לקרוא חצי תנ"ך
אני אם ל-4: 3 בנות בבית ספר יסודי ותינוק בן חודשיים וחצי שמתעורר פעמיים בלילה. עדיין בחופשת לידה. בשעה 7 אני נזרקת מהמיטה, אבא יוצא מהבית ותפקידי להעיר את הבנות ולעזור לקטנה להתארגן: צחצוח שיניים וסירוק. להוציא את הכריכים שהכנתי אתמול מהמקרר, למלא להן את בקבוקי השתיה. התינוק מתעורר בינתיים (יש לו שעון ביולוגי נורא מסודר) – אני מניקה, מחליפה לו, לפעמים גם מציעה המשך הנקה והולכת לארגן את עצמי ליציאה מהבית. בשעה 7:50 יציאה מהבית. אנחנו מלווים את הבנות לבית הספר- למרות שהמרחק לבית הספר לא ארוך, הן אוהבות מאוד שאני מלווה אותן. כיוון שאני כבר בחוץ עם העגלה ועדיין קריר בבוקר, אני משתדלת לעשות סיבוב רגלי באזור: כשעה הליכה. מחפשת מסלולים שונים, רצוי עם עליות כדי לשפר את הכושר. חוזרת הביתה: מארגנת לי ארוחת בוקר, שמה מכונות כביסה ("מתה" על הרעש של המכונה), עושה הכנות לבישולים לארוחת הצהריים ובין לבין: מניקה, מחליפה, משחקת עם התינוק ומשוטטת בפורומים. ישנן עוד כל מיני מטלות שהכנתי לחופשת הלידה, אבל הן די מעיקות אז אני נוהגת לדחות אותן משבוע לשבוע. הבנות חוזרות בסביבות 13-14: אני מגישה להן את האוכל בצלחות: כל אחת והמנה שהיא אוהבת (הן מאוד בררניות באוכל ופעמים רבות צריך להכין לכל אחת מנה אישית
כאב ראש אמיתי) כמובן שמרפי עובד ותמיד בזמן הכנת האוכל, הקטנצ'יק מתעורר ורוצה לאכול. כך שתמיד ישנה הדילמה מי יאכל קודם. הבנות עוזרות בנסיונות להרגיע אותו עד שאתפנה אליו. אני בד"כ זוכה לאכול רק בסביבות 15 – לאחר שכולם שבעים והקטנצ'יק ישן. בצהריים בהם אני לא זקוקה להשלמת שעות שינה, אני זוכה לשמש כשופט שלום כי "היא לקחה לי" "היא מפריעה לי" ו"היא מציקה לי" אחר הצהריים, הבנות משחקות בחצר עם החברות. מדי פעם מגיעה אחת מהן עם בקשה להכין להם משהו לנשנוש, להכין שתיה לחבורה וכד'. אני והקטנצ'יק מתנדנדים בנדנדה שבחצר: תרפיה לאמא וכמובן שגם הוא מאוד אוהב את זה
. בשעה 18:30-19:00 החברות נשלחות הביתה והבנות נכנסות לסדר את החדרים שלהם (הן הצליחו להפוך את כל החדר בשעות הצהריים, וגם משחק עם החברות תורם לבלאגן). 2 הבוגרות מתבקשות להתקלח. לפעמים זה גורר ויכוחים של "למה אני ראשונה? אני הייתי אתמול" ו"עוד לא גמרתי לסדר את החדר אז אני לא יכולה עדיין להתקלח" ובינתיים אני מכינה סלט, חביתות, עורכת שולחן (אם התורנית עסוקה) ומנסה לגוון את שאר התפריט בהשוואה לארוחת הערב אתמול. השעון הביולוגי של הקטנצ'יק "מצלצל" והוא דורש לאכול. שוב הדילמה מי יאכל ראשון. מתיישבים לשולחן בערך ב-19:45. הארוחה נמשכת כשעה. איך יש לבנות כוח לשבת כ"כ הרבה זמן ליד השולחן? אין לי מושג. אני כבר מזמן מאבדת את הסבלנות. מתישהו במהלך השעה הזו הקטנצ'יק מתחיל לצרוח. הוא רוצה אמבטיה ולישון. דורש פינוק של סוף היום. אני מסיימת לקלח אותו, מאכילה אותו ומנסה להרדים אותו. לפעמים זה לוקח לו זמן להירדם. אם אבא בבית - הוא מקלח את הצעירה. אם לא – אני מנווטת בין הטיפול בקטנצ'יק ובצעירה לאחר שסיימה לאכול. סיפור לפני השינה לצעירה הוא "מטלה" שאני לא מוותרת עליה (חושבת שזה מאוד חשוב). לפעמים הקטנצ'יק מפריע לנו. כשהצעירה והקטנצ'יק ישנים (21:30), אני מתפנה לנקות את שולחן האוכל (הבנות הורידו את הכלים), לסדר את הכלים במדיח, להכין כריכים למחר. ואם השעה עוד סבירה, אחרי כמה שיטוטים באינטרנט, אני משתדלת לקרוא עוד כמה עמודים בספר שלי. ומה יהיה כשאחזור לעבודה? אני עובדת עד אחה"צ אצטרך לקום שעה קודם כדי להספיק הכל בבוקר: ארוחת בוקר לי, לשים מכונת כביסה וגם לארגן את התיק של הקטנצ'יק. הפעילות אחה"צ תהיה דומה פרט לכך ש: הפעלת מייבש עם החזרה מהעבודה קיפולי כביסה וחלוקה לארונות שהיום אני עושה בבוקר יעשו אחה"צ/בערב הכנת ארוחת הצהריים של מחר בצורה מסודרת בצלחות מנויילנות תיעשה בערב. כל הבישולים יעברו לסוף השבוע. עוד לא יודעת איך אסתדר בשעות העבודה עם שאיבה. אני מאוד רוצה להמשיך להניק. קשיים:
שעת הבוקר ההתארגנות לפני שיוצאים מהבית שעת הערב: סידור חדרים, הכנת ארוחת ערב ואכילתה (שלוקחת המון זמן), מקלחות, סיפור לפני השינה, ארגון הבית אלה השעות הכי לחוצות כי צריך לעשות הרבה דברים במקביל. צריך בהחלט כישורים של מנכ"ל.
תכנון הארוחות: כל אחת אוהבת לאכול משהו אחר. ורוצה שאגוון לה בין ה-שניים וחצי סוגי המאכלים שהיא אוהבת. אני שונאת לבשל. משתדלת להכין ארוחות מזינות ובריאות. אני לא מרוצה מהתוצאות וכאב הראש שזה עושה לי. פטנט: כדי למנוע ויכוחים של מי נכנס למקלחת, מי עורך את השולחן, מי יושב באיזה מקום בשולחן, מי דוחף את העגלה בדרך לביה"ס – יש לנו דף תורנויות. אבל גם לנהל אותו זה לא כ"כ פשוט אוי ואבוי לי אם שכחתי למלא אותו
, כי הויכוחים מתחילים... זהו. ב"גדול" ככה זה אצלנו

