טוב עוד משהו

neko

New member
פנתריש -

שמענו את אמנוניצחק יותר מדי, ואלו המסקנות: 1. יש הרבה שקרים בטיעונים שלו. חלק שקרים בוטים, וחלק חצאי אמיתויות (למשל ציטוטים של מדענים שמסבירים טעויות בתאורית האבולוציה, שאמנוניצחק לא טורח לציין שהם משנת 1950, ושאותם מדענים שינו את דעתם ב1960 לאחר תגליות נוספות) 2. ה"לוגיקה" שלו לא תואמת את חוקי הלוגיקה שכל סטודנט שנה א' למתמטיקה או מדעי המחשב יודע. הוא משתמש אך ורק בטיעונים רגשיים. הוא למעשה מבצע שטיפת מוח מהצורה הכי פשוטה והכי יעילה. כמו שאמרו באתר חופש - מטרת ההרצאה היא להמיר את דתך, ולא משנה לאיזו דת, כל ההרצאות זהות לחלוטין. זה מוביל לנק' הבאה: 3. רוב הטיעונים שלו נגנבו מהרצאות של מיסיונרים נוצריים (טוב, הטיעונים האלה כבשו חצי עולם, אז כנראה שהם טובים), למשל טיעון השעון וההימור של פסקל. לסיכום: אם אתה באמת מעוניין, תפתח את אתר "חופש", ותמצא הפרכות מנומקות היטב לכל הטיעונים שהוא מעלה בהרצאות.

עיוור תפתח את העיניים

אתה רוצה לדעת איך העולם נוצר? אז אל תסתמך על תאוריות ושטויות למינהם צא בחוץ ותראה שהכל נברא אך ורק בשבילך שאתה יושב וקורא ספר על האבולוציה אתה בין לבין מפעיל את הדמיון שלך אבל אם תצא ותחקור תראה כמה שהספר שלך טועה נגיד ונוצר תא נכון אז הוא היה קיים כבר נכון אז בשביל מה לו להפוך למשהו אם הוא היה כבר קיים ואיך הוא ידע למה להפוך הרי זה בסך הכל תא אין לו הוראות אין לו כלום אז איך התא הקטן הזה יכול ליצור אדם עם מערכת דם ועצמות ודי אן אי שאנחנו עוד לא הצלחנו לפענך ועינים כל כך מסובכות וציפורנים ושערות ופה ואף ושפתים ורגלים וידיים ולב וריאות ולא היה לו שום דף הוראות בוא אני יתן דוגמא: בן אדם נולד אומרים לו אתה יכול להיות רופא עורך דין מנהל בית ספר כלכלן פרשן טכנאי מחשבים לאדם הזה יש מלא אפשריות והוא יבחר אחת והוא ינסה להגיע אליה לתא אין שום אפשריות הוא לא יודע מה הוא רוצה להיות למה הוא יכול להיהפך הוא לא יודע לבצע דברים הוא לא יכול לתכנן אז איך הוא יכול ליצור אדם?

neko

New member
תאים לא יודעים.

ברגע שתפסיק להאניש חפצים ויצורים חיים חד-תאיים, תוכל להתחיל להבין איך הם עובדים.

נו אתה אמרת את זה בעצמך

הינה אתה רואה התאים האלה היו יותר טיפשים מאיתנו בני האדם אז איך אתה רוצה שהם יצרו אותנו אם אין להם שום מושג אין ליצוא אותנו?

neko

New member
מלכוני -

אתה יוצא מנק' הנחה שכדי שמשהו יקרה חייב להיות כוח מודע מאחוריו. אתה רוצה להסביר למה הגעת למסקנה הזאת?

