טלמון סילבר - במיוחד בשבילך

ne ro

New member
היה מדובר בערביי ישראל לא בפלסטינים

את זוכרת טוב את ההיסטוריה ואת הפרעות של היישוב הערבי בישראל ביישוב היהודי ובחלוצים?

Lilac Wine

New member
same same

ותן לי בבקשה שנה מדויקת שבה התחילו הפיגועים,כל סוג של פיגועים. אני באמת רוצה לדעת.

ne ro

New member
וערביי ישראל אינם פלסטינים!!!!!!

אנא תדייקי בעובדות! אמנם יש פלסטינים שעברו לשטחי הקו הירוק ( בעיקר בגלל רמת החיים הגבוהה יותר בישראל) וזה נכון שערביי ישראל הם מזוהים עם הפלסטינים, אבל פלסטינים נקראים אנשים שחיים בשטחים !!!

המממ...

יצא לי במקרה להיוולד עוד לפני מלחמת ששת הימים, ואני יכול להעיד, שלפני הכיבוש לא היתה אפילו עשירית אחוז מהפיגועים שישנם עכשיו! לא היו גדרות בבתי-הספר, ולא שומרים, ולא בדיקות תיקים בכניסה למקומות ציבוריים. והייתי לא אחת במסגרת טיולים שנתיים גם על גבול לבנון, גם בירושלים הישראלית, גם על גבול רצועת עזה, והיו שקט ושלווה. "ערי הגבול" דאז, כפר סבא ונתניה, היו עיירות שלוות ורדומות, לא פיגועים ולא בטיח. זו היתה האווירה הכללית. אדרבא! נציגי הימין שלנו, מפלגת חרות, הם היו אלה שדרשו לכבוש את הגדה המערבית. בכיתה שלי היו בנות מבית"ר, והן אמרו את זה בגלוי. נכון, לא תהיה זו אמת לומר שלא היו בכלל שום פיגועים. היו חוליות של פדאיון שביצעו פיגועים בסוף שנות החמישים. היו גם מקרים שחברי קיבוצים בקרבת הגבול עלו על מוקש ונהרגו. אבל כמותית כל זה היה טיפה בים לעומת מה שעכשיו. פשוט אין מה להשוות! וגם אנחנו היינו רחוקים מלהיות טלית שכולה תכלת! בשנים הראשונות אחר מלחמת העצמאות עדין המשכנו בגירוש אוכלוסיה ערבית מבתיה, מאשקלון למשל, והיה הטבח בכפר קאסם בו נרצחו סתם ככה כמעט 50 איש, פלאחים שלווים שחזרו מהשדה. רוב התקריות אירעו דווקא מול ארצות ערב - הפיגוע במעלה עקרבים, הירי על האוניברסיטה בירושלים. ההתנגשויות עם הסורים במזרח הכינרת היו בדר"כ יזומות ע"י הצד שלנו, בגלל שטח מריבה קטנטן. היום המצב שונה בתכלית, והוא עדיף בהרבה על זה שהיה לפני 67. היום יש לנו הסכמי שלום רשמיים ויחסים דיפלומטיים עם מצרים ועם ירדן. אסד-האב דיבר בפירוש על "עומק השלום כעומק החזרת השטח הסורי הכבוש", ורק חילוקי הדעות על אותו שטח קטנטן היוו מכשול להשגת הסדר עם סוריה כבר היום. או... עילה לפיצוץ הסדר כזה. תנחשי מדוע? חבל להחזיר את רמת הגולן, לא כך? גם הפלסטינים - מצבם שונה בתכלית השינוי ממצבם לפני 67. פתאום הם מצאו את עצמם תחת כובש אחד ויחיד, ברור ומוגדר, ולא מפורדים ומחולקים בין "האחים הטובים" מצרים וירדן. היום אפילו העולם הערבי נאלץ להכיר בחירוק שיניים בזכותם להגדרה עצמית. האם הם יכלו אז לחלום על מדינה? הכי פשוט זה "לא לראות, לא לשמוע". אבל, כל מי שעקב אחר החלטות ועידות אש"ף משנה לשנה, היה יכול לחוש בהבדלים ובשינויים עוד בשנות ה-70, כאשר ארגון-הגג הפלסטיני כבר החל לדבר בפירוש ובמפורש על הקמת מדינה עצמאית לצד מדינת ישראל. גם זה לא בא ביום אחד, וגם אז ה"דיפלומטיה" הפלסטינים לא הרשתה להנהגה הפלסטינית לקרוא לכל דבר בשמו. והיו האישים הפלסטיניים הראשונים, החל מעיצאם סרטאווי, שקראו לילד בשמו - הסדר מדיני עם ישראל - ואף נרצחו בידי פלסטינים קיצונים, אך ההנהגה בראשות ערפאת קיבלה בסופו של דבר את הקו הזה, ואף הלכה להסכם אוסלו המעורפל, בתקווה שהוא יוביל לכינון מדינתם העצמאית לצד ישראל, מה שלצערנו לא היה כלול בתכנית של ישראל... הליכוד, שהתנגד מלכתחילה להסכמי אוסלו בפרט, וללגיטימציה של ההנהגה הפלסטינית בכלל, עלה לשלטון ועשה הכל כדי לפוצץ את ההסכמים הנ"ל ולמוטט את ההנהגה הפלסטינית, מה שהביא בסיכומו של דבר להחלפתה של הנהגה זו בהנהגה קיצונית יותר - החמאס. עם זאת, כל מי שעיניו בראשו, היה יכול לחוש גם את ההתמתנות של ארגון טרור זה, החל מהתבטאויותיו ומדיווחי העיתונות הישראחית על זרמים יותר קיצוניים ויותר מתונים בקרב הנהגתו, המשך בהצעות ה"הודנה" שכל כך עיצבנו את ההנהגה הישראלית ואת "אנשימרכז" למיניהם. אז צריך דווקא לרצוח את השייך על כיסא הגלגלים, בדיוק כשהוא מוביל את הזרם המתון בארגון זה... וכפי שציינתי בהודעתי הקודמת - לדחות על הסף כל הצעה להפסקת אש, אם לזמן קצר, ואם "למאות שנים".

