חשבת כמה משאבים כספיים מבוזבזים

חיננית

New member
חשבת כמה משאבים כספיים מבוזבזים

על פולחנים דתיים-בתי כנסת ,מקוואות ,כנסיות ,מסגדים ,ישיבות דתיות ,מועצות דתיות רבני עיר,וכיו´ב ? חשבתם על זה שאם היו הרבה יותר אתאיסטים כמה כסף היה נחסך לקופת המדינה -או המדינות, שמופרש לכל צרכי הדת האמורים לעיל?

masorti

New member
את מדברת ברצינות?

אני מקווה שזו בדיחה. כי אם לא, לפי אותו הגיון כדאי שכל האוכלוסיה תפסיק להתענין בתרבות וכך תיחסך הסובסידיה הציבורית לקולנוע, תיאטראות, להקות מחול, אופרה, יוצרים במוסיקה וכו´.

Gunz N Mozes

New member
מכל הנושאים האלה שהזכרת

יש תועלת ועושים מזה כסף. לא כמו ישיבות למשל שיוצאים מהן אפסים בטלנים.

masorti

New member
מי עושה כסף מלהקת מחול?

רק חברי להקת המחול והאמרגן. אני לא רואה שום תועלת כלכלית למדינה בסבסוד להקת בת-שבע.

masorti

New member
דין פרוטה כדין מאה.

ואם אפשר לעזור לתקציב המדינה ע"י ביטול הסובסידיה ללהקת רקדנים המקפצים עם או בלי גטקעס - אני לא רואה מדוע שלא נעשה זאת. ולגבי מיסיונריות... גם עידוד הפעילות של להקת בת-שבע משמעו תמיכה באורח חיים מסוים (חילוני חובב ריקודים בטייטס), ויש בכך משום פעילות מסיונרית לגבי נוער ושאר קהלים החשופים להשפעה.

MAYA20

New member
דין פרוטה כדין מאה??????

אם כך קחו פרוטה במקום המאות שאתם חולבים מהמדינה! מסיונריות???? אף אחד לא חשוף לתופעה אלא מתוך בחירה. כרטיס עולה המון כסף והוא מבטיח שאדם לא יראה הופעה אלא אם הוא מעונין בכך.

masorti

New member
אתה טוען שהמחול בארץ רווחי?

לדעתך המדינה מקבלת ממיסים על הכרטיסים להופעות מחול יותר ממה שהיא נותנת כסובסידיה למחול? הרשה לי לפקפק בכך.

Gunz N Mozes

New member
לפחות מרוויחים מהם משהו!!!

גם אנשים נהנים וגם משלמים!! לא כמו הישיבות שיש בהן רק נזק!

masorti

New member
גם הלומדים בישיבות נהנים מהלימוד.

אז למה ההנאה של צופי הבלט עדיפה?

Gunz N Mozes

New member
רואים שכבר אין לך מה להגיד

אנשים משלמים כדי לראות את המחול, אז כן מרוויחים מזה משהו. בניגוד לישיבות כמובן, שרק מפסידים מהם. גם פחות חיילים וגם עוד נטל כלכלי.

masorti

New member
רואים שאין לך מה להגיד...

אין שום הבדל בין ההנאה של אנשים ממחול ובין ההנאה של אנשים אחרים מלימוד גמרא. ואם מדברים על פחות חיילים... אני מציע לך לעשות סקר בין רקדני המחול בארץ ולראות כמה מהם שירתו בצבא וכמה מהם קיבלו פטור אצל הקב"ן. (מה שנקרא "סעיף אי התאמה")

