חלק 3:דיון עם חברי הפורום:
ואז אמר לי: אין שום בעיה טכנולוגית להרדים אנשים, ואפילו הרבה מאד אנשים, ולהחזיר אותם "לתחיה". שים לב שעד עכשיו לא הבאת שום מעשה שאי אפשר להשיג טכנולוגית - אפילו בטכנולוגיה האנושית כיום! (ואנחנו, אחרי הכל, לא יודעים עדיין לנוע בחלל באופן יעיל). ההגיון מחייב שאילו זה היה אלוהים היינו רואים מיד משהו שאי אפשר לעשות באמצעות לייזרים וסמי הרדמה. אז אמרתי לו: ענית לחברך בנושא סתירת האלוקים: "אלוהים הוא יישות רוחנית, לא פיזית. כשאדם מת הנשמה שלו לא מתה, ככה שבענין הרוחניות אין אובדן." אתה בעצמך מודה בזה ואז כל הדיון מסתיים כאן. ותיאלץ להיכנע. הרי אם אתה מודה שיש נשמה והיא לא מתה הכנסת לעצמך גול עצמי שכל מה שמשה אמר זה בעצם אמת - הם כיצורים גשמיים לא יכולים ואני חוזר שוב לא יכולים להבין מהי נשמה בשום אופן כי זה מעליהם - חכמים ומתקדמים ככל שיהיו אינם יכולים לחקור בנושא הנשמה שהיא עצמה מוגדרת על-חומר שהם בעצמם החומר ורק מי שברא את העל חומר יכול לבוא ולומר את הדברים הנ"ל) אז הוא אמר לי: אני אחזור על תגובתי מהכיוון שלי: נניח שאכן הנשמה קיימת. אם זה כך, החייזרים ידעו על זה וסיפרו למשה, והוא סיפר לעם. את המידע על נשמות לא רק אלוהים יודע. אז אמרתי לו: כשאני מדבר על מידע על נשמות אני לא מתכוון רק לקיומה של הנשמה אלא לכל הדרגות הקיימות בנשמה: 1-נפש 2-רוח 3-נשמה 4-חיה 5-יחידה שבכל אחד מהם מהדרגות יש את כל החמישה למשל( נפש ברוח , יחידה ברוח וכד´) עד כאו סה"כ 5*5=25. ובכל אחד מ-25 הדרגות יש עוד 5 דרגות (למשל נפש ברוח שבנפש) סה"כ 25*5=125. ז"א 125 דרגות בנפש האדם שהוסבר למשה בסיני! אז עכשיו אנו באים ואומרים שהחייזרים ידעו שיש 125 דרגות לנשמת האדם? לא מתקבל על הדעת בכלל. ואם נאמר ש125 דרגות של הנפש זה המצאה של החייזרים סופר על ר´ יהושוע בן לוי שהיה מסוגל בדרגתו הרוחנית הגבוהה להתנתק מהגוף והיה "מטייל" בעולמות העליונים וראה את שכר של כל אדם במעלת נשמתו בעומלות העליונים בהתאם ל-125 דרגות הנפש דנמסרו למשה בסיני - לומר שחייזרים ידעו לא רק על קיום הנפש אלא שיש במדויק 125 דרגות לנפש זה ממש אבל ממש לא מתקבל על הדעת - בקושי יכולים לדעת שיש נשמה בכלל באדם) והוא ענה לי: מה זה הזלזול הזה? החברה האלה הגיעו לכדור הארץ בספינות חלל ממרחק של אולי אלפי שנות אור, הצליחו לשכנע גזע שלם שיאמין במשך אלפי שנים שהם איזו יישות עליונה ואלוהית ולהשפיע מהותית על אופן התפתחותו החברתית, ואתה חושב שהם לא יודעים מה שיש לדעת על הנפש? אם לנפש יש התכונות שיש לה, אז הם יגלו את זה. את יכולותיהם הם כבר הוכיחו. ואז אמרתי לו: נו באמת. עד שהסכמנו שהם יכולים איכשהוא לגלות שיש לאדם נשמה בכלל-אז אנחנו באים ואומרים: "מה זה מפתיע שהם יגלו שיש גם 125 דרגות לנשמה?" - זה לא רק מפתיע - זה גם לא מתקבל על הדעת כיוון שהם כחומריים בקושי גילו ש"קיים" משהו שהוא על-חומר וגם יצליחו לנתח אותו על בוריו הוי אומר 125 דרגות לנפש? - בלתי אפשרי בעליל! ואז הוא ענה לי: לדעתי הכי סביר שהם יודעים על הנשמה הרבה יותר ממה שגילו לנו. הכי הגיוני שהם לא יגלו לנו את כל מה שיש לדעת על הנושא, משום שמידע זה בלי ספק יש לו פוטנציאל כוח גדול. אחרי הכל, אלוהים עצמו הוא נשמה אינסופית. כל האינטליגנציה, כוח החיים, המחשבה והרגש מקורם בנשמה. לך תדע - אולי הידע על תנועה יעילה באמת בחלל נובע מהבנה עמוקה של נושא הנשמה? אם הם היו מגלים לנו את