טליה היא המתמודדת המתנשאת בריאליטי EVER.?

לפני כמה שנים בראיון שהעניק אלעזר שטרן מפרישתו מצה"ל, ציין שהוא כמפקד בה"ד 1

הדיח צוער, שחתם על מסמכים באנגלית.

שטרן שאל אותו, אם הוא דובר אנגלית, משהצוער השיב שלא,

שטרן שאל , מדוע הוא חותם באנגלית, משקיבל תשובה שאינה מספקת , הצוער הודח.

נדמה לי , שמתמודדים מאוסים בתוכניות ריאליטי, הם עם תכונות קיצוניות, הרעות לנו כצופים.

תכונות כמו ערסיות, קולניות, וולגריות, בהמיות, גסות לב, אנרגיות שליליות ,

נשיות מוחצנת , בטחון עצמי מופרז

וכן גם התנשאות.

יש בהתנשאות, בדיבור היהיר והלעגני, בשילוב עם אנגלית, משהו מציק לעין, מציק לאוזן , מציק למוח.

אנחנו נשמח לאידם של המתנשאים.

צ' היה כזה, למד איתי, אולי עוד יסופר בו, אבל היה יהיר , עד כדי בחילה

יהיר בלימודים , בספורט, ומתנשא...

שמחנו לאידו, כשפיספס את ההסעה לחטיבה, כשננזף וכשהפסיד בכדורסל ובשחמט.

חגיגה הייתה כשהמורה למתמט' חילק את הבחינות, וצ' קיבל מתחת ל 90 ..

בכי ונהי כשל ילדה, ושמחה לאיד ...

סופו של צ' לא טוב , טראגי , מזלו לא שיחק לו....

במהלך תוכניות הריאלטי, אנחנו צופים במתמודדים רבים, מאות בעישור האחרון

אני מנסה לחשוב, על דמות יהירה ומתנשאת כטליה , דמות שמדברת חצי אנגלית חצי עברית

אני מוצא את שפרה קורנפלד, אבל לא ממש , ברמה הזו

ממ"ב , גם מאוד יהירה,וגם מתנשאת

אבל לא מוצא מישהי ברמת ההתנשאות של טליה, או טל-יה, במלרע.

הכרתי בימי , אנשים רבים, מתחום האקדמי' , התעשיה , הצבא , הכרות אישית, וגם כללית ("שלום שלום").

רבים רבים מהם , משאירים אבק לטליה,

אם זו ד"ר יהודית אורבך - אישה מדהימה מדהימה עם ידע עצום ולא מתנשאת

אם זה פרופ' אשר כהן, כריזמטי , נשאה, אם ידע אדיר ואדם צנוע,

אם זה איגור , ד"ר לפיזיקה גרעינית, אלוף ישראל באתלטיקה כבדה

ד"ר ישראל ג' - דוק' לפיזיק' ורסן

אל"מ משה חורב - מנכ"ל אורקל ישראל.

י' מפק"ץ במטכ"ל .

אף אחד מהם לא פוזאי ולא מתנשא כטליה.

טליה היא באמת בחורה יפה, ואיכותית , אבל הפוזה שהיא מקרינה לחלל הטלו' נדמה שאין ולא קיים

מתמודד שמקטין את האחר (בעלה קובי לדוגמ') , אפילו בעקיצות קטנות ומרגיזות במקום לפרגן

ומתמודדים ומציאויות אחרות .

מתמודד , שהפיח כל כך הרבה אוויר , עם מינימום תוכן .

האם טליה היא המתמודדת הכי מתנשאת ?

