טוב, הפוסט הזה קשה. ולא בגלל שהוא ארוך.

whasuuuuuup

New member
טוב, הפוסט הזה קשה. ולא בגלל שהוא ארוך.

אלא בגלל מה שאני משתפת. טוב, זה מפחיד וזה שם אותי במקום חשוף אבל מספיק שהפוסט הזה יגע במישהו/י אחד/ת ויזיז משהו וזה יהיה שווה את זה. טוב אתם יודעים שמזה זמן אני חולה במחלת הנשיקה אחד מהביטויים שלה זה תשישות ואפיסת כוחות שזה די בלתי נתפס למי שלא חווה את זה על עצמו או ראה את זה על מישהו לידו. למה אני מזכירה את זה? זה יובן בהמשך. :) בתוך הזמן הזה שאני יושבת לי בבית ובעיקר מחכה פשוט שיעבור הזמן והגוף יהיה בריא כבר ואני אוכל לצאת לעולם ולחיים הכרתי מישהו הכרות וירטואלית שכזו אולי יש פה אנשים שזה מוכר להם לי לא ממש. אין לי הרבה נסיון בתחום הזה. דברנו במסנג'ר ודי התלהבתי הוא רצה שנדבר בטלפון. נתתי לו את המספר אבל הסברתי לו את מצבי ושאין לי כוחות לטלפון. אז הוא אמר שטוב. אחרי כמה ימים הוא התקשר. זו היתה הפעם הראשונה שהעלמתי עין מזה שגבול שהצבתי נחצה. בשיחה לאט לאט גיליתי דברים שממש הקסימו אותי בבן אדם, החוכמה שלו, נקודת המבט שלו, הוא היה נראה לי מיוחד, רגיש ומבין אנשים בצורה נדירה ממש. התחלתי קצת להתאהב. באחת השיחות הראשונות אם לא בשיחה הראשונה (יש פרטים שאני לא זוכרת במדיוק, אני אציין אותם) הוא הגיע ללדבר שיחה מינית. הבהרתי לו שלא מתאים לי. ממש לא. הוא אמר בקול ילדותי שובה לב "נכון, טוב, את צודקת" כמה דקות אחר כך זה הגיע לשם שוב, שוב אמרתי לא, שוב אותו טון דיבור ילדותי חמוד ושובה לב אמר לי כמה נכון וכמה זה לא מתאים וכמה זה יכול להזיק לקשר. אחרי כמה דקות שוב. באיזשהו שלב נכנעתי.(תזכורת לעצמי: אם אני פוחדת לאבד מישהו או משהו כי אני אומרת לא, זה משהו או מישהו שלא כדאי שיהיה לי). אבל אמרתי שאני רק אקשיב. והוא עשה מה שעשה. באותו טון חמוד וילדותי הוא אמר לי "אבל לא עזרת לי". סליחה באמת. הקטע המצחיק (?) הוא שבאמת הרגשתי לא בסדר שלא עזרתי לו. רעה שכמוני. אחרי השיחה לא יכלתי לא להיות ערה לחוויה שאני נמצאת בה. מכירה אותה. חוויה של הטרדה מינית. שעשו לי משהו שלא רציתי. בכוח. העיניין שלא הופעל כוח, לא פיזי, לא הכוח הזה שאני מכירה ויכולה להצביע עליו ולהגיד – הנה. מה שהופעל היה כוח אחר, מתוחכם, נסתר. שלא הייתי ערה לו אז. אמרתי לו את זה הוא ביטל את החוויה שלי בטענה שזה לא כך ואני רציתי שהוא קודם כל יקלוט, בלי להאשים את עצמו, שיקלוט שזו החוויה. אני בספק אם הוא קלט הסיפור חזר על עצמו פחות או יותר בכל שיחה, בכל אופן בכל פעם שבא לו למרות ה"את צודקת, זה לא טוב, אני לא רוצה את זה, זה לא טוב לקשר" זה היה מגיע. וגם כבר ניסיתי לעזור באיזשהו שלב, הרגשתי אליו יותר, האדם שגילתי בשיחות שהיו בינינו, או שחשבתי שגיליתי, הקסים אותי. וחשבתי שאני רק צריכה להתגבר על הקטע הזה שמפריע לי, מה יקרה אם אני אעזור לו? אז מה אם אני לא רוצה, אני אתאמץ בשבילו ואעזור לו. אחרי שעזרתי לו הוא אמר שהיה טוב רק חבל שהיו קטעים זייפתי. סליחה באמת. כל פעם שהגענו לקטע כזה אני אמרתי