טלמון סילבר - במיוחד בשבילך

Lilac Wine

New member
איך אחד הדברים שכתבתי

מקביל לעמדות של מישהי בכחול לבן? מה דעתה קשורה למה שאני רשמתי? ה72 בתולות קשורות ל"תת תרבות" ממש לא קשה לי לנסח את תשובותי בקצרה,מה הטעם בלבלבל בשכל ולחזור על אותו דבר 100 פעם?

מספר פעמים

הצטרפת לצדה ונגדי בשרשורים שונים, למשל, כאשר היא כתבה ששאיפה לכינון שלום היא בגידה במולדת. אז נניח שזה היה בגלל החיפזון, ושלא התעמקת בטקסטים של שנינו. אנסח שוב את שאלותי בקצרה + ניחוש תשובתיך, ותקני אותי במקומות שטעיתי. ~~~~~~~~~~~~~~ האם את מסכימה עם העובדות שהצגתי כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1189&msgid=81965977 על כך שהטרור לפני 67 היה אפסי בהשוואה לעכשיו, אחרי הכיבוש? תשובתך: לא, העדות שלי אינה מקובלת עליך, העובדות אינן נכונות, ולראיה, מלחמת ששת הימים בה נאלצנו לפתוח. האם אינך רואה קשר בין הכיבוש, לבין ההתנגדות לכיבוש? האם אינך מסכימה שהאיבה מהצד הפלסטיני נובעת ישירות מהכיבוש? ואם לא, אז ממה? סתם מתוך "שנאה ביולוגית"? כי הם "גזע נחות"? "תת-תרבות"? סתם בלי סיבה? מתוך שיעמום? התשובה שלך: האיבה שלהם נובעת משני דברים: 1. אכן מהכיבוש. 2. מהרדיפה אחרי 72 בתולות (תת-תרבות). השאלה הבאה: האם את מתנגדת לכיבוש ולהפקעת האדמות בשטחים הכבושים, והיית מוכנה, מצדך, לשלום ולשלווה בגבולות החוקיים והנורמליים של 67. תשובתך: כן. האם גם ממשלתנו מוכנה לכך, לדעתך? תשובתך: כן. האם, לדעתך, המלחמה עם הפלסטינים בה משתתפת עכשיו ממשלתנו היא אכן "מלחמת אין ברירה"? האם, לדעתך, אין כל אפשרות להתקדם מעשית לקראת שלום? תשובתך: כן, זו מלחמת אין-ברירה. מדוע דחינו הצעות להפסקת אש עם ממשלת החמאס? תשובתך: את סומכת על כוחות הביטחון שהמליצו על כך, גם אם כל הפרטים אינם ידועים לנו. עד כאן הכל נכון?

Lilac Wine

New member
ראשית כל

אני מכבדת את מישהי בכחול לבן על כנותה ואהבתה למדינת ישראל,אבל דעותיי לא מקבילות לדעותיה שחלקן קיצוניות. א.האם את מסכימה עם העובדות שהצגתי כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1189&msgid=81965977 על כך שהטרור לפני 67 היה אפסי בהשוואה לעכשיו, אחרי הכיבוש? זה שאתה רשמת,אני לא יכולה לומר בוודאות שהוא היה אפסי(והייתי רוצה לקרוא עוד בנושא ,אבל ממש מצאתי חומר אובייקטיבי) לא טענתי שהעובדות אינן נכונות,אבל יש לי הרגשה שיש עוד דברים.נראה לי הזוי שמדינה תלך למלחמה כי "בא לה" ומה זה אפסי? אפסי זה יחסי? אתה משווה את כמות היהודים שהיו פה אז להיום? ב.האם אינך רואה קשר בין הכיבוש, לבין ההתנגדות לכיבוש? האם אינך מסכימה שהאיבה מהצד הפלסטיני נובעת ישירות מהכיבוש? ואם לא, אז ממה? סתם מתוך "שנאה ביולוגית"? כי הם "גזע נחות"? "תת-תרבות"? סתם בלי סיבה? מתוך שיעמום? התשובה שלך: האיבה שלהם נובעת משני דברים: 1. אכן מהכיבוש. 2. מהרדיפה אחרי 72 בתולות (תת-תרבות). 1.גם(דגש על גםםםםם!) ולא מהרדיפה אתה שאלת אם אני טוענת שהסיבה לטרור הוא כי הם נחשבים לתת תרבות. אני הגבתי שהמחשבה על זה שאם הם ימותו ויהרגו בדרך כמה מאזרחי ישאל ויקבלו 72 בתולות זה תת תרבות המחשבה! לא הרדיפה אחרי... גם עכשיו אני לא מובנת? ג.כנראה שפה באמת לא הבנתי למה אתה מתכוון. מה מוגדר כיש ברירה? שנחתור להפסקת אש? ד.מדוע דחינו הצעות להפסקת אש עם ממשלת החמאס? תשובתך: את סומכת על כוחות הביטחון שהמליצו על כך, גם אם כל הפרטים אינם ידועים לנו. אני טוענת ואני בטוחה שמי שבראש הצבא הוא אינו רצחני.נקודה.אם הם היו חושבים שיש פה מקור להפסקת אש ,אז הפסקת אש הייתה קיימת. לא אני לא תמימה. זה שהחמאס שנמצא באמביולנטיות בגלל חמאס חוץ וחמאס פנים זו לא אשמתנו.כששני הצדיים של החמאס יהיו "ראש אחד" אז יהיה אפשר לדבר. אי אפשר שצד אחד יגיד אני רוצה הפסקת אש והשני יפציץ אותנו בקטיושות. במיוחד לא בן דוד שלי שהיה פעיל שלום ופלסטיני רצח אותו(כמה אבסורד) מקווה שהייתי מובנת. אם לא=