אני לא מכיר את טליה אישית, אבל לצערי נתקלתי בטיפוסים דומים לה
------------

EVER - טעות במקור

חשוב לציין שטליה הייתה מאוד נחמדה בריצה וחתמה לילדים

Lepton

New member
לא רק שהיא לא מתנשאת -

היא אחת המתמודדות הצנועות ביותר במירוץ. כן, למרות שהיא מדברת אנגלית נכונה, ולמרות שהיא מוסיפה מפעם לפעם ביטוי באנגלית (סביר למי שחי שנים רבות בארה"ב). מה שכן, אין שום סיבה שהיא תסתיר בכוונה את הידע שלה או את האינטליגנציה שלה כדי למצוא חן בעיני כל מיני אנשים המקנאים באנשים חכמים מהם.

כשהיא נכנסת ללימוזינה ואומרת "Happy birthday, mister president" - היא לא אומרת "תראו תראו כמה אני חכמה, כמה אני אינטליגנטית, כמה אני יודעת יותר מכם, אני יודעת שמרילין מונרו שרה את השיר הזה לקנדי". היא בסך הכל משמיעה קריצה אינטליגנטית לשחקנית שהתחפשה למרילין. אם היא אומרת "מלון סטראטוספירה" כמו שצריך במקום לומר "מלון סטרסופסררה" (או משהו כזה) היא לא מתנשאת, היא בסך הכל מכירה את המילה ויודעת איך לבטא אותה. אם יש מישהו שזה מוצא חן בעיניו פחות מאשר לומר "חיים שלי" או "סבא תעזור לי" או "איי דרינק ביג" - שיתחיל לברר עם עצמו למה הוא חושב ככה.

ואגב, היא לא מקטינה את קובי, ההיפך. רק מה, לא כולם מבינים כנראה קריצות אינטליגנטיות שבאות מאהבה.

LEPTON השאלה שצריכה להשאל,

למה ולמרות הידע הנרחב שהיא מפגיזה, טליה לא מצליחה לקבל את האהבה שמקבלים ''נחותים'' ממנה? מי באמת טועה?!
אישית, היא משעשעת(עד גיחוך)בנסיונותיה להוכיח שהיא טובה בטריוויה...''היי אני יודעת את התשובה'' אחלה! אבל לא שאלו אותך!!!

ועוד משהו, אמנם הסגולות גימגמו קצת כשקראו ''מלון סטראטוספירה"(סטראטוספייר) אבל מאוד ריגשו כשפצחו ב'שיר המעלות', אני לא אדם דתי(רחוק מזה) אבל זה עשה לי הרבה יותר מהשיר שטליה בחרה לשיר, ואני לא לבד בעניין

אביבקיץ

New member
למה במדינה שלנו לא אוהבים אנשים חכמים זו שאלה

למה במדינה שלנו לא אוהבים אנשים חכמים זו שאלה טובה ומעניינת.

כמה שבן אדם יעשה את עצמו יותר "עממי" - יזכה ליותר אהבה.

טליה אמרה שהמחשבה על נשים חזקות - מחזקת אותה.
זו אמירה יפה וטובה. נתנה כבוד והעלתה זכר נשים אמיצות.

בבקשה תגדירו 'אנשים חכמים'

נראה לי אתם משתמשים באדם הלא נכון כדוגמא לחכמים ואתם עושים עוול לכמה מהם... כן, טליה משכילה ולא אתווכח, 'החוכמה' שהיא מפגינה ברוב המקרים נתפסת כ'אובר חוכם'...היא תזזיתית, הייפרית ורוב הזמן 'קופצת' בלשונה...

נסכם שהיא לא אהודה(בלשון המעטה) על הרוב ולא בגלל שהרוב 'פשוטים' מידי בכדי להכיל אחת כמוה, פשוט אין בה משהו מיוחד ששווה את זה!

Lepton

New member
"נסכם (!!!) שהיא לא אהודה על הרוב" ???

ואתם עוד מעזים לדבר על גאוותנות?