את הלא שלי והוא אולי קצת ויתר אבל תמיד חזר לזה ובנחמדות ובתחכום שכנע עד שהאמנתי שאני רוצה. זה לא היה המקום היחיד שהשיחות הלכו לאן שהוא רצה. הגענו לפעמים למריבות. השיחות לא הסתיימו פשוט לא הסתיימו עד שהוא לא אמר שהוא הובן שאי ההבנה נגמרה ואפשר להמשיך השיא היה לילה ששכבתי במיטה עלתה אי הבנה כלשהי דברנו ודברנו עד שהגעתי לאפיסת כוחות טוטאלית מי שהיה חולה או ראה חולה במחלת הנשיקה יכול להבין – שום איבר בגוף שלי לא הצליח לזוז לא הצלחתי להזיז את השפתיים אבל במה שהיה לי כן אמרתי לו "אין לי כוחות להמשיך את השיחה, אני לא רוצה לגמור ברע, בוא נגמור בטוב" והוא המשיך בשלו "אין לי כוחות, אני לא יכולה להמשיך את השיחה בוא נגמור אותה" והוא בשלו. ככה 3-4 פעמים עד שהתחלתי לבכות לבכות לא יכלתי יותר ואז הוא הסכים להפסיק "סליחה" והפסיק קבלתי מייל מאוד מתנצל ורגיש למחרת כמה ימים אחר כך הוא בא אלי. עזבו שהפער בין התמונה והמציאות היה גדול מאוד זה היה שוק אבל זה משהו שהייתי יכולה להתגבר עליו כבר יצא לי בחיים להתאהב ולראות מישהו שאפילו דחה אותי קודם, לראות אותו פתאום בתור מלך היופי. אבל צריך לזה זמן, לעכל, שהדיסוננס יעלם. על ההתחלה הוא ניסה לגעת, לנשק. אני לא יודעת מה איתכם, אני בן אדם שהאוטומט שלו זה לרצות, ולהגיד קודם הוא אחר כך אני. (הערת ביניים שתובן בהמשך) לא היו לי כוחות לשבת בחוץ באנו אלי ישבנו בסלון ביקש שנעבור למיטה כי לא נוח לו אמרתי לו המשיך ביקש שכנע קול קסום וילדותי אבל לא נוח לי עברתי בסוף (גם הייתי תשושה מדי וצריכה לשכב) הוא נגע נשק אמרתי לו אין לי כוח, אין לי כוח, זה מתיש אותי, אני לא יכולה לזוז אמר, לא נורא, אל תדאגי, אז אני אגע וויתרתי והוא נגע ויותר מזה. וגם תוך כדי אמרתי שדי שזה מתיש אמר לי שהוא יעשה די אני לא נכנסת לפרטים, זה מחזיר אותי לשם. והקטע הוא שהוא היה כל כך נחמד, חכם וילדותי שלא יכלתי לדמיין שאני עושה משהו בניגוד לרצוני, משהו שגם מזיק לי פיזית, במצבי הנוכחי. שאני עוברת כפייה שלא נראית כמו כפייה כי לא מופעל כוח פיזי, מופעל כוח אחר. חכם, נסתר. כוח שמגיע כל כך עמוק לתוך הספק העצמי שלי ומערער אותי כך שאני מגיעה למצב שאני באמת מאמינה שהרצונות שלו, נקודת המבט שלו והמילים שלו – הם האמת. קצת אחרי מה שקרה אמרתי לו בטלפון משהו על זה והוא אמר "אבל וואסאאאאאאפ, היו שם שני אנשים..." (כן, מי סופר שאחת מהם אמרה כמה פעמים לו, והיתה מוגבלת פיזית. אגב לפי החוק. מי שמוגבל פיזית אפילו הסכמה שלו – אין לה תוקף) ואני שוב האמנתי שזה בגללי. עד שספרתי למישהו את מה שהיה ופתאום קלטתי. ולסיכום – אם לסבתא יש עיניים גדולות, שיניים גדולות ואוזניים גדולות, אז גם אם היא עושה קולות של סבתא ואנחנו נורא רוצים לחשוב שזו סבתא, אולי זה לא באמת סבתא. מספיק לי שהפוסט הזה יגרום למישהו/י לחשוב פעמיים אחרי שהוא מקבל לא ולהבין של"לא" יש כל מני צורות, במיוחד כשאדם לא נעים לא, או שהוא מרגיש חלש מסיבה מסויימת. או למישהי/ו להתעקש יותר על הלא שלה/ו. ואני את שלי עשיתי.