כן אני יסביר

טוב אז ככה: אם אני רואה טלויזיה למשל אני פותח אותה ורואה שיש שמה שבבים וכל מיני דברים מסובכים והכל כדי שנראה תמונה על המסך מתוך זה אני מבין שלטלויזיה יש יוצר כי היא לא יכלה להיווצר ככה סתם ואני מבין שיש לה מטרה והמטרה שלה היא להביא לנו תמונה כדי שנראה תוכניות ועוד כל מיני דברים ואחר כך אני הולך ורואה אדם אני הולך ומתחיל לחקור את הגוף שלו ומגלה שהוא יותר מסבוך מהטלויזיה ואני מסיק מזה שגם לו יש יוצר אז מה המטרה שלו בחיים? מה היא משמעות חייו של האדם? אני הולך ופותח ספר תנ"ך ורואה שפתוח הספר הזה מתגלה היוצר של האדם לאדם ונותן לו ספר הוראות ובספר ההוראות הזה אני רואה את מה שהיוצר של האדם אומר לאדם ואז אני מבין את מטרתו של האדם בחיים הרי האדם לא בא סתם לחיים אם הוא היה בא בשביל לעשות סקס אהבה ולהביא ילדים לעולם אז במה הוא שונה מבהמת השדה? תחשוב קצת לעומק אתה חושב שאתה כאן סתם בגלל שאיזה תא נוצר בפוקס וככה סתם אחרי זה היתפתח לאדם שמנסה לפענך איך הוא נוצר

neko

New member
מעניין...

טוב אז ככה: אם אני רואה טלויזיה למשל אני פותח אותה ורואה שיש שמה שבבים וכל מיני דברים מסובכים והכל כדי שנראה תמונה על המסך מתוך זה אני מבין שלטלויזיה יש יוצר כי היא לא יכלה להיווצר ככה סתם ואני מבין שיש לה מטרה והמטרה שלה היא להביא לנו תמונה כדי שנראה תוכניות ועוד כל מיני דברים עד כאן אחלה. ואחר כך אני הולך ורואה אדם אני הולך ומתחיל לחקור את הגוף שלו ומגלה שהוא יותר מסבוך מהטלויזיה ואני מסיק מזה שגם לו יש יוצר אז מה המטרה שלו בחיים? מה היא משמעות חייו של האדם? שאלה קלאסית. אני הולך ופותח ספר תנ"ך ורואה שפתוח הספר הזה מתגלה היוצר של האדם לאדם ונותן לו ספר הוראות ובספר ההוראות הזה אני רואה את מה שהיוצר של האדם אומר לאדם ואז אני מבין את מטרתו של האדם בחיים פה הטעות! למה הלכת לפתוח ספר תנ"ך דווקא? כי חינכו אותך מגיל 0 ששם יש את כל התשובות? לך תפתח את ספר המתים הטיבטי או את הטאו-טה-צ'ינג. יש שם פתרונות הרבה יותר יעילים. הרי האדם לא בא סתם לחיים אם הוא היה בא בשביל לעשות סקס אהבה ולהביא ילדים לעולם אז במה הוא שונה מבהמת השדה? תחשוב קצת לעומק אתה חושב שאתה כאן סתם בגלל שאיזה תא נוצר בפוקס וככה סתם אחרי זה היתפתח לאדם שמנסה לפענך איך הוא נוצר לטלויזיה יש מטרה מפני שיצרנו אותה, לא להפך. אם אתה טוען שנבראנו עם מטרה, אז אנחנו לא יותר מעבדים של יישות כלשהי, ועלינו למצוא אותה, לחסלה ולצאת לחופשי. כמו שלא היית מוכן לחיות בכיבוש מוסלמי או תחת חוקות היוונים, כך הייתי מצפה שתרצה לצאת לחופשי! חוצמזה, עכשיו העלת נקודה מאד חשובה - כשבני האדם המציאו את השולחן, הם עשו זאת למעט מטרה שמועילה להם. כנ"ל הטלויזיה. האם אתה רומז שאנו מועילים לאלוהים? שאנחנו כלי שימושי בידיו? שהמצוות שלנו "עושות" לו את זה?

