|טרולאלו מכם שלא התגייסו/יצאו מהצבא

Simple Sam

New member
איפה תקפתי? ואיפה אמרתי שזה לא בסדר

שהיא פתחה את השרשור? תלמד לשרשר.

InfectedM

New member
יש מקום ועוד איך. פשוט תשימי זין

ותפתחי איזה דיון שבא לך. מי שלא נאה לו - לא חייב לקרוא או להגיב.

נתוש ז

New member
יש הבדל בין ויכוח לבין תגובות לא

ראויות שמנצלים ילדה שבמצב קשה ופגיע ופוגעים בה עוד יותר במכוון. ויכוח הוא דבר רלוונטי, כל עוד שהוא לא עובר גבולות. והיא לא אמרה שאת לא צריכה להיות גאה בלשרת בצבא, והיא לא אמרה שהיא גאה כ"כ בזה שהיא לא שירתה. היא רק סיפרה את סיפורה בחיפוש אחר אנשים שדומים לה... חדל עוקצנות. חדל רוע. חדל ירידות על אנשים. אתם כאלה אנשים זוועתים =\ הפורום הזה כל כך מאכזב. כל כך לא מגיע לאביב קהל כזה ישראלי 'רגיל'.

ההורים שלי לוקחים קשה

כאילו למה הבן שלנו תמיד הולך נגד הזרם למה הוא אף פעם לא יכול להיות כמו כולם.. אבל אמא , אבא, עם כל הכבוד.. כוס אמ אמק... תעשי מה שבראש שלך.. אני לא חושב שעם פרופיל 64 אני יכול "להגן על המולדת" אני יכול מקסימום להגן על הבטריות במחסן... לא תודה אני מעדיף לעשות שירות לאומי ולהגן על ילדים במצוקה.. אני משתמט? תמצצו לי.. תתרמי בדרך שלך.. העקר שתתרמי

כנראה שיש סיבה לאנשים שמגנים על

בטריות במחסן, במקום שאדם בעל פרופיל קרבי יעשה את זה שולחים אדם בעל פרופיל שהוא לא קרבי... תחשוב על זה ככה.

נתוש ז

New member
אממ....אני לא עושה צבא =\

זה סיפור ארוך ומורכב...אבל בסה"כ זה לא ממש אשמתי שלא עשיתי צבא. לפחות לא כל האשמה עלי.. הצבא רצה אותי בקרבי והלכתי לקב"נ כדי להיות ג'ובניק והוא אמר שאני לא מתאים נפשית לצבא. (בתימצוט). אבא לא בעד הרעיון שלא אשרת את המולדת...אבל הוא לא לקח קשה מדי. אימא לא מדברת איתי על זה..היא פשוט מאוד פגועה..כאילו שאני יושב על הגב של אחרים. המשפחה שלי מכירה אותי ויודעת שאם הייתי הולך לקרבי הייתי יוצא חולה נפש. ולא הייתי עומד בלחץ שיש שם, אם הייתי שומע פיצוץ הייתי נכנס לפניקה ולא הייתי מועיל לאיש. כך שלא היה לי ממש ברירה.. אני מקווה שמתישהו יצא לי לתרום למדינה הזאת בדרך אחרת. אני מאמין שמשנה הבאה אתנדב באיזה עמותה. עד עכשיו הדרכתי 3 שנים אנשים עם פיגור קל... (כיתה ט', י' ושיא הקושי היה ביא'). אני לא עושה שירות לאומי. אני עוד אפצה על זה :) אני חושב שלתרום לקהילה זאת לא זכות זאת חובה. וכל אחד בדרכו. אשתדל לעזור כמה שפחות לחרדים/מתנחלים, ולתרום לאלה שבאמת זקוקים למדינה ולא מקבלים ממנה את שמגיע להם ממדינת רווחה (אם נכים, זקנים או בעלי פיגור). בדיעבד, שאני יודע שאני עם קב"א 56, אני מתחרט שלא הלכתי למודיעין או ניסיתי מלכתחילה להיות ג'ובניק כלשהו.

ההבדל הוא שאני לא עושה צבא

מרצון חופשי , דווקא הציאו לי תפקידים שנחשבים ל"טובים " מאבחת מחקר , מדרכת לוחמה , שחקים וכו.. אבל אני לא מתגייסת כי אני פציפסית (אין טעם להגיב , אני לא מחפשת להתווכח) וזה מה שהופך את זה קשה עבור ההורים שלי . בעצם זה שאני לא מתגייסת כי אני פציפסטית אני כאילו קוראת טיגר על המוסר של ההורים שלי.

נתוש ז

New member
פצפיסטית? אני לא רוצה להיכנס

לדיון עמוק בנושא... אני חושב שאנחנו מדינה שחייבת להילחם כי אחרת יהרגו אותנו.. אבל מעבר לזה, אני חושב שצריך להסתדר עם המציאות הקיימת ולא להמציא פתרונות מהשמים. כמו שהפיתרון של "להרוג את כל הערבים"- הוא לא יתממש בחיים, כך גם הפיתרון של חיים ללא צבא לא יתממש, ועל כן צריך "להסתדר" עם מה שיש לנו פה. אם את לא רואה את עצמך כהורגת וכך שותפה למלחמה, את יכולה לעודד חיילים כאובים, לגרום להם פחות לסבול וכו' , וכך זה לא יסתור את העקרונות שלך לחלוטין.... מעבר לזה, את תמיד יכולה לעשות שנת שירות או לתרום למדינה בדרכים אחרות :) בסה"כ אנחנו חיים פה, ויש פה יותר מדי מסכנים. כולם תורמים זמן מסויים, אז גם אני ואת יכולים.

כנסיייייי

אני שונאת יהדות אני רוצה להיות מקורית הוווווו וואי מדינה שנוסדה בזכות אני מבין את כל הפציפיסטים שחיים בארמונות רמת אביב ג' ויודעים מה הם מפסידים בחיים היפים שלהם מבין במובן השלילי..כאילו רק הם יודעים לאהוב איך אפשר להיות עיוורים כ"כ למצב שלנו ולרעב של הערבים להשתלט על הארץ ולסלק אותנו.. מה לקפל עכשיו וללכת??? ."לא לא פתרון כ"כ טוב להמשיך לחיות בישראל ולא להתגייס ממממ מעולה!"

למעלה