טוב עוד משהו

BLACKPANTER11

New member
טוב עוד משהו

בוא נגיד שאני לא מאמין באלוהים הכל שטויות הבל הבלים. תגידו מאיפה בא החומר הראשון,ממה התחיל הכל? היקום מה זה? איך הוא נוצר? ולמה אתם חושבים שנגיד הכל התחיל לפניי מילארדי שנים,מאיפה לכם הייתם שם? אל תגידו לי לוקחים חומר ולפי איך שהוא יודעים כמה זמן בערך הוא קיים ובן כמה הוא. מאיפה לכם זה התנאים שיש היום אולי לפניי מילארדי שנים היה הכל שונה אהה?............

vizini

New member
הידע לא בא בחינם, אתה יודע...

בשביל ידע צריך להשקיע. הרבה מאמץ, הרבה זמן. שנים. אז אם אתה באמת מוכן, תאמר לי ואתן לך רשימת ספרות. חלק מהספרים יהיו ספרים למתחילים. אחרים יהיו ספרים מתקדמים יותר, שידרשו ידע נוסף. כדי להשיג את הידע הזה, תצטרך לקרוא עוד ספרים בתחומים אחרים. אז אם אתה מוכן, תאמר לי ונצא לדרך.

Justin Angel

New member
בדיוק

אני מצטער, אבל קוסמולוגיה מתקדמת זה לא תחום שאני יכול לתת תשובה בשורה היות ואני בקושי מבין את זה וזה עוד בעזרת נוסחאות מתמטיות שמישהו שלא למד מתמטיקה בסיסית באונ' לא יכול להבין (נהיה נדיבים, קורסי החדו"א עם מתמטיקה לינארית אמור להספיק לנוסחאות הבסיסיות). אבל אין מה לעשות, אין תשובות קלות. אם היות ואתה לא יכול לדעת את התשובה בלי לימודים מעמיקים גורמת לך להאמין בכוח עליון כפתרון קל, זה גם בסדר. אבל זה עדיין רק הדרך הקלה לצאת משאלה חכמה.

BLACKPANTER11

New member
אתה בהחלט צודק....

בשביל צריך להשקיע. הרבה מאמץ, הרבה זמן.שנים. אז אם אתה באמת מוכן,תאמר לי ואני אפנה אותך ךרשימה של ספרי הרמבם ,וגם ספר התורה וגם ספרים מתקדמים יותר כמו הקבלה. אז אתה מוכן תגיד לי ונצא לדרך.

Lu Tze

New member
נצא לדרך לאן? ויזיני לא שאל אותך

כלום, לכן ענית לו על כלום. מצד שני, אתה שאלת אותו משהו ועדיין לא הגבת על התשובה שלו.

Justin Angel

New member
הוא רוצה לדעת

שאתה יודע את מה שהוא יודע. זאת הבעיה, אין לו את ההגינות הבסיסית לתת כבוד לאמונות של אנשים אחרים. וזאת הסיבה למה הדת שלו תכחד מהעולם בעתיד.

תכחד?

אתה בטוח? בינתיים הדת היהודית היא הדת הכי עתיקה וחזקה שקיימת. אם הצלחנו לשרוד אלפי שנים, מה גורם לך לחשוב שנכחד? ואגב מספיק כבר עם כל הבולשיט הזה שלדתיים אין כבוד לאמונות של אנשים אחרים!(ונכון, אני מודה אכן יש כאלה לצערי. אני לא מכירה את האדם שאליו כיוונת את האמירה הזאת, ולכן אני גם לא יוצאת דווקא נגדך בדברים שלי, אני מדברת באופן כללי בלבד) כמו שיש דתיים שלא מוכנים לתת כבוד לאמונות של אנשים אחרים, כך יש אנשים מנגדו השני של המתרס שחושבים אותו דבר על הצד השני. נמאס לי לשמוע חילונים שמדברים כל הזמן על כפיה דתית, הסתה וכאלה...בואו נגיד שאדם טיפש הוא אדם שמדבר על מומים של אחרים כשלו עצמו יש אותם מומים בדיוק.ולא, אני לא קוראת לחילונים טיפשים פשוט רובם עושים אותו הדבר בדיוק רק הפוך... כמה אפשר?
אני למשל מאז ומתמיד ידעתי שאין דבר כזה סוג אחד של אנשים וגם לא יהיה, מה לעשות, אז בהחלט הגיע הזמן שכולם יבינו את זה ויתחילו לחיות אחד עם השני במקום לעשות מלחמות כל הזמן.. נכון, כבר שנים טוחנים את הקטע הזה, אבל אין מה לעשות...ככה זה!!!

neko

New member
נחמד לראות שהצטרפת,

מקווה שתוסיפי נופך חדש לטיעוני האמנוניצחק הלעוסים שמסתובבים פה. את לא היחידה שרוצה שלום ואהבה בעולם, אבל זה לא כ"כ פשוט. מספיק אדם אחד בעמדת כוח בשביל להשחית את כל השלום והאהבה ש4 מיליארד משקיעים בה. לדעתנו (אני מכליל פה חלק גדול מהחילונים/אתאיסטים/חופשיים), הדת היא מקור רוע, מכיוון שהיא מאפשרת ליחידים שליטה על רבים, ואין לך מקום במאה ה21 במדינה דמוקרטית.

אז חבל../images/Emo9.gif

זהו...
אני לא מתכוונת להתחיל להפיץ בו עוד מטיעוני הרבנים האהובים עליכם במיוחד.. אני גם לא אנסה להפנות אתכם לאתרים דתיים. אני סתם באה לתת עוד דוגמא לאדם דתי (במקרה הזה...ממין נקבה) ואולי..אולי הדעה שלכם על אנשים מהסוג שלי תשתנה. אני אפילו לא אנסה לשנות אותה!! אני אפילו לא אהיה פה באופן קבוע. יכול להיות שאחרי הערב אני אתעופף לי... אבל הזמנת אותי לראות...אז באתי,הגבתי. זהו
אני אפילו נחמדה ומשאירה פה חיוכים. כי הרי אני בטח לא אתחיל לריב פה על דברים שבין כה וכה לא יעזרו לא לי ולא לכם. חכם, לא?

neko

New member
זה תמיד נחמד לראות חיוכים,

ונשמח לשמוע נק' מבט חדשות על הנושא.

למבדה

New member
אנשים מהסוג שלך?

אני חייבת לומר שלי אין דעה שלילית על 'אנשים מהסוג שלך'. הבעיה היא לא עם האמונה אלא, אני חושבת, עם מה שחלק מהאנשים עושים בשם האמונה הזו.

זה כבר משהו אחר...

אבל מה אכפת לך? שכל אחד יעשה מה שבא לו כל עוד זה לא פוגע בך... ואל תעני לי עכשיו שיש כאלה שכן פוגעים בך וכל זה... זה פוגע במי שרוצה להפגע עזבי לא נכנס לזה

תום30

New member
אני מקווה כי..

הבעייתיות שיש לך היא מה אנשים עושים עם האמונה באשר היא. זוועות לא מעטות נעשו בשם האמונות הדתיות וכן בשם האמונה האתאיסטית. יום טוב.

neko

New member
בשם האמונה האתאיסטית?

בהה? מה זה המשפט המוזר הזה?

למעלה