חשבת כמה משאבים כספיים מבוזבזים

zzz1

New member
כנראה לא שמת לב

כתבתי שהמדינה צריכה לממן חינוך. אם התכוונת לבתי ספר בזרם הממלכתי דתי אז אני מסכים, אבל אם התכוונת לישיבות הרי שם אני מממן את התלמידים ולא רק את המורים.

masorti

New member
בודאי ששמתי לב...

אלא שרציתי להזכיר לך ש"חינוך" כולל גם לימודי גמרא בישיבה. מדבריך אני מבין שאין לך שום בעייה לממן את תיפעול הישיבות החרדיות ולשלם משכורת למורים, והבעיה שלך היא המימון לתלמידים. השאלה היא כמובן האם התלמידים בחינוך הממלכתי משלמים את העלות הריאלית של חינוכם. אם לא, הרי שזהו מימון עקיף של הממשלה לתלמידים. ברור לך שהוריו של תלמיד ממוצע היו נאלצים לרכוש עבורו חינוך פרטי (הרי אינם רוצים שלא ילמד כלל) וזה היה עולה להם כסף רב. החסכון הזה בכסף דינו כדין משכורת ששולמה לתלמיד.

zzz1

New member
אתה מערבב תפוחים ואגסים

חינוך בישראל זה עד גיל 18. כלומר אתה צריך להשוות לומדים בישיבה ללומדים באוניברסיטה.

masorti

New member
אחלה...

והסטודנטים באוניברסיטה משלמים שכר לימוד ריאלי? כי אם לא - הרי שהמדינה חוסכת להם חלק מהכסף שהיו מוציאים כדי לרכוש השכלה (תשאל כל מי שנסע ללמוד בארה"ב). וזה שקול לתשלום משכורת לסטודנטים.

zzz1

New member
ההוכחה עליך

אם אתה טוען שסיבסוד הסטודנטים שקול לתשלום משכורת ללומדים בישיבה - ההוכחה עליך. תצטרך רק לקחת בחשבון שאי שאפשר לסמוך על דווחי הרבנים בקשר למספר הלומדים הישיבות. וחוץ מהעניין העקרוני שאוניברסיטאות הן גוף ציבורי ומבוקר ואילו הישיבות הן גוף פרטי בלי בקרה על "תוכנית הלימודים" ובלי בקרה על הכספים. והתוצאה הבלתי נמנעת - רמאויות ושחיתות.

dar האחת

New member
אתה חוטא לציבור גדול של דתיים

שמתענינים בספרות המקומית ובספרות העולם.

masorti

New member
אני מקצין לצורך חידוד הנקודה.

הרי ידוע גם לי שהציבור הציוני-דתי צורך ספרות. אבל הויכוח בינינו הוא על החרדים, אז זכותי להעמיד את אי הצורך של החרדים בספרות מול אי הצורך של המחנה שלך בגמרא.

אני אישית לגמרי לא פוסל את

התלמוד, כחלק ממורשת התרבות שלנו, ויש בו הרבה דברים נחמדים וגם סיפורים מעניינים.

אם זאת טבעי שבני אדם מעדיפים

חומר קריאה קרוב יותר לזמננו, ועל כל פנים לא להישאר תקועים רק בימי קדם.

Sern

New member
סתם ניטפיק

לא מקבלים סעיף "אי התאמה" מהקב"ן, מקבלים אותו מוועדת אי-התאמה. מהקב"ן אפשר לקבל סעיף נפשי (או פרופיל 21). אלה שני דברים שונים. ארם.

MAYA20

New member
ההבדל הוא

שהנהנים מהריקוד הם אלה המשלמים עבורו והנהנים מהגמרא לא עושים כלום בשבילו. בניגוד לנהנים מהלימודים באוניברסיטה. וחוץ מזה לדעתי חננית התכוונה לצמצום הסבסוד המאסיבי של הישיבות ולא לסגירת בתי הכנסת, המקוואות וכ"ו.

