יש לך בעיה קשה
של הבנת הדינמיקה בפורומים. מה שאתה לא קולט זה שאנשים לא נמצאים פה כל הזמן, וזה שמישהו (למשל, אחד רון סי) לא מגיב לך אפילו שעות רבות, אין פירושו שאין לו מה להגיד, אלא שהוא פשוט לא ליד מחשב... עכשיו תכלס, פה נבדוק מה מצב הדיון שלנו. אני שאלתי מאין לנו לדעת שאלוהים הוא זה שחולל את מעמד הר סיני ונתן את התורה. "מאין לנו" פירושו: מה ההוכחה לכך. זה שזו אפשרות אחת מני רבות, זה מוסכם. גם זה שכל אדם יכול לבחור לו פירוש זה או אחר, גם זה מוסכם. אין לי שום ביקורת לאדם שמודיע לי שהוא מאמין ללא הוכחה שאלוהים הוא זה שחולל את מעמד הר סיני. אם טוב לו ככה, אני אפילו בעד ושמח בשמחתו ולא אנסה לערער את אמונתו. אבל אם אדם אומר לי שיש לו ההוכחה לכך, ושהוא יכול להראות שאין אפשרות אחרת, אז אני ישר מציע אפשרויות אחרות, רק בשביל להראות לו שמוטב לו להפנים שאין לו הוכחה (מה שלא פוסל, כאמור, את אמונתו עצמה). זה מה שאני עושה איתך. הצעתי לך אפשרות אחרת לזהות מחולל מעמד הר סיני, והם החייזרים. באופן כללי התאוריה הזו מדברת על יישויות גשמיות לחלוטין. שום נשמות, שום רוחניות. בשר ודם (או איזו תרכובת אחרת) ובני תמותה. במהלך הדיון הסכמתי - למרות גישת הגשמיות - לקבל לשם תת-דיון את רעיון ה"נשמה". זאת כדי להראות לך שאפילו רעיון כזה, שמנוגד עקרונית לתאוריה הבסיסית, אפשר להסביר באמצעות החייזרים. ואכן, לא עלה בידיך להראות שהחייזרים לא יכולים להיות אחראים לכל תופעות ה"נשמה" שציינת. גם אילו היית מצליח בזה, כל מה שזה היה נותן זה הוכחה (בדרך השלילה) לכך שאכן אין נשמות ושהחייזרים הם גשמיים לחלוטין. בכל מקרה, תאורית החייזרים לא מושפעת מתת-הדיון הזה. המצב, אם כן, הוא שעדיין לא הוכחת את טענתך בקשר לזהות מחולל מעמד הר סיני.