הטפה לצרכנות נבונה
אתה קורא להתעלם מאתרים כגון זה של "רופאים למען רפואה אחראית", מתוך טענתך שיש לאגודה זו שיקולים זרים. זרים - עד כדי כך, שיבגדו כל חבריה עד האחרון שבהם באינטגריטי המקצועי הבסיסי ביותר, "כדי לקדם את האג´נדה הנסתרת שלהם." על אף שאיש בארגון ה"רופאים למען רפואה אחראית" לא שם אותי לדובר שלהם, הריני מבקש ממך להמנע מהטחת בוץ כוללת ולא מוצדקת עובדתית באוכלוסיה רחבה של אנשים שלא נמצאים כאן כדי לענות לך, ושהסמכתם המקצועית טובה כשל כל איש מקצוע אחר - אם לא טובה יותר. במאמר מוסגר אומר, שאני רואה ש"מלחמת המאמרים" כאן בפורום כבר החלה, ושהמאמרים עליהם מסתמכים המתנגדים לניסויים בבעלי חיים אינם נופלים בדבר מאלה שמביאים התומכים. להיפך - המתנגדים לניסויים בבעלי חיים מציגים עמדה רובסטית בהרבה, ביכולתם לראות כאן את התמונה הכוללת,
וזה הדבר שעושה כאן את כל ההבדל, ותומכי הניסויים בבעלי חיים נכשלים בו! אני רואה נסיונות החוזרים ונשנים מצד תומכי הניסויים בבעלי חיים להציג כל איש מקצוע המתנגד להם כ"שוליים הסהרוריים של עולם המדע". מדובר באנשים בעלי סמכות מקצועית שאינה נופלת מזו של אף אחד מהתומכים בניסויים בבעלי חיים, והדלגיטימציה הזו שעושים לדעתם, פשוט משום שהיא שונה, היא משהו שתמהני מדוע עולם המדע מרשה לעצמו. אחר כך תומכי הניסויים בבעלי חיים מעלים תהיות "איך זה שכל כך מעט רופאים מוכנים לצאת כנגד ניסויים בבעלי חיים? זה בטח משום שניסויים בבעלי חיים הם מוצדקים!"...
ועכשיו לעמותה iobp המדוברת. אתה מסרב להכיר בעובדה הבסיסית, שעמותה הקשורה בקשר כזה או אחר עם חברה כלכלית בעלת אינטרס, לא יכולה, על פי הגדרתה, להיות אובייקטיבית.
כסף, היא הדוגמא האולטימטיבית לשיקולים זרים, והערוב של חוות מזור באגודה iobp מוכח באופן חד משמעי. לאגודה הזו יש אג´נדה אחת בדיוק: לקדם את הניסויים בבעלי חיים, ולא שום דבר אחר. בתור שכזו, סביר שכך גם תציג עצמה, ולא תתחפש למשהו מדעי, אובייקטיבי, וחסר פניות, שאינה. אתה מפנה אנשים לאתר האגודה iobp, אגודה החוטאת יותר מכל אחד אחר במניפולציות זולות. החל בהפחדה (הצגת תמונות חולים קשים תוך רמיזה עבה לגולש ש"ללא המחקר בבעלי חיים אנשים אלה היו מתים/סובלים יותר"). דרך הצגת האתר כאתר מדעי, אובייקטיבי, על אף שאינו כזה ("האגודה למען קידום המחקר בהביו רפואי בישראל"?! האם זה אומר שמי שמתנגד לניסויים בבעלי חיים הוא נגד המחקר הביו-רפואי? נגד אנשים? נגד חולים? במקרה הטוב מדובר בתמונת עולם עגומה של בעלי האתר על המתנגדים לניסויים בבעלי חיים. במקרה הרע מדובר פשוט בהסתה.) וכלה בהצגה רפה של טיעוני המתנגדים לניסויים בבעלי חיים, ואפילו הפניית אצבע מאשימה "ראו: אלה האנשים המתנגדים לניסויים בבעלי חיים". זו הפעם השניה שאתה מנסה להציג אותי כמי ש"מקלל". מוזר מאוד. לא המילים "בורות", ו"טפשות", וגם לא התנסחויותיי לגבי יכולותיו של פרופ ברגמן אינן נחשבות ל"קללות" על פי כל קנה מידה... ואפרופו ברגמן - אני מבין שאתה מאוד מחזיק ממנו. אתה נשמע קצת כמו פרסומת כל פעם שאתה מזכיר את שמו, וזה לא פלא, שכן כמי שחולק את דעתו על ניסויים בבעלי חיים - הרי שקל לך להציג אותו כחצי אליל. לי, לעומת זאת, יש ביקורת חריפה עליו, על התפיסה שהוא מייצג, ועל הדרכים הנלוזות שהוא בוחר לקדם את מטרותיו. ולפני שתאמר שוב שאני "מקלל", ארמוז שיש לכך קשר כלשהו עם השתתפותו, לדוגמא בתוכנית פוליטיקה, הבאת הסרטון על חולת הפרקינסון ההיא וזקיפת הקרדיט באופן תמוה לניסויים בבעלי חיים, כמו גם הבאת יתר החולים (אני זוכר חולת כבד שהיתה שם) ש"העידה" שללא הניסויים בבעלי חיים היא בטוח לא היתה בחיים. וכבר הסתכמנו, אני ואתה, מה סמכותם בדיוק את חולים, כחולים, בנושא. הוא לא בוחל במחול ההפחדה את הציבור, בסגנון "זה או אתם או בעלי החיים", דבר שהוא שקר, ומרמה, ורוע לב.
תאמין לי או לא. אני עושה את כל שאני עושה משום שאתם - חלקכם במודע וחלקכם לא, גורמים נזק למחקר הרפואי, בהצמדותכם לשיטה מחקרית פגומה, לחינוך הרפואי - בהנצחת התפיסה המטעית הזו, ולחולים בארץ (ובעולם) בכך שאתם מתעקשים לחפש תרופות למחלות שלא קיימות, (וגם למצוא, רק שאחר כך אפשר לזרוק את זה לפח בכל מה שקשור לבני אדם), בזמן שהם בוטחים בכם. שי משולם