חשכת עזה

NorthernStar

New member
חשכת עזה

מאמרו הטרי של גדעון לוי קורא את קריאת המחאה שמשום מה לא נשמעת, על פשעי המלחמה וההשתוללות של ישראל בעזה. קריאה מומלצת. (אני אבדוק אם יש תרגום אנגלי כדי להעביר לרשימות תפוצה נרחבות יותר - כי חשוב לדעת)

razre

New member
מצב נורא - מאוד עצוב, ללא ספק

ההשתוללות בעזה היא עניין לא מפתיע - כל יום מוזכרים הרוגים בעזה באיזה כתבה קטנה שמוסתרת ברבע עמוד יחד עם פרסומות או מודעות אבל. בלי קשר לימין ושמאל, המצב הזה מטריד וחייב להיפסק... בעיקר בגלל מה שכתוב בסוף המאמר: בטווח הקצר אולי נמנעות כמה מתקפות טרור פה ושם, אבל בטווח הארוך זה הולך להיות אסון נוראי, כי הילדים שחווים עכשיו את התקופה הזאת בעזה לא יסכימו לעשות איתנו שלום גם אם ניתן להם את כל מה שההורים שלהם ביקשו. אולי הממשלה מנסה לעשות שרירים, להראות שהיא מנסה להחזיר את גלעד או להפסיק את ירי הקסאמים, אבל זה רק בשביל לשמור על הכיסא - אחר כך אולמרט יוכל לברוח בלי בעיה ולהשאיר אותנו כאן להתמודד עם כל החרא.

NorthernStar

New member
פשעי המלחמה של צה"ל נמשכים

הנה מהיום, עוד ידיעה על "לוחמים" שהכו צעיר פלסטיני מכות רצח. כאן.

razre

New member
אגב, היום בידיעות אחרונות

הייתה כתבה של שני עמודים בנושא הזה בדיוק (לא הפלשתיני שהוכה, אלא המצב הנורא בעזה).

razre

New member
תוספת

האינתיפאדה הבאה (כל מילה בסלע): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3300688,00.html

Ootch

New member
את רצינית?

כשחטופים ישראלים מעונים עכשיו ברצועת עזה, טילים ונשק מתקדם מועברים בכל השטח, טרוריסטים מאיימים על חיילי צה"ל בכל יום, כל מה שמעניין אותך זה "פשעי המלחמה של צה"ל" (שהוצגו בכתבה בצורה כל כך מגוחכת וחד צדדית, שכן מחסומים אינם פשע מלחמה כשמדובר בהגנה עצמית)? לדעתך צה"ל נמצא שם מרצונו, כדי "להתעלל בחלשים"? החיים הם לא סרט. לכל דבר יש שני צדדים, וזה לא הוגן מצידך להתייחס רק לאחד מהם, בטח לא כשהפצצות עתידיות מעזה והסתננות מחבלים לארץ מאיימים על חיינו.

NorthernStar

New member
והתשובה: כן

וכן, צה"ל נמצא שם כדי להתעלל בחלשים. ולעניות דעתי, לא מדובר ב"חטופים" (בלשון רבים) בעזה. אבל זוהי דרכו של הימין להגזים.

razre

New member
האירוניה

את אמרת לי שאני לא רצוי פה כי זה פורום שמאל ואני ימני מדי בשבילך, אבל מה שמסתבר זה שאת הקיצונית פה ושאף אחד בפורום לא מסכים עם דעותייך. רק במקרים חריגים ראיתי מישהו שמסכים איתך על פסיק... חחחחח.

NorthernStar

New member
והאירוניה האמיתית היא

שאתה אמרת שאתה עוזב (פורום שמאל, אתה ימני), ואתה עדיין מציק לכולם פה.... חחחחח.

razre

New member
וואי כמה אירוניה - הנה עוד קצת

אמרתי שאני עוזב כתגובה לאדם אחד שבכלל לא השתתף בדיון, אבל רק החליט שלא נעים לו שאני פה. וחזרתי בי כי הבנתי שאני לא אעזוב בשביל לרצות אחד חסר ביטחון, שצריך להתגונן מפניי בלי שהוא בכלל ניסה לראות כמה שמה שאני אומר פה לפעמים יותר שמאלני מאחרים. אם שמת לב, אז אני לא פשוט הגבתי בצורה ימנית ממוצעת, אלא, כאשר היו דברים נכונים שהימין מתכחש אליהם אני לא התביישתי לתמוך בהם. את מגדירה אותי כימני ואני צריך לחיות לפי זה אבל אני רואה את עצמי כבן אדם - כשהימין צודק אני ימני וכשהשמאל צודק אני שמאלני. שמאל וימין זה לא קבוצת כדורגל (וכבר אמרתי את זה בפורום אחר פה ליד) ואם אני פעם תומך בליכוד לא אומר שבפעם הבאה אני לא אתמוך בירוקים או בעבודה. חוצמזה, אני מסכים פה עם הרבה מהאנשים ויש לנו יותר מהמשותף מאשר לך ולאחרים פה. וכמו שאת אמרת זה פורום שמאל, אבל מה שאירוני זה שאת לא מגדירה פה את האנשים כשמאלנים בכלל. את אמרת שבישראל אין שמאל וצחקת על מרצ כמפלגת שמאל וכו', אבל הרוב פה הם בדיוק התומכים של המפלגות ה"ימניות" האלה. (ואגב, שמאל וימין הם מושגים יחסיים, ככה שזה שאמרת שבישראל אין שמאל זה די טיפשי)

