חשבתי על רעיון נחמד

../images/Emo124.gif צפירת הרגעה../images/Emo70.gif

נכון, זה מורכב, מחייב המון תיאומים (ואין לי שמץ מושג איך עמדו בזה האמהות שלנו, בלי רכב ובלי נייד...). תסתכלי על עצמך עכשיו: כל אישה בהריון מוכנה לקנות אותך (פלוס תובנות, משומשות במצב מצויין) בתור גורו לאיך להיות אמא. כי התפתחת, כי למדת, כי צמחת. ככה זה גם במעבר לשני (שאכן הוא משברי משהו, אני אפרט בהמשך, תפוז עשה לי בעיות, ואני צריכה לצאת עכשיו). המעבר לשלישי הוא כבר הרבה יותר פשוט.

lulyK

New member
מחכה להרחבה.

ובבקשה אם אפשר לחדד: איך היה לכן כשהיה רק ילד אחד? האם הרגשתן שאתן יכולות להתמודד עם גדוד שלם, או שההתמודדות היום מפתיעה אתכן לטובה? או בקיצור: האם קורצתן מחומר מיוחד, או שכל אחת יכולה? אני קנאית עד אימה לזמן בהייה שלי עם עצמי. זה היה נכון תמיד. היום עם תינוק (אמא במשרה מלאה + פרילנס בעיצוב ואיור מדי פעם. ממש מדי פעם), אני מוצאת שזה יותר ויותר קשה למצוא את הזמן הזה. לא ראיתי בסדר יום שלכן איפה אפשר להשחיל דקה כזו (או שזה כמו כל דבר בחיים - ככל שעושים יותר דברים ככה יש יותר זמן)

סם2

New member
כמו שאת יודעת, אין לי מה ילדים

ובכל זאת, נראה לי שהתשובות נמצאות אצלך. זה מאד אינדיבידואלי. בדיוק כמו שאופן ההתנהלות וחלוקת הזמן שונים בין אמהות לילד אחד. בכל מקרה,
סחתן על ה"דיבורים"

lulyK

New member
זה עוד רחוק, אבל

בתור זוג אובססיבי, אנחנו כמובן חייבים כבר להתחיל לדבר על זה.

מרחיבה (את התשובה, לא המשפחה)