whasuuuuuup

New member
ועוד משהו

הייתם מאמינים? עם כל האורך הזה עוד משהו - אני לא כועסת על אותו אדם. אתם שומעים אותי, את החוויה שלי אין לי ספק שאצלו זה אחרת אין לי ספק שהוא לא חושב שזה מה שקרה. ובגלל זה אני אומרת, זה יכול להיות שיעור גם לי - להיות קשובים מאוד לצד השני אנשים אומרים לא בכל מני דרכים ומוותרים על הלא מכל מני סיבות. אני מצטערת אם העקתי והכבדתי ואני מקווה שוב - שאיפה שהוא זה יזיז קצת, יעשה איזשהו הבדל.

dudusch

New member
../images/Emo201.gif כל הכבוד ובהצלחה ../images/Emo45.gif

נראה לי שמכל הפוסטים שכתבת זה אולי הכי אישי והכי איך נאמר... מטלטל. כל אחד מאיתנו בוחר להציג את עצמו בדרך שלו, וכך גם נתפס אצל הקוראים. במהלך הפוסטים והתגובות שלך בפורום נתפסת (בעיני) כ"קולית" כזו, עם התגובות ה"נכונות" והחברמניות, הדאחקות וכו'. לקרוא פתאום את הפוסט הזה, ולמה לא תקראי לילד בשמו - עברת תקיפה מינית. כמה שהביטוי טעון הימנעות מהביטוי לא הופכת אותו לפחות טראומטי. רוב מקרי האונס מתרחשים ע"י אנשים מוכרים. בין אם בני זוג, ואם ע"י שותפים לדייט או כאלו שהכרנו בסופר/ירקנייה. הדרך שלך להתמודד, עצם זה שאת מעלה את זה בריש גליי, מתוך כוונה לחסוך את החוויה הזו מאחרות ראוייה לכל ההערכה. ולגבי עצמך. אני לא מכיר אותך ולא יודע איך את בהתמודדות עם חוויות כאלו, אבל עשי לעצמך טובה, אם את חשה אפילו בפינה קטנה במוח/לב שקשה לך להתמודד עם החוויה, אל תהססי לפנות למישהו (קו הסיוע לנפגעות תקיפה וכו'). בהצלחה!

aaa123

Member
אני לא בטוח אם זה מוגדר כתקיפה מינית

אני הבנתי מההודעה שלה שהוא לא כפה את עצמו בכוח אלא פשוט שכנע אותה לוותר ולהסכים לדברים שהיא לא רצתה אבל ההודעה לא היתה מנוסחת באופן שאפשר להבין דברים באופן חד משמעי. אני לא אומר שזה פחות טראומטי מתקיפה מינית אבל אני לא בטוח אם בית משפט כלשהוא היה מחשיב את זה לתקיפה מינית.