Lepton

New member
לא, אני לא חושב שזה לא נכון

ואני גם לא חושב שזה כן נכון. מה שאני יודע זה שכל מי שאני מדבר איתם על המירוץ - חושבים שטליה היא המוצלחת ביותר ומקווים שתזכה. אבל בניגוד לך אין לי שום יומרות "לסכם" בשם היקום ואלוהים ואשתו.

Lepton

New member
לא, למה שנסכים?

כמו שאמרתי, אני יודע רק מה קורה בסביבתי הקרובה ואצלנו היא הכי אהודה מכולם. למה שאסכים איתך שהיא לא?

למה שנסכים? כי בכל ענן יש את ה silver lining.

הנה קיבלת תשובה בסגנון טליה, גם מתחכם וגם חצי אינגליזי, תן בלייק!

אז בסביבתך היא מוצלחת וגם אהודה, נהדר!

Jason2

New member
רק בתוכניות ריאליטי

לא אוהבים אנשים חכמים. בחיים האמיתיים מעדיפים אנשים חכמים אם זה במקומות עבודה ואם זה בזוגיות. אף אחת לא תרצה להתחתן עם בחורים כמו איציק או אלירן (אלא אם היא גם טפשה).

25330

New member
אמממממ.... מעניין

שתי הערות מקדימות - כפי שציינתי לא אחת, לעניות התרשמותי, אוכלת הראשים טליה אינה מדגימה שום חוכמה או השכלה, אלא אך בורות, חוסר טקאט והעדר אינטליגנציה (ודאי שרגשית אך גם קוגנטיבית). עד כדי כך שגם ליהוקה לשחק במשבצת, ולמלא את תפקיד: "החכמה" שגוי מיסודו, מגוחך, מגחיך, לא-אמין ובעיקר מעורר אנטגוניזם כלפיה וכלפי המשחק שהיא משחקת בחוסר התאמה וכישורים משוועים.
שנית, עם כל הקושי לצפות בזוג מכרמיאל (וקשה,
אוי, כמה קשה) עצם יכולתם לתת פייט לזוג החפרנים השבע, עשיר ומלא מעצמו מגבעתיים מחייב לומר שהם לא כל-כך טיפשים. אם ההזדמנויות ומשאבי החיים שלהם בחיים עומדים, נניח בזהירות, על פרומיל אחד מאלו שהורעפו (בזכות אחרים) על השופלית החפרנית הרי שהזוג מכרמיאל אינו כה טיפש, או שהפער בינו לבין זוג החפרנים אינו כפי שהליהוק והבימוי, רוצים שנחשוב. הגם שאיני בטוחה שחוכמת החיים של הסגולות או הסוורים (התמניות אן הקיבוצניקיות לפניהם) לפניהם אינה מקנה כישורים חשובים לא פחות - בוודאי שבקונטקס ובתוכנית מעין זו - מידע תאורטי ויכולות קוגנטיביות מפותחות (שכאמור, לעניות הבנתי ולא מעט אנשים שאני משוחחת עמם בדבר, הגב' טליה שופל נתברכה לא בזה ולא בזה).

אני מסכימה שבתוכנית דגל רוויית מלל ו- testimonies אין מקום לחפרנות ואכיל ראשים. בתוכניות אלו הפניה היא לציבור רחב ככל האפשר ולכן חובה לשמור על מכנה משותף נמוך, ובהכרח רחב ככל שניתן.

