חשיבות הניסויים בבעלי חיים

shabby

New member
ודר"א רוניקו,

מאיפה הידע בנושא? אתה עוסק במחקר רפואי על בע"ח? לומד על כך? אם לא, אז מאיזה מקורות אתה שואב את הידע שלך? אני חושבת שאם נדע על מה אתה מבסס את כל המידע שלך, אולי היחס יהיה שונה.

ronico2

New member
תשובה חלקית מאד../images/Emo8.gif

היחס של חלק מהמתנגדים לניסויים לא משתנה גם כאשר עומד מולם פרופסור או חתן פרס נובל לרפואה הם יטענו שהוא משקר או לא מבין. בנוסף להרבה פעילים יש נטייה להשתמש באלימות, לאיים, להטריד, לפגוע ברכוש וכן הלאה. לכן איני עונה על שאלות מאיפה הידע שלי, ומי אני אך אם תרצי אענה על שאלות בנוגע לסיבות שאני כאן. לגבי האמינות של דברי - תקראו אותם ותשאלו רופאים וחוקרים אם הם נכונים.

Necrophil

New member
המקורות של רוניקו

רוניקו באמת חושב שפעיל יבוא לחפש אותו בביתו בגלל דעותיו? רוניקו באמת חושב שבגלל מקום עבודתו, כפי שהצלחתי להבין, נבוא לחפש דווקא אותו?... מניין לו שאין לנו רשיה שמית של ויויסקטורים?... כמובן שהוא לא רוצה לחשוף את מקורותיו, כי הם אינם אמינים. (למי שתהה היכן טמון חוסר האמינות)

ronico2

New member
אני בטוח שיש לכם רשימה

אם כי לא מעודכנת. אם התכוונת ב"מקורות" שעלי להציג מאמרים מדעיים כראיות לדברי, אז רק תבקש ותקבל. בכל מקרה מומלץ לא להאמין לאף אחד, כולל לי, אלא לשאול מומחים בנושא. למשל, לשאול חוקרי סכרת, או חולי סכרת, או רופאים מומחים לסכרת, או רופאים מומחים לסכרת שהם גם חולי סכרת, האם הניסויים בחיות באמת הצילו מאות מליוני חולי סכרת, והאם הם הסיכוי היחידי לרפא את הסכרת.

Necrophil

New member
האמינות שלך תלויה קודם

בהצגת הרקע שלך. אתה לא חייב להזדהות בשם אלא להציג גב אקדמי חזק, ולא שליפה אקראית של "אנקדוטות מדעיות". אני בטוחה שלא כל רופא מומחה לסכרת מעמיק ומתמצא בכל המחקרים האחרונים (אולי רק אלה שמשרתים את תועלתו), ובשביל זה קיימות ספריות (לצבירת הידע) ודיונים אקדמאיים, כאשר מביאים ביסוסים עובדתיים כמובן. ולא "משיחות עם רופא חולה סכרת עולה המסקנה האולטימטיבית"...

לילךLilach

New member
מחשבה על מוסריות של אנשים

תחשבו שניה ,מה מניע את האנשים פה ובכלל שנלחמים למען בעלי החיים? ובכן ברור שזה לא הכסף ,כי הם לא מרויחים מכך כלום. ברור שזה לא רדיפת משרות פוליטיות ,כי הם לא רצים לכנסת. ברור שזה לא רדיפה אחרי תארים אקדמים שהושגו על ידי ניסויים אכזריים. ברור שמה שמניע את האנשים שנלחמים למען בעלי החיים זאת אהבה לבעלי חיים והבנה שהאדם הוא לא מנהל יחיד של כדור הארץ ושהאדם צריך לחיות בכבוד עם החיות שמאכלסות את הפלנטה הזאת יחד איתו. השאיפה היחידה של מי שנלחם למען בעלי החיים זה להגיע למצב צודק ומוסרי יותר ולמנוע ניסויים מיותרים ולא מוצדקים. ומה המניע של רוניקו ומי שהוא מייצג למשל? בואו נחשוב ביחד ,נראה לי ש...... כסף ועוד כסף ועוד כסף ועוד כסף , תחשבו מה יקרה אם חוות מזור תיסגר ,נדמה לי שכמה אנשים יפסיקו לעשות הון בבנק מגידול קופים לניסויים ,הם כניראה דואגים מאד לחשבון הבנק שלהם.

ronico2

New member
ועוד מחשבה אחת

הטענה שהמניעים של חוקרים, חולים, ורופאים, להשתמש דוקא בבעלי חיים למרות שזה לא עובד, היא רעת לב.

ronico2

New member
הפעילים עושים זאת מכמה סיבות

חלק מוטעים על ידי תעמולה לא נכונה של הקודמים שלהם כוונותיהם טובות אך הם לא בדקו את העניין ביסודיות ולא מודעים לסבל האנושי. קופים מופיעים הרבה יותר טוב בטלביזיה ובאינטרנט מאשר חולי סרטן. יש מכתב נהדר לדעתי שמסביר זאת. חלק הם אנשים קנאים שמצאו דת חדשה והמניע שלהם וגם הפעולות שלהם מזכירות תנועות פנטיות אחרות. אלה הם אנשים שאינם טובים והם מפנים את רגשות החמלה שלהם אל החיות הרחק מהאנשים. רוניקו