אנחנו מועילים לעצמנו

ובכך שאנחנו מקימים את המצוות שלו אנחנו מגדילים את שמו אז בטח שזה עושה לו טוב כי הוא רואה כמה אוהבים אותו ובשביל מה אנחנו צריכים ללכת איזה ספר טבטי או איזה ספא סיני אם אנחנו יהודים שהם הטיבטים ילכו לפתןח את הספר הזה וחוץ מזה מה אלוהים אומר לך בסך הכל אָנֹכִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים: לֹא-יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים, עַל-פָּנָי. ז לֹא-תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל, כָּל-תְּמוּנָה, אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל, וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת--וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם, מִתַּחַת לָאָרֶץ. ח לֹא-תִשְׁתַּחֲוֶה לָהֶם, וְלֹא תָעָבְדֵם: כִּי אָנֹכִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֵל קַנָּא--פֹּקֵד עֲו‍ֹן אָבוֹת עַל-בָּנִים וְעַל-שִׁלֵּשִׁים וְעַל-רִבֵּעִים, לְשֹׂנְאָי. ט וְעֹשֶׂה חֶסֶד, לַאֲלָפִים--לְאֹהֲבַי, וּלְשֹׁמְרֵי מצותו (מִצְו‍ֹתָי). {ס} י לֹא תִשָּׂא אֶת-שֵׁם-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לַשָּׁוְא: כִּי לֹא יְנַקֶּה יְהוָה, אֵת אֲשֶׁר-יִשָּׂא אֶת-שְׁמוֹ לַשָּׁוְא. {ס} יא שָׁמוֹר אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת, לְקַדְּשׁוֹ, כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ. יב שֵׁשֶׁת יָמִים תַּעֲבֹד, וְעָשִׂיתָ כָּל-מְלַאכְתֶּךָ. יג וְיוֹם, הַשְּׁבִיעִי--שַׁבָּת, לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ: לֹא תַעֲשֶׂה כָל-מְלָאכָה אַתָּה וּבִנְךָ-וּבִתֶּךָ וְעַבְדְּךָ-וַאֲמָתֶךָ וְשׁוֹרְךָ וַחֲמֹרְךָ וְכָל-בְּהֶמְתֶּךָ, וְגֵרְךָ אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ--לְמַעַן יָנוּחַ עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ, כָּמוֹךָ. יד וְזָכַרְתָּ, כִּי עֶבֶד הָיִיתָ בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם, וַיֹּצִאֲךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ מִשָּׁם, בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרֹעַ נְטוּיָה; עַל-כֵּן, צִוְּךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לַעֲשׂוֹת, אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת. {ס} טו כַּבֵּד אֶת-אָבִיךָ וְאֶת-אִמֶּךָ, כַּאֲשֶׁר צִוְּךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ--לְמַעַן יַאֲרִיכֻן יָמֶיךָ, וּלְמַעַן יִיטַב לָךְ, עַל הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ. {ס} טז לֹא תִרְצָח, {ס} וְלֹא תִנְאָף; {ס} וְלֹא תִגְנֹב, {ס} וְלֹא-תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁוְא. {ס} יז וְלֹא תַחְמֹד, אֵשֶׁת רֵעֶךָ; {ס} וְלֹא תִתְאַוֶּה בֵּית רֵעֶךָ, שָׂדֵהוּ וְעַבְדּוֹ וַאֲמָתוֹ שׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ, וְכֹל, אֲשֶׁר לְרֵעֶךָ. {ס} יח אֶת-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה דִּבֶּר יְהוָה אֶל-כָּל-קְהַלְכֶם בָּהָר, מִתּוֹךְ הָאֵשׁ הֶעָנָן וְהָעֲרָפֶל--קוֹל גָּדוֹל, וְלֹא יָסָף; וַיִּכְתְּבֵם, עַל-שְׁנֵי לֻחֹת אֲבָנִים, וַיִּתְּנֵם, אֵלָי הוא בסך הכל אומר לך להיות בן אדם טוב

../images/Emo153.gifלעולם לא נדע... אולי...../images/Emo4.gif

אני חושבת שהשאלה מאיפה כל החומר הגיע היא שאלה... שלא נוכל לענות עליה לעולם... גם אם נדע מאיפה כל החומר הגיע, הוא בטח הגיע ממשהו, אז מאיפה המשהו הגיע?? ואם קיים אלוהים שיצר את כל החומר הזה? אז מאיפה הגיע אלוהים?? מה, הוא קיים מאז ומעולם?? ומה זה בכלל מאז ומעולם? קיצר... כל השאלות האלו כל כך מתוסבכות.. ואני לא בטוחה שיש תשובות חד משמעיות עליהן...

למעלה