מצד שני אין שום בעיה להעריך אנשים שנתפשים כחכמים. אם לשלוף במהירות מזכרון עבודה, רומי, קובי או קודמיהם: בר, זוג האחים מפ"ת (מנכ"ל ו-עו"ד למיטב זכרוני), שפרה או סיוון אברהמי מהפח הגדול או שחר מהשרדות מצביעים אמפרית שכל עוד מדובר באנשים *חכמים באמת* לא רק שאלו זכו להערכה רבה, אלא בעיקר שאלו האחרונים יודעים היכן להפגין את חוכמתם וכישוריהם (במשימות למשל) והיכן השתיקה היא הסייג החכם החכם ביותר. רק אשה טפשה תחפור את עצמה לדעת מבלי להבין איזה נזק היא גורמת לעצמה (וגם לשפוט שנשפט לחיות לצידה) ולא תבין שאכילת הראש הקבועה שלה חושפת יותר ויותר את בורותה, תחת מסכת "החוכמה והשכלה" שאין היא מצליחה בחוסר חן משווע, להעטות על פניה בהצלחה, מאז תחילת התוכנית. ועוד לא אמרנו דבר על האנטגוניזם שהיא מעוררת ועל כך שהסוורים אן האחיות כבר מקמפנים מזמן בעוד שהיא עסוקה, ברוב חוכמתה וכישוריה, בלרוץ בין פתיחות ופפארצי לצד עמיתותיה האינטקטואליות, אביבית בר-זוהר & ליהיא גרינר, לספר ולהדגים לכל העולם דודתו ואשתו, בפה שלעולם אינו נסכר, ובדיקציה ומבט מעצבנים, שהיא חכמה וידענית מכל אדם.

לסיכום, אנשים חכמים באמת מוערכים. בין היתר, משום שבחוכמתם הם מבינים היכן לשתוק והיכן לערוך דיונים אינטלקטואלים משל: "לכל עת ולכל חפץ". סיוון אברהמי, שפרה קורנפלד, או בר (מ"בר ואינה") רומי גמר וקובי ויזנדבגר אלו רק מעט דוגמאות מני רבות אחרות. הבנת המאטריה והמסגרת מהווה כישור בסיסי ומי שנעדר אף אותו, כל שכן יכולת הסתגלות והתאמה לאלו, באמת נדון לכשלון ואנטגוניזם.

Jason2

New member
שפרה ספגה המון חיצים

בין היתר קראו לה מתנשאת וסנובית.

25330

New member
עוד שתי דוגמאות "בשלוף" מזכרון העבודה

דפנה ארמוני ומנחם בן אינם רק אנשים כישרוניים מאוד ומצליחים בתחומם. שניהם משכילים וחכמים מאוד. זו שתקה ולכן זכתה להערכה רבה (הן מצד חבריה לראליטי והן מצד הצופים) וזה לא ידע לסתום את פיו, קשקש וחפר עצמו לדעת ולכן זכה לנידוי ונזק רב (אף "בחיים האמיתיים" ובתחומים שהוא באמת מוכשר בהם) (הן מצד עמיתיו לריאליטי והן מצד הצופים).

Jason2

New member
עדיין

חוץ משפרה אף אחד מהם לא זכה בתוכניות האלה.
רק תראי מי לרוב זוכה בריאליטי.

ואני לא מבין מה את רוצה שמתמודדים חכמים יעשו, שיהיו יפים וישתקו? זה כאילו את אומרת להם "אל תפתחו את הפה ותגידו דברי חכמה כי זה לא נראה טוב" בעוד שלטפשים מותר ללהג את עצמם לדעת. זה עדיין נראה מעוות.

חח דווקא אני חולה על מנחם בן! בהתחלה הוא

קצת עיצבן אותי , אבל הוא אחד האנשים שניתן לקרוא להם "מתנשאים" עם קבלות!

מאוד אהבתי אותו.

ודפנה ארמוני , ממש יפה, זוכר אותה מ"הלהקה", אבל לא ידעתי שהיא עם ידע.וכו'

זה באמת שלא ידעתי.

אורישקי

New member
אכלת את הראש

וסיוון אברהמי ממש לא דוגמא לחוכמה. ולא אכפת לי שהיא "מנתחת מוח". הבחורה הראתה חוסר עמוד שדרה וחוסר החלטיות במשך כל העונה.

ואני לא אשכח את השיחה:

יואב: "על תקן מה הביאו אותך?"
סיון: "כי אני כוסית".

אומר הכל.

למעלה