razre

New member
אוי - ממש מכה מתחת לחגורה

ציפיתי שתגיבי בצורה טיפה יותר מחושבת. אם זה כל מה שיש לך לענות לי, כבר היה עדיף שתתנצלי ותגידי שאת טועה פעם אחת, כי גם לך מותר, אפילו שאת עושה דוקטורט (וויפטידו) ואת נורא מלומדת. מצטער שאני לא כותב לך את התגובות שלי כהצעה לעבודת מחקר או כמכתב רשמי - את כותבת בפורום - למה בדיוק את מצפה?? חחח

NorthernStar

New member
לתגובות אינטליגנטיות

אחרת, אני פשוט חוזרת לענייני. יש לי דברים קצת יותר חשובים לכתוב עליהם.

razre

New member
אני מקווה שגם אחרים קוראים

את ההתכתבות הזאת בינינו כי אותי אישית זה פשוט מצחיק: כל פעם את מספרת לי מחדש כמה שאת עסוקה וכמה שאת משכילה יותר וקוראת המון. את כל כך בטוחה שאת צודקת בכל דבר שאת אומרת פה, שזה הופך להיות פשוט מגוחך. ומתי את אומרת את הדברים הללו? כשאין לך מה לענות. את מבקשת תגובות אינטיליגנטיות אבל כל מה שאת מצליחה לכתוב לי זה "כמה סימני פיסוק לא יזיקו לך". חחח כמה בוגר, עוד מעט אני אכתוב לך שוב שאת זחוחה (מה שנכון) ואת תעני לי "הכל חוזר עליך וקקי בידיך".

NorthernStar

New member
אין מה לענות לדברי ההבל שלך

וזאת ההתייחסות האחרונה. אתה יכול להתחיל לקלל.

razre

New member
תעשי לי טובה - לפחות תקראי

את יודעת טוב מאוד שאני לא הולך לקלל, כי הרי דיברת איתי מספיק בזמן האחרון - אבל נוח לך להתעלם מזה כי אז אני אתאים טוב לשבלונה שלך לימני המצוי. את יכולה לקרוא לדברים שלי דברי הבל אבל שלך לא יותר טובים. ואם מישהו אחר קורא את זה - אני אשמח אם תגיב ותסביר לי למה הדברים שלי הם דברי הבל בעוד שדבריה של הוד רממותה החוקרת הגדולה הם שיא האינטלגינציה האנושית... תודה.

Ootch

New member
התשובה פשוטה

רוב האנשים חושבים, למרבה הצער, שכל הימנים הם מתלהמים רפי-שכל שתומכים באלימות ומתנגדים לשלום, ולא טורחים להתיחס לימין (גם במקרים בהם הוא צודק). בגלל זה ההכללה הזו של "ימין-שמאל" פסולה ומגוחכת בעיני, זה מונע מאנשים להיות ענייניים וחוץ מ"מעמדות" ולגיטימציה להתנשאות היא לא תורמת שום דבר.

razre

New member
מסכים. ההגדרות האלה סתם הורסות את

הדיאלוג הלאומי.

Ootch

New member
תסלחי לי על הבוטות, אבל זה טירוף..

צה"ל נמצא שם כדי להגן עליך ועלי ועל כל תושבי השפלה (מאז שצה"ל ברצועת עזה לא נשלחו רקטות לעבר אשקלון ושדרות, דבר שמיהרת מאוד לשכוח ממנו או להתעלם), מה גם שעזה הפכה למפקדת נשק ענקית, שמן הסתם מאיימת על בטחוננו.. (דבר שארגוני הטרור לא מכחישים ואף מתגאים בו). עניות דעתך היא לא זאת שקובעת אלא המודיעין, שלא מפזר סתם עובדות לאוויר. אני מבטיחה לך שאם חס וחלילה היית קרובה לחטופים היית רוצה שצה"ל ייכנס לאיזור בו הם מוחזקים וינסה לשחררם. נורא קל להסתכל על הענין הזה מזוית של "הצד השני תמים ולא עושה כלום, אנחנו בריונים", אבל זו זווית ראיה שפשוט מעוותת את המציאות.

למעלה