טוב, גם לי מותר-רשמים חלקיים לעונה 7

Apple Scruff

New member
טוב, גם לי מותר-רשמים חלקיים לעונה 7

אבל אני לא נחמדה (ומאוד עצלנית) אז לא יהיה פרק-פרק, אלא יותר נקודות-נקודות (Will you still love me?)
אגב, מישהו בכלל זוכר אותי?

-טוב, הבנתי. הבנתי כבר מסוף העונה ה6 שהשם של הדוקטור הוא חתיכת אישיו בעונה הזו. אין צורך לדחוף את זה בכל מקום, בצורה כל כך בוטה.
באמת מופאט, ציפתי ליותר.
-כל כך אהבתי את הטוויסט של Asylum of the Daleks, כל כך אהבתי שזה "בית משוגעים" לדלאקס, כל כך אהבתי את הקטע עם הביצים ורורי, ובכלל, פרק אדיר.
הייתה לי בעיה לקלוט שאוסווין היא לא הבת של האישה ההיא, אבל אם זאת לא היא, למה הפינה הזאת לא נסגרה?
-הדוקטור מנשק את רורי
הרצתי את זה מיליון פעם בגלל התגובה של רורי. מה שמוכיח את התיאורייה שלי שלכל קומפיין רשום בחוזה חובת נשיקה
עם הדוקטור

-עם כבר חובת נשיקות. לא שמתי לב לזה שציפית בספיישל (בלונדון!!!!^^), אבל נורא מפריעה לי שקלרה מנשקת את הדוקטור והוא לא בא במעין "הלו ליידי, I'm spoken for!". יכול להיות כבר דיברו על זה, אבל יש לי הרגשה כללית כזאת שאת כל הקשר העצום שיש פה וכל הפוטנציאל (ריבר נשואה לדוקטור, ריבר הבת של) שיש פה, לא מנוצל. אני יכולה להבין למה ריבר לא מיררה בבכי שההורים של קפצו בThe Angels Take Manhattan. אבל ממש ציפתי לאיזשהו קשר בינה ולבין ההורים שלה מעבר ל"Hello Dad" בהתחלה ועוד איזה מילול "Mother" ו"תיהי ילדה טובה!" בסוף. אני חושבת שאם הייתי איימי, אחרי כל מה שעברתי עם הילדה, הייתי פי אלף יותר דואגת. הבת שלך כלואה על ידי מלאך? או סוף סוף את רואה אותה אחרי הרבה זמן? לא איכפת לי, אמא זאת אמא. וההערה הזו תקפה גם על רורי.
-אהבתי את The Power Of Three (למרות שהתאפקתי לא לצרוח "Will set us free!" שהם הזכירו את זה בסוף
). נכון, הסוף הכי מצוץ מהאצבע שיש, אבל לדעתי הפרק הזה נכתב מהסיבה להראות קצת יותר עומק לדמויות מבדר"כ. ללבטים של איימי ורורי, לחיים שלהם מחוץ לקופסא (see what I did there?). ואם כבר, אבא של רורי, ליהוק מצויין, דמות מצויינת. אני אוהבת שאיכשהו תמיד המשפחה של המלווה "גולשת" לעלילה. למרות שאף אחד לעולם לא יגיע לרמה של ג'קי (ולדרך שהיא נכנסה לתוך הטארדיס ונסחפה לטיול), הוא עדיין היה נפלא. קצת עצוב לי האבא הזה, שדואג כל כך, ייגלה בסוף שהוא לעולם לא ייראה אותם יותר. אני לא הייתי מסוגלת לסמוך על הדוקטור יותר. לא משנה מה. עוד הורה כועס.
אגב, אם כבר מה שדיברתי למעלה-ריבר יותר מיכולה לקפוץ להגיד שלום לסבא, אולי במעין סוג של סגירת מעגל.
-A Town Called Mercy. אין לי הרבה מה להרחיב (שוב, העלה לי כל מיני אסאוציות ל"שליחות קטלנית" למרות שאין באמת קשר), אבל הפרק היה עשוי טוב, עלילה טובה, ובכלל- נהנתי.
-הפרק האחרון.
כן, כבר ציינתי שראיתי אותו לפני שראיתי את הכל. לא חוכמה. ואולי זה קשור לעובדה הזאת שלא הבנתי כלום. הבנתי את קלרה (אהבתי את הפתרון), הבנתי את כל הקטע על הטנזלור, והטיזר של השם היה צפוי. אהבתי את האיזכורים לדוקטורים האחרים (אקלסטון!
), אבל הכל מרגיש לי עדיין לא פתור.
- אה, העזיבה של הפונד'ס. היא הייתה מרגשת, אבל לא עוצמתית. אני חושבת שזה חסר כי זה הכל נדחס לפרק אחד. יש פרקים כאלה, שנועדו לפיצול. שהפרק מפוצל יש אפשרות לפרוס את העלילה ולבנות אותה בצורה הרבה יותר עוצמתית לקראת העזיבה. אהבתי שהחלק שאיימי נשאבה אחורה בזמן, היה שהיא לא הסתכלה בגלל שהיא נפרדה מהדוקטור. לא בטוחה כמה אהבתי את העידוד מהצד של ריבר "כן! כן! לכי! לכי!!" (לא נראה לי זה נובע מקנאה, אבל גם לא מחשיבה רציונלית). אגב, היו המוון קטעים שהם לא הסתכלו על המלאכים ועדיין שום דבר לא קרה (ע"ע- רגע לפני הקפיצה של רורי ואיימי). אני חושבת שנחמד שהם מתו בשיבה טובה ביחד, כי רורי מת כל כך הרבה פעמים, שזה המוות היחדי שנוכל לסמוך עליו. חור ענקי בעלילה- איך ריבר שולחת לאיימי את הספר ואת הסיום? מה, יונה-פסל-דואר-מייבבת?
אהבתי את איימי בעונה הזאת, אבל הרבה יותר עצוב לי שרורי עזב. אהבתי שגם לאורך העונות בנו את כל הסיפור שלהם כדי שבסוף לא יהיה לנו ספק שאיימי תעזוב את הכל (אפילו את הדוקטור) בשבילו.

