טליה היא המתמודדת המתנשאת בריאליטי EVER.?

אני בחור, כן יש דמויות שמרגיזות אותי, כמו

בהישרדות, המתנשאות כ טלכו וכאריק (למעשה יאמר לזכותו של אריק, שדיברתי עם איזה אבא לילד שהחך לאריק והאבא אמר

לי שאריק הוא לא מתנשא אבל מקצוען אמיתי )

choco2602

New member

מעניין מאוד

שאת יודעת על טליה יותר ממה שאני יודעת עליה... פיתחת אובססיה אליה, ואת משתמשת במילים לא פחות גבוהות בשביל לתאר את ההתנשאות שלה, אומר משהו עליך, לא?

Lepton

New member
לא, כל בני האדם *אינם* שווים

נכון שלכולם מגיעות אותן זכויות, אבל אסור להסיק מכאן שכולם שווים. יש חכמים יותר או חכמים פחות, אלימים יותר או אלימים פחות, יש צנועים יותר וצנועים פחות.

אין אף אחד במירוץ - אפילו לא רומי - המתקרב לרמת הידע של טליה (רומי אולי תגיע לזה אם תמשיך ללמוד, יש לה פוטנציאל).

למה לכל הרוחות אסור לטליה להגיד שהיא אוהבת שירי מחתרות ומותר לסגולות להגיד שהן אוהבות שירי דת ("אשא עיני אל ההרים")? למה מוחאים כפיים כששומעים את הסגולות צורחות "חתולה שחורה ומיוחמת" וכועסים כשטליה מדברת על חנה סנש?

בין עממי לחכם אני מעדיף חכם, וחוכמה אינה מעידה על התנשאות, ההיפך. תפסיקו לקנא, זה לא נשמע טוב.

rasmus girl1

New member
ועדיין,

זה לא מתקשר לזה שמישהו יותר נחות ממישהו אחר!
כן יש חכמים יותר, יש אלימים יותר, אין נחותים יותר..
תכף תגידי לי שהמוח של האדם השחור הרבה פחות מפותח משל האדם הלבן..

ורגע, אם נניח אני שונאת את איציק ואלירן כי הטיפשות שלהם כבר מזמן הפסיקה להצחיק אז זה בסדר, אבל אם אני גם לא אוהבת את טליה כי מבחינתי היא מתנשאת זה כי אני מקנאה לה? באמת שאני לא מבינה את זה, אם מישהו שונא אדם שהוא חכם/מאוד יפה זה מקנאה?.. כי לאנשים חכמים/יפים אין אופי ואסור לשנוא אותם..

Lepton

New member
נו באמת

"המוח של האדם השחור פחות מפותח"? איפה שמעת אותי טוען טענה גזענית כזו המתייחסת לקבוצות של אנשים? המוח של אדון X פחות מפותח מאשר המוח של גברת Y ולכן אדון X נחות (כן, נחות) מגברת Y. ההתייחסות היא לפרטים בודדים, לא לקבוצות. "יש חכמים יותר" גורר בהכרח "יש טפשים יותר" וטפשים יותר נחותים בהכרח יחסית לחכמים. לא שמגיעות להם פחות זכויות, לא שצריך לדכא אותם, אבל לא ניתן להתייחס אליהם כאל שווים.

ברגע שמישהו (אני לא אומר שאת) טוען שהסגולות "נחמדות" כשהן שרות שירי מסורת וטליה "מתנשאת" כשהיא שרה שירי פרטיזנים, אז כן, לדעתי זה נובע מקינאה גם אם לא מודים בזה. לא כל אי אהדה (אני לא אוהב את המילה שינאה) נובע מקינאה - אני לא אוהב את דבי ואני ממש לא מקנא בה - אבל כאשר המדובר בטענה של התנשאות שאין לה בסיס אז להערכתי זו הסיבה.

כנראה שבחרת לעוות את דברי להוכיח טענה הזויה

שלך. לא שונא/מקנא בה חלילה, בעיני ובאוזני היא OTT, מעוררת אנטגוניזם. בך היא מעוררת חשק להללה ולשבחה, אשריך! ואף אחד לא תוקף אותך בגלל זה, תהנה מהערצה שלך אליה, בכייף!
אני לא טוען שהסגולות נחמדות בגלל שבחרו לשיר את שיר המעלות, אני 'אוהב' אותן כי הן באות בטוב, בלי בולשיט, בלי מסכות, פשוטות וטובות! לך קשה להבחין בזה כי אתה מודד ומדרג אנשים אחרת ממני.
שיר המעלות מרומם אותי, שיר הפרטיזנים מעלה בי צער וזעם(לא על טליה).

Lepton

New member
אז זהו ש"פשוטות" ממש לא עושה לי את זה

ושיר המעלות מרגיז אותי כי הוא מתייחס לאמונות שאין להן שום קשר למציאות, בניגוד לשיר הפרטיזנים שהוא שיר על גבורה אמיתית, לא על המצאות וסיפורים.

Jason2

New member
זה מה שעושה אותם אמונות

בשבילך (וגם בשבילי) אין להם קשר למציאות בשביל אנשים אחרים זה חלק מאוד גדול מהמציאות שלהם.

Lepton

New member
אני מדבר על המציאות האובייקטיבית

לא על מה שעובר לאנשים בראש בגלל כל מיני סיבות.

מי אמר את זה??

