חשבת כמה משאבים כספיים מבוזבזים

masorti

New member
אני לא ביטלתי שום דבר...

תקראי שוב את מה שכתבתי ברחבי השירשור. אני התנגדתי לעקרון שלפיו מסבסדים תרבות אך לא דת. אבל לא כתבתי בשום מקום שהסכומים המוקצים כיום לכל תחום הם האידיאל. נהפוך הוא, כתבתי שניתן לדון על מידת הסיבסוד.
 

dar האחת

New member
אני מתנצלת

אתמול הבן שלי ספר למעלה מ- 80 תגובות בשירשור כך שלא ראיתי את התיחסותך לכך.
 

masorti

New member
את מוזמנת לטפס 3 תגובות שלי למעלה..

ולקרוא את שתי השורות האחרונות בהודעה הזו. תודה על שהתנצלת. מודה ועוזב ירוחם.
 

zzz1

New member
סיבסוד דת לעומת סיבסוד תרבות

למה זה לא אותו דבר.
 

zzz1

New member
אם יש לך תשובה לכל הנקודות

אז תן לי הפנייה אליה. (אגב איך מכניסים קישור לתוך הטקסט?)
 

L7

New member
אמונות תפלות אינן "רוחניות"

דת איננה רוחנית.
 

uuuuuuu

New member
הדת רוחנית.

כל הדתות רוחניות, מתוקף האמונה ברוח. חוסר אמונה ברוח היא הבלות. לא יותר.
 

notafish

New member
הלוואי והם היו דומים../images/Emo19.gif

אני מוכן שמיד ישוו את רמת הסיבדוד הממלכתי של מוסדות הדת לרמת הסיבסוד של מוסדות התרבות. אין בעיות. מחר. לא - היום! אתה מדמין לעצמך את משרד הדתות מנסה להסתדר עם תקציב הסבסוד לקולנוע? את הרבנות הראשית עם הסכום המועבר להבימה? נפלא... וזה לא ששרותי הדת שאזרחי המדינה צריכים הם כל כך יקרים.
 

masorti

New member
אם כבר עסקנו בהקצבות לתיאטראות..

כדאי שתבדוק כמה הקציבה עיריית ת"א לבנין החדש של תיאטרון "הקאמרי" (רמז: מאות מליוני שקלים), וכמה לתיאטרון "הבימה" (רמז: עשרות מליוני שקלים), וכמה כספים שפכה על מתחם גולדה והאופרה. ואני שמח שאתה מקבל את העקרון שהמדינה צריכה לסבסד שירותי דת ומוסדות דת. עכשיו נשאר רק לנהל מו"מ על הסכומים. נ.ב. למה שמשרד הדתות יסתפק בסכום של ההקצבה לקולנוע? וכי ההקצבה לקולנוע היא כל תקציבו של משרד התרבות (סליחה: המדע, התרבות והספורט)?
 

Justin Angel

New member
למעשה

אם היית טורח לנסות להבין כלכלה, היית שם לב ש17% מתקציב המדינה הולך בצורה ישירה ובעיקר עקיפה להוצאות דתיות במדינה. מועצות מקומיות מקבלות כסף לתחזוקת בתי-כנסת, לרבנים מקומים, לרבנים עירוניים, וכך הלאה. לעומת 2% מתקציב המדינה שהולך להוצאות תרבות וכדומה. אז בבקשה, אם אתה רוצה להשוות את סכום הכסך שמקבלת הדת לעומת סכום הכסף שמקבלות הוצאות התרבות במדינה הזאת אני לא אעצור אותך :) הנתון לקוח מדו"ח מבקר המדינה על התקציב של שנת 2,001.
 

masorti

New member
17%? הצחקת אותי...

ומה זה בדיוק "בעיקר בצורה עקיפה"? להחזיק רבני ערים ומשגיחי כשרות עולה 17% מתקציב המדינה???
 

notafish

New member
אל תשים מילים בפי../images/Emo19.gif

אני מקבל את העקרון שהמדינה צריכה להוציא כספים לצרכים המשותפים של אזרחיה, כשהסקטור הפרטי אינו יכול, מסיבות כלשהן, לספק את הצרכים האלה. זה המצב לגבי תרבות - לא רק בארץ, אלא ברוב העולם. לא ברור לי איזו שרותי דת המדינה צריכה לספק לתושביה, שאינם יכולים להינתן ע"י המגזר הפרטי.
 

masorti

New member
שים לב לניסוח שכתבת...