magenta73

New member
לפי דעתי זה לא היה מתקבל

לא בבית המשפט, ואפילו לא בעיני הבחור עצמו. שסך הכל לא השתמש בכוח פיזי. אני חושבת שכתוב כאן גם שהיא זו שאמרה לא, ואז מתוך הלא נעים לי אמרה כן. ורק אחר-כך הרגישה רע, מאוד. עם עצמה. הרגישה כאילו היא שוכנעה לעשות משהו שלא התאים לה. ולכן - בגלל זה כתבתי שצריך לשים לב ללא נעים לי הזה, ולא להסכים לדברים שלא בא לך עליהם באמת. את אף פעם לא יכולה לדעת איך האחר מקבל את הדברים. יש כאן מקרה שהוא בעיני שימוש במניפולציות וחוסר רגישות בכדי להשיג משהו שהצד השני לא ממש רוצה. אבל משתכנע לעשות. משתכנע - משמע בסופו של דבר כן הסכים. גם לי היה מקרה אחד או שניים שכזה, שנכנסתי לסיטואציה מינית שלא ממש מצאה חן בעיני או יותר נכון שלא הייתי סגורה עליה עד הסוף בגלל כל מיני מניפולציות וכן הלאה, והרגשתי רע מאוד אחר-כך, ועדיין, אני לא ראיתי ולא אראה בהם תקיפה מינית, ואני עברתי תקיפה מינית. ואולי בגלל שאני אכן עברתי תקיפה מינית, אני לא רואה בהם תקיפה מינית. אני בסופו של דבר כן אמרתי כן, וכן, אמרתי כן בגלל הלא נעים לי. אבל אמרתי כן. לא היה כוח פיזי. וזה ההבדל המרכזי. בעיני. ולכן יש כאן ללמוד לכל הצדדים - האחד הוא - מניפולציות והשגת מה שאתם רוצים על ידי שיכנוע - זה לא לעיניין, יש כאן עוד בן אדם שלם ומלא וזכותו להרגיש איך שהוא מרגיש, תכבדו את זה. אמנם בספר החוקים זה חוקי, אבל ההרגשה לאחר מכן, של הצד השני היא לא נעימה, ואם אכפת לכם מהאדם - אנא, הקשיבו וקבלו את הרגשותיו/דעתו. ושני - אל תכנעו למניפולציות, הקשיבו לקול הפנימי שלכן, ואל תכנסו למצבים לא נעימים רק בגלל "הוא יעזוב אותי אם אני אגיד לא" וכן הלאה. מי שלא מכבד אתכם - לא מכבד אתכם ולא שווה אתכם. וזה כתוב בכוונה לשני המינים. כי במקרה זה אמנם גם מדובר על קוניטציות מיניות, ולכן זה הרבה יותר "חזק", אבל זה קיים גם ברבדים אחרים.

dudusch

New member
אז רגע...

כשאת אומרת לא - למה את מתכוונת? זו סתם סיסמה? לפי מה שהבנתי בזמנו מהקמפיין, ברגע שהאישה (האמת שגם הגבר) אומרים "לא", לא משנה איך ובאיזו צורה הלא נאמר, לצד השני אין אישור להמשיך. ניצול מצב בו צד אחד אינו אחראי במאת האחוזים למעשיו (אלכוהול, סמים, תרופות או מצב רפואי) והצד השני מנצלו לביצוע מעשים כנגד רצונו אכן יכולים להיחשב כעבירה. אבל למה אני נכנס להגדרות? אייה אישון הקטון, איש הפלילים שייתן את הטון?

כמו שמובן מהפוסט הראשי...

(שלדעתי הולך להגיע לעמוד השער אגב...) היתה כאן הסכמה, כך שלא מדובר בדברים שנעשו שלא ברצון, ובקשר למצב הרפואי, איך יודעים שהבחור ידע להעריך את מצבה הרפואי? (ובכל זאת מדובר במחלת הנשיקה שהיא מחלה שיכולה להיות מאוד מתעתעת...)