Lilac Wine

New member
תיקון פסקה ד'

אני טוענת ואני בטוחה שמי שבראש הצבא הוא אינו רצחני.נקודה.במיוחד לא בן דוד שלי שהיה פעיל שלום ופלסטיני רצח אותו(כמה אבסורד).אם הם היו חושבים שיש פה מקור להפסקת אש ,אז הפסקת אש הייתה קיימת. לא אני לא תמימה. זה שהחמאס שנמצא באמביולנטיות בגלל חמאס חוץ וחמאס פנים זו לא אשמתנו.כששני הצדיים של החמאס יהיו "ראש אחד" אז יהיה אפשר לדבר. אי אפשר שצד אחד יגיד אני רוצה הפסקת אש והשני יפציץ אותנו בקטיושות.

כש"מסקנות" מבוססות על אמונה

קשה להתווכח בהיגיון. שאלה אחרונה: מה היה יכול לקרות, אם ממשלת ישראל היתה אומרת להנהגה הפלסטינית, אבו-מאזן + ממשלת חמאס: טוב, בואו ננסה את הפסקת האש? אנחנו מפסיקים את "הפעילות המבצעית השגרתית" של מעצר וחיסול "מבוקשים/חמושים", ואתם מפסיקים את ירי הקסאמים ושאר פיגועים? מדוע לדחות על הסף? "חמאס פנים וחמאס חוץ" זה סתם תירוץ לא רלוונטי, ולא קשור לשאלה. אנו יכולים לדבר עם הממשלה הרשמית שלהם. והחמאס לא "הפציץ אותנו בקטיושות", לא חמאס פנים ולא חמאס חוץ, אלא נצר אש, הלכה למעשה, במשך כמעט שנתיים. אם היינו נותנים לממשלתם את הלגיטימיות, המתבקשת מאליה כתוצאה מהבחירות שהכרנו בהן, אז גם היינו יכולים לדרוש ממנה להטיל מרותה על שאר הארגונים הפלסטיניים, ואף משתפים אתה פעולה למטרה זו. אבל אנחנו דחינו על הסף כל הכרה, כל שיתוף פעולה, וכל ניסיון להפסקת אש. ההסבר שלי, שמבוסס על העובדות בשטח ולא על אמונה עיוורת, הוא שממשלת אולמרט אינה מעוניינת ברגיעה גורפת, כי במקרה זה לא תהיה עילה לדחות את המשא-ומתן המדיני, ממנו היא פוחדת יותר מכל, כי היא אינה מעונינת לוותר על השטחים הכבושים ולחזור לגבולות 67. יחסך האוהד למישהי בכחול לבן, שהיא כל כך אוהבת את המולדת עד שהיא רואה בגידה במולדת בעצם הניסיון להפסיק את שפיכות הדמים ההדדית - אם זו מנוגדת להמשך השליטה בג'בלאות, הוא... העסק הפרטי שלך . . .

Lilac Wine

New member
אם אל החמאס

אז מי כן? הראיתי אמונה במשהו? ומסתבר שלא משנה מה אגיד אתה תמיד תוביל אותי למשהו אחר.זה מתחיל להיות מעייף. אתה מקובע.אני מקובעת. אני לא בורג במערכת הממשלתית או המודיעין הצבאי בכדי לתת לך תשובה מעמיקה. ותעזוב את מישהי בכחול לבן,אתה לא פחות קיצוני ממנה.