כל הסודות, יתכן שזה היה נותן לנו כוח לגלות את התרמית שלהם ואף לצאת נגדם! אז הם גילו לנו רק על דרגות הנשמה האלה. ואז אמרתי לו: אתה לא שמת לב לנאמר על ר´ יהושוע לפני כן. מה שקיבל משה בסיני זה בדיוק מה שר´ יהושוע ראה בעולמות העליונים אז לומר שיש מעבר לדרגות האלו? לא ניתן לומר זאת. ואז רון אמר לי: בודאי שניתן - כדי לראות את דרגות הנשמה יש לדעת עליהן. מה שאתה לא יודע אתה לא יכול לראות, משום שגם אם תראה לא תדע מה אתה רואה. אבל בלי מודעות למה שאתה הולך לראות, בלי ה"פילטר" המתאים, הרמה פשוט לא "נקלטת". כדי לראות את שאר הדרגות צריך לקבל את המידע עליהם מהחייזרים, או למצוא (עם הזמן) דרך לגלות את זה בעצמינו. ואז אמרתי לו: תשמע מה אתה אומר: "כדי לראות את דרגות הנשמה יש לדעת עליהן". הוא לא "ראה" דרגות הוא ראה שהשכר מותאם בדיוק לפי הדרגות אז לומר שהוא יבין את ההדרגות? אף אחד לא אמר זאת בכלל! אלא שכר המותאם לכל דרגה ודרגה. ואז אמר לי: זה לא משנה מה הוא ראהו או חווה בצורה אחרת, או זיהה קורלציה. מה שהוא לא עשה, הוא יכול לעשות רק במסגרת הידע שלו. נניח שהוא זיהה קורלציה. הוא יכול לזהות (למפות) את השכר ל125 דרגות שהוא מכיר (מיפוי גס). אילו הוא היה מודע ליותר דרגות (נאמר, 1250) אז הוא יכול היה לבצע מיפוי מדוייק יותר. אבל הוא לא היה מודע, אז הוא הצליח לבצע את המיפוי רק למספר המצומצם הזה. ואז אמרתי לו: אז לצורך הויכוח אתה מודה שיש שכר ועונש בעולמות העליונים - כך אומר ר´ יהושוע שכל אחד לפי מצותיו ועבירותיו שעשה קיבל שכר או עונש לפי מדרגתו על המצוות והעברות הכתובות בתורה. (אעפ"י שנגיד שר´ יהושוע לא הבין עד הסוף את השכר והעונש) אבל בסופו של דבר יש שכר ועונש בעולמות הרוחניים על מצוות התורה וכאמור רק ה´ יכול ליצור עולמות רוחניים לשכר ועונש הנשמות ואז תיאוריית החייזרים נפלה בפח לצמיתות!!! ואז אמר לי: בכלל לא הרבי יהושוע שלך זיהה קורלציה מסויימת בין מה שהוא חושב כשכר ועונש, לבין 125 דרגות נשמה. עצם העובדה שהוא לא יודע כלום על עולם הנשמות (הפתי חשב שיש רק 125 דרגות...) כבר אומרת שהקורלציה שלו שגויה. בנוסף, בל נשכח שהחייזרים, לאור העובדה שהמידע על ענין הנשמות יש לו כוח עצום, עלולים היו למסור מידע שרק נראה כנכון (מלבד היותו חלקי) אבל בעצם הוא שגוי. למשל, הם הפכו סדר של דרגות, עשו איזה בלגן בהסבר. קודם אמרתי שאנחנו צריכים להמשיך לחקור את נושא הנשמות כדי לגלות את מה שהחייזרים יודעים על זה. אבל במחשבה שניה, נראה לך שהם ירשו סיכוי שאנחנו נעשה את זה? אז הטעיה מחוכמת בתחום זה היא בהחלט הגיונית. אז אמרתי לו: רון, לא נעים להגיד אבל....הובסת! איך אפשר ליטעות בכלל?(גם אם יש יותר מ- 125 דרגות) הוא מסביר שהוא עלה ל"חדרו" של ר´ חייא הצדיק והמלאך המופקד על "חדר" שכרו של ר´ חייא הצדיק אמר לו:" אינך מורשה "לעלות למדרגות חדרו - אינך ברמה שלו, לא תיזכה ליראות אפילו את רמת שכרו" (שנאמר:"עושר שמור לבעליו") אז לכאן אתה לא יכול להיכנס". אז לומר ש: "רבי יהושוע שלך זיהה קורלציה מסויימת בין מה שהוא חושב כשכר ועונש, לבין 125 דרגות נשמה" - זה פשוט לא נכון להגיד אז אני שוב חוזר על מה שאמרתי קודם: לא נעים להודות אבל... הובסת! ואני חוזר שוב פעם על מילותי הקודמות: בסופו של דבר יש שכר ועונש בעולמות הרוחניים על מצוות התורה וכאמור רק ה´ יכול ליצור עולמות רוחניים לשכר ועונש הנשמות ואז תיאוריית החייזרים נפלה בפח לצמיתות!!!