טליה היא המתמודדת המתנשאת בריאליטי EVER.?

אורישקי

New member
הבחור המעצבן עם המשקפיים

וסיוון הייתה ממש מעצבנת וטיפשה לדעתי, ואחרי שהסתפרה גם די מכוערת, לא שזה חשוב.

צדקה, באמת ליהקו אותה על תקן הכוסית!

מי התעניין במה שיש לה בראש? לא ההפקה ולא הצופים שמסמסים...הפח גדול!

Lepton

New member
השאלה שצריכה להישאל

היא למה אנשים *כמוך* לא נותנים לה את האהבה שהם נותנים לנחותים ממנה. למה אנשים *כמוך* מתייחסים אליה כאל "משעשעת עד גיחוך" במקום כאל מודל שכדאי לשאוף אליו.

האמיני לי, יש לא מעט אנשים שאוהבים אותה מאוד (כל מי שסביבי לפחות) ומעריכים אותה מאוד.

יש אצל חלק מהאנשים במדינה סטיגמה האומרת שמותר להיות "עממי", מותר להיות "ערס", מותר להיות לא משכיל, מותר להיות צעקני (אוסי וכרמית...), אבל אסור להיות חכם. להיות חזק זה בסדר, להיות מהיר, להיות יפה, להיות "משפחתי", ורק להיות חכם או משכיל או מדבר עברית נכונה זו תכונה שלילית. מספיק עם הקינאה המיותרת הזו. אנשים כאלה הם האנשים המקדמים את האנושות.

ועוד משהו, אני מתחבר הרבה יותר ל"שרתי לעצמי שירי פרטיזנים כדי להתחזק" או "חשבתי על חנה סנש וחביבה רייק" מאשר ל"אשא עיני אל ההרים מעין יבוא עזרי" (ובוודאי יותר מאשר ל"עזרי מעם השם עושה שמים וארץ" עלאק).

כשאתה אומר כמוני...

אתה יודע מי אני, היכן אני ממוקם בסולם הלא נראה של הערכי/חברתי/ כלכלי/שכלי וכו'' בכדי להגדיר אותי כשונא/מקנא למשכילים/חכמים/, אוהב ערסים/חסרי השכלה/המוניים וכו''?

קנאה? שנאה? הרחקתם!!! להזכירך זו תוכנית בידור זולה להמונים(ולאו דווקא המוניים), משחק חברתי! כולנו מתחברים ולא מתחברים, שאשאל אותך למה אתה לא מתחבר לזה או אחר? לא מעניין אותי!....אפשר לאהוב את כולם ואפשר את חלקם, את טליה אני לא מחבב מהסיבה הפשוטה, היא לא התחבבה עלי, נקודה!

אז ממש לא! תקרא את הפסקה האחרונה בפוסט הקודם

יקל עליך לקבל את המציאות כפי שהיא, לא מתחבר אליה כי היא 'טליה', תפנים!

יש לציין שאין שום דבר...

זול במירוץ למיליון, והיא כן להמונים (כי המונים רואים אותה ובצדק!)

rasmus girl1

New member
סליחה?

נחותים ממנה? אף אחד לא יותר נחות ממנה ואף אחד גם לא מעליה, כולם בני אדם וכולם שווים, מה זה השטות הזאת? מה זה משנה אם מישהו הוא מנקה רחוב או עורך דין, זה ממש לא אומר שכבן אדם העורך דין מעל המנקה רחוב.

מעבר לזה, אף אחד לא מדבר פה על החוכמה שלה, ההתנשאות שלה והצורת דיבור שלה לקובי זה מה שמוריד ממנה, איך זה שאני יודעת שהיא עשתה תואר בארה"ב, יש לה תואר שני, היא אוהבת את התקופה של פעם, ומכירה שירים מימי הפלמ"ח?! כי ה-י-א דואגת כל הזמן לציין את זה! אני בטוחה שגם דנה, קורל, רומי, מור ושאר הבנות במרוץ יש להן ידע נרחב מאוד אבל הן לא דוחפות את זה כל שניה, קורל ציינה פעם אחת שהיא סטודנטית למשפטים וזה בגלל חידה שהייתה להם שידעה לפתור בגלל מבחן שהיה לה. מעבר לזה אנחנו לא יודעים כלום על שאר המתמודדים ואם אני אלך למרוץ אני לא אציין כל רגע מה רמת ההשכלה שלי!
זה ממש כמו לצאת לדייט עם מישהו שלא מפסיק לדבר על עצמו.
חכמה היא כן, צנועה היא ממש לא.

25330

New member
צודקת פעמיים

ראשית קשה להתעלם מניחוח הכמו-גזעני שעולה כאן פעם אחר פעם בהקשר לשופלית החכמה מכל אדם. התייחסתי לכך בהרחבה לא מזמן.

שנית, כמו מי שמדבר על עצמו ללא הפסקה כך גם, לכל הפחות מאז פרויד-לקאן *השאלה* היא מהו הדחף או הצורך שכופה על השופלית לחפור באופן כמו-כפייתי. האם זהו חסך ודמות שהיא היתה מאוד רוצה להיות?