בסיכום- אני די מחבבת את העונה הזאת. לא הרגשתי את הנושא של מחזור רעיונות (שכל כך צרררם לי בעונות האחרונות) עד שלא ממש ישבתי וכתבתי את כל הדברים האלו, וזה נחמד. יש הרגשה של קצת יותר מקוריות וחשיבה וסיפורים הרבה יותר טובים מדר"כ.
עכשיו יש לי עוד כמה פרקים לראות, אז צפו לעוד חפירה

ItsMeiri

New member
בנאדם עצלן כותב את כל זה?

אני מסכים כמעט עם כל מה שרשמת.
ובקשר לשאלתך, ריבר יכלה לשלוח לאיימי את הספר
בגלל שהיא יכולה להתקרב ל-1938, הדוקטור לא, כי זה יצור פרדוקס שימחוק את כל ניו יורק.

Apple Scruff

New member
עוד לא הוכחה סתירה בין עצלנות ליכולת חפירה.

למעשה, הוכח קשר חזק בינהם

אז ריבר יכולה להתקרב, אבל לא להוציא אותם משם?

ItsMeiri

New member
חחח יש קשר..

שוב, יווצר פרדוקס.
לפי מה שאני הבנתי, מכיוון שגם רורי ואיימי וגם הדוקטור ראו את המצבה של איימי ורורי, זה חקוק,
כאילו הם קראו זאת בספר.
אם ריבר תחזיר אותם, שוב יווצר פרדוקס, ונחזור לזה שניו יורק תימחק.

ailag

New member
צריך אנרגיה בשביל לפלטר ולקצר

כשעצלנים פשוט כותבים מה שיש בראש ושולחים...

