טוב אז מה לשבת?

גםאני5

New member
שתי שאלות ברשותכם:

א. צירופים של קטניות באורז? הכוונה למתכון "יבש" יחסית ולא לשעועית ברוטב ,למשל.
מיצינו את מתכוני האורז הפרסי ומג'דרה. מכירים משהו מעניין בכיוון שונה לגמרי?

ב. שוב בכיוון ה"יבש" יחסית: סלט פסטה. אני לא אוהבת שהמיצים נספגים בפסטה והיא נהיית רכה מדי. הסלט אמור "לשבת" במקרר במשך כמה שעות ומכיוון שמדובר באנשים שאוכלים מעט מאד ,ייתכן שגם יותר.
ה"לקוחות" הם אנשים פתוחים מבחינת מגוון הטעמים וירקות-פירות אהובים.
רעיונות?
הבנתי שאם משתמשים בקטניות מושרות ולא מבושלות הן עלולות להחמיץ?
 
קציצות

היום הכנתי קציצות מאורז שחור, עדשים שחורים וחומוס שהשריתי יחד במים מאתמול. טחנתי במעבד מזון והוספתי ירקות טחונים ותבלינים. הדבקתי עם קמח חומוס אבל אפשר גם עם קמח אחר, עמילן תפוחי אדמה, עמילן טפיוקה או עמילן תירס.

בעיקרון גם מאפה מאטריות לזניה אורז ושכבות של קטניות מבושלות במים , שכבות של ירקות, מתובל ובתוספת בצל ושום לרוב.

אטריות אורז מוקפצות עם ירקות ועם קטניות סנפרוסט כמו אפונה ירוקה או שעועית לבנה אחרי בישול במים עד לריכוך.

אורז מבושל מעוך על קרקעית תבנית ומעליו שכבת קטניות מבושלות במים ומתובלות היטב, מעוכות, מעל עוד שכבת אורז ומעל הכל פחית חלב קוקוס עם שלוש כפות חמאת בוטנים, כוסברה והרבה שום בבלנדר לשפוך מעל ולאפות יחד.

ממרח שעועית על פריכיות אורז, כנ"ל חומוס, כנ"ל עדשים

דפי אורז ממולאים בקטניות מבושלות מעל לזלף רוטב סויה ולגרר ג'ינג'ר טרי
 

ladybug6

New member
שתי תשובות, ברשותך

א. אורז עם עדשים כתומות - שמים חצי עד שלושת רבעי כוס עדשים כתומות על כל כוס אורז, תוספת מים ביחס של 1:1 בשביל העדשים. מתבשלים במלח, כורכום וקצת כמון. מבשלים עד שהאורז מוכן, כרגיל.
אורז פרסי - עם שעועית אדומה וגזר, מכירה?
אורז ירוק - עם שמיר יבש ופול ירוק מבושל וחתוך. אפשר גם להשתמש בפולי סויה ירוקים כאלה, בעונה, או באפונה.
אורז מטוגן עם ירקות - בדר"כ הולך עם אורז שנשאר במקרר, מטגנים במחבת קצת שום וג'ינג'ר, מוסיפים אפונה וגזר (אפשר גם תירס ועוד ירקות אם רוצים..), רוטב סויה, ואת האורז, ומקפיצים ביחד עד שהכל מתערבב ומתחמם והאורז חוזר להיות רך. אפשר להוסיף גם עדשים מונבטות או קטנית אחרת מבושלת גם.

ב. פסטה על נגזרותיה זו המומחיות שלי

זה המתכון האהוב עלי, אפשר להשתמש באותו בסיס ורק לשחק עם הירקות:
http://tivonim-blog.co.il/סלט-פסטה-קר/
הוא מצוין גם אחרי מקרר וגם למחרת. אין פה מיצים או משהו כזה. מה שמחבר בין הטעמים זה השמן, ולא צריך להגזים איתו, רק לשים מספיק כדי שיחבר את הטעמים והתבלינים.

לא הבנתי למה שקטניות יחמיצו? ומה זה קשור להשריה? אולי הבנתי לא נכון..
 

גםאני5

New member
מאד את האורז הפרסי עם שעועית אדומה

על הגרסה הירוקה עם פול עוד לא שמעתי. יעבוד עם פול קפוא? מקווה שלא דורש קילוף
 

ladybug6

New member
בטח דורש קילוף.. אלא אם את אוהבת לאכול

את הקליפה..