נכון, בעייתי...

ובעל מקרה "כניעה" זו ההגדרה שוואסאפית השתמשה בה, לא ההגדרה שלי, ההגדרה שלי היא פשוט שלאחר כמה פעמים לא נאמר כן...(לפי התיאור בנוגע לשיחה אנחנו לא יודעים כמה פעמים נאמר לא...) ועדיין זה תיאור הדברים רק לפי הצד שלה כמובן...

aaa123

Member
שהיא אומרת לא היא מתכוונת ללא אבל

אם היא אומרת לא ,ומשתכנעת לוותר לא על ידי כוח פיזי או איומים, אז זה לא נחשב לתקיפה מינית(ואם הבנתי נכון זה המצב שהכותבת מדברת עליו). אני לא חושב שמצב רפואי כמו מחלת הנשיקה נחשב למצב בו הצד החולה לא אחראי במאה אחוזים למעשיו. מוסרית מה שהוא עשה זה עבירה,ועל זה אין ויכוח, אבל שמדברים על הקטע הפלילי התרשמתי שלא.

purplegiraff

New member
ומה דעתכם על סיטואציה כזאת

בחור ובחורה מכירים, היא רוצה, אך מהססת/ מתביישת/ מנסה לדחות קצת/ פוחדת מהתוצאות(הרס ידיות וכ"ו/ יש לה קצת כאב ראש הבחור מנסה לשכנע במילים שיהיה כיף/ יהיה בסדר/ מה זה משנה עכשיו או עוד 2 פגישות... האם הוא בסדר או לא? בעיה, כי בפנים גם היא רוצה, רק לא בטוחה, היא משתכנעת בסוף? אז אם אני הייתי עם הבחור הזה במע' יחסים- הייתי נוזפת בו בחומרה ומזהירה אותו שחוסר התיחסות כזה לבקשותי ותחושותי לא מוצא חן בעיני כלל. אם בסוף הייתי נכנעת? אז הייתי אולי קצת כועסת עליו, גם על עצמי, אבל לא הייתי יכולה להאשים אותו בהטרדה מינית או משהו כזה. תחום כל כך כל כך אפור, כי מישהי אחרת יכולה לקחת ולהרגיש אחרת לגבי זה ממני. נכון?

את זוכרת את "ראש אחד" ו"מעריב לנוער"?

התשובה של הסקסולוג/ית שם היו תמיד זהות: "אם את" (מעניין שזה תמיד מופנה ל"את", מה יש, אין "אתה" שמהססים, חלילה? -למ"מ) "לא מרגישה מוכנה עכשיו את לא מוכנה עכשיו. נקודה. אם תהיי מוכנה עוד שתי פגישות אז תהיי מוכנה ואם רק עוד עשר אז רק עוד עשר, ואם הבחור (תשלימו לבד -למ"מ) לא מוכן לחכות לך עשר פגישות... שלום שלום, אל תבוא לי בחלום, הדלת שם!" (החלק האחרון היה כמובן במילים שלי, הרעיון, הברור מאליו, של הדוקטורים המכובדים -למ"מ). האם הוא בסדר או לא? לא, חד וחלק, ברור, חד-משמעית, לא משתמע לשתי פנים לא. לשכנע משכנעים מישהו לקנות עיתון, רכב יד שניה, דיסק צרוב בעשרה שקלים. מה זה לשכנע מישהי לשכב איתך?! סקס אמור להיות משהו ששני הצדדים רוצים. זה לא שאני נגד סטוצים, בכיף, אבל גם אז זה משהו ששני הצדדים רוצים, אחת כמה וכמה במערכת יחסים שהולכת ונבנית. אם מישהי (או מישהו. אני לא סקסולוג בעיתון לנוער, לי מותר -למ"מ) לא רוצה כרגע, בגלל אלוהים יודע למה, היא לא רוצה כרגע. סוף פסוק. לסקס יש מימד נפשי-מנטלי, אפילו בסטוצים, שאי-אפשר להתעלם ממנו. "לשכנע" את הצד השני זה מניפולציה. מניפולציה, לפי הספר שלי, היא מגעילה. אם מישהי (נו, שיהיה) רוצה אבל לא בטוחה היא לא רוצה מספיק! כשהיא תרצה מספיק היא גם תעשה את זה. מה שהבחור יכול לעשות הוא לדבר איתה, לשאול, לנסות להבין מה מפחיד אותה שהיא לא רוצה ואם בגלל השיחה הבחורה תחליט שהיא כן... זו לא מניפולציה, זה תקשורת בסיסית בין בני-זוג. נהדר, נפלא והדרך הכי טובה להגיע לסקס, לדעתי. לנסות להבין, לא להחליט עבורה ואז לגרום לה לחשוב שהיא בעצם זו שהחליטה את ההחלטה. ולא, הקו בין שני הדברים האלו הוא ממש לא דק, הוא די עבה. כמו פיל עבה למעשה. (אני חושד שהבהרתי את דעתי בנושא. אם למישהו/י/הם/הן יש עדיין ספקות בקשר למה אני חושב... קצרה ידי מלהושיע).

