טוב עוד משהו

MetalRulez15

New member
למה לי להוכיח לך שאתה טועה? ../images/Emo13.gif

הרי לי יש אהבה, כיף לי ואני מאושר איתה, ואני לא צריך להוכיח לאף אחד שהיא קיימת. לך יש אמונה באלוהים ואתה מרגיש תצורך בלתי נשלט להוכיח לכולם שהוא קיים, מעניין מה זה אומר על אלוהים. וחוצמזה, אתה מוזמן לקרוא מאמרים מדעיים בנושא, אהבה היא סה"כ תהליכים כימיים וחשמליים במוח! נכון שזה "אפור" ו"משעמם" לחשוב על אהבה ככה, ונכון שזה מוריד קצת מהערך שלה(בעיני אנשים מסויימים, לא בעיני!), אבל זה פשוט ככה.

neko

New member
אל תשכח שגם אמונה באלוהים

היא חשמלית וכימית (מוכח). הבאתי מאמרי על נקודת האלוהים במוח לפני חודש או חודשיים כאן ובפורום חופש, מומלץ לחפש.

Lu Tze

New member
בנוגע ל"איזור האמונה",

מוזר שזה דווקא לא מהווה טיעון למי שכן מאמין באלוהים. "עובדה שיש לנו איזור מיוחד במח שעוסק באמונה, מי שם אותו שם אם לא אלוהים????????????" (סימני השאלה המרובים הם כדי להדגיש את רוח ההודעה ולהדגים את סגנון הכתיבה של האנשים שבד"כ כותבים שאלות כאלה)

MetalRulez15

New member
../images/Emo13.gif

אני חושב שזה איכשהו עזר להישרדות בני האדם עם המנגנון הזה. הרי הרבה יותר קל לקבל דברים ללא חקירה, מאשר להטריד את המוח במחשבות כאלה. מה גם שאמונה מהסוג הזה יכולה לאחד בני אדם ולחזק אותם פסיכולוגית במצבים מסויימים.

neko

New member
כמו שכבר אמרתי למישהו פה לא מזמן:

(מישהו שטען שבגלל היכולת להאמין בני האדם עליונים): "תוכיח לי שפרה לא מאמינה בכוח עליון". הוא לא ענה.

ראיתי במו עיני

שני כלבלבים קטנים, עירוניים לחלוטין, בטיול בגליל, נתקלו בעדר פָּרוֹת שרעו בין העצים, ו...נבחו עליהן. כל פרה יכלה לעשות קציצות מהכלבלבים האלו בקצה זנָבָה. אבל הפרות האמינו שהכלבים אלים, ונמלטו בבהלה.

BLACKPANTER11

New member
כן,אם אהבה זה תהליכים כימיים אז....

למה אני לא מתאהב בכל אחת או בכל דבר? מי נותן פקודה למוח לשחרר את החומרים הכימיים? פישששש הטבע והבינג בינג חכמים לאלה. רוצה עוד סתירה בדברייך : למה אצל בעלי החיים אין אהבה אלא רק סקס,אם זה ככה אצל כל החיות,למה רק אצל הבני אדם יש את אותם תהליכים כימיים שאתה מדבר עליהם למה?

MetalRulez15

New member
אין לי תשובה,

אם אף אחד בקרוב לא יבוא עם תשובה המניחה את הדעת או לינק אלך לחפש תשובה בעצמי. ממליץ לך גם ללכת לחפש תשובה בעצמך(אינטרנט!) במקום לצעוק אלוהים. אני עדיין חושב שאהבה היא אוסף של תהליכים כימיים במוח-זאת האופציה הכי הגיונית, אבל היי, אם תוכיח שלא, אפסיק לחשוב ככה. אם יביאו לך מאמר שמוכיח שאכן זו היא האהבה, תוכל לקבל אותו? בכלל, אתה מסוגל לקבל ~משהו~ שסותר אפילו בקצת את תפיסת העולם שלך? בכל אופן אני בטוח שתמצא תשובה כי תשובה קיימת. ולאחרונה, נראה שיש לי מספיק זמן לגלוש ברשת ולחפש תשובה לכל דבר(הורים שכאלה..
).

neko

New member
המפף 38...

