טרין, תקפיצי את השרשור אידיאולוגיה

יש משהו עמוק מאוד בתשובה שלך

אף על פי שהיא בדיחה - כתוב שהבורא היה יוצר עולמות ומחריבן לפני שברא את העולם הזה.... איוב היה אחד מיועציו של פרעה שלא מנע את תוכניתו של פרעה להשמדת העם איוב נענש על שתיקתו ברית מילה - כבר הוכח שזה מנטרל חיידקים שמצטברים מתחת לערלה, בארה"ב ובמדינות מפותחות עושים ניתוח להסרת ערלה מטעמים בריאותיים. איסור על מין בין קרובי משפחה - מה, חסר נשים\גברים, וחוץ מזה במידה ותכניס קרובה שלך מדרגה ראשונה להריון, סביר שהילד יוולד עם מום גנטי, אז גם לזה יש הסבר רפואי. איסור על מין הומוסקסואלי - הטבע מראה שזה לא טבעי, האברים נועדו להתחבר זכר עם נקבה והם מתוכננים (להפליא) לצורך המטרה הזו. שמיעת קול אישה בשיר - רצון הבורא היה כפי הבנתי, שהנברא יתעלה מעל לנטייה הטבעית שלו להנאות \ תאוות וע"י זה יגיע ליכולת חשיבה נעלה ולהשגת התכלית, כמובן שיש מקום להנאות ולתאוות במצוות אך הרעיון הוא שלכל דבר יש זמן ומקום מיוחד בשבילו בניגוד לחיות.

0Pandemonium0

New member
כתוב איפה?

אל תשכח שבהנחה שהתנ"ך בא מידי אלוהים, כל מה שהוא לא תנ"ך הוא רק פירושים של בני-אדם ויכולים להיות בהם טעויות. ואתה צודק, בהחלט לרוב החוקים שהזכרת יש הגיון, ואני באמת מאמין בהם (ברית מילה, איסור על מין עם קרובים). עכשיו, מה זה הקשקוש הזה על איוב? זה לא כתוב בספר איוב ומעולם לא שמעתי על זה. והרי איוב היה צדיק גדול והמאמין האדוק ביותר של אלוהים, אז שהוא ייעץ לפרעה וישתוק כשעם ישראל מושמד? לא נראה לי. הרי רק בתחילת ספר איוב אומר אלוהים כמה הוא גאה באיוב וכמה טוב הוא.

יופי שאתה שואל, אתה לא יודע כמה

אני שמח להסביר, מכיוון שאני מזדהה עם השאלה שלך , גם אני בעבר הייתי מנותק מהמקורות הכתובים ולא ידעתי שיש עוד הרבה ידע קדום ועתיק שנלווה לספר תורה התשובה לשאלתך על איוב נמצאת בגמרא, לא מלמדים את זה בבתי ספר חילוניים על אף שהלוגיקה בגמרא היא ברמה גבוהה במיוחד ורק בלימודי משפטים באקדמיה נותנים לסטודנטים לחוש את העומק המחשבתי הטמון בה הגמרא היא התורה שבעל פה, שהועברה במשך שנים, בעל פה, מבית דין לבית דין,ממשה בזמן מתן תורה ועד לפני כ 1000 שנה, אז החליטו לרשום את כל הידע על מנת להציל אותו משיכחה, ניתן להאריך בקשר למיהמנות הידע ואשמח לפרט בהמשך לתשובה - בגמרא במסכת (אחת מתוך כ 60 מסכתות בגמרא) סוטה דף יא' " אמר רבי סימאי שלשה היו באותה עצה בלעם ואיוב ויתרו בלעם שיעץ נהרג איוב ששתק נידון ביסורין יתרו שברח זכו מבני בניו שישבו בלשכת הגזית..." בקשר למיהמנות הגמרא אם תרצה נדבר בהמשך

0Pandemonium0

New member
ובמהלך כל השנים האלה ממתן תורה ועד

שנכתבה הגמרא לא שכחו כלום? הלוואי שלי היה זיכרון כזה.