הקשר של ריבר עם הפונדס הוא לא הכי....שיגרתי.|

הספויילר זה כי אין לי שמץ מה הולך לצאת פה, אז ליתר ביטחון...
אם נסקור שניה את הקשר שלהם:
מהנקודת מבט של מלודי- היא גדלה בלי ההורים שלה או מישהו אחר שבאמת דאג לה, לבד, תוך כדי שמרעילים אותה על הדוקטור. היא ברחה ומתה בניו יורק. היא מתחדשת ובגוף הזה היא אומנם כן גדלה עם ההורים שלה, אבל הם בעצם בני גילה, חברים שלה. היא יודעת המון על מסע בזמן ועל היקום ועל הדוקטור (ואני מניחה שגם דיי הרבה על העתיד של איימי ורורי) אבל בתכלס היא כמו מתנקש שיושב ומחכה לרגע הנכון. היא מחכה ומחכה עד שהדוקטור חוזר לאיימי, עד שתהיה לה הזדמנות לפגוש אותו ולהרוג אותו. וכשזה קורה, כשהיא פוגשת את הדוקטור, היא שולחת אותו אל המוות בדיוק כמו שתיכנתו אותה. היא מתה בידיי היטלר (?!) ומתחדשת, ופתאום כולם נחמדים אליה, כאילו היא לא רוצחת או משהו. היא מגלה שהיא חלק חשוב בחיים של הדוקטור בעתיד, שהם חברים ואוהבים, והיא מצילה אותו. היא נכנסת לכלא, ומהרגע הזה וכמעט עד סוף חייה כל מה שהיא עושה פחות או יותר זה לשבת ולחכות שהדוקטור יבוא לאסוף אותה לעוד אחד מהטיוליים הליליים שלהם.
בעצם, רוב החיים שלה, היא חיה בקרבה לשניים מהאנשים הכי קרובים אליה, ולהם אין שמץ של מושג מי היא. גם כשהם כבר מגלים, אני מאמינה שיהיה לה קשה להגיע למצב שהיא רואה אותם כהורים ממש, בלי להתייחס לזה שהיא מבוגרת מהם, גם פיזית (בהתגלמות השלשית שלה) וגם כרונולוגית (מאיימי לפחות. רורי חי 2000 שנה, דבר שהופך אותו למובגר מהדוקטור, שזה תמיד מצחיק אותי).
מנקודת המבט של איימי ורורי- החברה הכי טובה של איימי, מאז שהיא ילדה קטנה, זאת מלס. ילדה שובבה ואנרגטית, שנכנסת כל הזמן לצרות, ונראה כאילו יש לה אובססיה לדוקטור,שהיא מעולם לא פגשה (וכולם בטוחים שהוא רק החבר הדמיוני של איימי, כן?). אבל אז הדוקטור חוזר ואיימי בורחת איתו. היא פוגשת בריבר דיי מוקדם במסעות שלה עם הדוקטור, ומתוודעת לדמות ה...לא שיגרתית שלה. היא רואה את מערכת היחסים המסובכת שלה עם הדוקטור, בעיקר בהתחלה כשהוא עוד לא ממש מכיר אותה. גם רורי פוגש אותה בצורה דומה (בThe Pandorica Opens אם אני לא טועה). הם בעצם נלחמים בסילנס ביחד במשך כמה חודשים. אבל צריך גם לשקול שכל הזמן הזה איימי יודעת שריבר יושבת בכלא על רצח. אבל איימי היא בעצם פלש, ואת איימי האמיתית הסילנס לקחו כדי להשגיח על ההריון שלה. הדוקטור ורורי הולכים להציל אותה ואת התינוקת החדשה שלה, מלודי, אבל ריבר לא מסכימה לבוא לעזור להם. הם מצילים את איימי אבל מלודי נעלמת. ואז הם מגלים שהבת שלהם היא האהבה של הדוקטור, הנוסעת בזמן האנרגטית, הרוצחת, ריבר סונג. הם מבינים שהם לא יזכו לגדל את הבת שלהם. הם חוזרים הביתה והדוקטור יוצא לחפש אחרי מלודי. אבל מלודי היא בעצם מלס, החברה הכי טובה שלהם, שעל שמה היא נקראת (וויבלי-וובלי, טיימי-ווימי). ואז מלס רוצחת את הדוקטור וכו'.
רורי ואיימי לא גידלו את הבת שלהם ובעצם קיבלו אותה 'מוכנה'. ואפילו שהם נוסעים בזמן, חברים של הדוקטור במשך שנים וראו המון (רורי! רומאי! 2000 שנה! הזכרתי שאני אוהבת את רורי?) אני מניחה שקשה להם לתפוס, בתור בני אדם, את העובדה שריבר היא באמת באמת הבת שלהם. הם יודעים את זה בראש ובזמנים של מצוקה אנחנו יודעים שאיימי מרגישה את זה, אבל רוב הזמן....היא פשוט ריבר. same old River Song.
אז כן, הם לא מתנהגים ממש כמו הורים ובת. אבל מרגע שאיימי ורורי מגלים את האמת, הם גם לא ממש סתם מכרים או חברים. איימי כן תמיד מחפשת לפגוש את ריבר, לדעת מה שלומה. ריבר כן דואגת להם ומגיעה לבקר אותם. כשריבר רואה שאיימי בדיכאון כי הדוקטור מת, היא מגלה לה ולרורי שהוא בעצם לא, למרות שהיא הבטיחה לא לספר לאף אחד.