עוד לא ניסית לענות באופן ענייני,

וכבר התעייפת? בנוגע לאמונה עיוורת (שלך בממשלתנו) הבנתי שאת מתלוצצת? הרי בעצמך הכרזת על כך שוב ושוב. באמת! מדוע אני מציק לך, ודורשת טיפה ריכוז ומחשבה! אפילו לא הצלחת להסביר במה בדיוק מתבטאת ה"קיצוניות" שלי. אז תהיה לי בריאה ביחד עם המישהי שלך.

Lilac Wine

New member
לא בממשלה

בצבא הקיצוניות שלך מתבטאת באובר הצגת ישראל כמונעת הכל,כדוחה על הסף תמיד,כאנטי שלום תמיד. ואני בריאה,תודה. נראה לי שמיצינו את הדיון הזה,אחרת זה סתם יוביל להשמצות כמו בינך ליובל.

Lilac Wine

New member
אוי עלית עליי

אני לא רוצה שלום אני אוהבת שהחיילים נהרגים שיש בקרבי עוד משפחות שכולות..

מספר הערות

כפי שציינתי, הטרור לפני 67 היה אפסי בהשוואה לעכשיו, ויש גם סטטיסטיקות, וגם הסברתי לך, שהסדר היום, בנסיבות של היום, טרור זה ישאף לגמרי לאפס. וגם סיפרתי לך על כל הטיולים השנתיים שלנו, כילדים קטנים, לאורך כל הגבולות בלי שמץ של חשש. פעולות טרור בודדות שימשו כעילה לפעולות עונשין יזומות על-ידינו, כמו הפגזת השוק של עזה ופשיטות שונות. בשנת 56 גמאל עבדו נאצר הלאים את תעלת סואץ, ובכך שם קץ לשאיבת כל הרווחים ממנה לכיסיהם של בעלי ההון הבריטיים והצרפתיים, והעביר אותם לקופת המדינה. ואז... ואז בשיתוף פעולה הדוק נפתחה תקיפה משולשת יזומה, בריטית-צרפתית-ישראלית על מצריים. ישראל תירצה מלחמה זו בפעולות הפאדיון - אשר אכן היו. לא אמרתי שלגמרי לא היו. להבדיל מהחבר'ה ה"חכמים" כאן, אינני מתעלם מעובדות, אלא משתדל לראות את מכלולן, בפרופורציות הנכונות. ובכן, פרופורציות. ישראל כבשה את כל חצי-האי סיני, ובן גוריון הכריז על הקמת "מלכות ישראל השלישית". אלא שזו היתה תקופה מעניינת. האמריקאים היו עסוקים בלהיכנס לאזורנו, תוך דחיקת רגליהן של המעצמות הקולוניאליות הישנות - בריטניה וצרפת. כמו-כן, נאצר תמרן באותן שנים בין ברה"מ ובין ארה"ב, והשתדל לשפר את יחסיו עם שתיהן, תוך ניצול היריבות בין שני הגושים. ולפיכך, כיבוש סיני היה מנוגד באותן שנים לאינטרס האמריקאי, כמו התוקפנות המשולשת כולה, והאמריקאים פשוט נתנו לנו פקודה לצאת מסיני, מה שנעשה מהר ובלי ויכוחים. עם זאת, חוגים שונים בארץ חלמו על כיבושים נוספים. נדמה לי שכתבתי לך על בנות מהכיתה שלנו, שהיו בבית"ר, ודיברו בגלוי וללא בושה, שאנחנו צריכים לכבוש את הגדה, פשוט ללכת ולכבוש. ולהזכירך, בית"ר היתה מזוהה עם מפלגת חירות בראשות מנחם בגין, שעברה איחודים ושינויי שם שונים, ששותפה בממשלה עם מלחמת ששת הימים, ואח"כ הפכה למפלגת השלטון, עד עצם היום הזה. בתחילת שנות ה-60 גם שודר בארץ שיר כזה: בוקר עלה בהרים הכחולים טיפסתי נושם בשבילים עתיקים נולד בי שיר זמר נושן: "הו, מה כחול!" והד לי ענה מהרי הבשן: "הו, מה כחול, כחול, כחול, כחול!" שמש מכה על ראשי הגבעות קרוע בגדי ופני לוהטות שירי אז עלה בצמא: "הו מה עייף!" והד לי ענה מאבני החומה: "הו מה עייף, עייף, עייף, עייף!" ערב יורד ובגיא דמדומים טיפסתי בודד בשבילים אדומים שירי מתגלגל במדרון: "הו מה בודד!" והד לי עונה מהרי גוש עציון "הו מה בודד, בודד, בודד, בודד!" לילה יורד בין צוקי הר נבו צבוע בוכה אל מדבר וחולו קולי מחפש את רעי "הו מה רחוק!" והד לי עונה מפסגת הר סיני: "הו מה רחוק, רחוק, רחוק, רחוק!" אז כפי שאת רואה, כבר "התגעגעו" לגוש עציון, לסיני ולמקומות נוספים. תמיד ישנה העילה לפתיחת מלחמה - סגירת המיצרים וכיו"ב. ותמיד מסתתרת מאחוריה מטרה אמיתית. על הנסיבות שהובילו למלחמת ששת הימים נכתב כבר הרבה מאוד, והרבה מיתוסים ושקרים כבר הופרכו, ועדין רב הערפל. ושוב, מול האמונה העיוורת שלך ניצבות עובדות, שאת מתעצלת לנתח אותן בראש רגוע. ובראשן - הקמת ההתנחלויות. ממשלה שנגררה בעל כורחה למלחמת אין-ברירה, בלי מטרה קולוניאלית של כיבוש שטחים, אינה מקימה עליהן התנחלויות של אזרחים. עצם הקמת ההתנחלויות, ועצם הרחבתן כיום, מעידות על המטרה האמיתית שלנו אז ועכשיו. המטרה שלי היא שונה, אני מעדיף את השלום, ולכן אני מצביע נגד הממשלה הנוכחית. בשביל זה יש דמוקרטיה ובחירות, כדי שאנשים יצביעו לפי הבנתם, ולא עם אמונה עיוורת בממשלה המכהנת! לא כך?! כואב לאבד קרוב משפחה, ובוודאי ובוודאי בנסיבות כאלה. באשר לאבסורד שפעיל שלום נרצח בידי טרוריסט פלסטיני, הרי למעשה הוא אינו אבסורד - היות ופעיל השלום נאבק נגד התופעה שהרגה אותו ורבים אחרים, והציע דרך להפסקת התופעה הרצחנית הזו, בניגוד לממשלותינו, אשר חרף האמונה העיוורת שלך בהן מתעקשות דווקא על המשך מעגל הדמים. כשפרצו הסכמי אוסלו, היו בציבור הפלסטיני מתנגדים רבים למהלך, אשר טענו שהוא יוביל דווקא להנצחת הכיבוש במסווה אחר. פעילי הפת"ח היו אלה שהובילו את דעת הקהל הפלסטינית לטובת הסכם השלום ישראל. יום אחד לפני יציאת כוחות צה"ל מעזה אז, בערב, נתקל סיור צה"ל בקבוצת פעילי פת"ח, פעילי שלום בצד ההוא, שהתכוננו ליום שלמחרת. הם היו חמושים. חיילנו ירו בהם למוות. גם באלה שניסו לברוח ולהסתתר מעבר לפינה.

