טוב, גם לי מותר-רשמים חלקיים לעונה 7

meilla

New member
הדוקטור ה11 ילדותי

כי הוא זקן, הוא זקן בגוף של איש צעיר.

ואנשים זקנים נוטים להיות ילדותיים (סתם כדי לבהיר נקודה)

אולי,

אבל זה יותר עניין של האופי שלו. גם 9 ו10 הם מאוד זקנים, עניין של כמה שנים הפרש, אבל ההתנהגות שלהם לא כזאת. סקרנות- כן. התלהבות-כן. טיפשות- לפעמים. אבל ילדותיות- לא, לא ממש.
אני גם לא חושבת שאפשר להתייחס לגוף שלו כצעיר, כי הוא לא אנושי והמושג הזה של גיל והזדקנות שונה לחלוטין לגביו. כן אפשר לייחס את זה לטראומת מלחמה. כל דוקטור מאז המלחמה מתמודד איתה שונה- אולי זאת הדרך של 11 להתמודד עם מה שעבר עליו.

meilla

New member
האופי שלו

התכוונתי לאופי שלו ההתנהגות שלו, כמו שמישהו ילדותי הוא לא באמת ילד.

בהתנהגות של הדוקטור ה11 הוא איש זקן בגוף של צעיר

הבנתי את זה

אבל את אומרת שזה נובע מהעובדה שהוא זקן, אני אומרת שזה לא קשור, אלא זה קשור לאופי הספציפי של 11 (כי הרי ידוע שבכל התחדשות האופי של הדוקטור משתנה).

meilla

New member
לא

אני אומרת שזה צורת ההתנהגות שלו, ככה מאט משחק אותו וככה כתבו לו.
לא אמרתי שזה נובע מגילו.

אפילו התייחסתי ל"ילדותי" שמישהו שהוא ילדותי הוא לא באמת ילד, זה רק ההתנהגות שלו, ה11 בן 900 או 1000 הוא מתנהג כמו זקן בגוף של צעיר.

ailag

New member
[תגובה כללית לנושא, לא לך ספציפית]

הוא מטופש ומצחיק כי אם הוא יעצור רגע ויהיה רציני הוא יזכר בכל ההסטוריה העקובה מדם שלו. כה אמר מאט. זה סוג של צחוק שמסתיר דכאון...
אני מניחה שהכוונה היתה "מטופש ומצחיק" = "ילדותי", הקטעים הילדותיים-נטו שלו הם מאוד ספציפיים ומאוד משמעותיים.

סבבה, מסכימה

זה דיי מה שהתכוונתי בכך שזאת הדרך שלו להתמודד. ל9 יש אופי מאוד קשוח כזה, יחסית לדוקטור. 10 הוא טוב לב ורגיש, 11 הוא מטופש ומצחיק. סבבה, קניתי.

Apple Scruff

New member
זה לא בכוונה ש"להגן עליו מכל רוע"

יותר בכוונה, של... טוב, כולנו יודעים למה הדוקטור צריך קומפניון. מעבר לתפקיד העלילתי של הקומפניון (לשאול שאלות בשביל הצופה), היא שם כדי לאזן אותו שצריך. ראינו את זה דיי הרבה פעמים, ואולי הדוגמה הכי ברורה שיש לי היא הספיישל עם דונה (The Runaway Bride, אם אני לא טועה), שהדוקטור העשירי מציף את החדר ההוא, ודונה היא זאת שעוצרת אותו.
זאת הכוונה שלי.

ailag

New member
"הוא רק נקרא ככה, זה לא אומר שהוא יודע מה הוא

עושה" (איימי, בפרק "אשתו של הדוקטור")

timetraveler900

New member
איימי יודעת

שריבר לא צריכה את כל הגינונים האלה של אמא לבת. היא גם יודעת שריבר אף פעם לא הרגישה אהבת אם מה היא וכנ"ל איימי לא הרגישה מה זה להיות אמא ולגונן על הילדה שלה. היא חוותה משהו מאוד טראומטי שהילדה שלה נלקחה ממנה ואז היא מגלה באותה השנייה מי היא - מישהי שהייתה איתה כל הזמן. וזאת ריבר.
אולי זאת גאווה, כי רואים שאיימי מעריצה קצת את ריבר ואולי זאת הדחקה, אבל באמת שלא רואים יחסי אמא ובת ביניהם ולדעתי זה מכוון מצד שתיהן.

Apple Scruff

New member
מסכימה אבל, יש לי הרגשה שהעסק הזה

יותר מורכב. יכול שזה לא שחור ולבן (שחור- אין קשר בגלל הטראומה וכל העבר ולבן- הן חייבות להתנהג כמו אמא ובת).

אגב, בעונה השישית כן היה איזה סוג של קשר, שריבר באה לבקר אותם, והיא ואיימי היו מדברות. ואם אני לא טועה, בפרקים האלו היא כן קראה להם "אמא ואבא".
ולדעתי גם איימי לא שולטת בזה, שהיא ייצאה החוצה עם ריבר אחרי המריבה (הנפלאה, אגב) שלה עם הדוקטור בThe Angels Take Manhattan, היא חיבקה אותה בצורה קצת אימהית. זה היה נראה קצת מוזר, נכון, אבל לדעתי ניסו לשדר את זה (וגם את העובדה שזה מוזר).

אני חושבת שמה שהיא מרגישה זאת אחריות

היא רואה את ריבר שבורת לב, ובתור בנאדם טוב היא מנסה לעזור לה. אומנם היא עושה את זה בצורה אימהית קצת, אבל אני לא בטוחה שזה נובע מרגש אימהי.
ריבר קוראת לאיימי ורורי אמא ואבא, אבל לי תמיד יש הרגשה כאילו היא קצת צוחקת עליהם. כשהיא אומרת למשל בתחילת The Angels Take Manhattan "hello Dad" אני ממש גיחחתי, לי זה יותר נשמע כאילו היא מפלרטטת איתו מאשר אומרת שלום לאבא שלה.

Apple Scruff

New member
גם בסוף

היא צוחקת על איימי שהיא קוראת לה Mother?

שוב, אני באמת חושבת שאין שחור ולבן בנושא הזה, זה מורכב נורא הקשר בינהם. אני כן חושבת שמתקיימת אצליהם איזושהי מערכת יחסים של הורים-ובת, ובו זמנית זה בצורה נורא מעוותת, וכמעט ולא מתקיים. ריבר גם נורא עצמאית ולא באמת זקוקה להורים שלה.

היא עצמאית, חוץ ממתי שלא

את צודקת. אין שחור לבן. איבר היא עצמאית וחופשיה וכו', אבל לכל אדם יש רגעים כאלה שהוא צריך את אמא. כמו כשאת רבה עם בעלך אהובך ואת מרגישה כאילו נשבר לך הלב לרסיסים.
ומהצד השני- כשריבר קוראת לאיימי mother היא בעצם מראה לה שברגע הזה, כשאיימי באמת צריכה את הבת שלה אז היא שם בתור מלודי, ולא בתור ריבר.
בקיצור, הסתבכתי עם עצמי.

but a scratch

New member
תודה על הלינק, כמה חבל שלא צילמו את ז

חשבתי הרבה על אבא של רורי שנשאר לבד...בטוח שאני לא היחידה שדאגה לו

למעלה