בכל אופן: עוד לא מרחיבה את המשפחה. מקווה שזה יגיע בבוא העת. שאלת בדיוק לגבי הנקודות שחשוב היה לי לציין (קבלי 10 נקודות
) אני אחזור אחורה: לפני שילדתי היו לי חיים מלאים. באמת. לימודים, עבודה, התנדבות מסויימת. חשבתי שאני מאוד עסוקה. באה בכורתי והראתה לי מה זה עסוקה. את בטח זוכרת את זה. אני זוכרת שישבתי עם חברות שבדיוק התחתנו כשילדתי ועמדו לפני הריון, ושיתפתי אותן בתחושה הזו והן לא ממש הבינו אותי כי למעשה אף אחד לא מבין מה זה ילד לפני שהוא מגיע. המחוייבות האין סופית, האחריות שלא נגמרת, המשמרות סביב השעון ומצד שני, עוצמה כזו של אהבה ונתינה ואושר. לפני הלידה השניה שאלו אותי אם הכנתי את הסופגניה להולדת הגומבוץ ואמרתי שכן, אבל זו אשליה, כי איך בכלל אפשר להתכונן? והוא נולד. היא הייתה בת שנתיים ושמונה, גיל מוצלח לנושא לכל הדעות, והכל היה "נכון" ו"מתאים" ו"מתוכנן" ומצד אחד הכל זרם. לא הבנתי מה היה קשה לי עם ילדה אחת. גם היום, להרף מחשבה, כשאני רואה אמא צעירה, אני לא מבינה את הקושי, ואז אני נזכרת איך התהפך עולמי עם הלידה, איך הכל היה חדש, כל דבר ללמוד ובמיוחד, ללמוד להאמין בעצמי וביכולות שלי כאמא, להעריך מחדש את כל מערכות היחסים המשפחתיות, לשדרג את הזוגיות. זה קשה. בילד שני יש יותר נסיון, הצד הטכני של טיפול בתינוק מאוד קל, הבעיה היא הסינכרון של שני ילדים ובמיוחד להתרגל לרעיון שכבר אין 100 אחוז תשומת לב לבכור/ה (זה, אגב, דווקא בריא בעיני מאוד. אני חושבת שילד ראשון סובל מכך שכל עומס הפוקוס עליו) וכן להפנים שצריך לתמרן. החיים מסדרים את זה ככה שיש שני משבורונים. האחד, ממש עם ההגעה לעולם של האח/ות והוא חולף די מהר. אז יש זמן להתרגל וסביב גיל חצי שנה פלוס כשהאוצר החדש מתחיל להיות נייד ועירני יש משבר נוסף, אבל לפחות האמא כבר הסתגלה. ההתאוששות מלידה שניה הרבה יותר קלה, הטראומה לגוף לרוב פחותה וממילא חייבים לתפקד. התינוק החדש כבר נכנס אל תוך רוטינה של בית שמתפקד סביב ילד ואפילו אורחים פחות מציקים (ואם הם מעסיקים את הבכור זו רק ברכה). ויחד עם זה, אחרי כמה חודשים הייתי על סף התמוטטות: האיש עבד המון והייתי בודדה במערכה, במיוחד בהבט הרגשי. הרגשתי שהוא בכלל לא מודע לכמה זה קשה. למשל טכנית, מצאתי את עצמי מניקה בעמידה תוך כדי כך שאני מכינה בקבוק גדולה. אין לי מושג איך עשיתי את זה, אבל עשיתי (טוב, היום אני כבר יודעת להניק תוך כדי העברת כביסה מהמכונה למייבש ודיבור בטלפון בו זמנית. זה, אגב, אחד היתרונות בלידת תינוקות קלי משקל...). בהבט הרגשי זה עוד יותק קשה, כי יש חוסר תחושת מושלמות כמעט תמידית. ואז למדתי להנמיך ציפיות ובמיוחד לא להשוות את עצמי לכאלה שנראו לי "סופר וומן". החלטתי שהמטרה היא להגיע כל ערב כולנו חיים ומחוייכים למיטה, בין אם אכלנו נפלא או פיצה, בין אם כולם רחוצים או רק חצי,בין אם צעקנו או לא. וזה מאוד הקל. לאט לאט הכל נהיה יותר פשוט, למדתי דבר נפלא והוא לבקש עזרה. למשל,אם התינוק בדיוק נרדם, זה לא אסון שהשכנה תוציא את הילדה מן הגן. זה לא בושה אם סבתא מבקרת ועל הדרך מקפלת קצת כביסה. מצב הרוח חשוב יותר ממצב הבית. לפעמים (בערך פעם בשבוע - עשרה ימים) הייתי "קונה" לי שנת צהרים והילדה (לרוב דווקא לפי בקשתה) הייתה נשארת בצהרון אצל אישה שהיא מאוד מאוד אוהבת, וכך היה רווח כפול לשתינו. אם הייתה תקופה שחנק אותי להיות איתם לבד בבית, הייתי נוסעת לחברות, להחליף קצת אויר וגם חזרתי לעבוד. קצת, אבל מספיק כדי להתלבש פעם בשבוע כמו שצריך ולדבר ב"מבוגרית". זו הייתה המנוחה העיקרית שלי. ותוך כדי הנקה קראתי המון, וזה היה, מבחינתי, זמן של השקעה בעצמי. גם לפני כן לא היינו זוג שמבלה הרבה, אז היציאות לא היו חסרות לי, אבל כשזה חשוב לי (כמו בתקופה האחרונה) אז מארגנים ערב בשבועיים ויוצאים לכמה שעות כזוג. השבוע אפילו הצלחתי לקבל עיסוי (שקיבלתי מתנה ליום הולדתי שחל לפני יותר משלושה חודשים...) אני, בבסיס לא האדם הכי מאורגן (לפחות לא מבחינת סדר, מבחינת "תקתקנות" כן) ומגלים שהמציאות פשוט מייעלת. אני מוצאת שהמעבר הכי קשה הוא לשני ילדים. המעבר לשלושה היה לי הקל מכולם, אולי בגלל הדרך האישית שעשיתי, אולי בגלל ההריון הקשה, אולי בגלל שהגדולים כבר די גדולים ומהווים כח עזר רציני ואולי הכל יחד. אני חושבת שהמעבר לשניים קל יותר אם מתכוננים נפשית (שרשור כזה פעם ביום ואת מסודרת) ובעיקר אם זוכרים שאח או אחות הם המתנה היפה ביותר שאנו יכולים להעניק לילדינו. היו לי עוד כמה דברים, אבל שכחתי...