לילךLilach

New member
להאשים מי שאכפת לו בפנטיות

וניסיון להאשים את הפעילים למען בעלי חיים בפנטיות דתית ,זאת באמת שטות מוחלטת !!!!!!!!!!!!!!!!! ומה אתה מצפה ,שאנשים פה ימחאו לך כפיים עכשיו???? לא יעזור לך , לאנשים פה פשוט איכפת מבעלי חיים ולמרות שאתה מנסה להציג את זה אחרת ,איכפת לאנשים פה גם מבני אדם ,להפך אנשים פה הם אנשים עם לב רחום וחנון ולכן מוכנים להילחם גם עבור יצורים ,שאין להם יכולת להתבטא בטלויזיה. אני חייבת להסכים איתך ,שתמונה של קופים עם חצי מוח בחוף זה אלמנט מזעזע ומשפיע ,ובאמת עצוב מאד שזאת האמת הערומה !!!!! אתה יודע טוב מאד ,שאם הייתם חושפים את האמת ואת המעבדות לעיני הציבור ,המראות שהיינו רואים בטלויזיה היו הרבה יותר מזעזעים ,הבעיה היא שאת רוב מה שנעשה מאחורי דלתות המעבדה האטומות לא מראים לציבור וחבל !!!!! כלומר מה שרואים בטלויזיה על סבלם של בעלי החיים זה קצה קוצו של הקרחון!!!!!!!

ronico2

New member
חס ושלום, לא את כולם!

חלק כן וחלק לא. מי שיש לו לב רחב שאוהב נורא בעלי חיים ואנשים זה נהדר . מי שאוהב בעלי חיים ושונא אנשים זה פחות נהדר. מי שלא יודע מהי חשיבות הניסויים בחיות למניעת סבל אנושי, צריך לבדוק טוב לפני שהוא קובע דיעה. לבדוק טוב פרושו לשאול מומחים רבים ולא רק אנשים שמראש מתנגדים לניסויים.

AmitKar

New member
פעם...

פעם גם התייחסו לתנועה לשרור העבדים כתנועה פנאטית או כדת חדשה פעם גם התייחסו לתנועה למען זכויות נשים כתנועה פנאטית או כדת חדשה פעם התייחסו לתנועה למען שוויון בין שחורים ללבנים כתנועה פנאטית או כדת חדשה להרבה תנועות התייחסו פעם כמו שאתה מתייחס לתנועה למען זכויות בע"ח אך היום, לאחר מס´ שנים, ברור לכל (האמת שלא וחבל!) ששחורים שווים ללבנים, שנשים שווים לגברים, שעבדות זה דבר נורא ואיום זה לקח כמה שנים, לפעמים מאות לפעמים עשרות, אבל הכל עניין של זמן. הכל עניין של זמן אז אנחנו לא נתייאש וננסה שהזמן הזה יהיה כמה שיותר קצר חשוב על זה בבקשה

ronico2

New member
התנועות הציינת אינן עוסקות בשאלות מ

מדעיות. אלא חברתיות מוסריות. לפני שעושים דיון מוסרי יש לברר את העובדות. ראה המכתב הבא.

dylan

New member
גם השאלה זאת (מבחינתי לפחות)

היא מוסרית ולא מדעית, גם אם יוכיחו ש100% מהניסויים בבע"ח תורמים לרפואה אני עדיין אתנגד להם, בדיוק מאותה סיבה שאני אתנגד לניסויים בשחורים/הומלסים/נשים/צוענים/הומואים וכו´.

האם אתה יודע שיש פורום שלם של אנשי

מדע, ביולוגים ורופאים, המתנגדים נחרצות לניסויים בבעלי-חיים. יש ביניהם מנהלי מחלקות, ופרופסורים למדע, לרפואה, לביולוגיה, וכד´. אז מה ? הם פחות ´מדעיים´ מאלו שתומכים בניסויים הללו ??? - לפי ראות עיניי, עם ראיונות איתם - הם לא פחות מדעיים. הם רק הרבה יותר אנושיים, הומניים, ופחות שמרנים - ומוכנים להתנסות בכל אלטרנטיבה אחרת, שאינה כוללת פגיעה בבעלי החיים.

תולי 1

New member
זיו ברוך, למדני נא איך מדגישים ../images/Emo32.gif

מילים בהודעות שכותבים הפורום. תודה. ואני לגמרי בעד מה שכתבת.

AmitKar

New member
זיו, סליחה שאני מתפרץ לשיעורך../images/Emo8.gif

תולי, העניין הוא כזה: קצת למטה מגוף ההודעה יש כל מיני אפשרויות מתוכם "תחילת הדגשה" ו"סיום הדגשה" כאשר את רוצה להתחיל להדגיש לחצי על תחילת הדגשה ויופיע הסימן (שלא ידגיש עכשיו מכיוון שבוצא ע"י המקלדת שלי) וכשאת רוצה להפסיק להדגיש לחצי על סיום הדגשה ויופיע הסימן הבעיה היא שמאוד קשה לעשות זאת באמצע ההודעה לאחר שכתבת משהו אחריה. לי זה תמיד עושה בעיות. לכן כדאי להתחיל להדגיש לפני כתיבת המילה מקווה שעזרתי עמית

למעלה