purplegiraff

New member
לא, אין ספק, אבל

עדיין מותר לענות לך, לא? באמת מעניין- תמיד "את" זאת חרב פיפיות- מצד אחד, זו בד"כ המציאות. מצד שני דור שלם של נערות גדל על המחשבה המחלישה הזאת, וזאת ממש בעיה. אז- מה אם באמת אשה משכנעת- על ידי פיתוי, מילים, אולי אפילו קצת מעשים, את הגבר לשכב אתה, הגבר יתלונן? לעיתים רחוקות מאד! למה? האם אנחנו נאשים את האישה כחסרת רגישות, מניפולטיבית, בכפיה? אולי במניפולטיביות. שוב, יש כאן בעיות של נורמות, סטנדרטים, תפיסות חברתיות. מכירה מישהי שבגיל 19 שכנעה את בנזוגה הראשון כשהם כבר יצאו שנתיים(!!!!) שהגיע זמן סקס. אז? היא לא בסדר שהיא שכנעה? שהיא נסתה? היא גם הצליחה, והיה בסדר. אם זה היה הפוך- כולם היו אומרים שהבחור לא בסדר ומניפולטיבי? ולצערי הרב מניפולציות הן חלק גדול בהרבה מאד מערכות יחסים בכל כך הרבה תחומים מעבר לסקס. ואז בני הזוג יכולים לריב ביניהם ולדון בינם לבין עצמם על טיב יחסיהם, ואולי להגיד אחד לשניה- "נצלן" "מניפולטיבית", אבל אפחד לא יעשה מזה כזה עניין כמו בסקס. ובכלל לדעתי אנחנו מחונכים רגשית וחברתית לעשות ענין הרבה יותר מדי גדול מסקס, אני יכולה להבין למה- עם כל ההטרדות והפגיעות, אבל אני מדברת על איפה שזה גולש למערכות יחסים ותחילתן בעיקר, וזה גורם להמון המון בעיות - בעיקר אצל נשים - לדוגמא שמרגישות כבר כל כך מאוימות שהן מתות מפחד מאורגזמות. דבר אחרון- בעניין פתיחות ביחסים, ולדבר, לנסות לשאול ולהבין מה הבעיה, אולי גם להרגיע- זה לא סוג של לשכנע? בעדינות אולי, אבל נשמע כמו כן... איך עוד אפשר לשכנע? "אם לא תשכבי אותי אני אלך"? זה איום. לא ראיתי שומדבר על איומים בנושא הראשי. אבל: "תראי, יהיה לנו כיף, אני אהיה עדין, אני לא יכול להפסיק לחשוב עלייך" וכ"ו- גם זה יכול להיות משכנע. מניפולטיבי? אולי, כן, אבל שוב, מבחינתי- התחום אפור, אפור מידי...

magenta73

New member
זו לא עברה מבחינה משפטית.

