טוב אז מה לשבת?

Gidi Shemer

New member


 

nowonder

New member
אוי. את לא מאמינה כמה זה קל

הסלט:
שני קישואים חתוכים למקלות בגודל קיסם שיניים מאודים אולי 30 שניות (כדי לרכך אבל לשמור על קראנץ)
חצי כוס אדממה מבושל במים
שתי כפות אצות אדמה שהושרו 5 דקות במים קרים (ונסחטו משאריות המים)
נענע טרייה קצוצה (כמות לפי הטעם האישי )

הרוטב:
שלוש כפות מירין או אם אין חומץ אורז
כפית שמן שומשום
שתי כפות רוטב סויה

שמים בקערה עמוקה את חומרי הרוטב. מערבבים היטב. מוסיפים את חומרי הסלט. מערבבים כך שהרוטב יעטוף את הסלט.
כל כך טעים מרענן ומשביע.
 

Gidi Shemer

New member
אצלי

קציצות עדשים, חומוס והרבה ירוק ברוטב עגבניות וחומוס
סלט חמוציות על בסיס הסלט של מיקי (בטח נאלתר קצת על המתכון הבסיסי)
ירקות שורש בגריל
 

cyethra

New member
פסטה לארוחת ערב אתמול

הכנתי רוטב מעגבניות, עגבניות שרי צהובות (קניתי השבוע! נורא טעימות!), בצל, שום, פטריות, פלפל אדום, בזיליקום וזיתי קלמטה.

יצא מצוין
 

Ofericko

New member
השילוב של הבזיליקום ברוטב עגבניות הפך להיות

סוג של חובה אצלנו

עם זאת, זיתים (וגם צלפים אגב) דומיננטים מדי לטעמי ותמיד משתלטים על התבשיל. לכן, אם זה תבשיל זיתים, אהלן וסהלן. אבל בתבשילים ורטבים אחרים, אני נמנע מלהכניס אותם.
 

cyethra

New member
לא שמתי הרבה זיתים

כך שהם לא השתלטו על התבשיל, לטעמי לפחות
אבל הבזיליקום הפעם היה מצוין!
 
עוד לא... שמרתי

יצא לי לנסות את הקציצות שתכננתי של מיקי
אבל נזכרתי שאני ממש לא טובה בקציצות

זה התחיל מזה שגרדתי את הטופו גס במקום דק
ואחכ אותי היה צריך לסחוט אותו?
יצא לי המון נוזלים
נכון שהיא כתבה להוסיף קמח חומוס עד שמתמצק אבל..לא רציתי טעם של פלאפל
ניסיתי לטגן והתפרקו

אז דחפתי את השארית לאינגליש קייק ולתנור
מקסימום יצא 'סלט ביצים' :)
 
בגלל שהתעסקתי עם העוגה למחר

שכחתי את זה בתנור נראה לי 40 דקות
יצא שחום מסביב אבל עדיין מתפרק

העיסה טעימה - מזכירה קצת סלט ביצים...
 
ברור כי מה אמור להחזיק?

תוספת עמילן כלשהו, אפילו קמח חיטה היתה עוזרת...
 


שלב שלב בבקשה
לא אני לא סוחטת, לא זה לא יוצא בטעם של פלאפל כי קמח חומס לא מספיק לייצר את הטעם הזה ואפשר להעזר גם בשבבי תפוחי אדמה
ברור שהתפרקו לא היה מה שיחזיק...

אני משתדלת לדייק בתהליך כדי שלא יתפרק, מצטערת שלא צלח
בפעם הבאה. לא לוותר על קמח חומוס!
 
אני אנסה שוב פעם - מבטיחה!

כן שמתי את הרבע כוס קמח חומוס עם מים
אבל, אולי בגלל שגרדתי את הטופו גס אז זה היה מלא נוזלים ומתפרק

את אומרת שצריך להוסיף עוד קמח עד שמתאחד? (או עוד קמח פלוס מים?)
 
למעלה