יאללה, בואו נתחיל שרשור א-ב

maore

New member
מיץ פטל - צריך להוסיף?

גיבור ספרה של חיה שנהב (באותו השם) הוא הארנב מיץ פטל...

sigalit33

New member
ואיך שכחתי את מקס!!!

מקס של "ארץ יצורי הפרא" (מאת מוריס סנדק), שיוצא למסע כביכול רחוק אבל מאד קרוב ולומד משהו על יצרים, דחפים ושליטה עצמית.

Athaclena

New member
מיילו מה--phantom tolbooth

you can't run, you can't hide לא יעזור, בכל תירוץ שיש אני אזכיר את הספר הזה (סופר: נורטון ג'אסטר). מיילו מתחיל כילד שאין לו מה לעשות ומשתעמם, אבל עם הסיפור מתגלה שהוא אמיץ וטוב לב וכל מה שצריך...

נילס הולגרסון

גיבור הספר המופלא של סלמה לגרלף על ילד מעצבן, עצלן ומציק שנענש בידי גמד והופך להיות זעיר. נילס עף על גב אווז הבית מרטין(ולא מולי כמו בטלויזיה...) שמצטרף אל אווזי הבר במסעם ללפלנד. ספר שנכתב במקור כספר לימוד גאוגראפיה אבל הוא פשוט סיפור הרפתקאות מותח ומעניין, עם לקח מוסרי מתבקש כבונוס.

נונו

גיבור "יש ילדים זיגזג" של דוד גרוסמן, הוא ילד שובב, שגדל אצל אביו השוטר, אלמן מסוגר וקשוח, ובסיועה של מזכירתו (של האב), שעושה איתו כל מיני דברים כייפיים. זהו ספר הרפתקאות, שמתחיל בנסיעה תמימה ברכבת לחיפה לרגל הבר מצווה של נונו, ובדרך הוא לומד המון דברים על עצמו ועל המשפחה שלו. ספר כייפי מאוד, זורם וקולח, עם המון פיתולים והפתעות בעלילה.

נחום גוטמן

הוא גיבור ספריו של... נחום גוטמן. אף פעם אני לא יודעת מה מכל הסיפורים שלו הוא אמת ומה בדיה, אבל אני מאוד אוהבת לקרוא על הרפתקאותיו. יש לו אבחנות דקות, שנובעות מזה שהוא היה צייר מגיל מאוד צעיר, ולמד להתבונן בסביבתו - בנופים ובהבעות פנים - בדרך מיוחדת. הספרים מלווים בציורים, שמלווים באיורים מקסימים, שעוזרים להבין את הסיפור טוב יותר. ספריו האהובים עלי ביותר הם: לובנגולו מלך זולו - על מסעו לאפריקה. ביאטריצ'ה - על כלבה קטנה שאימצה גור אריות החופש הגדול או תעלומת הארגזים - על הרפתקאותיו כפועל ביקב. עיר קטנה ואנשים בה מעט - על תל אביב כשעוד היתה שכונה עם ארבעה רחובות. וזה המקום להמליץ על מוזיאון נחום גוטמן בנווה צדק, ועל האתר שלו.

ליזי בדיחי

מתוך סדרת ספרים של שולמית לפיד, בהם: "מקומון", "התכשיט" ו"חול בעיניים"(יש עוד ספר אחד בין השני לשלישי ששכחתי). הנה משהו שכתבתי פה פעם, על "מקומון": הספר "מקומון" מספר על יומה העמוס של ליזי, כתבת "הזמן דרום" בבאר שבע. אפילו לקנות אוכל אין זמן כאשר את כתבת חרוצה במקומון. שהלכה ליזי(30, פחות חודשיים)כתבת "הזמן דרום" בבאר שבע, לסקר את המסיבה בביתו של השופט המחוזי פינחס הורנשטיק, לא עלה על דעתה שתסתבך בפרשת רצח. בעקבות אותה תעלומה נכנסים לחייה של ליזי אנשים שלא עלו על דעתה שתכיר. ליזי משרכת את רגליה הגדולות ממסיבת עיתונאים למסיבת עיתונאים וכך כמוה אנו מתוודעים שכרישים ולדגי הרקק של השוק האפור ולקיבוצניקים שהסתבכו בחובות, למתקני עולם, לשוטרים ולעיתונאים... ובאחד מהם היא גם מתאהבת(בכל זאת, זה לא טוב להיות רווקה בגיל 30 פחות חודשיים). הסיפור הופך למעניין ולמותח עם כל עמוד, כאשר בסופו של דבר ליזי אף פותרת את מקרה הרצח. לקראת סוף הסיפור ישנו ניצוץ של תקווה שליזי תמעיט בעבודתה כאשר עכשיו נראה שהיא מאושרת ומאוהבת, אך במהרה היא מבטיחה שעבודתה המעייפת במקומון לא תפסיק. הכותרת של הסיפור מתאימה לה במדויק כי כולם ידעו שליזי היא המקומון והמקומון היה כל חייה. ליזי, עם עגילי הפלסטיק הגדולים שלה(שנהפכו לסמלה המסחרי)יודעת שלעולם לא תהיה כוכבת תקשורת אך היא עושה את מלאכתה באמונה ובחריצות ואנו עוקבים אחר בעיותיה המקצועיות לאחר התגבשות אישיותה ונשיותה.