כאן ../images/Emo26.gif

http://www.omedia.co.il/Show_Article.asp?DynamicContentID=1592&MenuID=603 "מנקודת מבט ישראלית, מה שחשוב במסמך הוא מה שאין בו. אין בו הכרה במדינת ישראל. אין בו נטישת דרך הטרור. אין בו הכרה בהסכמים קודמים של הרשות כלפי ישראל. אלו הם שלושת התנאים שהציב העולם לחמאס כדי שייהפך לגיטימי וכדי שיחודש הסיוע לרשות. מלבד הדברים האלו, לא ננטש האידיאל של זכות השיבה, אין הפנמה של מדינה פלסטינית בגבולות 67' בלבד. יש גם התנגדות אקטיבית לתכנית ההתכנסות".

../images/Emo51.gif רבה על הצגת הטקסט המלא

של "מסמך האסירים" (http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=725152 ). ה"פרשנות" הימנית, כמובן, פחות מעניינת. בהחלט מסמך מצוין, המכיר בפירוש במדינת ישראל. וגם אם נקודה זו או אחרת שנויה במחלוקת, או מעורפלת מדי, הוא בהחלט יכול להוות בסיס לשיחות שלום אתנו, במידה ואיננו מעדיפים את המשך הכיבוש הקולוניאלי.

אתה לא מדייק

זה שהם מכירים ביכולת שלנו בתור גוף להחליט ולבצע החלטות שיתכן ויכולות להשפיע עליהם, זה לא אומר שהם מכירים בנו בתור מדינה. ועל איזה בסיס לשיחות שלום אתה מדבר?! הם מדברים על הרס ישובים שבנינו, על זכות השיבה (אתה באמת רוצה לראות את ישראל מוצפת בפלסטינים עויינים???), על תוקפנות כלפינו, ועל עוד כמה דברים לא נחמדים.. על איזה בסיס אתה מדבר?? קל להאמין לנטיות ליבך ולתקוות שלך, אך בפועל, לצערינו בצד השני הן לא ישימות.

../images/Emo6.gifאת מנסה להתחרות אתי בהבנת הנקרא?

למרות הציונים הגבוהים שקיבלת בעברית, אני מעדיף את הפשט של הטקסט המקורי על פני הדרש של ה"פרשנות" שלך.

נו,

בדיוק על זה אני מדברת איתך!
זה כתוב שחור על גבי לבן! סלח לי, אבל גם טיפש יכול יבין את זה).

כבר הסברת שהשלום הוא מילת גנאי

בעיניך, ושחיי אדם אינם קדושים בעיניך, ולכן הזעם שלך על "מסמך האסירים" ברור ומובן.

enzim

New member
טלמון צודק כהרגלו

"עדין כלואים בישראל לבנונים חטופים" ישראל הפושעת פלשה ללבנון וחטפה את לוחם החופש סמיר קונטאר על לא עוול בכפו. באמת בושה. לא משנה מה יקרה אתה עדיין תמשיך להצדיק את הטרור של הצד השני (לא, כיבוש לכאורה לא מצדיק טרור). לפי ההיגיון שלך, ישראל מזמן הייתה צריכה לחסל את כל המחבלים בלבנון בגלל ההתגרויות שלהם עם הטילים והחיילים החטופים (רעיון לא רע ד"א).

אלון 58

New member
מה זה אצלך "לבנונים חטופים"?

סמיר אלקנטאר הוא חטוף?אם תאמר שכן,אבין סופית שאתה סוכן אויב,ועדיף לך לעבור אליהם,שם תוכל "לעשות שלום" עם "נסראללה",הוא ממש מחכה לך עם העט לחתימה על ההסכם
.

ne ro

New member
אנידימדיה הוא אתר שמאלני רדיקלי

ביותר, מצטטים שם מאמרים של חומסקי. לא צריך להתייחס ברצינות לזה.

ne ro

New member
למנהל הפורום- תמחוק בבקשה את השרשור

הזה- זה כבר נהייה פאתטי וצורם לכל אדם שפוי.

../images/Emo6.gif למה? מה קרה?

במה השרשור הזה שונה מכל האחרים?
האם "אנשיהמרכז" הם לא אותם "אנשיהמרכז"?

למעלה