lulyK

New member
כישורים של מנכ"ל? של שלושה.

יש לך מעריצה. אני בדיוק בשלב שבוא ני מתחילה (רק מתחילה...) לחשוב על ילד שני(!!!!), וכל פעם שאני מנסה לדמיין את הלוגיסטיקה, אני מחליטה ש-5 שנות הפרש הן האידיאל. הילדות הגדולות שלך הן בגיל שאפשר כבר לערב אותן יותר בעבודות הבית? (נגיד במשהו פשוט כמו מיון הכביסה, או חלוקה לארונות). באמת - כל הכבוד לך.

משוש30

New member
ואו התעייפתי רק מלקרא את זה ../images/Emo12.gif../images/Emo5.gif

שכנעת אותי! אני נשארת עם ילד אחד! (או לחילופין בבית מבולגן ואוכל קנוי...). איזה טירוף!! אני ממש לא עושה כלום! קמה בבוקר עם מתן (6-7) מחליפה ומאכילה מכינה לו את התיק ולוקחת אותו למטפלת. ביום שאני חוזרת לקחת אותו אחרי העבודה אנחנו הולכים לחברים ואז בערב מקלחת בקבוק ולישון. ביום שאמא שלי לוקחת אותו אפילו זה לא...פלא שאני מרגישה שהחיים שלי לא ממש השתנו? טוב אני קמה 100 פעם בלילה זה נחשב?

שיפסלה

New member
החיים שלנו משתנים כל הזמן

קצת-קצת אבל משתנים. גם הצרכים שלנו המבוגרים וגם הצרכים של הילדים משתנים ככל שהם גדלים. ולומדים להסתדר עם זה. ולהתפשר בין האחריות בעבודה והקריירה ובין האחריות האמהית אני אשאל אותך בעוד שנה אם החיים שלך השתנו או לא. נראה מה תגידי אז.

shell5

New member
מעריצה אותך טוטאלית../images/Emo67.gif

אני עם אחד קטנצ'יק, כמעט בן חודשיים, סובל מגזים המסכן ורוב היום על הידיים/ציצים, בקושי מוצאת זמן לאכול (מהפריזר, חמותי הכינה).

lulyK

New member
מה באמת יקרה כשתחזרי לעבוד?

