טרין, תקפיצי את השרשור אידיאולוגיה

Inevitable

New member
לא בדיוק

אסור לאב למכור את ביתו אלא אם כן אין להם אוכל, ז"א ממש אין להם אוכל "ולמכור" זה נשמע רע אבל בעצם המשמעות היא לשלוח אותה לעבוד זה הכל זה לא כמו "למכור" היום, כשהיא מתבגרת היא עוזבת את מקום העבודה הבת הולכת לעבוד רק אם היא עדיין בחזקת אביה ואביה לוקח את הכסף כי היא עדיין בחזקתו אם היא גדולה אין לאב זכות להגיד לה מה לעשות

Gray PaIadin

New member
אני מחכה לריכוך של סקילה/שריפה/הרג

למרות שכשזה מעניש דברים כ"כ חסרי משמעות, אפילו ריכוך יותר חזק ממה שאפשרי לא באמת יעזור... לא שאני חושב שיש באמת ריכוך. אבל אני אעריך כנות בקשר אליהם, במקום התעלמות או עיוות העובדות.

Inevitable

New member
לא הורגים על שעטנז

ותסתכלי במסכת מכות שם כתוב שסנהדרין שהוציאה להורג פעם בשבעים שנה כבר נחשבה אכזרית

Gray PaIadin

New member
ובזה הם עברו על החוק...

בכל מקרה, גם העונש הכי קטן הוא לא בסדר כשהוא על כאלה שטויות.

Inevitable

New member
הוא לא מקבל עונש (לא מבני אדם)

בלי הבנת המשמעות הכל נראה טיפשי אפשר לקחת לי את האוטו רק כי עברתי מתחת לנורית אדומה מי שלא מבין מה המשמעות של רמזור הכל נראה לו טיפשי...

Gray PaIadin

New member
הזכרתי שהוא עתיק רק כי זה אומר

שיהיה קשה מאוד לגלות את המקור שלו. ואיך קישרת אותי לשאר הדברים? לא אכפת לי מלהיטים, פרסומות מעצבנות אותי, ההחלטות שלי מגיעות ממחשבה, והבעיות שלי עם דתות לא כוללות שעות לא נוחות. ואיזה הגיון מודרני? על מה אתה מדבר? לקחת סטריוטיפ של חסר-אמונה וציפית שהוא יתאר אותי?

Inevitable

New member
דווקא לא

כל הפחד מ"לוותר על המחשבה ההגיון וכו'" נובע מתרבות המערב וליתר דיוק מאז התפתחות האינדיוידואליזם הרדיקלי ששולט היום ואני פשוט ציינתי שלפחד הזה אין בסיס כי כל העולם היום חי באשליה שהוא חושב בהגיון ומחליט וכו' כאשר זה פשוט לא כך כל המידע שעליו מבוססים ההחלטות של האנשים נובע מהתיקשורת/תרבות/חברה בין באופן ישיר בין באופן עקיף (עיין כתבי בודליאר) פעם לפחות לא היתה לאנשים את האשליה שהם "יודעים" "מחליטים" הגיוניים" וכו' לכן הטיעון הזה אין לו יסוד, ועוד ש"ההגיון" הוכח מתמטית כשיקרי אם כן אני לא רואה טיעון מספק נגד שילטון של דין תורה אמיתי

Gray PaIadin

New member
אני לא רואה טיעון מספק בעדו

אין שום סיבה להאמין שהוא האמת, והוא כולל ברית מילה לתינוקות. או, מינימום, מאפשר את זה. אתם אומרים שזה הגיע מהאל, אבל אני זיהיתי רוע וחולשה. ומה הקשר למתמטיקה?

Inevitable

New member
סליחה

מה זה רוע ורשע? מי מגדיר מה זה רוע ורשע? כל המוסר שמבוסס על החלטות שנובעות מבן אנוש קרסו (השואה) בינתיים מי שמביא רשע לעולם זה רק המוסר האנושי

Gray PaIadin

New member
לא מישהו מסויים

ומה שמביא רשע זה לא מוסר בכלל, אלא מוסר פגום או חוסר שלו. את המוסר שאני רואה כנכון אני אולי לא יכול להסביר במדוייק עדיין, אבל הוא מבוסס על יחס בין אושר להפך שלו. לאסור על דברים לא רעים זה רע(ולהעניש עליהם אפילו יותר), וגם לחתוך תינוקות מסיבה לא רפואית, ואת שניהם יש בתורה.

0Pandemonium0

New member
לא צריך להיכנס בתנ"ך חזק כל-כך...

לא שאני כזה שומר מצוות טהור (
) אבל בתורה דווקא כן יש חוקים מוסריים, למשל החוקים הכי מפורסמים: "לא תגנוב", "לא תרצח" וכו'. כמובן שלא הכל טוב שם, ויש צורך בעדכון, הרי היום אי אפשר לסקול אנשים למוות על עבודה בשבת, אבל חלק מהחוקים שם בהחלט טובים, מוסריים וקבילים עד היום.

Gray PaIadin

New member
אני חושב שצריך יותר חזק

והחלקים הטובים לא יכולים לפצות על הרעים. ואם מעדכנים את החלק הזה, למה לא את רוב השאר?

0Pandemonium0

New member
צריך לעדכן את החלקים שלא מתאימים

עוד לתקופתנו ולצורת המחשבה שלנו. יש צורך לעדכן את "אל תרצח"?

למעלה