נכון. הנה עוד כמה פרטים לגבי המעבר
מנקודת מבטי. כמו אמא של פילפילון, אני חייבת להודות שלא הרגשתי בחוסר של משהו עד שנכנסתי להריון עם הבן הגדול. אולי כי הייתי מאוד צעירה (נכנסתי להריון בגיל 25), אולי כי זה בא בקלות ולא אחרי טיפולים, אולי כי גם במשפחה הקרובה (ובוודאי ובוודאי בקרב החברים) - עדיין לא היו ילדים. עבדתי שעות ארוכות מאוד, למדתי בשני חוגים במקביל. משנה ב' ללימודים עבדתי - ומאמצע ג' כבר במישרה מלאה. והיו המון דברים הרי גורל אז - כמו איך לעצב את הבית, בתחילה הדירה השכורה ואח"כ ובמיוחד הדירה שקנינו, תכנון נסיעה ארוכה לארה"ב, וכו'. נורא אהבתי לקרוא ספרים, יצאנו הרבה. כשהתחלנו לחשוב על ילד - זהו היה יותר רעיון של רגע, שבת אחת אחה"צ, פתאום זה נכנס לי לראש, אחרי ששמעתי שגיסתי בהריון ואחרי שכבר גרנו בדירה שקנינו וסיימתי את ההתמחות, ופתאום הרגשתי כאילו ש"הטלתי את הביצה". כלומר, שהגעתי למשהו, ועכשיו מה? ואז אמרנו ננסה, ותוך שבועיים גיליתי שאני בהריון. במהלך ההריון עבדתי מאוד קשה, וחופשת הלידה היתה נפלאה, אחרי כל כך הרבה שנים מאומצות - תיכון ומיד צבא, הקדמת שיחרור כדי להתחיל ללמוד 3 ימים אחרי הבק"ום, לימודים בשני חוגים, עבודה במישרה מלאה במקביל, התמחות וסיום לימודים, עבודה - פתאום בבית. פתאום מגלים שיש חיים מעבר. חזרתי אפילו לצייר ולפסל, מה שלא עשיתי שנים. ואז הייתי צריכה לחזור לעבוד. והחלפתי מקום עבודה. והיה לי כ"כ רע שם. זו היתה הבעיה העיקרית - לא ההסתגלות לילד הראשון - שבאמת נורא חיכינו לו, ומבחינת האופי הוא היה מהסוג המלאכי שישן נהדר בלילה ויכול להעסיק את עצמו שעות, ואוכל מצויין וממש אידיליה. והעבודה במקביל - זו היתה תקופה מזעזעת. כאשר אני קמה ב- 5 בבוקר כדי להספיק לגהץ לי חולצה לבנה ולעבור על תיקים, נוסעת לבית משפט באיזה קיבינימט (ויסלחו לי הדימונאיות או צפתיות אם יש פה - אין לי משהו נגדכן), חוזרת לת"א בצהריים רעבה רק על מנת לקחת את התיקים של מחר ולעשות כמה טלפונים, פעמיים בשבוע חוזרת ב- 7 בערב הביתה, השאר ב- 4. כך או כך - זה לא שינה את העובדה שהייתי גמורה, שהיינו מתקלחים ואוכלים ארוחת ערב רק אחרי שהילד הלך לישון, ב- 11 בלילה, וזהייתי עצבנית ומתוסכלת באופן קבוע. אין זמן לכלום. אז יום אחד שמתי לזה סוף ופשוט עזבתי. אחרי שזה התבשל אצלי כבר שבועות, ובעלי תמך בי ללא סייג. פשוט הודעתי שזהו זה. ונמאסה עלי ההרגשה, שתמיד אני לא בסדר, תמיד באו אלי בטענות, אם הילד חלה ורציתי לצאת מוקדם, חשבו שאני ממציאה או שאני היסטרית, פעם אפילו הבוס שלי שאל אותי, אחרי שאמרתי לו שלמחרת לא אבוא כי לילד שלי יש 39.5 מעלות חום - אבל איך את יכולה לדעת שגם מחר הוא יהיה חולה? ואחרי שעזבתי, החלטתי להיכנס להריון ממש מיד, מה שאכן