תהיה מטפלת לקטנצ'יק? אולי היא תוכל לקחת ממך קצת אחריות בכל מיני עבודות בית קטנות?

שיפסלה

New member
כשאחזור לעבוד

סבתא שגרה לא רחוק, מקבלת אותו לבית שלה. כך שאני רק צריכה להכין לו את התיק כל בוקר. בגלל שאני עובדת הרבה שעות היא רוצה להיות אצלה בבית. אז היא לא יכולה להיות פתרון. הבנות עוזרות. אבל לא תמיד. אני גם לא רוצה שהן יהפכו להיות עקרות בית כבר כעת. שיהנו מהילדוּת שלהן. אורח החיים שתיארתי קודם, הוא קשה והרבה נופל עלי. לפני ההריון האחרון, עלתה השאלה אם אני אסתדר. ועניתי בלי פקפוקים שכן. יהיה קשה אני יודעת, הרי יש לי נסיון של גידול 3 ילדים. אבל לקחתי את זה בחשבון ובכל זאת החלטתי שאני רוצה עוד ילד ואני לוקחת את הדברים בכיף
לפחות משתדלת.

טיפוטף

New member
שיפסלה, ואו!

קודם כל לזה בדיוק התכוונתי! אותי זה מאוד מעניין. קראתי וחייכתי כל הזמן... אז אני בחרתי לתאר את היומיים האחרונים שלנו: יום א': (הלכתי לישון בחצות בשבת, בלי סיבה מיוחדת). 5:00 - התעוררות ראשונה, של שנינו. יש מצב? אין מצב. חוזרים לישון. 6:00 - התעוררות שניה - האמצעי התעורר ונשכב בינינו. התחיל לבכות שהגדול מעצבן אותו ותופס לו את המחשב כל הזמן ושהוא לא רוצה לעלות לכיתה א' (זה סוף השנה בגן חובה ויש לו המון חששות מהמעבר). שנינו פה אחד - אז לך עכשיו למחשב! הלך אחרי רבע שעה ונרדמנו שוב. 6:45 - בעלי מביא את הקטנה למיטה ליניקה ומתחיל לארגן סנדביצ'ים ולהכין שוקו לבנים. 7:00 - החלפת חיתול ושיחרור הקטנה להוצאת כל קופסאות הפלסטיק וקופסאות השימורים מארונות המטבח, שפיכת כל הגרביים שלה מהארון בחדר שלה וכו' - אנחנו מחזירים דברים לארונות בערך 10 פעמים ביום. 7:05-7:20- זה הזמן שיש לי לעצמי: להתארגן בעצמי, לבחור מה ללבוש, להתלבש, להכניס עדשות מגע, להתאפר קצת. 7:20- לבדוק האם הבנים התלבשו (הבגדים מוכנים בחדרים שלהם יום לפני כן כדי לחסוך זמן בבוקר). בדרך כלל הם לא מתלבשים וצריך לאיים בכיבוי הטלוויזיה או המחשב כדי לזרז אותם. 7:45 - הגדול הולך לבד לביה"ס (אנחנו גרים בית אחד ליד ביה"ס, מומלץ בחום רב מאוד). בעלי יוצא ברכב אחד עם האמצעי לגן ואני ברכב שני לוקחת את הקטנה לטיפת חלב לחיסון גיל שנה וחצי. 8:00 - 8:30 - טיפת חלב (כמובן ש- 160 ש"ח שולמו על המשך מעקב). 8:45 - הגענו לגן שלה, מילוט מהיר (מזל שהיא לא לוקחת את הפרידה בבוקר קשה, אחיה דווקא ידעו לעשות צרות). 9:00 - נפגשתי עם בעלי במוסך כדי להכניס את הרכב שלי שמאיים כבר כמה ימים להפסיק להניע. 9:30 - בעלי שם אותי במשרד ונוסע. לא הספקתי לשתות בבוקר כלום ואני מרגישה שאני מתעלפת עוד מעט. אין לי זמן לקפה, שותה מים פושרים. עובדת בלחץ זמנים אדיר להספיק מה שצריך. טיפונת אינטרנט והיום נגמר. 14:45 - בעלי אסף אותי הביתה, הגדול בינתיים הגיע לבד מביה"ס ואנחנו אוכלים כולנו לראשונה (שארית פסטה משבת, זה כל מה שיש בבית, אחרי שלא אכלתי בבוקר כלום). 