טוב אז מה לשבת?

בישולים והצעות לסופש

אני מנסה את הקציצות של מיקי
מזמן לא עשיתי קציצות מטוגנות...
גם אורז פרא נקי (כלומר עם קצת מלח וזהו)
ואפונה ברוטב עגבניות

הנה שתי הצעות שנתקלתי אצל עינת שגיא
שתיהן כוללות חומוס וחצילים

אחת - מוסקה עם חומוס ובורגול
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4527929,00.html
נשאל שם אם אפשר נטול גלוטן - אני הייתי מנסה להחליף את הבורגול באורז לבן - נראה לי שאין בעיה.

שניה - סלט חצילים בחומוס
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4527938,00.html
 
טוב אז מה לשבת?

טחנתי חומוס+עדשים שחורים+אורז שחור עגול ששרו כמעט 24 שעות במים הוספתי לזה חסה אחת 7-8 עלי מרווה 10 גבעולי קורנית לפחות בצל יבש גדול צרור גדול של גבעולי פטרוזיליה, הכל טחון בבלנדר. תיבלתי במלח, פלפל שחור, חאוויג' למרק וכמון. קצת סודה לשתיה ולמקרר שיעמוד קצת. בתכנון קציצות עגולות קטנות מטוגנות ואחר כך רוטב עליהן, אולי עבניות אולי בוטנים קוקוס אולי אחר.

בקערה נוספת עומדים פולים שרויים ואני תוהה- מה? מתאים לי לשדך להם בצל מטוגן, הרבה עשבי תיבול עזי טעם כמו מרווה קורנית אזוב, הרבה שום זרעי כוסברה, פילה של שניים שלושה לימונים בלי הלבן וכמה עגבניות ברבעים, מים וסיר לחץ. אני עדיין תוהה.

חוצמזה הגיע ארגז מלבב ממנו כבר זללנו ללא בישול ארבעה קלחי תירס לבן פציח מתוק ונהדר
שני חצילים מיועדים לתנור
זוקיני נפלאים כהים חלקים וקשיחים...עודני תוהה איך לא להרוס
סלט גזר כמו שהיה במשך השבוע
מלפפונים אני חושבת על סלט מלפפונים עם מי זהר בסגנון מרוקאי כפי שאכלתי פעם במסעדת דרנא, זה מרענן, מפתיע וטעים
תרד ניו זילנדי נהדר וטרי יצטרך לקבל מענה הולם בלי להפוך לסמרטוטי ולחלק ממאכל מעיק בחום. אולי בצק שקדים פריך ממולא בתרד מאודה בצל מוזהב ושמרי בירה.
או פוקאצ'ה שמרים נ"ג מכוסה בשכבת תרד מאודה קלות ובצל זהוב...
אינני יודעת עדיין

מה אצלכן/ם?
 
ההא!!!!

בדיוק רציתי להשוויץ במה שהכנתי היום לארוחת צהריים (כנראה גם ישאר לשבת...):
קציצות של שעועית לבנה
פתיתים (מקמח כוסמין לילדה)
אורז בטיבול מעניין (ציפורן, הל, קינמון)
ופעם ראשונה אצלי במטבח- מנגולד! עשיתי תבשיל מנגולד עם חומוס, נראה איך יצא- http://www.mevashlim.com/Recipe/4097001.asp
ולנשנוש של הקטנה לוביה עם מלח מחכה במקרר :)
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
לשבת בצהורים אני מכין שעועית לבנה ואורז

אחרי כמה שבועות שאכלתי פחיות שלה - הפעם אני משרה ומכין ממש. הפחיות מכילות סוכר ואני לא יכול ( סכרת)
לשעועית אני יוסיף סלט גדול וקצת גרעיני חמנייה. ואני מקווה שארוחה תהיה מוצלחת.
 

גםאני5

New member
גם אצלנו שעועית ואורז ולצדם סלט.. קרנף-

אתה מכיר את העדשה הצהובה? הומלץ לסוכרתי והרושם הוא שאנשים פשוט לא יודעים במה מדובר (מצאנו אפונה צהובה אורגנית נהדרת! )
 

Ofericko

New member
אני מקווה להתארגן על קציצות, קוסקוס וירקות

בתנור איכשהו.
 

Ofericko

New member
טוב... כרגיל התוכניות השתנו


מה שהכנו בבית זה רוטב בולונז עשיר שהיה אמור להישפך אחר כבוד על פסטה. כשעתיים לפני הסעודה שני הצ'רקסים הכריעו לטובת אורז עם רוטב בולונז ולא פסטה. מספר דקות לפני הסעודה שוב חווינו מהפך מטורף והוחלט על קוסקוס עם רוטב בולונז, לצד אפונה עדינה, מאודה בסיר עם ימבה שום.