קרה, פשוט כי היה לי כ"כ נהדר עם הגדול, ובעיני, ואני יודעת שזה בניגוד למה שרבות אחרות חושבות, עדיף שהילד הגדול יהיה בחזקת "מרכז העולם" כמה שפחות. מכל מקום, כשהגדול היה בן שנה ו- 7 נולד אחיו. בניגוד לבכור, האמצעי היה תינוק שלא הפסיק לבכות במשך חצי שנה, שום דבר לא עזר, (מסימיקול ועד אקמול), אני חייבת לומר, שאני לא תולה את הכל בגזים, כי לא זו היתה הבעיה. והיה כל כך קשה שאי אפשר לתאר לכן, מה זה להסתדר עם אחד בן שנה ו- 7 ותינוק שלא מפסיק לצרוח, והדבר היחיד שמרגיע אותו זה להיות על הידיים (ובתנועה מתמדת). ואז אמרתי, נכון שתמיד רציתי משפחה גדולה אבל... בכלל לא בטוח מתי אם בכלל, אולי בן/בת זקונים בגיל 40? בכל אופן כבר בהריון השני התחלתי לעבוד באופן עצמאי, בהתחלה מהבית ואח"כ במשרד משלי, בתור פרילנס של משרדים גדולים, אח"כ הגיעו גם תיקים פרטיים, מה שהלך והתפתח מאוד יפה עם השנים. כל המחלות האפשריות נחתו על הבן השני, החל מדלף שרק עתה נסגר בצינתור והצריך מעקב צמוד, עבור דרך זיהום בציפורן בגיל חודש, זיהום מקוץ בעקב בגיל שנה, החדרת זרעים של איזה עץ לאוזניים בגיל שנה וחצי, אשפוז של שבוע עם חשד לדלקת קרום המוח או כולירע דומה בגיל שנה וחצי, וכלה באטופיק דרמטיטיס (עד היום). כשהיה בן שנתיים מכל מקום הדברים התחילו להסתדר יותר, היה לי כבר הרבה יותר קל, בזכות ההפרש הקטן ביניהם הם יכלו כבר להעסיק את עצמם, ואני התחלתי להרגיש "פנסיונרית", וזה היה רק עניין של זמן עד שתיפול ההחלטה על מספר 3. ההחלטה נפלה כשקטן היה בן 3, אחרי שסימנו וי גם על טיול לאירופה עם הבנים, ובאמת הרגשנו קבוצה כל כך מגובשת ואחידה, שמתפקדת כל כך טוב ביחד. ואז הגיעה אמא (או אבא?) טבע, והרא/תה לי שלא הכל מתרחש כמו שמתכננים, ועברתי חצי שנה מאוד קשה עם שתי הפלות, והריון נוסף, עם דימומים רבים, פיגור בגדילה, ובדיקות מהתחלה עד הסוף. כשההריון הזה הסתיים, זו היתה הקלה כ"כ גדולה, אחרי שתשעה חודשים כמעט ולא ישנתי בלילה, כך שחופשת הלידה היתה לא רק הקלה אדירה אלא ממש ירח דבש. והקטנה, שוב היתה תינוקת מאוד נוחה ורגועה. מבחינת עומס, אני חושבת שאני נמצאת איפשהוא בין התקופה שאחרי השני נולד, שהיתה נורא קשה, לבין התקופה שלפני הלידה השלישית - מצד אחד, היא בהחלט מוסיפה עומס ודאגות, מה עוד שהיא (כיום בת שנה וחצי) דורשת תשומת לב שונה לגמרי מהבנים - ובקיצור למנוע ממנה להרוס את כל הבית, להכניס הכל לפה, להכניס חפצים/אצבעות לשקעי החשמל, וכו וכו'. מצד שני הבנים - דורשים תשומת לב מסוג אחר לגמרי - לשחק איתם, לשמוע את החוויות שלהם, לעבור על שיעורי הביץ, להסיע לחוגים, לדאוג שיחליפו ויקראו ספרים, אוכל אוכל ועוד אוכל והכי קשה - לשמש כבורר במריבות ולהפריד ביניהם (והמפריד צריך להגן על איבריו החיוניים).