לא בטוחה שהיא אכן חכמה ומשכילה. לי נדמה דווקא שהסדקים בביוגרפיה שלה (היכן גדלה בארץ?; האם והיכן שרתה בצבא; מדוע גלתה למקום תורה יקר מעבר לים בעוד שזוכי פרס נובל רבים לפניה מצאו את האוניברסיטאות בישראל טובות דיין ודורשות פחות ממון קודם שהרחקו נדוד; מדוע החליפה שלושה מקצועות (שלא לדבר על משרה מלאה בפתיחות ופאפרצי כאחרונת אביבית בר-זוהר & גרינר) במהלך תוכנית אחת?) רחבים דיים להתמלא במילוי נוח ומתאים לפי הצורך. השטויות שהיא פולטת (משה דיין, חביבה רייך (ולא "רייק" בפיה) או חנה סנש שצנחה לדבריה בצ'כיסלובקיה, גרוסמן כדוגמה לספרות צמחונית ולא למשל עגנון, בשביס זינגר או קוציי (כל שלושת האחרונים חתני נובל) "גרביים מסריחות" (במקום מסריחים) ועצם חוסר מסוגלתה להבין שסייג לחוכמה - או טיפשות במקרה שלה - פשוט שתיקה. אלה ועוד מביאים אותי להניח שהיא לא חכמה כפי שכל-כך חשוב להצטייר ולהתקבע בתודעה. מעניין מה המניע ומדוע בת דמותה של גרינר את בר-זוהר כל-כך מתאמצת לבדל את עצמה ולנסות לשווק את עצמה באריזה "אינטלקטואלית" או "משכילה" שהיא ממש אבל ממש לא.

אשמח אם תרחיב על ההערות שכתבת על טליה -תודה

ות שהיא פולטת (משה דיין, חביבה רייך (ולא "רייק" בפיה) או חנה סנש שצנחה לדבריה בצ'כיסלובקיה, גרוסמן כדוגמה לספרות צמחונית ולא למשל עגנון, בשביס זינגר או קוציי

25330

New member
בבקשה

לדעתי אין טעם "לחפש" כי יש אצלה שטויות, בורות והבלים כחול אשר על שפת הים. להערכתי הידע, ההשכלה והבקיאות שלה שהרי היא החכמה באדם ויודעת כל יותר מכולם, עומדים ביחס הפוך לכמות הקשקשת ואכילת הראשים האינסופית של השופלית החכמה באדם ויודעת כל יותר מכל (בשפתה: omniscience). לעניות התרשמותי כצופה סתם, פרט ל"שופוני" ומה שמזכיר דחף כפייתי אקסהביציוניסטי ומאוד שתלטני בכלל, ולהציג דמות "ידענית" ו"משכילה" לגב' יש לא מעט חסכי ידע כמו-גם דרכי התנהגות מקובלות בכלל ובחברה בפרט (ע"ע יחסה המשפיל כלפי קובי שעה שהיא טורחת להזכיר שהמירוץ הוא למעשה ירח הדבש שלהם).

בעניןן הצנחניות רייק (ולא רייך כמו שאוכלת הראשים ביטאה בפרק האחרון) וסנש - בשרשור שפתחתי בעמוד זה, כאן.

משה דיין - בפרק הפיראטים עם הרטיה היא חשה הזדהות עם משה דיין שאבד את עיינו בקרב תל חי לדבריה (בבטחון מוחלט ובמבט מיושר למצלמה).

"אשה בורחת מבשורה" לדויד גרוסמן - בפרק הצ'וריסו היא התהדרה שקראה (במקביל למסורס ששפוט לצדה) בספר על דמות צמחונית (שאת שמו את מקומו ביצירה לא ידעה לפרט כמובן) והוא ההשראה שלה לצמחונות ולהצגת ההצטדקות-מטיפנות-התחסדות-צדקנות-הצטמחנות נוכח נקנקיות הצ'וריסו שלבסוף אכלה בדרמה ורעש גדולים אף מאלו של המכשפה באדום. אלא שעופר וצמחונתו אלו, דמות משנית ונושא זניח (בהתאמה). מאידך, די בהתמצאות שטחית בספרות לדעת שחופן (אם לא יותר) חתני נובל בספרות עסקו בצמחונות במישרין. נתתי דוגמה לשלושה כאלו ששמרו על אורח-חיים צמחוני בעצמם ויצירתם רוויה עיסוק ישיר ומרכזי בעניין.

אגב, פעם אחרונה שבדקתי הייתי נקבה.

תודה! אני לא קורא את דוד גרוסמן ,

ואין לי ממש מושג

נראה שאת עם ידע רב...

את סטודנ' ? אקדמ'?

אורישקי

New member
וואו. בחיים לא נתקלתי בכזו אובססיביות

של גולש כלפי מתמודדת בתוכנית ריאלטי. את לא שמה לב כמה את משקיעה בפוסטים כנגדה?

בעצם כן נתקלתי, לפני שנה. בפורום הישרדות הישראלי

למעלה