15:30 - שמה את בעלי בעבודה ונוסעת לאסוף מהגנים. 16:00 - בבית. הנקה של הקטנה, הכנת שתיה קרה לבנים, תוך בקשות להחליש את הטלוויזיה. אני לובשת בגדי ספורט, מחליפה חיתול לקטנה ומכינה תיק ליציאה. לא ברור לי מאיפה יהיו לי אנרגיות לעשות ספורט. 16:45 - איסוף של בעלי מהעבודה - יום ראשון זה היום היחיד שהוא באופן קבוע איתם. נוסעים כולנו לקאנטרי. הבנים בכדורגל, אבא עם הקטנה בג'ימבורי, אני בחדר כושר. כיף. בוהה בתכנית על שידוכים בבי בי סי. 18:15 - יוצאים כולנו לכיוון הסופר - אין כלום בבית. אבל אפס מוחלט. הבנים רצים ישר למדף הצ'יפסים. אפשר? היום, בטח. שקיות שוקו, אפשר? בטח. הקטנה בינתיים בעגלת הסופר מתכבדת גם כן ואנחנו עורמים מכל הבא ליד. 19:00 - 700 ש"ח פחות, למרות ששכחנו לקנות המון דברים, אנחנו בבית. בעלי מסדר את הקניות ואח"כ מתחיל לחתוך סלט ירקות ומכין סלט טונה, אני רוחצת את שלושתם. כולם באמבטיה אחת, הבנים שומרים שהקטנה לא תטבע ובינתיים אני ממלאה מכונת כביסה, מורידה מהחבל, תולה כביסה, מניחה פיג'מות נקיות לכל אחד על המיטה, מכינה בגדים למחר, והולכת לראות אם אפשר לעזור לבעלי. מורידה את הפח, בינתיים שומעת צעקות מהאמבטיה, הקטנה בסדר אבל הבנים משפריצים אחד על השני ומרביצים. מוציאה את הקטנה, מלבישה אותה (כולל מריחה כוללת בקרם בגלל אטופיק דרמטיטיס), מאפסנת אותה בכורסא מול הטלוויזיה ושמה לה קלטת "אצבעות". כרגיל צריך להריץ לאחור, הולכת לרוקן את המדיח הנקי ע"מ שאפשר יהיה לסדר מהר אחרי ארוחת הערב, ובינתיים קוראים לי. אמא, שכחתי להכין שיעורי בית! טוב, תכין אחרי שתתלבש. בעצם האוכל מוכן, תכין אחר כך. 20:00 - אוכלים. סלט ירקות, גבינות, סלט טונה עם ביצים, פשטידת בצל שהכנתי ביום שישי והבנים אומרים שיש לה ריח של משהו מקולקל. 20:30 - הנקה. תוך שניה הקטנה נרדמת והאמצעי הולך לישון. הגדול מתחיל להכין שיעורי בית, וקורא לי לבוא לבדוק. מפטםטים קצת, צוחקים, אני מאיימת שאם לא יאסוף את הקלפים כולם הולכים לפח. בסוף סוכם שאקנה בריסטול גודל והוא יהדק את כולם אליו. 21:00 - מפנה את השולחן, מכניסה למדיח. מתה להתרחץ אבל צלצול בדלת. בעלי הזמין שני אנשים הביתה לפגישה, אני יושבת איתם קצת והולכת להתקלח. אינטרנט, לק ברגליים. 22:30 - סוף סוף הלכו, הם שמים את בעלי אצל חבר שהסכים להשאיל לי את הרכב שלו עד ששלי ייצא מהמוסך. בעלי חוזר, מתקלח, אנחנו שותים תה ומדברים. 23:30 - הולכים לישון. תוך שניה הקטנה מתעוררת בבכי. לא רוצה מוצץ, אי אפשר להשכיב אותה. לוקחת אותה למיטה שלנו. עד 2:00 - חשבתי שעוד אצליח לישון, אבל היא לא שקטה, ואני לא מבינה מה קרה. הראש לי כואב ואני לא מסוגלת לחשוב. פתאום נזכרתי: החיסון. 2:30 - אחרי אקמולי סוף סוף נרדמה, עוברת למיטה שלה. 3:00 - בערך בשעה הזו הצלחתי להירדם. כועסת על עצמי שלא הבנתי קודם שזה מהחיסון. המשך יבוא...