אכן עבודה לא פשוטה אבל זה ממש שווה את זה לדעתי. בתור סרבנית שמיר ידועה, אני מתה על האורז הזה. הפול כל כך נימוח ואין לו את הטעם הגס שיש לו בדר"כ, כי זה בחתיכות קטנות ורכות כאלו.
אני גם חושבת שאמא של הבנזוג משתמשת בפול ירוק טרי ומקפיאה בכמויות לכל השנה. אבל בטח אפשר להשתמש גם ברגיל הקפוא ורק לחתוך אותו לחתיכות קטנות יותר.
 
בהשראת הדיון הזה

הכנסתי קדרה לתנור של תלפימים בצל ירוק מקוצץ, זוקיני גדול בקוביות קטנות, חצי צרור פטרוזיליה מקוצץ וחצי חבילת עלי תרד ללא גבעולים כמובן
כל זה עם אורז בר,כורכום, מלח ומעט שמן זית.

יאמי יאמי
 
לגבי הסלט פסטה

תשאירי אותו לא מעורבב ולפני הגשה תערבבי כמות שמתאימה לכם.

יש קטניות שלא מתאים לא לבשל אותן כמו שעועית אדומה למשל.
את יכולה להקפיץ את הקטניות במחבת עם מעט שמן זית ושום. הן מחזיקות יפה בקרור בכלי סגור.מה שיכול להחמיץ אותן זה הרוטב.
 

גםאני5

New member
איך ידעת שיש בנמצא המון שעועית אדומה?

לא חשבתי לשלב אותה בפסטה. כמובן שתעבור בישול וננסה לחשוב מה מתאים לה מבחינת ירקות חיים ותבלינים.
 

smaak

New member
עוד לא החלטתי

היום הלכתי לקניות,
קניתי תרמילי אפונה, שעועית ירוקה, קישואים עגולים בירוק וצהוב,
הרבה גזר, עגבניות שרי בצבעים,
חסות וירקות לסלט,

גוש של טופו לקציצות, יש לי כבר סייטן טחון.

עוד אין לי בכלל רעיונות. נראה מחר..
 
אז ככה

עדכשיו
סלט חצילים מעולה- קליתי בנוסף לחצילים גם...שתי נקטרינות עייפות והכנסתילמעבד מזון , עם שני חצילים קלויים, 4 שיני שום, חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה, מיץ מלימון שלם, שני עלי מרווה טריים ויפים ,מלח ,שליש כוס טחינה גולמית. יצא מענג! אבל ממש.

קציצות כהות כרגע בלי רוטב מחר נראה.
תבשיל פול עם עגבניות, עלי תרד, כמון, כורכום, חאוויג', הרבה בצל , הרבה שום פרוס, 6-7 עלי מרווה מקוצצים דק, כך וכך גבעולי קורנית העלים בלבד, לא היה לי לימון בעת ההיא אז בסוף בלי. הישן לצידי טוען בתוקף שיש לזה ארומה של בשר.

מחר יוגש חומוס ביתי ועליו תבשיל פול....

נראה מה עוד להיום סיימתי
 
אז בסוף יש לנו בנוסף לאמור לעיל

חומוס חלק להפליא
סלט גזר כפי שתארתי כאן באמצע השבוע בתוספת שורש פטרוזיליה מגורר דקיקות
סלט עגבניות אדום צהוב עם הרבה בצל ירוק כוסברה ופטרוזיליה
סלט מהמם מענבים ירוקים,מנגון בקוביות, בצל סגול, כוסברה, פטל אדום וארומטי, רוטב מיצ לימון סחוטרי, מלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט סירופ מייפל ומעט שמן שומשום. שזה מהמם.
סלט מדלעת אפויה , בצל קצוץ, הרבה פטרוזיליה קצוצה, מעט רוטב סויה, מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור וכפותיים סילן ללא סוכר

בצק שמרים נ"ג שהפך לפוקאצ'ה ועליה תבשיל בצל שחום, פטריות לרוב מקוצצות ומושחמות, שבבי סויה, כמון בנדיבות, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מעט רוטב סויה, מעט סילאן, כורכום . כל זה נפרס על הסצק מעל גררתי בטטה אחת ופיזרתי שבבי תפוחי אדמה. יצא משובח.

לקינוח מישמשים ממולאים מרציפן ביתי אפויים ברוטב לימון וסוכר יוגשו עם קרם בהיר וניל לימוני שיש בו כל טוב הסויה ...
 

ladybug6

New member
נשמע מהמם

אולי חוץ מהמרציפן שזה איכסוש אבל על זה אסלח לך כי כל השאר נשמע מעולה
 
למעלה