מעבר לכך היה בתיכנון להכין אי אלו קציצות ואולי גם ירקות בתנור אבל בצהריים רכשתי קציצות ועוגה טבעוניות ממישהי נחמדה מאד שהתחילה השבוע למכור את בישוליה. הקציצות הן קציצות גזר, עדשים וסלק. העוגה היא עוגת גזר, סלק ותפוחים. בתכלס זה נראה לי עכשיו מוצר מאד דומה - אחד על המסלול התבשילי-סעודתי והשני על המסלול המתקתק הקינוחי....

לקיצורו של עניין: מאד טעים אם כי מבחינת המרקם, אני אוהב יותר גס מאשר מַחיתי כזה.

And now for something completely different.....

אתמול הסתיים לו סבב סטודנטיות נוסף שלי וכמו בכל שלושה חודשים, אני מקבל איזו מתנת פרידה נחמדה......... אז אתמול קיבלתי מהסטודנטיות הנוכחיות ספר..... בישול..... טבעוני....................
הספר "אוכל טבעוני" של בני סיידא!! בפעם השלישית!!

ממש חמודות. לא נורא. הספרים האלה נודדים אצל המשפוחע כך שיהיה לזה שימוש אצלי.

To make a short story long..... הן גם הכינו לי סוג של עוגיות טבעוניות טעימות: קורנפלקס שבור גס, טבול בגנאש שוקולד מריר.

תמונות מגיעות...
 

יוספה 51

New member
כן, גם אני קיבלתי שלוש פעמים מתנה את הספר

אגב- עדשים השחורות והבורגול משם נפלאים. היתרון זה שאני יכולה להגיד להם בשמחה- איזה יופי, ממש תפור עלי. ובהמשך לספר איך בדיוק עשיתי תבשיל מהספר, ואף אחד לא יודע שאני בעצם מחליפה את כל הספרים (כי אין לי למי להנדיד את הספרים). איךיצאו הקציצות? נראות טעימות מאד. ולסיום: מה אתה מלמד? (אם בא לך לספר)
 

Ofericko

New member
הקציצות אכן טעימות אבל מחיתיות מדי

לטעמי מבחינת המרקם. אני אוהב קציצות במרקם יותר גס. האמת שהרבה מאכלחם אני אוהב פחות במרקם מחיתי חלק. פירה, מרקים וכו'.

אני מלמד ומדריך סטודנטים בתחומי אבחונים, טיפולים ושיקומי שמיעה ותקשורת.
 

ladybug6

New member
הגעתי למסקנה דרמטית

שאני פשוט לא טיפוס של קציצות/לביבות

גם אלו שיוצאות לי טעימות מבלות במקרר את שארית חייהן.. אני מנסה ומנסה ולפעמים באמת יש הברקות שאני גם חולקת בבלוג אבל איכשהו אף פעם לא בא לי עליהן שוב, אז אולי הגיע הזמן להשלים עם העובדה שאני לא טיפוס של קציצות וגם לא של פשטידות, וזהו זה.
אז אחרי שהורדתי את הוידוי הזה מהלב, מתפנה למחשבות על אוכל לסופ"ש:
נשאר לי עדיין התרד והברוקליני הזה, מחר אתמודד איתם, וגם עם כמה תפוחי אדמה שנשארו. הבנזוג הכין פסטה ברוטב עגבניות טעים. פולי אזוקי יכנסו להשריה והפעם לא נתחכם עם קציצות אלא נלך על בישול בסיסי ואז או שזה יוכנס לרוטב כתבשיל או שיהפוך לסלט בפני עצמו. מודה שכבד לי הקטניות והתבשילים כרגע אבל אני מנסה בכל זאת לשלב יותר קטניות אז ננסה ונראה.
גם עדשים יכנסו להנבטה כדי להתווסף לסלטים וכריכים.
אולי אורז עם עדשים כתומות, שתמיד עובד.
וכדורי האנרגיה שהכנתי השבוע התחסלו וכנראה אכין עוד נגלה כי זה ממש מוצלח, הפעם אולי יותר אגוזים ופחות תמרים כדי שיהיה יותר בריא.
ויש טופו שגורלו עדיין בסימן שאלה. אולי אכין ממנו "סלט ביצים" עם מיונז ביתי וקאלה נמק. אולי אכניס למי מלח ולימון בקוביות כדי להוסיף לסלטים וכריכים.

ואולי בסוף אתעצל לעשות את כל זה ואוכל סתם מנגו וחצי פיתה לארוחת צהריים, כמו שקרה היום..
 
למעלה