רגע, את סותרת את עצמך!
מצד אחד, הסכמת (אם הבנתי נכון) לשלום בגבולות 67, ומצד שני את מכנה שאיפה זו מצדי - "אנטיישראליות"? אולי תסבירי, כדי שאבין את כוונתך? ואיפה ראית "שנאה לישראל"? שנאה לממשלה שוחרת המלחמה, המנהלת מדיניות קולוניאלית רצחנית - זה כן! את שואלת על "לגיטימציה לרוצחים". את יודעת כמה אזרחים פלסטיניים רצחנו אנחנו? את הרצחנות הזאת אפשר "להסביר, לתרץ, להצדיק"? ובסופו של דבר, שלום עושים עם אויבים, אם יש מטרה לסיים את המלחמה ולעשות שלום. הרי גם בצד הפלסטיני ישנם הטוענים כנגד ממשלתם, איך היא יכולה לתת לגיטימציה לרוצחים! ולא, אינני מצדיק שום רצח, ואינני נותן לגיטימציה לשום מעשה רצח, מכל צד. ובאשר לראשי החמאס - אינני הופך אותם לאידאלים, אלא רק מצביע על העובדה הבולטת לעין (למי שאינו עיוור), שדברים משתנים בעולם, שיש דינמיקה, התפתחות, וכבר הוכחתי לך שסרבני השלום כרגע זה בדיוק הצד שלנו, עם כל הצער. לצערי, לא סיפקת לי אף סיבה אחת, מדוע עלי לשפר את יחסי אל גולשים מסוימים, הכותבים שטויות. וגם יש לי מנהג משונה, רע מאוד, שקשה לי להיאבק בו - להשיב לאנשים באותו מטבע לשון, דהיינו, בסגנון שלהם. ואינני בטוח שהמטרה שלהם היא ללבן דברים. הם כבר הרסו לא מעט פורומים. ובאשר למתנחלים - על מה יש לי לדבר אתם? שלא לדבר על כך, שרואים ושומעים אותם בתקשורת ללא הרף, ושומעים את קולותיהם על כל גבעה ותחת כל עץ רענן. ומניין את יודעת את היחס שלי אל המתנחלים? לא זכור לי ששוחחנו בנושא זה. ואין לי כל בעייה להרחיב גם בנושא זה. ואם בקיצור, אז העיקר זו אינה אישיותם של מתנחלים אלה או אחרים (וללא ספק ישנם "כל מיני"), אלא במדיניות הממשלה. כל ממשלותינו לדורותיהן, מאז 1967... ובלי שום קשר לאישיותם של מתנחלים אלה או אחרים, עצם ההתנחלות האזרחית בשטחים שנכבשו באמצעות מלחמה, מנוגדת לחוק הבינלאומי! מטרת ההתנחלות בשטחים הכבושים היא שינוי המצב הדמוגרפי בהם, יצירת "עובדות מוגמרות". עכשיו המתנחלים ותומכי ההתנחלות צועקים: "עוקרים אנשים מבתיהם! זה בלתי אפשרי! זה לא פייר!" ובדיוק מסיבה זו, אמנת ז'נבה הרביעית אוסרת על התנחלות אזרחים בשטח כבוש, כדי שהם לא יצעקו אחר-כך "עוקרים אותנו"! אם כך, בלי שום קשר לאישיותם של מתנחלים אלה או אחרים, הממשלות שלנו שאישרו וארגנו והרחיבו את פשע ההתנחלות, שפיתו אנשים להתנחל בשטחים לא להם, הן-הן האשמות.