מי אמר ששיר המעלות מתייחס לאמונות שאין להם שום קשר למציאות???? אם אתה לא מאמין, זכותך הטבעית. אבל יש המון אנשים בארץ, ואני בניהם, שמאוד מאמינים באלוהים ויודעים שתפילות עוזרות. אז נא לא לזלזל!

Lepton

New member
"מאמינים באלוהים" זו לא המציאות

המציאות היא שהיקום שלנו קיים כבר 13.8 מיליארד שנה, שמערכת השמש וכדור הארץ קיימים בערך 4.5 מיליארד שנה, ושהגוף שלך (ושל כולנו) מורכב בחלקו הגדול מ"אבק כוכבים" - יסודות שנוצרו בהתפוצצות של כוכב גדול יותר מהשמש שהיה באזור הזה לפני מיליארדי שנים. זו המציאות, תטמיעו, לא איזה אל דימיוני שבני האדם המציאו לפני כמה אלפי שנים (שזה בערך 0.00001% מהזמן שהיקום קיים).

שטויות!

תאמין במה שאתה רוצה - כי גם את זה לא ממש אפשר להוכיח. (זה רק תיאוריה אחת מבין רבות). אבל אל תזלזל במציאות של אלפי בני אדם שיודעים שאלוהים ברא את השמים והארץ, ואת בני האדם, כפי שכתוב בספר הראשון בתנ"ך. זאת המציאות עבורי!

וכמו שכתבתי בהודעה הראשונה - אני לא כופה את דעתי עליך, אז אל תנסה לכפות את דעתך עליי, ואשמח אם תמנע בהודעתך ממילים "מאמינים באלוהים" זו לא המציאות, או ששיר המעלות לא קשור למציאות. תקבל את העובדה שיש אנשים שהאמונות שלהם אחרות משלך, במיוחד בפורום כל-כך שוקק כמו המירוץ למיליון.....

Lepton

New member
אני מסכים שיש אנשים המאמינים בזה

אבל המציאות היא ברורה ודווקא כן מוכחת (זו ממש לא "תיאוריה אחת מני רבות", אלא אם את מתייחסת לסיפור ההזוי של בריאת העולם בתנ"ך כאל "תיאוריה"). אף אדם אחד אינו *יודע* שאלוהים ברא משהו, הוא בסך הכל מנחש או מאמין, ואם הוא עושה את זה - הוא עושה את זה בלי לדעת את העובדות המדעיות, או שהוא יודע אותן ומתעלם מהן. אלוהים אינו קיים, הוא המצאה די חדשה של בני האדם, לא ההיפך.

תבחיני בין מציאות (אמת אובייקטיבית) לבין אמונות, ולטובתך האישית - נסי ללמוד קצת מה המדע אומר לנו, חבל שתישארי שבוייה בהמצאה אנושית שאולי היה לה מקום לפני אלפי שנים אבל היום היא רק מזיקה.

אל תתנשא מעליי!!!

כל המדע הזה מבוסס על השערות ואקסיומות, ואני יודעת הרבה יותר ממה שאתה חושב. אם אתה רוצה להאמין שנוצרת מאבק כוכבים לך על זה, אני מעדיפה להאמין שהאלוהים ברא את האדם בדמותו ובצלמו כפי שכתוב בתנ"ך, שהוא לא המצאה אלא אמת רצופה....

ואלוהים לא המצאה חדשה של בני אדם, בני אדם האמינו באלוהים במשך אלפי-אלפי שנים.

והאמת האובייקטיבית כפי שאתה קורא לה שאלוהים קיים בין אם אתה מכיר בכך ובין שלא, ואתה הוא זה ששבוי בתיאוריות מדעיות שאין להם שחר ואין להם בסיס, אבל שתהיה בריא....

איש באמונתו יחיה, ואתה ממש לא תצליח לשכנע אותי, כפי שאני לא אצליח לשכנע אותך...

אז שיהיה לך יום נפלא, רוחמה כהן

Lepton

New member
צר לי, אני לא יכול להתווכח עם מאמינים

מי שמתייחסים לעובדות מדעיות כאל "השערות ואקסיומות" ומתייחסים להמצאה האנושית הקרוייה אלוהים כאל עובדה - אין לי אלא להצטער על זה שכך הם מכלים את חייהם. נסי פעם לחשוב וללמוד ולחקור, לא רק להאמין במה שסיפרו לך. בינתיים שיהיה לך בהצלחה.

ומי אמר לך שלא חקרתי ובדקתי

ומצאתי שכל ה"עובדות המדעיות" שלך לא מתאימות לי, ואני ממש לא מכלה את חיי. יש לי חיים עשירים ומלאי תוכן, ולדעתי, אתה זה שחי את חייו בריקנות מוחלטת ללא מטרה או כיוון, אבל שוב, זאת החלטה שלך לא לראות את הברור מאליו.

ואני לא מאמינה כי סיפרו לי, אני מאמינה כי ראיתי ונוכחתי שזו האמת הבלעדית בעולם הזה!

לעניות דעתי, אתה הוא זה שדבק בתיאוריות מדעיות שהמציאו בני-אדם, במקום לראות מעבר לכך, אבל אם זה מה שעושה לך טוב, תמשיך להתעקש על "תיאוריות" כאלו ואחרות....

Lepton

New member
מי ששם את המילים עובדות מדעיות בגרשיים

סימן שלא ממש חקר, או חקר ולא הצליח להבין. צר לי עלייך, כפי שכבר אמרתי. היי שלום.

למעלה