טיפ לגבי מכתב פניה

B L I M P

New member
כנראה שיותר..

אבל זה כמו להגיד שלא צריכות להיות בנות טייסות כי יותר קשה להן.. העולם לא שוויוני ויש אנשים שבדברים מסויימים יותר קשה להם, כל עוד המאמץ הוא סביר, אני לא רואה כאן אפליה נוראית) אפליה כלשהי קיימת..)

את הדוגמא המובהקת

להנצחת האפליה והמשך הקיפוח של ילדים שלא גדלו כמוך ולא יכלו אפילו ללכת לתיכון נחשב, את חיה בעולם שכולו טוב ועוד חושבת שעבדת קשה בשביל משהו.... תני גז ותחזרי לספרים...רק תזכרי שפעם אתה למטה ופעם אתה למעלה...אז קחי את זה בחשבון כשאת מתנשאת וזורקת בוץ ורפש על כל מה שזז ולא היה איתך בצופים או בקניות בקניון...

Kiru

New member
גם אני לא רואה כאן אפליה נוראית,

אבל אני כן רואה כאן הסבר לחוסר הצלחה בפסיכו שהוא לא חכמה או השקעה.

Kiru

New member
ומה שיותר חשוב

שזה מזכיר לי מאמר שקראתי למבחן ביום רביעי

B L I M P

New member
שיהיה בהצלחה במבחן!

(מה שמזכיר לי שאולי כדאי שאני אתחיל ללמוד ולא אפתח דיונים מטופשים רק כדי לא ללמוד..)

Kiru

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אגב, איפה בכלל את לומדת?

בלה טנ

New member
שוב את חצי מדייקת

אם את חושבת שזה לא כמו שאני מציגה את זה אז אין לך מושג על מה את מדברת וזה ממש עצוב ומכעיס. העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא ללכת פעם לבית הדין לעבודה ושיבקשו שתקריאי להם את הטופס כי הם "שכחו את המשקפיים בבית...". ילד שאבא שלו מרוויח מינימום לא יכול ללכת גם לספריה אלא הוא צריך לעבוד. ואם אם הוא לא צריך לעבוד המנטליות היא שונה. בקשר למכללה, את צודקת שזה מנציח.... אבל לימודים גבוהים צריכים לעלות כסף. כמו בארה"ב שם שכר הלימוד הוא גם גבוה ויש פער בין מוסדות םרטיים לציבוריים. ושם אין מוסד אחד או שניים שמלמדים משפטים. רק חשיבה פרובנציאלית כמו שלך שלא צריך להיות הרבה מוסדות ללימודים גבוהים מנציחה את הפערים יותר מכל. זה לא נכון שיכולים ללמוד מה שרוצים, יש תנאי קבלה, אמנם פחותים משל אונ' אבל זו המטרה לא?שהאקדמיה תהיה נגישה יותר?המכללה יש לה מוניטין מעולה במיוחד בחשבונאות ומשפטים ואם את לא חושבת ככה לא נורא... מספיק שהמשרדים הגדולים מעריכים אותה, זה מה שחשוב באמת...

jelly beans 21

New member
מה שמעצבן אותי

למשל במכרז של משרד המשפטים או מכרזים למיניהם במגזר הציבורי, יש אנשים מאוניברסיטה שיש להם נניח ממוצע בין 80-ל85, ואותם לא יזמנו לראיון, בעוד שאנשים ממכללה שיש להם ממוצע 90 יזכו לקבל ראיון. כלומר, האנשים הממיינים הסתכלו על הציונים בלבד ולא על מוסדות הלימוד וכך יצא שלאנשים מהמכללות יש יתרון מאוד גדול על אנשים מאוניברסיטאות, שלא בצדק. הבנתי שהשנה לאור מחאה מצד האוניברסיטאות המצב השתפר, אבל עדיין, לדעתי נוצרת בעייתיות גדולה מאוד בהשוואה בין הציונים של בוגרי אוניברסיטה שמתנרמלים(ותאמינו לי שבעברית השנה הדבר נעשה ביד קשה..) אל מול המכללות, שם פחות מקפידים על זה, הרמה גם יותר נמוכה ויותר קל להצטיין.

תגידו אתם אוכלים אוכל אחר?

אולי שמים לכם משהו באוכל שגורם לכם לדבר כל כך הרבה שטויות! ובלימפ הזו עוד מחזקת את ההודעה הזו.... יאללה זה הפורום הכי בכיין שראיתי בחיים שלי, נותר מצב שסטודנטים מאוניברסיטה מתבאסים שיש מכללות כי הם תופסים להם מקומות התמחות, והם מתבאסים שלא כולם רואים איך זה שהם יותר טובים...אז תבינו, אתם לא יותר טובים, תתבגרו, קחו טיפ לחיים...אחרי שסיימתם צבא...תקחו אוויר, תנשמו..תעבדו קצת..תטיילו..והכי חשוב תתבגרו ורז אז...תרשמו ללימודים. פשוט חבורה של ילדים.

jelly beans 21

New member
ממש לא הבנת את ההודעה

אף אחד כאן לא מתבכיין. מדובר בדיון עובדתי על המצב של לימודי המשפטים. האם אתה יכול לנהל דיון כזה ולהביא טענות לכאן ולכאן מבלי לקרוא למישהו ילד קטן או לתקוף אותו?

לא ציינתם שום עובדה

התבכיינתם והוצאתם תיסכולים. מנרמלים בכל מקום, מה לעשות...יש הסכם בין האוניבסיטאות והמכללות (בינתחומי והמכללה למנהל) על זה. לא נורא שתפסו לכם מקום, תעבדו קשה ותתחרו בהם, זה הכל, הבכיינוץ לא תעזור ואין מה לעשות, אתם מתבכיינים זו עובדה.

B L I M P

New member
לא יודעת מה אתה עושה בחיים או איפה אתה לומד

אבל אתה לא מנהל דיון אלא מסיבת השמצות. אף אחד לא מתבכיין. אנשים מעלים טענות לגיטימיות לגבי איכותן ואיכותן הנתספת של מכללות. ושים לב שאיכשהו כל מי שמגן על המכללות עד עכשיו הוא תלמיד מכללה (תקן אותי אם אני טועה) אם אותם תלמידים היו כאלו בטוחים באיכותן ורמתן של מכללות בארץ הם היו לפחות מסכימים עם חלק מהטענות. כי היי, זה לא רק שפתאום החלטתי לטפס מהעץ הגבוה שלי ולומר משהו. אחרי הכל, בארץ, אוניברסיטאות נחשבות יותר בכל תחום (אולי למעט חריגים)..

בלה טנ

New member
אין לך מושג. הם יודעים מה שאת יודעת.

הם יודעים איפה מנרמלים וכמה. זה לא מחשב שממיין, זה אנשים. בגלל זה "הילדים של" מגיעים לעליון גם אם הם לומדים במכללת "חרטוטים"...ואני עברתי את הוועדה של העליון...זה גם תשובה לבלימפ על היכולות השכליות גבוהות שלה...

B L I M P

New member
אבל את מחזקת את הטענה שלי

המכללות טובות רק לאנשים שגם ככה עשירים או גם ככה יש להם פרוטקציה..לאנשים חלשים שאין להם יכולת ללמוד לבגרות כי הם צריכים לעבוד לא יהיה את הכסף לממן את אותה מכללה..

למעלה