0Pandemonium0

New member
וואו, איך שכחתי...

איוב חי בכלל בארץ עוץ ולא במצרים, ועד כמה שאני יודע, פרשנים טוענים שסיפור איוב הוא בכלל משל ולא היה אדם כזה. עכשיו לך תדע אם חי איזה אדם באיזו ארץ לפני שלושת-אלפים שנה...

תשובה לגבי הזכרון -

בזמן חתימת התלמוד התנאים ידעו לשנן את המשניות בע"פ, גם היום יש חכמים שיודעים מסכת או אוליי כמה בעל פה. אל תשכח שבתקופה שבה העיסוק המרכזי של העם היה התורה, זה היה עניין שבשגרה, לדעת את כל המשניות בעל פה. ידוע שהמוח משתמש במעט מהמשאבים שיש לו, לדעתי פוטינציאל הזיכרן שלנו גדול לאין ערוך ממה שמתגלה לנו כיום.

Gray PaIadin

New member
(....)

ברית מילה- זה לא נשמע לי רציני. אתה מכיר בכלל משהו שנגרם מזה? ולא חסרים דתיים שישמחו לכל רמיזה לאישור של האמונות שלהם שיפיצו את זה בלי לוודא שזה נכון. איסור על מין בין קרובי משפחה- זה לא רלוונטי כמה עוד יש, בייחוד במקרים שבהם זה ליותר מהנאה. ואמצעי מניעה, כשמשתמשים בהם כמו שצריך הם יעילים מספיק היום כדי למנוע הריון. כנראה שמי שהתחיל את הדת שלכם לא חזה את השינוי הזה. איסור על מין הומוסקסואלי- זה טבעי כי זה לא מלאכותי, וזה לא רע כי זה לא פוגע באף אחד. העיצוב של האיברים נועד לברירת המחדל, אבל זה רק אומר שלמשהו אחר צריך קצת יצירתיות. ואם כבר נזהרים מדברים לא טבעיים, למה לימול? העורלה היא טבעית לגמרי. שמיעת קול אישה בשיר- אז עכשיו צריך להתעלות מעל לטבע? לא נשמע מאוד עקבי. אני לא יודע אם החוק הזה הוא חלק מהשליטה בנשים, או באמת בגלל הנאה מהקול שלהן. בכל מקרה טפשי, האפשרות הראשונה די ברור למה(אני מקווה), האפשרות השניה כי היא כנראה תוצאה של פחד לא הגיוני ממין. וזה חשוד שאין חוק מקביל על שירה של גברים.

Gray PaIadin

New member
'לא רציני' ז"א הטענה,

לא הצטברות חיידקים. חוץ מזה יש חיידקים שטובים לגוף.

0Pandemonium0

New member
בולשיט. זה כבר הוכח באופן מדעי.

לעשות ברית מילה זה בריא יותר. בקשר לשאר מה שאמרת: לשכב עם קרובי משפחה-עזוב את עניין הילודה, כי היום באמת אפשר למנוע אותו. נשמע לך טבעי או מהנה לשכב אם אמא שלך או עם אחותך?
איסור על מין הומוסקסואלי-אני לא תומך באיסור, אבל בדת זה איסור מכיוון שהוא נוגד את מצוות "פרו ורבו", ומי שלא ממלא את המצווה הוא חוטא. מהבחינה הזו, גם החילוניים הם חוטאים. אבל באמת שלא אכפת לי. שההומואים והלסביות יעשו מה שהם רוצים. שמיעת קול שירה של אישה-זה באמת אידיוטי. דבורה השופטת היא דמות חיובית בתנ"ך, והרי היא שרה את "שירת דבורה", אז מה העניין עם זה? לשופטות מותר?

Gray PaIadin

New member
זה לא משהו שאני רוצה להתרכז בו

כמו רוב האנשים אני מרגיש דחיה מזה, ולא אנסה להתגבר עליה. רק שאני יודע שהדחיה הזאת רק מזהירה ממשהו שאפשר להפוך ללא-רלוונטי, לא אומרת שזה אף פעם לא בסדר.

למעלה