ליאור מהסדרה של שולה מודן

על המכשפה של ליאור, ליאור והחור וכו', ספרי פעוטות נחמדים אם כי דידקטיים ביותר לפתרון בעיות קיומיות שמטרידות את עולמם של הפעוטות. אישית אני מחבבת את ליזי בדיחי, אבל נראה לי שעדיף להתמקד בספרי ילדים ונוער, כדי להבדיל מפורום ספרים האחר. לא?

ליירה

גיבורת הסדרה "חומריו האפלים" של פיליפ פולמן. ליירה מופיעה אמנם בכל שלושת הספרים בסדרה, אבל היא הגיבורה הראשית של הראשון ("המצפן הזהוב") ושל האחרון ("משקפת הענבר") ופחות של האמצעי ("הסכין המעודן"). ליירה היא ילדה, שגרה באוקספורד ביקום מקביל לשלנו, ואחרי שהיא שומעת שיחה שלא נועדה לאוזניה, היא יוצאת למסע ארוך, שמטרתו חיפוש אחר חברה הטוב רוג'ר, ובמהלכו היא נעזרת בסוענים, בדוב קוטב משוריין, במכשפות ובמכשיר, שניתן לה ע"י מנהל הקולג' בו היא גרה - המצפן הזהוב. בכל מסעותיה היא מלווה על ידי הדמון שלה, פנטלמון, שמסוגל לשנות צורה, והיא לומדת על הוריה ועל חבריה. (כל המושגים המבלבלים הנ"ל מוסברים בסופו של דבר במהלך העלילה של הספרים). בספר השני היא פוגשת את ויל, ובספר השלישי שניהם פועלים ביחד לפתרון התעלומה. בעיני, זו סדרה פשוט קסומה, שאותה קראתי בנשימה עצורה. העלילה מותחת, כתובה היטב ומתורגמת באופן קולח ביותר. הדמויות מעניינות ומעוררות רגשות עזים - אמפתיה וסלידה. הרעיונות המובעים בספרים מעוררים מחשבה ועניין, ומציעים דרך הסתכלות שונה על דברים מוכרים.

Athaclena

New member
רק חבל שהכריכות בעברית מכוערות כ"כ

תריצו חיפוש על השמות באנגלית באמאזון או בגוגל תמונות ותראו כמה יפות הכריכות המקוריות...

RainDrop

New member
אני חושבת שדווקא../images/Emo80.gif

הכריכות של הספרים בעברית יפות יותר.
(well, ואולי זו רק אני
)

לוסי

היא האהובה עלי מבין ארבעת האחים שמגיעים לנרניה ב"האריה המכשפה וארון הבגדים" של ק.ס. לואיס. לוסי היא הראשונה למצוא את נרניה והראשונה להשתכנע בקסם שבה. היא עובדת קשה לשכנע את האחרים ולגשר בינם לבין היצורים הקסומים שבנרניה. משהו בשמחת החיים ובידידותיות שלה מדבק, והופך את הקריאה לכייפית ביותר (בניגוד, לדעתי, לקריאה מנקודת המבט של אדמונד או סוזן, למשל). לוסי היא אחת הגיבורות גם בספרים "הנסיך כספיאן" ו"המסע בדורך השחר", ומשתתפת גם ב"הסוס ונערו" וב"הקרב האחרון".

(ה)כינה נחמה.../images/Emo6.gif../images/Emo19.gif

הכינה החמודה הזאת מ"הכינה נחמה" שעברה מראש לראש עד שמצאה את הראש המתאים.^^

כושי (הכלב של נושי...)../images/Emo107.gif

הוא ממש ב-כ' (בניגו לנחמה שלמעשה שמה מתחיל ב נ'....
) ואמנם היום שמו כבר לא פוליטיקלי קורקט אבל הוא וספרה של ימימה אבידר טשרנוביץ' עדיין נשארים נחמדים ונאמנים. סיפור פשוט ותמים על חברות אמיצה בין ילד לכלב. בלי דרמות גדולות מדי או גימיקים, אבל יופי של סיפור לפעוטות!

למעלה