חשבת כמה משאבים כספיים מבוזבזים

Justin Angel

New member
את צודקת לחלוטין.

דת היא עיסוקו הפרטי של כל אחד, אם מישהו רוצה לעסוק בדתו הוא צריך להיות אחראי להוצאות, ולא להתעלק על המדינה. ובכל נושא התרבות משהו מאוד חשוב הלך לאיבוד בדיון: כל אזרח משלם על הוצאות התרבות שלו. אזרח הולך להצגה, הוא משלם עליה. אז למה אם אזרח הולך לבית כנסת הממשלה צריכה לשלם? אבל כאן נכנסים לכל העסק של מגילת העצמאות של "מדינה יהודית דמוקרטית" וזה אף פעם לא נגמר טוב. אישית אני בעד שכל איש ייקח את ההוצאות של הדת שלו עליו, ולא להטיל אותם על המדינה.

חיננית

New member
אם היתה הפרדה של דת ומדינה

הכל היה נראה אחרת.לא רק מהבחינה הכלכלית . גם גודל התקציבים ההולכים וגדלים בשל גועליציה לכל מיני מוסדות דת היה שונה לגמרי. .. רב המדינה הזו חילונית, אז תחשבו למה החילוניים, שהם הרב היצרני והתורם למדינה (שרות צבאי למשל), צריכים לממן את כל מה שנדרש לקומץ הדתי בסכומים שכאלו. זה אבסורד ממש !!!!. אם היתה הפרדת דת מדינה לא היתה ה"שערוריה "הזו שכולנו כבר התרגלנו אליה מליונים שנשפכים לכוון אנשים שרובם הגדול לא משרת בצהל ולא עובד..

חשבת מה עוד זה יחסוך?

מה עם מלחמות? הרי כמעט כל המלחמות שהיו אי פעם בעולם היו מלחמות שמקורן היה דת. כולל מלחמת האחים שהולכת להיות כאן עוד כמה שנים. אני פשוט רק מתארגן עכשיו...

masorti

New member
אם החילונים הרדיקלים לא יתאמצו...

לחסל את הדת בארץ, אז לא תהיה מלחמת אחים.

אתה באמת קצת קוּקוּ: תַראה לי

"חילוני רדיקלי" אחד המתאמץ לחסל את הדת בארץ! מישהו הכריח אותך לנסוע בשבת? מישהו הכריח אותך לאכול בשר חזיר? מישהו הפריע לך ללכת לבית הכנסת?

קוכולין

New member
באמת, אתה בטוח?

המלחמות הכי גרועות בעולם היו בגלל משטרים אתיאיסטיים או אנטי דתיים במובהק, וודאי שחילוניים, כמו המשטר הנאצי והמשטר הקומוניסטי. אז כדאי שתלמד קצת היסטוריה לפני שאתה מלהג כאן.

Lu Tze

New member
אתה טועה

נתחיל עם הנאצים, הם לא היו אנטי דתים, הם היו אנטי נוצריים, יש הבדל, היטלר האמין בדת האלילית הגרמנית וזאת כדי להחליף את חוקי המוסר של הנצרות (עזרה לחלש וכו´) בערכי הדת הפגאנית (שרידת החזק. דרך אגב, אבולוציה תומכת בשרידת המתאים ולא החזק). ואילו הקומוניזם לא היה דתי במובן של "אלוהים" אבל אם בודקים את העניין מקרוב, יש לו בהחלט סממנים של דת. למשל העלאת המהפכה לרמה של "מלחמת קודש" או למשל זה שהקומוניזם טוען שיש "אמת מוחלטת".

virus2

New member
רעיון לפתרון הסכסוך במדינה מתוקנת

במדינה מתוקנת היו משאירים בתקציב המדינה לאזרח אחוז מסוים מהמס שמשלם לבחור לאן יוקצב. לדוגמא: 90% מהמס שמשלם האזרח יקבע ע"י הכנסת בתקציב 10% יוכל משלם המס לבחור הבחירה תהיה לתמיכה 1. דת 2. תרבות ואמנות 3. ספורט אדם דתי מסוים יעביר את כל הכסף לדת חילוני אחר 20% לספורט 80% לתרבות. את הבחירה יעשה האזרח בעת מילוי הפרטים האישים בטופס למס הכנסה.

masorti

New member
ואתה בטוח שב"תנאי שוק חופשי" כאלה..

תחומי תרבות כמו אופרה ומחול יקבלו מספיק כסף? הצחקת אותי. הרי רק מיעוט קטן באוכלוסיה צורך אופרות או מתעניין בהן. נ.ב. אם כבר מגדירים טופס שכזה, כדאי לזכור שתקציבי הישיבות (בניגוד לתקציבים לבתי כנסת ומקוואות) מקבילים לחינוך ולאו דווקא לתרבות. המקבילה של ישיבה או "כולל" היא אוניברסיטה ולא תיאטרון. ומכיון שאין שום יתרון כלכלי למדינה בסיבסוד חוג אקדמי לאשורולוגיה או לפילוסופיה, הרי שזכותו של אזרח אחד לחשוב שיש חשיבות לשמר את חקר תרבות אשור וזכותו של אזרח אחר להעדיף את טיפוח לימוד הגמרא בישיבה.