אלא אם כן היה ניצול בשימוש בסמים וכו' או ניצול מרות. ובכל מקרה, לא מדובר פה על זה, לא מדברים פה על אם זה משפטי או לא, מדובר על סיטואציה ועל איך היא מרגישה עם זה, ועל כך שיש עוד דרכים להשיג דברים מהצד השני שהם לא דרך הכוח הפיזי.

טל קר

New member
זו כן עברה מבחינה משפטית

אני לא אפרט מדוע על גבי הפורום כי זה טריגר, אבל אפשר לפנות במסרים להסבר. אבל זה על הנייר, בפועל אחוז קטן מאד מאד מאד מאד מהפגיעות המיניות מגיעות לכדי בית משפט, הרוב העצום לא מתלוננות בכלל למשטרה, ואת רוב התלונות המשטרה גונזת עוד לפני הגעה למשפט. הבעיה היא שלמרות זאת החברה שלנו התעוותה ורק מה שנחשב 'פלילי' נחשב לא בסדר. אישה מספרת על חוויה קשה וישר קופץ איזה מישהו ומדבר על הסיכויים של זה בבית משפט ולפי זה ההתיחסות שלו. בית המשפט הוא כמעט ולא פונקציה לנושא הפגיעות המיניות, המענה שהוא נותן כמעט זניח לעומת ההיקף.

aaa123

Member
זה פשוט לא נכון שרק מה שפלילי נחשב כלא בסדר

אני אמרתי ישר בהתחלה שההתנהגות שלו פסולה מבחינה מוסרית כאשר אני בספק אם יש כאן עבירה על החוק(נראה לי שמנהלת של הפורום שאליה הגבת הסכימה איתי(שזה פסול מוסרית והיא הגדירה את ההתנהגות שלו כשימוש במניפולציות וחוסר רגישות). ברור שלפי הפרשנות שלך של החוק יש עבירה על החוק אבל לא הייתי סומך על הפרשנות שלך בנושא כי לדעתי הפרשנות שלך מוטה במגמה להפוך את הנשים לכמה שיותר צדיקות והגברים לכמה שיותר רשעים,ולדעתי את מעוותת את העובדות בכיוון הזה. אני למשל לא מכחיש שיש יותר מקרי תקיפה מינית מתלונות שווא על תקיפה מינית,ואני מאמין לנשים שמספרות משהו אם אין לי סיבה טובה לחשוב אחרת,ובפרט לפותחת השרשור הזה, אבל לפי העמדה שלך ושל פורום פמיניזם רק כ2 אחוז מהתלונות על תקיפה מינית הן תלונות שווא. לא ברור איך הגעת למספר של 2 אחוז אבל די ברור ממתמטיקה פשוטה שאפילו אם רק אחוז אחד מהנשים מגישות תלונות שווא על תקיפה מינית אז יש הרבה יותר מ2 אחוז של תלונות שווא,וזאת לא סיבה לא להאמין לנשים כי 99 אחוז מהנשים דוברות אמת במקרה זה. ההנחה שהרבה פחות מאחוז אחד של הנשים מגישות תלונות שווא על תקיפה מינית מבוססת על הנחה שנשים הן כמעט לחלוטין קדושות שלא עושות דברים רעים כי אם נתעלם משיקולי מוסר אז הפשע הכי מתגמל מבחינת יחסי שכר ועונש הוא הגשת תלונת שווא על תקיפה מינית כי גם אם יוכיחו שמדובר בתלונת שווא אז לפי מה שידוע לי קיימת מדיניות לפיה ברוב גדול של המקרים לא מעמידים את המתלוננת לדין,ואני לא יודע על מדיניות כזאת במקרה של הגשת תלונת שווא על עבירות כמו גניבה. לגבי השאלה מה התועלת בתלונת שווא אז נקמה היא בהחלט מניע ולא צריך שהגבר יורשע כדי להשיג אותה ,ומספיק שהגבר ישב במעצר איזה שבוע.

למעלה