טרין, תקפיצי את השרשור אידיאולוגיה

Gray PaIadin

New member
לא את "לא תרצח"...

וחוץ מזה שצורת המחשבה היום היא די מגוונת, כל שינוי של הדת שלא מסיבות טכניות הוא הודאה בזה שהיא לא אמת מוחלטת.

Inevitable

New member
לא נכון

אני לא מקבל בכלל את מה שאמרת אם אתה לא יכול להגדיר את המוסר שלך אז על בסיס מה אתה אומר שלאסור דברים "לא רעים" זה רע אם אין לך מבנה ברור של מוסר שאתה פועל על פיו אז אין משמעות ברורה לקביעה שלך שמשהו הוא "רע" ובכלל אם אין לך מוסר מובנה אז לפי מה אתה פועל? "זורמים" זה אומר פועלים לפי הדחפים המולדים החיתיים שזה מה שיוצר את כל הרוע בעולם אם אין לך מערכת מוסר בנויה אז גם אין לך זכות לשפוט דבר האם הוא מוסרי או לא

Inevitable

New member
אם כן היא לא קיימת

רעיון שלא ניתן להעביר הלאה לא קיים אין לו השלכה מעשית (עיין כתבי ויטגנשטיין)

Gray PaIadin

New member
אושר הוא מה שמשנה,

הפכים שלו הם מה שצריך למנוע. מה שמאפשר פגיעה במישהו רק כשזה כדי למנוע פגיעה יותר גרועה.

הנחת היסוד שלך היא שאין יישות אחרת

עליונה יותר מהמין האנושי, ולכן תשובתך בעניין רלוונטיות הספר היא כזו.

אני לא מציע לוותר על ההגיון ושיקול

הדעת, נהפוך הוא, אני מציע לכולנו ללמוד מהו הגיון אמיתי. כל התורה (באופן הלימוד שלה) הוא חידת הגיון אחת גדולה, עם כללים ברורים, שלא נדבר על הגמרא - שם אפשר לראות את זה בקלות. אוליי אתה זה שמוותר על ההגיון והחשיבה בזה שאתה מחליט לייצר אותו בעצמך ולא לקבל את החומר שהבורא השאיר ללמוד. דרך אגב אני מסכים כרגע עם האמירה שלך שהיישות לא נכנסת כרגע לסקלת יש \ אין

AnnabeI Lee

New member
נראה לי שהוא התכוון שאין לו סיבה

להאמין שיש אבל הוא לא שולל את האפשרות.

Gray PaIadin

New member
לא שולל את האפשרות שיש ישות כזאת,

אבל כן את זה שהתורה טובה

מכיוון שאני לא מתכוון לחרוש את הפור

ום, אשמח לנסות להפריך עבורך את הטענות, במידה ותרצה לשתף אותם. מעבר לזה , אם נחזור לטענה המקורית שלי והיא - אם קובץ החוקים\הוראות האלו ניתן ממי שברא אותי, גם אם נדמה לי שזה רע, עליי לבצע אותם מכיוון שאני צריך לסמוך עליו שזה נעשה לטובתי שהרי תכלית הבורא ע"פ הבנתנו היא להיטיב לנבראיו, רק שזה לוקח קצת זמן, ויש לזה סדר עבודה, וכמובן אם הכל היה נראה טוב לא היתה בחירה וקניית הטוב לא היתה אמיתית אלה מתוך הכרח המציאות. וכמובן שהכל קשור לאידיאולגיה הנצרכת לאנושות על מנת להגיע לתכליתה

Gray PaIadin

New member
התכוונתי לחלק הזה של השרשור

ואפילו אם זה הגיע מהיוצר שלנו(משהו שאני לא רואה למה להאמין בו), למה שהכוונה שלו תהיה טובה? אתה מכיר אותו, אישית? והנה דוגמאות- איסור על מין הומוסקסואלי איסור על מין בין קרובי משפחה איסור על שירה של נשים אם גברים שומעים את זה ברית מילה לתינוקות

0Pandemonium0

New member
ואם הבורא סתם יצר אותנו כי שיעמם לו

והוא היה צריך משהו להשתשעשע בו? "בום! שרפתי להם את הבית! תראו, תראו איך הם רצים!
*מצביע וצוחק*"
וברצינות: את ספר איוב אתה מכיר?

למעלה