טיפוטף

New member
חלק ב'

בוקר יום שני: 6:00 - שוב צרחות לא אופינייות לה. הנקה. בעלי יוצא מוקדם. לא תירדמי? לא. (כן נרדמתי). 7:00 - מתעררת בבהלה מהרדיו. אני גוררת את עצמי, הולכת להעיר את הבנים. הקטנה לא יורדת לי מהידיים, אני מכינה שוקו וסנדביצ'ים איתה ביד אחת. כל אחד אוהב משהו אחר. אתה תאחר לביה"ס!!! מתלבשת, העינים שורפות, היום אין עדשות ואין איפור. בשלב הזה החלטתי לבטל את הפגישה שהיתה קבועה להיום ולחזור הביתה לישון. ממיינת ומפעילה מכונת כביסה. 7:30 - כולנו יוצאים. הגדול הולך לבד ואני מביאה את האמצעי לגן. הילדי הגן הולכים לבקר בביה"ס, הוא לא רוצה ללכת איתם. שיחת מוטיבציה קצרה לפני הגן. ממשיכה לגן של הקטנה. 8:00 - יציאה מהגן של הקטנה אחרי שהסברתי להם שהיא לא כ"כ בסדר ושאם יהיה משהו חריג שיתקשרו אלי. 8:30 - אני בעבודה. הראש כואב אחרי 3 שעות שינה בלילה. הייתי צריכה להישאר איתה בבית היום? מסכנה, היא לא כ"כ בסדר...מה עושים עם האמצעי? צריך לדב ראיתו יותר, פחות להלחיץ אותו. יש שני יוגורטים במקרר ואין לי זמן לרדת לקנות משהו אחר. שותה מים כי נראה לי שקפה יפוצץ לי את המוח סופית. עד 9:00 - אינטרנט. אח"כ עובדת. וביטלתי את הפגישה של 14:00. הראש מתפוצץ לי. 13:15 - אני בבית. לא הספקנו לבשל כלום מראש, אז אני מחממת לי ולגדול שניצל דג מוכן, מקפיצה שעועית ירוקה עם שמן זית, מחממת אורז מלא שהכנתי ביום שישי. מתה ללכת לישון אבל אם אלך לישון עכשיו הוא לא יכין שיעורים ולא יאכל. מורידה מהחבל ותולה מכונה. 14:00 - סוף סוף הוא לקראת סיום הארוחה, מגישה לו קערת ענבים והולכת לישון. תכין שיעורים? בטח. 15:15- מתעוררת מהשעון, הראש דופק. לא הכין שיעורים. נוסעת איתו להביא את האחים. לוקחים את הקטנה, בגן של האמצעי לפחות הוא יורד לבד להוציא אותו. אני רואה שהאמצעי יוצא עם חבר מהגן, רק שלא יזמין אותו אלינו היום...אין לי כוח לעוד אחד היום. 16:00 - אנחנו בבית. מזל שישנתי, אחרת אין לי מושג איך הייתי מעבירה את היום הזה. חם. הקטנה עדיין דבוקה אלי ובוכה מכל דבר.מתלבטת אם לצאת איתם לטייל קצת בחוץ. מגישה לבנים שתיה, פירות. הם רואים טלוויזיה, אני מנסה לשחק עם הקטנה. 17:00 - מכבים את הטלוויזיה. הגדול מכין שיעורים, אחר כך משחקים ביחד במרפסת במשחקי קופסא. האמצעי מפסיד ומתחיל להתעצבן. מאיים לזרוק את הקוביה מהחלון. אתה לא תעשה את זה! במקום זה הוא זורק משהו על הגדול. נשלח לחדר שלו להירגע. 18:00 - בעלי מגיע היום מוקדם מהעבודה, גם הוא עייף מהלילה והחליט לוותר על חדר כושר. לוקח את הגדול והקטנה כדי להחזיר את המכונית לחבר ולקחת את שלנו מהמוסך. 18:30 - אני חותכת סלט. הגדול החליט שהוא רוצה פיתה עם שמן זית וזעתר בתנור, כמו שחבר שלו מביא לביה"ס. יאללה, שיהיה. יצא מאוד מוצלח. 19:00 - אוכלים. וגם שוב טונה, גבינה, שארית השעועית הירוקה. 20:00 - כולם במיטות. שיחה עם האמצעי על הפחדים שלו והאלימות. 22:00 - בעלי הלך לישון, אני עדיין כאן....עוד יום עבר. באוגוסט כולם בחופש...

shuly1

New member
וואו ../images/Emo24.gif

הימים הארוכים האלה והכוחות .... לפעמים דברים שקורים בבוקר נראה שקרו שלשום ...

משוש30

New member
אלוהים מה זה??

ככה זה תמיד? ככה זה חייב להיות? האם יש מישהו עם 3 ילדים שיכול להראות לי שהדברים יכולים להיות גם אחרת? או שאני מוותרת על המשך מפעל הייצור ונעצרת במתן?

למעלה