חשוב לקרוא!

המצעד לא אמור להתקיים בכותל

הוא מתקיים ברחובותיה של ירושלים באיזורי השכונות החילוניות. ולחרדים אין ריבונות כוללת על כל העיר, כמו שלערביי העיר אין זכות לקבוע לא להקים בתי כנסת כי זה פוגע בהם. אז שהחרדים ישמרו על קדשות שכונותיהם וההומוסקסואליים ייעשו את המצעד שלהם באיזורים החילוניים של העיר תוך כבוד הדדי. זו זכותם המלאה כמו שתפילה המונית היא זכותם המלאה של החרדים.

אשרת

New member
על מה אתה מדבר בכלל?

רק לחרדים יש זכויות. רק ברגשות החרדים צריך להתחשב. ברגשות שלך ובאמונות שלך ובזכויות שלך - אפשר להתעלם.

טשאפק

New member
קשה להצביע על פגיעה בזכויות של אדם

כתוצאה ממצעד של אנשים שאינם נראים בעיניו בעירו. (כמובן אם אותם צועדים אינם מסיתים, אינם קוראים לעבירה על החוק, וכו', שזה לא המצב כאן). איזו זכות בדיוק נפגעת?

gershon17

New member
לא, המטרה בשיוויון היא שיוויון

האם מאותה הסיבה אפשר לאסור על חרדים להפגין ברמת אביב? לא, אי אפשר, זו תתפס מיד כפגיעה נוראית ואנטישמית.

trigotrigo

New member
פגיעה אנטישמית?

יהודי שמפגין לעולם לא יהיה אנטישמי, בין אם הוא הומוסקסואל ובין אם הוא חרדי.

טשאפק

New member
אכן השיוויון הוא ערך בפני עצמו

בנסיבות מסוימות גם ערכי יסוד מתנגשים ומחייבים פשרות, אבל הפשרה אינה מטרה בפני עצמה.

טלמ

New member
צריך לגלול רגישות גם לציבור החרדי

ואשרת - את מתלוננת שהחרדים לא מקבלים את הציבור החילוני ומתנכלים לו בכל הזדמנות. מצעד הגאווה ברחובות ירושלים יראה כמה הציבור ההומו-לסבי, החילוני כמובן...לא מקבל את החרדים. אז אל תדרשי מה שאת לא יכולה לתת

אשרת

New member
מה?

לא הבנתי שום דבר ממה שאתה כתבת. ירושלים שייכת לציבור הזה בדיוק כמו שהיא שייכת לחרדים. התהלוכה לא מתקיימות ברחובות של החרדים, אז מה אתה רוצה בדיוק? מה אתה היית אומר, אם היו אוסרים על החרדים לקיים עצרת ברמת אביב ג' (ותודה לגרשון על הרעיון)?

טלמ

New member
יש הבדל בין רמת אביב ג'

ששם תמצאי דווקא לעתים אנשים עם כיפות לעומת ירושלים עם ראש עיר חרדי, רוב חרדי +מיעוטים של דתות אחרות עם אותו יחס לעניין. ניתן לך משהו שיותר תתחברי אליו - את חייבת להסכים איתי שאנשי כיכר הלחם רק ביזו את עצמם וגרמו לאי נוחות שישבו בכיכר המדינה ללא סיבה. רק מקנאה שיש אנשים שהלך להם יפה בחיים ויכולים לקנות בכיף נעליים ב-4000 שקל.

אשרת

New member
מה ההבדל בין השניים?

אין שום הבדל. מאה שערים - מעוז החרדיות. רמת אביב ג'- מעוז החילונים. אותו דבר. טלמ, העיקרון אותו עיקרון, זה שאתה עכשיו מנסה לטעון שלא, זה לא הופך את זה לנכון. וזה שבירושלים יש ראש עיר חרדי , לא רק שהחילונים אוכלים אותה בגלל זה, הוא גם לא מעל החוק!

טלמ

New member
מה את מנסה להשיג בריבים האלה?

אין לי כח. אני עומד בדעתי ובסוף הדבר הנכון יעשה והמצעדים האלה יפסיקו להתקיים בירושלים.

אשרת

New member
אין לך מה לריב איתי.

המצעדים הללו ימישכו להתקיים בכל מקום שירצו שהם יהיו בו, כל עוד זה חוקי. כבר כולם הבינו שזכותם ורגשותיהם של השונים ממכם הם צנינים עבורכם. נו שאווין.

טשאפק

New member
מסכים. שלא יצעדו בלב שכונות חרדיות

זה גילוי רגישות מספיק. לוותר על עיר שלמה - זו רגישות מופרזת.

trigotrigo

New member
בשביל מה ההתנגשות?

גם לי בתור חילוני שגר בעבר בירושלים זה היה מפריע, שמצעד כזה יעבור לי מתחת לבית.

טלמ

New member
../images/Emo45.gif

מכל בחינה, ירושלים לא מתאימה לקיום מצעדים כאלה. בת"א, יש הרבה פחות חרדים, יש רחובות יותר גדולים והציבור פחות יופרע.

למעלה