יאללה, בואו נתחיל שרשור א-ב

יעל, מ"הבית של יעל"../images/Emo82.gif

יעל, מ"הבית של יעל" הקלאסי של מרים רות: סיפור על ילדה שרוצה מקום משלה, וההרפתקה המתלווה להשגתו.

maore

New member
ירון זהבי - חסמבה - מוסינזון

מנהיגה של חבורת חסמבה...

סאדאקו

זאת גיבורה פחות ידועה אבל מאוד אהובה ומכובדת, מספר בשם "סאדאקו רוצה לחיות" שמתאר אחד מהרגעים העצובים והמבישים בהסטוריה האנושית- הטלת פצצת האטום על הירושימה. סאדאקו היא ילדה שחווה את התופת, את האימה האיומה, ומתמודדת עם תוצאות ההפצצה והקרינה. למרות איך שזה נשמע, זה ספר אופטימי. כואב, אבל עדין, רגיש ומרגש מאוד ונדמה לי שרק מעטים מכירים אותו. כתב קארל ברוקנר והוא יצא מזמן אבל שווה לחפש.

סלמנקה מייפל הידל../images/Emo29.gif../images/Emo29.gif

סלמנקה מייפל הידל – גיבורת "שני ירחים" של שרון קריץ', שמגוללת בעדינות סיפורי חיים מרגשים שמשתלבים זה בזה תוך כדי מסע ברחבי ארה"ב עם סבא וסבתא אקסצנטריים. סיפור התבגרות שמתאים לכל הגילאים!

sigalit33

New member
סאאסקי מ"ילדת הגבעות"

מאת אלואיז מקגרו, יצא בסדרת מרגנית של זמורה-ביתן. אחד הספרים האהובים עלי עם הגיבורה הרגישה, הכואבת והאמיצה. סאאסקי הוא השם שנתנו לה בני האדם אבל יש לה שם נוסף שניתן לה ע"י בני עמה (הפיות, תושבי התל) אבל אני לא זוכרת אותו בדיוק, משהו כמו מוקלקלן...

עוץ לי גוץ לי

כשמדברים על שמות וספרי ילדים- מי מתאים יותר מהשם האולטימטיבי,-"שמו המפורש של הו הי זה/ הוא סוד כמוס במחזה...." והמחזה הנפלא כולו,עם הטקסט העשיר של שלונסקי (מבוסס,כמובן, על אגדה של האחים גרים)מסתובב סביב הגיבור ששמו מתגלה רק בסוף. סיפור קצת אכזרי ומפחיד, כמקובל אצל גרים, אבל העיבוד עושה אותו מענג לכל הגילאים כחומר קריאה משובח ואגב, גם העיבוד של הקאמרי שעדיין מופיע על הבמות מדי פעם מומלץ ביותר.

sagiberg

New member
צ

sagiberg

New member
ציון כהן- "אל עצמי" של רון -פדר

על הילד מבית שאן ועל גלגוליו ממשפחה אומנת אל הקיבוץ ומשם לבית שאן ו.... הכל ברגישות ובגובה העיניים.

sigalit33

New member
פינוקיו ופיטר פן

אני מודה ומתוודה שלא קראתי את התרגום המלא של פינוקיו (מאת קרלו קולודי בהוצ' זמורה-ביתן), אבל אין ספק שזוהי דמות קלאסית כמו גם פיטר פן (באותה הוצאה, מאת גיימס מתיו ברי, בתרגום אבירמה גולן), ספר מעניין, מהנה, עצוב ומעורר מחשבה.

פצפונת

מ"פצפונת ואנטון" של אריך קסטנר. ילדה אסרטיבית מבית עשיר, שמתחברת עם ילד ענו מבית עני. פצפונת אוהבת להעמיד פנים ולעזור לאנשים, ושתי הנטיות האלה מסבכות אותה מצד אחד, אבל גם מביאות אושר גדול, מצד שני. אחרי כל פרק יש רשימה קצרה של מחשבותיו של הסופר על האירועים בפרק.

maore

New member
ו-טו

נכון - הוא לא באות פה... אבל תסלחו לי נכון? פיט פט וטו - ספרה הנפלא של חיה שנהב על שלושה גמדים שאוהבים לפטפט- מאחורי ההר 123 ישבו שלושה גמדים 123 לא אכלו ולא שתו 123 רק ישבו ופיטפטו 123 ו... (לא) רק גמדים יכולים לעשות דברים כאלה!

maore

New member
פוליאנה

גיבורת הספר באותו השם (וגם - פוליאנה וג'ימי), ויצא פעם גם סרט בשחוק לבן... הילדה היתומה שהפכה סמל לאופטימיות וממציאת "המשחק" !

קריוס ובקטוס

אמנם בקטוס מתחיל ב-ב' אבל חיפשתי מישהו ב-ק' והצמד חמד הזה בלתי נפרד. קריוס ובקטוס הם זוג חיידקים שבונים לעצמם בית גדול ומפואר בשיניו של עוזי, עד שמגיעים האויבים האיומים- מברשת השיניים ובסוף גם רופא השיניים המפחיד. נכון, זה סיפור דידקטי על הגיינת הפה, אבל זוית הראייה הבלתי צפויה של החיידקים הופכת את התמונה ומעבר לזה- למי שהיו ילדים בשנות השמונים (כמוני...) זו פיסת נוסטלגיה רצינית. לבושתי שכחתי את שם הסופר....

למעלה