אתה חתיכת שקרן שפל

אני לא מתנגדת לכינון שלום, כל עוד הוא נעשה באופן הוגן. הערבים כלל לא מכירים בקיומנו, אתה נוהג להשמיט את העניין הזה כל פעם מחדש. לא נראה הגיוני לתת שטחים בתמורה למשהו שנכתב על דף ניר, והצד השני שהם שקרנים ואין להם רצון כלל לעמוד במילתם, מפרים את ההסכם שוב ושוב. השטחים הללו שייכים לנו, אנחנו החזרנו לעצמנו את מה שייך לנו! אמנם אתה רואה עצמך כאחד מהם, לכן אני מתקשה מאוד לקרוא לך יהודי, ולכן אתה לא רואה בשטחים כשייכים לנו, לעם היהודי מקדמת דנא, כי לאוייב קשה לקבל את העובדה הנ"ל, שבה ה' הוריש לאבותינו את ארץ ישראל. אם החברים שלך היו אנושיים הם היו מכבדים את האמונה שלנו, שבה ה' נתן לנו, לבני ישראל, את הארץ הזו. אתה רמאי בדיוק כמוהם.

Lilac Wine

New member
הפיגועים היו

לפני הגדר,ולפני הכיבוש להזכירך תפסיק להיות תמים ולהאמין לכל מה שהתשקורת אומרת

ne ro

New member
הפיגועים הם מאז פרוץ האינתיפאדה

פיגועי ההתאבדות הפלסטיניים הם די חדשים, באו אחרי הסכם אוסלו. מאז פרוץ האינתיפאדה, הם הסלימו. הסכם אוסלו היה טוב לפי דעתכם?

ne ro

New member
פיגועי ההתאבדות

לא היו אף פעם לפני הכיבוש, הם באו בעקבות הסכם אוסלו.

ne ro

New member
ההההההההההההההההההההההההההה

ההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה הההההההההההה

Lilac Wine

New member
הם לא ניסו להרוג אותנו לפני הכיבוש?

לא היו פוגרמים,נכון? הייתה לך מורה להיסטוריה בלמידה עצמית?

למעלה