virus2

New member
SO WHAT

1.אתה מתחיל להתפלפל ולהתפתל. אולי לתקצב ישיבות פעם ממערכת חינוך להוסיף להם בסעיף הדתי ולשלם להם עבור התרבות שהם צורכים. 2. אם תתקרב למבני התרבות שצינת (בשרשור למעלה) תראה שאנשים פרטים תרמו. 3. האופרה בעינך כמו גפילטא פיש למרוקאים. ובכל זאת יש כאלה שאוהבים גפילטא פיש. יש שכבה גדולה מאוד של אנשים שכן מענינת אותם אופרה. 4. בוגרי אוניברסיטה שלמדו תרבות יפן מבוקשים היום בשוק ונחטפים ע"י אנשי עסקים (למרות שבזמנו זה נחשב ביזרי) 5. אני משלם לאוניברסיטה 10000שח לשנה, גם כשאני במילואים, למגורים 200$ לחשמל מים הטל ביוב ארנונה נסיעות. אז זכותי ללמוד מה שאני רוצה, לבתי כנסת יש שחרור מהמיסוי.

masorti

New member
תגובה...

1. אני לא מתפתל. אני פשוט דורש שמול כלל התקציבים שזורמים לצורכי דת תציב את כלל התקציבים הזורמים לדברים המקבילים. אתה רוצה שכל מה שקשור לדת יתוקצב כאופציה לתקציב התיאטרון, וחוץ מזה הממשלה תתקצב אוטומטית חינוך חילוני. 2. אם תתקרב לישיבות ולבתי כנסת, תראה שאנשים פרטיים תרמו לבנייתם ולאחזקתם. 3. השכבה שאוהבת אופרה היא קטנה מאוד. תבדוק כמה אנשים עושים מנוי לאופרה. 4. אז ברגע שיתעורר צורך לתרבות אשורית (כמו שכיום ביפנית) - הממשלה תזרים לשם כסף. ואין שום סיבה להחזיק פילוסופים בתקווה שאי פעם מישהו יצטרך אותם. 5. השאלה אינה כמה משלם אלא האם אתה מכסה את העלות של אחזקת האוניברסיטה. מכיון שכידוע הממשלה משלמת חלק ניכר מתקציב האוניברסיטאות, מסתמא התרומה שלך לתיקצובן אינה מספיקה. ואין ויכוח שזכותך ללמוד מה שתרצה. השאלה היא האם המדינה צריכה לממן את זה גם כאשר שום תועלת כלכלית לא תצמח מהם. (ואגב, מה זה ענייני שאתה משלם 200 דולר בחודש שכ"ד? מצידי תמשיך לגור עם הוריך עד לסוף הלימודים. יש הרבה סטודנטים שנוהגים כך משיקול כלכלי.)

masorti

New member
למיטב ידיעתי...

האופרה הישראלית מקבלת סיבסוד כבד מהמדינה, שבלעדיו לא היתה שורדת.

virus2

New member
ובתנועה סיבובית חוזרים להצעתי

כל משלם מס יוכל להקציב חלק מהמיסים שצריך לשלם לפי בחירתו. הטופס שימלא יהיו סעיפים אליהם ירצה להעביר את הכספים. למשל מי שחושב לממן 1. ספורט יוכל לבחור מגוון של ענפים למשל ספורט יצוגי משחקי כדור או התעמלות. 2. מי שבוחר תרבות יוכל לבחור תמיכה בתאטרון או אופרה (רחמנה ליצלן)או סעיף אחר. 3. בתחום הדת יבחרו ראשית באיזו דת לתמוך. יוכלו לבחור הקמת מבני דת או תשלום לרבנים וכו´. תלמידי ישיבות יקבלו תנאים של אוניברסיטה ולא יכללו בסעיף זה. אבל הכלל היסודי לא ישולמו לסעיפים הנ"ל תקציבים נוספים.

חשבת כמה כסף ג´ובים וקןמבינות

יש מאחורי זה??? ניקח לדוגמה את אבו חצירא... המדינה השקיע בפרקון קטון מסביב לקבר... והמשפחה מליונרים לא קטנים... מי שמע על מדינה שבה מממנים בורות??? ישראל! מיש שמע על מדינה שמממנת לימודי קודש לכל מי שלא רוצה לעבוד??? ישראל! מי שבע על מדינה שצריכה שני רבנים לכל עיר??? ישראל! ואני יכול להמשיך לנצח!!! ניתן לחסוך בכל כך הרבה מקומות כל שצריך הוא לפתוח את דו"ח מבקר המדינה! ולמי לא איכפת???? לנו!!! i cannot know just how the blind can leed the way

חיננית

New member
כולנו מקטריםאבל בבחירות הבאות

תהיה תמונה דומה -שוב ש´ס תקבל את חלקה וכספיה ושוב האגודה תלחץ והכל יחזור להיות כפי שהיה . אז חברים ,איך לדעתכם ,תכלס ניתן לצאת מהפלונטר הזה?

seeyou

New member
משאבים כספיים ??../images/Emo80.gif

בכול מקום בעולם "חולבים" את העם ע"י פולחן דתי!! כאשר המישטר הקומוניסטי ביטל את פולחן הדת...המשאבים אשר היתפנו באמת עברו לטובת העם?

למעלה