MAYA20

New member
חברי הלהקה הלכו לצבא

הם משלמים מיסים, אולי הלהקה מסובסדת אבל חברי הלהקה לא מסובסדים, הם לא מקימים להקות פקטיביות, הם לא מפלים על בסיס דת גדע ומין, הם לא מאמינים שכולם צריכים לנהוג כמוהם, הם לא מנסים להקים מדינת ריקודים (בניגוד למדינת הללכה שלכם) אני מקווה שבמשפט האחרון הצלחתי להבהיר כמה מגוכחת ההשוואה בין להקת ריקוד אחת למאות הישיבות.

masorti

New member
חברי הלהקה הלכו לצבא??

תעשה סקר על ענף המחול בארץ ותחזור עם התוצאות. מה זאת אומרת "הלהקה מסובסדת אבל חברי הלהקה לא מסובסדים"? הרי משכורתם של חברי הלהקה משולמת ע"י הנהלת הלהקה מהכסף שקיבלו כסיבסוד מהמדינה. מה אכפת לי האם חברי הלהקה קיבלו קיצבה ישירה מהמדינה או קיבלו כסף ציבורי דרך מתווך (הנהלת הלהקה)? מבחינתי מדובר על כסף שיצא מקופת המדינה ונחת בכיסם של הרקדנים. הם לא מנסים להקים "מדינת ריקודים"? ומה בדיוק היה ענין הגטקעס בחגיגות היובל, אם לא נסיון של חברי להקת מחול לכפות את אורח חייהם על הציבור כולו?

erez zon

New member
לכל מדינה חשוב לפתח את האומנים שלה

זה מוסיף לה יוקרה וכבוד.תראה מה עשה "הבולשוי" ברוסיה.זוהי להקת הבאלט הכי מבוקשת העולם,עם הרקדנים הטובים בעולם,וזאת בזכות תמיכת הממשלה.

masorti

New member
מה בדיוק עשה הבולשוי לרוסיה?

הביא לכך שאלה שמעריכים בלט מעריכים את הבולשוי. חובבי הכדורגל (אלה שמנפצים את הטלויזיה במערכון המיתולוגי של אורי זוהר כשמחליפים את המשחק באופרה לה-מרמור) ממש לא הרגישו כבוד ויקר לרוסיה בגלל הבולשוי. ומי קבע שדעתם של חובבי הבלט חשובה?

erez zon

New member
הבולשוי עשה ברוסיה

מה שיעשה ניצחון של נבחרת ישראל בכדורגל בגביע העולם...כבוד והוקרה בעולם...זה גם מכניס כסף למדינה,תיירות וכו...

קוכולין

New member
ההודעה של חיננית היא אווילית

במקרה הטוב ואנטישמית במקרה הרע. חוצפה שלא נשמעה כדוגמתה וצמצום מוחלט של רוח האדם. אני במקרה מתנגד לכפייה דתית ותומך בעמדות מרצ בעניין, אבל אני לא מסוגל לשמוע אנשים מדברים ככה. אדון גנץ אנד מוזס, התיאטרון והקולנוע קיימים כדי לעשות כסף? זה נקרא תועלת בעיניך? ומה עם קצת תרבות? מה עם מסורת עתיקה? מה עם רוח האדם ולא רק עם החומר? לאנשים כמוכם, שאכפת להם רק מכסף ומחומרנות אין לי שום כבוד.

חיננית

New member
ממש לא בדיחה ובשיא הרצינות

אתה משווה תרבות לפולחני דת ? בחייך !! התרבות בעיני חשובה אלף מונים מפולחנים אנכרוניסטים.עם כל הכבוד לכל הדתות המונותאיסטיות והאחרות. לא יכולה לראות את העולם בלי תיאטרון ספרות סרטים ומוזיקה . בהחלט יכולה לראותו נקי ממליון כנסיות ואלפי בתי כנסת ותקציבים שרצים לצרכים האלו . מצטערת זו דעתי.

אממ ללא דת לא הייתה לך תרבות.

ספר התנ"ך מה את אומרת עליו? ואלפי כנסיות זה לא תרבות ? הן מיצגות את אופי הבנייה של התקופה, הן גם היוו בזמנו מקום מפגש ומדרש (לנוצרים). הגמד

למעלה