lulyK

New member
תודה על התשובה המפורטת והחכמה.

לפחות אני אדע לחכות למשבר הילד השני, עד לאחרונה הייתי תחת הרושם שמהרגע שעושים אחד, אין בעיה לצרף עוד כמה לפאזל.

בבקשה. יש לי חברה שטוענת

שרק בזכות ההכנה שעשיתי לה למעבר לשניים היא האמינה שהיא נורמלית (אני מטילה בזה ספק מלכתחילה, היא פסיכולוגית במקצועה
). העניין הוא, שהרבה אנשים מקלים ראש במעבר הזה. הוא נראה כמו "עוד מאותו הדבר", אבל זה לא נכון, כי פתאום באמת מבינים איך כל תינוק הוא עולם אחר ובעיקר, צריך להתמודד עם הבכור שעד עתה היה מושלם/ מדהים/ מלאך ולפתע צצה אצלו קנאה והוא מסוגל לעולל לאחיו (או לפחות לתכנן) זוועות רבות וככה אנו מוצאות את עצמנו חשות רגשות מורכבים יותר כלפי ילד שאנו כה אוהבות ויתכן שמעולם לא כעסנו עליו עד לאותו הרגע. כמה חודשים אחרי הלידה באמת לא הבנתי מי לקח לי את הבכורה והחליף אותה (למספר דקות ביום) במפלצת חורשת רע. והיא באמת ילדה נפלאה! עצם הידיעה שיבוא רגע כזה, והוא קורה לכולם ובעיקר שזהו משבר התפתחותי ממנו כולם צומחים, מקילה מראש.

nubi

New member
../images/Emo6.gifאמא של פילפילון

את פשוט משכיבה אותי מצחוק! את כותבת כל כך יפה!

nubi

New member
../images/Emo6.gif אמא של פילפילון

את כותבת כל כך יפה! אני ממש נשפכת פה מצחוק!

yaelia

New member
כרגיל - את כותבת נהדר

הדברים, איכשהו נשמעים כל כך ברי עשייה אצלך. מעורר קנאה.

תבואי לבקר. זה יראה יותר מציאותי

והרבה פחות הירואי. בטח לא ראוי לקנאה (אלא אם כן מזכיר לנו שיש בארץ בערך מליון נשים ראויות להערצה!)

אמא של פילפילון, ניסוח מושלם!!!

ממש תיארת את התחושות שלי בשלושת החודשים האחרונים, כשהמסקנה העיקרית היא באמת שהילד הראשון מחולל את המהפך הכי גדול ואח"כ זה בקטנות. אז לכל החוששות- אם לוקחים את הדברים בפרופורציות הנכונות זה באמת לא כ"כ נורא כמו שזה נשמע, והמשוב שמקבלים הוא אדיר!!!!

