חשוב לקרוא!

טלמ

New member
אז בעצם מה שאת אומרת כאן

שמי שנולד לעשירים לא שומר על העקרונות שלו?

אשרת

New member
מה שאני אומרת..

שכאשר לא עובדים ולא מרווחים את הכסף בזעת אפיך, ולא משנה כמה אתה מרוויח, קשה מאוד לדעת מה ערך הכסף. מספיק שתחשוב מה עיריית ירושלים (שהיא אגב, העיר הכי ענייה בישראל, מעניין למה..) היתה יכולה לעשות עם הכסף שהיה נכנס לה. כמה כסף בעלי העסקים יכולים לעשות. אלו כספים שהחרדים לא יכולים להוציא מתוך הכיס שלהם, משום שאין להם. אלו כספים שהאורחים כן יכולים להוציא, משום שיש להם.

trigotrigo

New member
החרדים לא יכולים להוציא?

מוזר, שבתור שינויניקית את לא זוכרת למה טומי לפיד נבחר לכנסת, בין השאר.

אשרת

New member
אנ לא שכחתי , טריגו

וזה לא סותר אחד אתה שני כי גם כאשר אתה מקבל טונה של כסף מהמדינה ויש לך כמות אדירה של ילדים להאכיל, אז אתה לא יכול להרשות לעצמך בית קפה.

אשרת

New member
אבל גם הם משלמים מיסים.

הקיצר, טיגו, השקפת עולמך - "נא להתחשב ברגשותיהם של החרדים אבל לא ברשות החילונים וציבורים אחרים, משום שהחרדים הם כל כך כך חסרי ישע וכל כך כך פגיעים שאנחנו לא רוצים שיגרם להם נזק נפשי בכך". שלום ותודה.

trigotrigo

New member
לא, זו השקפת עולמך על השקפת עולמי.

זו לא הייתה ולא תהיה השקפת עולמי.

טלמ

New member
את יודעת שזה לא ככה

ואת סתם הולכת עם הראש בקיר. בלי כל קשר שאני חושב שכל המצעדים האלה זה טמטום אחד גדול - שיעשו אותם בת"א. שיש המון כמוהם, שסביר להניח גם יגיעו למצעד. מאשר בירושלים, שמלאה בחרדים, מוסלמים שמרנים ואנשי דת נוצרים שלפי האמונה שלהם אין לקבל את ההומוסקסואלים. ומה שאת טוענת בכל השרשור הזה...זה בדיוק הסיבה שלמרות שאני מאמין שצריך להפריד בין דת ולמדינה אני לא תומך שינוי/חץ, כי אני לעומתך, מגלה הבנה לשני הצדדים.

אשרת

New member
מה לא ככה?

חרדי לא ניסה לרצוח אחת אחד הצועדים בפעם הקודמת? אתה מוזמן לשאול את זה שפתח את השרשור הזה, כי במקרה זה הוא. החרדים פטורים מתשלום ארנונה עקב המשפחה המורחבת שלהם מאוד, כנ"ל הערבים. זאת לא המצאה שלי דווקא. אז אני אקח את המשפט שלך ואני אומר לך כך : "העיר שאני גרה בה, מלאה בחילונים , אתאיסטים וסתם אנשים נוספים שלפי אמונה שלהם, אין לקבל את החרדים" מה דעתך על המשפט הזה, אה? צריך להתחשב ברגשות החרדים, אבל מותר לשים *** על רגשות החילונים. מי שרגיש מדי, שישאר בבית! ןשלא יפתח טלוויזיה, כי הוא עוד עלול לשמוע או לראות משהו שעלול להעליב אותו. זה הכל. לשמחתי הרבה, המצעד הזה יתקיים שם, כי כך זה צריך להיות. הם לא נופלים מאף אחד אחר.

טלמ

New member
ושוב - זה לא ככה

תנסי להבין גם את הצד השני שאת כל כך מתעבת ולא בצדק. יש לי בת דודה שחזרה בתשובה. דיברנו המון על הנושא והיא מסבירה מאוד יפה את העניין. לעומת נציגי החרדים בכנסת, רוב הציבור החרדי מבין שהתופעה קיימת אבל עפ"י כתבי הקודש זו מחלה שניתן לרפא. לפי האמונה היהודית, הנוצרית והמוסלמית, בה אזרחיה השמרנים של ירושלים מאמינים, אין לקבל את התופעה הזאת. זה נראה לי מאוד הגיוני שהם לא יקיימו את המצעדים שלהם שם, במיוחד שהם מאוד נהנים לעשות פרובוקציות במצעדים, שלא כצורך. ואני הייתי עושה כל שביכולתי כדי למנוע את המצעד הזה ברחובות ירושלים... טל

אשרת

New member
מה דעתך שאני אגיד לך

שהחרדים מעוררים פרובוקציה רק מעצם הליכתם ברחוב חילוני ועמידתם ליד בתי ספר חילוניים ומחלקים חומרים אשר מחזירים בתשובה? אה? אתה מגלה הבנה נפלאה - לחרדים. וחושב שזה מאוד לגיטמי להקריב את את רגשות החילונים ואת זכויותם. מזל שהחוק במקרה הזה חושב קצת אחרת.

טלמ

New member
ממש לא

תאמיני לי שבכל הזדמנות אני חותם על עצומות נגד העמידה של החרדים בצמתות והחלוקה של החומר להחזרה בתשובה. אבל עדיין זה לא אומר שלא צריך לבוא קצת לקראתם

אשרת

New member
נחמד לך שאתה עומד נגד.

אבל זה עדין לא אומר שהם לא עושים זאת. כל עוד הם לא מגלים רגישות לצד שלנו, כל עוד הם מחלקים חומרי תועבה ליד בי"ס חילוניים , מנסים להחזיר אנשים בתשובה והלרוס משפחות, שלא ידרשו זאת מאחרים. נאה דורש , נאה מקיים.

למעלה