1. עוד פעם אתה מניח ש"מישהו" נותן פקודה למוח שלך לעשות משהו. אתה חייב להבין (כנראה שאתה לא רוצה) שמדובר בראקציות כימיות מאד מסובכות. אני לא חוקר בתחום, ולמעשה מעולם לא למדתי אותו בצורה מסודרת. מה שאני יכול להגיד לך, זה שמה שגורם לבןאדם להתאהב זה מספר דברים שונים: ריחות, מראות, קשר למקרים עברו ועוד. דבר אחר שידוע, הוא שבעלי חיים (וגם בני אדם) מוצאים בני זוג לעיתים קרובות על פי הפרשות שמעידות על מע' חיסונית שונה מזו שלך, (אם כי בד"כ עם סוג דם דומה). זאת מפני שצאצא שנולד לזוג כזה ירוויח את שתי מע' החיסונים השונות. 2. יש בעלי חיים מונוגמיים, שבוחרים בן זוג יחיד לכל החיים. 3. מי אמר שרק לבני אדם יש את התהליכים הכימיים האלה? איך אתה חושב משיגים זרע של סוס? נותנים לו להריח טיפה של ריח נקבה, תוך שתי שניות הוא מזנק על הדבר הכי קרוב אליו (לא משנה אם זה בכלל לא סוס), ותוך עוד 5 שניות יש לך זרע. אם אתה לא מאמין בראקציות כימיות, תן הסבר אחר.

L7

New member
המנגנון המוחי מסובך מאוד. יש

אבל כל הרגשות הם תהליכים פיזיקלים מוחיים. אל תתאכזב. לרבים ההסבר הזה קשה מדי ומאכזב מדי- הנה עוד סיבה להמציא אלוהים.

אז איך..

אז איך אם הוא כל כך מסובך הוא יכל להיווצר בעצמו מחשב גם מסובך אבל הוא לא יכול להיווצר מעצמו (גוף האדם יותר מסובך ממחשב)

neko

New member
1. האבולוציה היא התאוריה

שמסבירה לא רק איך המוח נוצר, אלא גם את כל ה"מסביב"-ים בצורה מעולה. 2. תוכנות שנוצרו במקרה ע"י אבולוצית תוכנה היו יעילות יותר וקטנות יותר מתוכנות שנכתבו ע"י דוקטורים למדעי המחשב. המקרה מייצר את הפתרון הטוב ביותר, לא רק את הפתרון הכי טוב שאדם מסויים יכול לחשוב עליו ברגע מסויים.

preacher

New member
שיטות ויכוח אחד מ'

(בדיחה לפליטי טכניון... תתעלמו) נקו - אם אתה שואל מישהו על אלוהים והוא עונה לך על אהבה, הדבר הכי אפקטיבי בויכוח זה להחזיר אותו לדיון על אלוהים. הרי קיומה או אי קיומה של האהבה לא קשורים לנושא כלל. למה סתם לשחק לידיים שלו?

preacher

New member
גם אהבה לא קשורה לעניין

היא אינה עצם או ישות כמו אלוהים, ובכל מקרה קיומה או אי קיומה לא קשור לקיום אלוהים. אתה כל הזמן מנסה להוכיח את עמדתך בעזרת כל מיני אנלוגיות לא קשורות שסוטות מהעניין. פעם זו האהבה, פעם זו השואה, פעם נפוליון ופעם חתול שנופל על פסנתר. אולי תתמקד כבר בענין עצמו?

BLACKPANTER11

New member
כדי להסביר ולהוכיח לך אני חייב

להשתמש אבל בכל מיני דוגמאות. די כבר מה זה :"כל מיני אנלוגיות לא קשורות"? אתה יודע מה? תן לי הוכחה אחת במילים שלך בלי כל מיני אנלוגיות כמו שאתה אומר שאין אלוהים?

preacher

New member
אין הוכחה שאין אלוהים

אין הוכחה שזאוס לא קיים ואין הוכחה שאין פיות ודובוני איכפת לי ואין הוכחה שאין רובוטריקים שחיים על הכוכב סייברטרון. אז מה? אז תאמין ברובוטריקים ובפיות?

BLACKPANTER11

New member
בואנה אתה לא רוצה להבין אהה?!

ועוד אחרי זה אומרים שאני מתנהג כמו ילד. ספר התורה הוא ההוכחה לכך שיש אלוהים. (ואל תגיד לי עכשיו "יש גם ספרים על דובוני איכפת לי ופיות" כי זה לא אותו דבר) ואתה יודע למה לא? ניראה לי שכבר רשמתי את זה אבל נורא נרשום עוד פעם: אם התורה נכתבה על ידי אנשים בתקופות שונות שאין ולא היה להם מושג מה יהיה בעתיד,אז בתורה מוזכרים:יריחו,באר שבע,קבר רחל,הכותל,איך הם ידעו שבאמת תקום עיר שקוראים לה באר שבע?

למעלה