זה באמת עניין של פרופורציות

תגידי, מתי כבר הוא יהיה נסיך? כלומר, הוא בטח כבר נסיך ורק בגלל שאת לא רוצה שתבוא קפלטע ותחטוף אותו ממך את מספרת לנו שהוא צפרדע...

../images/Emo45.gif

מאוד דיבר אלי "חוסר תחושת מושלמות"...זה הדבר שמענה אותי כבר כל כך הרבה זמן. אצלי ההפרשים הם שונים השני נולד 7 שנים אחרי הראשון ולא היה משבר -להפך, אושר גדול. לעומת זאת המעבר לילד שלישי (שנה וחצי אח"כ) היה קשה עד בלתי אפשרי. אצלי ההתמחות זה הנקה תוך כדי עליה במדרגות כשהשני גם הוא בידיים... נראה לי נורא נכון לא להשוות את עצמך ל"סופרוומן" זה כל כך מדכא. אבל כשאני קוראת כאן כולן נראות לי"סופרוומן" בהשוואה אלי. בעיקר בטון המחוייך של תיאור הדברים. ואולי זה בעצם מה שצריך לקחת מהשרשור הזה. פשוט לקחת הכל יותר בקלות ולאמץ את המטרה שלך להגיע למיטות חיים ומחוייכים! מקוה ליישם.

את סופר וומן, רק שאת לא רואה את

זה על עצמך. אני הייתי בשוק כשגיליתי שבאמת יש כאלו שחושבות שאני אם השנה. טיפ לחיים: תמיד השארי בקשר עם נשים שנמצאות שלב או שניים אחרייך מבחינת התפתחות המשפחה!

hagitag

New member
אני עם אחת ועם לשון בחוץ...מתפעלת

ואווו אין לי נשימה. (טוב גם ככה חם לי מדאי עם ההריון הזה...) בכל אופן, קראתי בשקיקה את כל מה שאת כותבת, את מכניסה את הכל לפרופורציות כל כך אנושיות ואפשריות... אני עוד בהלם בהטורנדו שקורה בחיי בימים אלו עם אחת בת שנה וחמישה חודשים ועוד אחת בבטן, די בדרך החוצה (תמ"ל בתחילת אוגוסט). חייבת להגיד שיש בזה משהו, ההתחלה נורא קשה כי לא יודעים כלום כשיש את הילד הראשון, וכל חוויה (מחלה, שיניים, בעיות שינה, הנקה...) כל חוויה עוברת דרך קשיים רבים והרבה פעמים כטראומה לגוף ולנפש, אבל יש לי באמת תחושה שבילדה השניה הכל כבר קטן עלי... גם בהריון שום בדיקה כבר לא מעניינת אותי, לא איכפת לי כמה הלחץ דם, מה בדיוק הגודל שלה, וכמה היא "מציקה" לי מבפנים. ואני יודעת שאני כבר "יודעת" כמעט את כל מה שצריך להתחלה. כל מה שלא ידעתי בפעם הקודמת. למרות שאני חייבת להודות ששלשה זה כבר נראה לי משימה בלתי אפשרית (ואנחנו נורא רוצים לפחות ארבע...). בקיצור עוד כמה שירשורים כאלו, מבורכים, ונהיה מוכנים גם למערבולת הזו. תודה לך.