רציתי להציע את דעתי על המצב שלהם, יצא קצת ארוך....

Apple Scruff

New member
הדברים האלו שכתבת כל כך נכונים,

אבל הדעה שלי שזה לא משנה כמה זמן עובר, ואם קיבלת את הבת שלך "מוכנה" ועם יידע קודם- אמא זאת אמא, אבא זה אבא. הם אמנם עברו איתה חוויות לא שגרתיות, שלפעמים מעפילות על העובדה הזאת, אבל עדיין, לא חושבת שזה סותר. תחשבי הורים שאחרי כל כך הרבה שנים מוצאת את הבת שלה אחרי שנים של היעדרות.

אגב, לדעתי גם איימי חייה יותר מהדוקטור. אמנם בתוך הפנדורה, אבל עדיין עברה 2000 שנים ביחד עם רורי

אבל זה בדיוק הקטע,

הם לא מצאו אותה אחרי שנים, אלא אחרי 5 דקות.... מבחינתה עברו כל החיים שלה, ומבחינתם היא רק נלקחה מהם.
אני לא אומר שכל מה שקורה ביניהם הגיוני, אבל לא כל דבר ביחסים אנושים הגיוני, גם בחיים האמיתיים.

נכון, אבל רורי זוכר את השנים האלה, ומבחינת איימי היא הלכה לישון ופשוט קמה.
שניהם לא היו שם פיזית, אבל הקטע הוא מה זוכרים- רורי זוכר אלפיים שנה פלוס שלושים בערך, איימי זוכרת רק את השלושים, הדוקטור זוכר 1200....
אז רורי שולט

Apple Scruff

New member
טוב עם ההערה האחרונה אין לי וויכוח

(ובכלל, מי יימלא את חלל ה"סקסי" עכשיו שהוא עזב? עם כל אהבתי למאט, כן?)

אחת הסיבות שאני כל כך לא רוצה

שהדוקטור הבאה תהיה אישה. כי אם קלרה ממשיכה, אז חייבים לפחות גברברון אחד בסדרה

Apple Scruff

New member

האמת שאני ממש אהנה מדוקטור אישה, אבל לא נראה הקהל עדיין בשל לזה.
אבל כן, חייבים!

Outplay

New member
בקשר לפסקה האחרונה

אני חייב להגיד שאני מסכים מילה במילה עם מה שכתבת ויש לי קצת להוסיף.
הפסקה האחרונה לדעתי נובעת ממין מחויבות של החברה, איימי דואגת לריבר לא מתוך מחשבה אימהית, אלא מתוך זה שהיא יודעת שזה מה שצריך לקרות. היא דואגת לה כי בתור אמא היא צריכה לדאוג, למרות שלדעתי היא לא מרגישה באמת שריבר היא הבת שלה

לא בטוחה שזה נובע מתוך מחויבות של החברה

אבל כן, אני מסכימה.
בסוף הפרק האחרון שלהם, הפניה האחרונה של איימי לריבר- היא אומנם קוראת לה מלודי, אבל הבקשה שלה היא שהיא תשמור על הדוקטור. לא על עצמה, לא שיהיו לה חיים טובים. שתשמור על הדוקטור.
אני חושבת שאיימי מתייחסת בלב לריבר כמו אל אחות או או משהו. מישהו מהמשפחה שאתה דואג לו, אבל לא ברמה אימהית...

Apple Scruff

New member
לא ממש

היא כן אומרת לה "ותיהי ילדה טובה"
נכון, זה לא אותו דבר. אבל יכול להיות שאיימי סומכת עליה שהיא תדע לשמור על עצמה. משהו שקשה להגיד על הדוקטור ואיימי יודעת את זה.

הדוקטור לא יודע לשמור על עצמו?

כמדומני הוא בן יותר מ1200 שנה...
הדוקטור ה11 הוא ילדותי ולא אחראי, אבל זה לא אומר שהוא לא יכול לשמור על עצמו.

למעלה