IC4

New member
שחזוס ישמור עלינו

"מה מרוויחים מישיבות" !?!?!?! ואני חשבתי שאתם בני האדם הגעתם למסקנה שיש דברים חשובים יותר מכסף (רק חבל שהם עולים הרבה כסף) ___ שלום אני אייסי, תקוע בחופשיות באמצע, צופה מרחוק, ומתקרב למען הצחוק ___ שאלת מיליון הדולר היא,אנשים, מה יהפוך אותכם למאושרים? התשובה היא - מיליון דולר. ___ מה שהחילונים צריכים להבין היא שאסור להם להכנע לקנאה ולשנאה ולהפסיק לחשוב שרק בגלל שמישהו אחר מרויח, הם מפסידים. כן נכון זה נראה ככה. תהרגו את כל מי ששונה מכם, קחו את המשאבים ש"בוזבזו" על קיומו, ותחזירו את העולם ליצור היגיון. העולם לא יוצר היגיון. העולם לא אמור להיות הוגן ולא הגיוני. ברגע שמבינים את זה, הכל נראה יותר הגיוני. וכשלא מעונינים לוותר על אי ההבנה הזאת - well then... נתקעים בערימת חרא מצטברת במקום שיכלה לזרום ולהמשיך הלאה. תנו לחרא לחיות, ואל תעצרו את החיים שלכם בשביל לנקות אותו, כי הוא רק יצטבר יותר מהר. מה שהדתיים צריכים להבין זה - well... קצת התחשבות באזרח ה"טיפש" והזועק! כן כן הוא לא מבין למה אתם מבזבזים את הכסף שלו - אבל אתם צריכים להבין שהוא לא מבין את זה ועל כן לנסות להגמיש את הגנבה שלכם למחקריכם וחינוככם. כסו את פני האל! הן נראות מכוערות מדי כעת! אך אל תתנו לדאגה להשכיח את היופי הפנימי שלו (איכס! יופי פנימי!?? אני חילוני! אני מאמין רק במה שאני רואה!)

Gunz N Mozes

New member
אתה מתעקש להישאר בקטע של ההנאה

בגלל שאין לך מה להגיד. אנשים הולכים לראות מחול, משלמים, זה מגיע לרקדנים, הם משלמים מיסים (או שאם נגיד הם צעירים הם הולכים לקנות משהו עם הכסף הזה למשל). הכסף שזורם לישיבות נשאר שם.

masorti

New member
תחזור אחורה בשירשור...

ותראה על מה היה הדיון. הדיון היה על האנלוגיה שבין הדת לתרבות. זו הנאה רוחנית דתית וזו הנאה רוחנית חילונית. ולגבי הכסף... מה זה רלוונטי שהצופים משלמים עבור הצפייה בבלט? הפואנטה היא שהמדינה משלמת כסף טוב כדי שהלהקה תשרוד. וזה אנלוגי בדיוק לתשלום מהמדינה כדי שהישיבה תשרוד. דרך אגב, כמו שהרקדנים לקנות משהו תמורת שכרם וכך המס חוזר למדינה... גם תלמידי הישיבות קונים מצרכים תמורת קצבתם והמס חוזר למדינה. מה בדיוק חשבת שתלמיד הישיבה עושה עם ההקצבה שהוא מקבל? קובר את הכסף מתחת לבלטות עד לביאת המשיח?

Gunz N Mozes

New member
המדינה משלמת כסף...

ומחזירה חלק מההשקעה. והרקדנים לא קונים משהו עם הכסף וכך המס חוזר למדינה. הם משלמים מס כמו שכל אחד משלם מס (חוץ מבני הישיבות... איך לא..) ועם שאר הכסף קונים.

masorti

New member
הנקודה היא שגם להקות המחול

וגם הישיבות אינן מיזמים רווחיים מנקודת מבטה של המדינה. אם השיקול הוא רק כלכלי - יש לסגור את שני הדברים, ואם השיקול הוא סיפוק צרכים רוחניים - יש לסבסד את שני הדברים. הטענה שצריך לחסל אחד מהם ולטפח את השני היא צביעות.

אחר

New member
שבת שלום ידידי

וביום שבו יהיה מספרם של בחורי הישיבות רק פי 10 ממספרם של רקדני הלהקות למיניהם- נרים כוס לחיים. או בקיצור: הכל עניין של פרופורציה

למעלה