שיפסלה

New member
הרגעה

(
נומי נומי ילדתי
- זה מרגיע , לא?
) אצלנו אני לא זוכרת משבר בין מס' 1 ל-2. כמו שאמרה אמא של פילפילון כבר אין בעיות טכניות - כי אותן כבר עוברים עם הולדת הילד הראשון. מס' 1 היא ילדה מאוד בוגרת באופיה - מאז ומעולם. והיא הסתדרה יפה מאוד עם מס' 2. אני לא זוכרת שהיתה בינהן קנאה. הצלחתי למצוא זמן לשתיהן. הייתי מאכילה את התינוקת ותוך כדי זה משחקת ומקריאה ספרים לגדולה. בזמן המקלחת לגדולה, הושבתי את הקטנה בסלקל בחדר האמבטיה ואף אחת לא הרגישה מוזנחת. בשלב של 2 ילדים יחס הורים-ילדים הוא עדיין סביר. יש הורה על כל ילד. אצלי המשבר הגיע כשנולדה השלישית. היא דרשה המון תשומת לב. אהבה לאכול מנות קטנות הרבה פעמים ביום. מה שגרם לה לאכול רוב שעות היום. זה היה מאוד קשה כי הייתי צריכה ביד אחת להאכיל אותה וביד השניה לשחק או להקריא סיפור ל-2 הבנות הגדולות, כשלכל אחת מהן יש דרישות שונות לפעילות בגלל גילן. חוץ מזה היא היתה מאוד בכיינית. ולמרות שכבר ידעתי שמותר לתת לילד לבכות קצת, זה היה קשה להניח לה לבכות כל היום. למרות שלדעתי ההפרש בין הבנות הוא סביר בעיני 2.5-3 שנים, היו ימים בשנה הראשונה של מס' 3 בהם חשבתי אם לא הייתי צריכה לחכות קצת יותר וליצור הפרש גדול יותר בין מס' 2 ל-3. והמחשבות עלו בעיקר בגלל שמס' 3 לא היתה ילדה שמעסיקה את עצמה, אלא ילדה שדרשה הרבה ידיים. אבל את הנעשה כבר לא ניתן היה להשיב. והזמן פתר גם את העניין הזה. הילדה גדלה ולמדה להעסיק את עצמה. הבנות חברות טובות, ואני לא מצטערת על ההפרשים ביניהן. מס' 4 נולד בהפרש גדול ממס' 3, מכל מיני סיבות. אני לא מרגישה שום משבר. אני מרגישה מאוד בשלה ורגועה. הלוואי והיה לי את הרוגע והשלווה האלה כשנולדו הבנות. הוא גם ילד מאוד רגוע ואני לא מרגישה שזמני סובב כל הזמן סביבו. גם הבנות הגדולות מעסיקות אותו בשימחה בחלק מהזמן. היחס כעת הוא 2 ילדים על כל הורה ולמרות שמבחינת מין על אמא יש 3 בנות מול העובדה שעל אבא יש רק ילד אחד - נסי פעם ללכת לשרותים ציבוריים בקניון או בטיול ותביני כמה היחס בין המינים חשוב. ולמרות זאת הקשיים האלה כבר זניחים. לגבי העבודה, מאז ומעולם לא חיפשתי לי עבודה עם קריירה של המון שעות. תרומה של 9 שעות עבודה נראית לי סבירה ביותר ואין לי כוונה להמשיך בשעות נוספות. לדעתי יש זמן לעבוד (חשוב לי אינטלקטואלית) ויש זמן לחיי משפחה. המעבידים שלי הבינו את זה, לא כ"כ אהבו את הרעיון, אבל גם באו לקראתי עם תפקידים בהתאם. אני בטוחה שגם מבחינת שכר הם נתנו מה שחשבו. כיוון שבשעה 16:30 "נפל לי הפרקר מהיד" ולא עניין אותי כל מיני צרות ומשברים שתמיד קורים חצי שעה לפני שצריך ללכת הביתה. מאז כבר עברתי למקום עבודה אחר, הרבה יותר נוח, שמאפשר לי לעבוד מהבית אם צריך. כך שאם יש כיבוי שריפות, אני יכולה לעשות זאת בזמני החופשי אחה"צ או בערב. אבל אין הרבה מקרים כאלה. גם כאן אני בטוחה שעמיתי בתפקידים דומים מרוויחים הרבה יותר ממני ולו רק בגלל שמהם ניתן לדרוש יותר שעות.

למעלה