יגאל עמיר רוצה להתחתן

אבא גאה

New member
יגאל עמיר רוצה להתחתן

http://images.maariv.co.il/channels/1/ART/631/825.html ח''כ יוסי שריד (מרצ) אמר ''למעריב אונליין'': ''הייתי יותר מרוצה לו הזמינו אותי להלוויה של יגאל עמיר, ולא לחתונה שלו. קללת עולם על הרוצח על כלתו ועל זרעו''. ח''כ אופיר פינס (עבודה) אמר: ''המחשבה שמישהי רוצה להתחתן עם יגאל עמיר, והתגרשה מבעלה לצורך זה, מעוררת חלחלה וצמרמורת. מקומם מאוד שיגאל עמיר רוצה לשקם את חייו באמצעות נישואים, בעוד שהעם עדיין מדמם בעקבות אותו רצח והפצע לא הגליד''. ח''כ דניאל בנלולו (ליכוד) קרא לשלול מעמיר את הזכות להתחתן: ''אין לאפשר לרוצח הנתעב יגאל עמיר להתחתן. בהיעדר עונש מוות במדינה הזכות היחידה שיש לאפשר לו היא הזכות לחיות''. יו''ר סיעת העבודה, ח''כ דליה איציק, אמרה: ''את החתונה הזו ראוי לקיים במקום אחד בלבד, בבריכה מלאת דם''. ח''כ איתן כבל (עבודה) אמר: ''מדינת ישראל צריכה לתת לפושע הזה להינמק בכלא ולא לאפשר לו להינשא לעולם. יגאל עמיר אינו ראוי ליחס של בני תרבות. אין שום סיבה בעולם שיקום דור המשך לרוצח המתועב הזה''. לא קצת מגזימים? כשמאלני שכאב מאוד את רצח רבין חורה לי היחס הזה וההתבטאויות המגעילות הללו כנגד יגאל עמיר. יגאל עמיר הוא רוצח כמו מאות רוצחים אחרים שממלאים את בתי הכלא, האם זכותו של רוצח להתחתן? האם משנה את מי רצחת? אה, כן, שלא יגידו לא קשור לנושא הפורום :"אני הומו ויש לי ילד".

אז שיתחתן!

כל עוד זה לא יגרום לשחרור מוקדם שלו, למי אכפת מהאיש הזה בכלל? אישית הייתי מעדיפה לא לשמוע עליו כלל. פירסום הוא סוג של הישג נחשק ונחשב בחברה שלנו. וגם לזה האיש הזה לא ראוי.

אבא גאה

New member
מסכים איתך

אבל אין מה לעשות הוא איש מפורסם. מפורסם בשל פשע, אבל חסרים כאלו? אני עכשיו ככה מהראש יכול לתת לך 10 מפורסמים שהתפרסמו בשל פשע מתועב זה או אחר. יחד עם זאת אני לא חושב שיש להתיחס אליו בחומרה גדולה יותר מאשר זה שרצח את אשתו בגלל שלא הכינה לו קפה. שניהם נבלות ולשניהם מגיע לסבול. מה שאני רוצה לגיד זה שההתבטאויות האלו לא מוסיפות כבוד לאף אחד ואין שום סיבה לנבחרי העם לדבר בצורה כזו.

ניראות

New member
../images/Emo45.gifמסכימה איתך

כל דיבור עליו, זה הישג נוסף שלו. הייבוש שלו רק יועיל

אבא גאה

New member
חברות יקרות שלי

אני לא מבין את הקטע הזה? אז זהו מתעלמים? לא מדברים וככה אנחנו "מענישים אותו"???? הרי ברור ששמו ייזכר לעד ולא רק שייזכר עו שימו לב כיצד כותבים זאת "רוצחו של..."... לעומת זאת את המפלצת הנוראית ההוא שרצח את בתו הקטנה באמבטיה - את השם שלו אני כבר לא זוכר. ככה זה בעולם הזה. אז מה? נשתוק ונאמין שעכשיו הכל יעבור?

הבעיה היא...

שמצד אחד - צדקת: החכי"ם התבטאו בצורה לא נאותה. מאידך, להגיד זאת = לצדד בעכברון הנמוש הדוחה ההוא. אז.. דילמות כאלה עושות ממני
...