"אני מקבל את העקרון שהמדינה צריכה להוציא כספים לצרכים המשותפים של אזרחיה". ממתי מופעי מחול ואופרות הם "צרכים משותפים"? מדובר על צרכים של מיעוט (זניח) מבין אזרחי המדינה. הרי אם היה מדובר על צריכה של כל האזרחים, לא היתה בעיית מימון. ההגדרה המתאימה ל"צרכים המשותפים" בהקשר הזה היא: פעילות "בשביל הנשמה". וזה כולל גם בתי כנסת לדתיים וגם תיאטראות לחילונים. אתה פשוט מנסה לעקם את ההגדרות כך שרק צרכי הנפש של החילונים יכללו בהן. ואגב, לא ברור לי מדוע הקריטריון הוא יכולת הסקטור הפרטי לממן את הפעילות. למה אני אמור לממן את הרצון של קבוצת אנשים מפונקים לראות מופעי מחול? מבחינתי זה מותרות, ואם הענף אינו כלכלי - יואילו הצרכנים ויממנו את התענוג מכיסם הפרטי. האמת היא שהקריטריון שלך הוא אחר... אתה מאמין שחשוב שתתקיים פעילות של תרבות חילונית, אך לדעתך לא נורא שתיעלם מהעולם הפעילות התרבותית הדתית. לכן אתה ממליץ לסבסד ענפי תרבות שאינם כלכליים, אך מסרב לסבסד פעילות דתית. נשאלת כמובן השאלה מדוע שהמדינה תאמץ דווקא את סדר העדיפויות שלך לגבי מה ראוי לשמר ולטפח ומה לא.
 

notafish

New member
הסקטור הפרטי../images/Emo19.gif

צריך לתת מענה, כברירת מחדל, לכל צרכי החברה למעט בטחון פנים וחוץ. לא אנסה לסנגר על הסבסוד הציבורי לאומנוית. רק אציין שזה נהוג בהרבה ארצות (להבדיל מסבסוד הדת), ושבסכומים זה בטל בששים לעומת הנחשולים של כסף הזורמים למוסדות הדת. "מדוע שהמדינה תאמץ דווקא את סדר העדיפויות שלך לגבי מה ראוי לשמר ולטפח ומה לא?" - שאלה מצוינת. הייתי רוצה, כמובן, שזה יהיה רצון רוב אזרחי המדינה, ושרצון זה יתממש בצורה דמוקרטית. ללא קשר אם זה מה שיקרה או לא, מה שברור הוא שהמצב היום אינו משקף את רצון רוב העם, אלא כפייה של מיעוט על ידי סחטנות פוליטית. ובשורה התחתונה, אם הייתי צריך לבחור בין לסבסד פעילות תרבותית חילונית ודתית, לבין ביטול הסבסוד לשניהם, הייתי בוחר באפשרות השניה בלי היסוס.
 

masorti

New member
למדינה יש מחויבויות נוספות לאזרחיה.

למשל: להקטין פערים חברתיים ולדאוג לקיום הוגן לחלשים (קשישים, נכים, עניים). תפישת העולם שלך מתאימה לקפיטליזם קיצוני, בו המדינה מנערת לחלוטין את חוצנה מצורכי האזרח ועוסקת רק בחוץ ובטחון (+ תיאומים טכניים ההכרחיים לניהול מדינה). --- עד כמה שאני יודע, תביעות קואליציוניות הן דבר דמוקרטי להפליא. נהפוך הוא, זו מהות הדמוקרטיה. הרי בצורה אחרת לא היתה לקבוצות קטנות באוכלוסיה שום דרך לקבל חלק בעוגה הלאומית. ואם חורה לך שהחרדים מקבלים כספים מעל לכוחם היחסי באוכלוסיה, תפנה את הטענות לשתי המפלגות הגדולות שתאוות השלטון עומדת אצלן מעל לכול. (וכבר אמרו חז"ל שלא העכבר גנב אלא החור גנב) בשורה התחתונה: א. אני דווקא מעדיף את האפשרות הראשונה (ואפשר להתווכח על הסכומים). ב. מרבית המחנה שלך היה מסרב לקבלת האפשרות השניה ברגע שבו היה מבין את המשמעות לגבי הפעילות שיקרה לליבו. המאבק של המחנה שלך מיועד לחנוק חד צדדית את הפעילות הדתית.
 

notafish

New member
קפיטליזם? כן! קיצוני? לא ../images/Emo19.gif

אני דיברתי על האמצעים, ואתה מדבר על המטרות. ברור שלמדינה יש עוד מחויביות - השאלה היא האם היא ישר שולחת יד לארנק של אזרחיה כדי לעמוד במחויביות האלה, או שהיא מנסה קודם ליצור תנאים לפתרון מהמגזר הפרטי. תביעות קואליציוניות הן חלק מהמערכת, והמטרה היא באמת שהמיעוט יקבל את החלק היחסי שלה מהעוגה הלאומית. נדמה לי שאפילו אתה סבור שלא זה המצב כיום. ואכן הטענות שלי הם גם למפלגות הגדולות - את הקול שלי הם לא יקבלו! אגב - אני לא יודע מה זה "המחנה שלי" - אני מדבר בשם עצמי.
 
למעלה