אבא גאה

New member
לצדד ;סומר של ליאת האחרת;

????? אללא היסטור לצדד הוא עדיין עכברון נמוש דוחה ואיני מצדד בשום צד שלו. רק שיהיה ברור קבל עם ופורום מצד שני (ומי שמני שופט? אף אחד מסתבר) מעשהו לא חמור יותר מרוצח אשתו או ביתו או שכנו או מורו או אביו או חלבנו או השד יודע מי.... אם יש חוק שמתיר לרוצחים להינשא אז דין רוצח א' כרוצח ב'.

רגע מותק !!!

העכברוש הנמושון הוא לא רק רוצח. הוא עשה שני דברים: 1. הוא רצח אדם בן שיבעים(?) 2. הוא רצח ראש ממשלה. 2 הוא החלק המשמעותי כאן: כמו שאסור לפגוע בדגל המדינה, רצח ראש ממשלה, הוא אחר לגמרי ברמה הזו, מרצח אפילו של ילדה קטנה ותמה. כי מבחינת יצחק רבין האדם? הוא לא היה יכול לבקש סוף יפה מזה לסיפור חייו - מוות הירואי, כששיר השלום בכיסו מוכתם בדם? ממש "אוויטה".. על רצח קשיש לא מקבלים את שינאת העם כולו... זה כמו ההבדל בין להצית מועדון או בית ספר, להצתת בית המשפט העליון או הכנסת... (או בית כנסת).

שמנתולה

New member
2 הוא אכן החלק המשמעותי כאן

ואת זה אני אומרת מנסיון אישי של מי שסבה נרצח (יריה בצוואר מאחור ואז 27 דקירות סכין כדי "לגמור עניין") ביום הולדתו ה-70, חצי שנה לפני שרבין נרצח. החלאה שרצח את סבי קיבל (בעסקת טיעון כמובן) 15 שנות מאסר. עוד שנה הוא ישתחרר אחרי שינכו לו שליש על התנהגות טובה (אונס של בחורה בזמן ש"הבריז" מבי"ח פסיכיאטרי בו שהה להסתכלות לא נחשב להתנהגות רעה). ואגב, ההבדל לא מתבטא רק בעונש, את מי שסייע לחלאה לרצוח את סבי אף אחד לא חיפש ולא ניסה להעמיד לדין. ככה זה, פשוטי העם נחשבים פחות.

נכון...

הנה תיאור מצמרר של רצח אכזרי, (שבוצע בידי אנס ערמומי), מישו זוכר את מקרה סבא של שמנתולה מהעיתון? מישו זוכר פרטים על המקרה? זהותו של הרוצח? איך מודדים רצח?

אבל אבל אבל

זה מה שאמרתי, לא? רוצה להתחתן, שיתחתן. מותר לו. אבל רצח פוליטי אינו כרצח אישי. מי שפוגע בנפשם של עם ומדינה, אינו כמי שפוגע בנפשו של אדם פרטי, גם אם מניין הקורבנות בנפש שווה בשני המקרים. איני חושבת שצריך למנוע ממנו נישואין, או זכויות של רוצח אחר, זולתי האפשרות להמתקת העונש וקיצור שנות המאסר. עד כאן.

אבא גאה

New member
לצורך הדיון אני רוצה לשאול "למה"?

לא שהייתי רוצה שימתיקו לו את העונש או יקצרו לו את המאסר. אבל אני רוצה להבין מדוע רצח פוליטי חמור יותר? מדוע זה בסדר להמתיק עונש או לקצר עונש לאלי פימשטיין אבל לא ליגאל עמיר?

נועה רז

New member
אלי פימשטיין

ולבת שלו קראו הודיה קדם. ומגיע לו להתחתן, למרות שאני לא מבינה מי מוכנה להתחתן עם החלאה. הוא לא שונה מרוצח אחר. רבין ז"ל לא יותר חשוב מהודיה קדם ז"ל. שניהם נרצחו בגלל שנאה עיוורת.

אבא גאה

New member
ומי מוכנה להתחתן עם חולדה?

חולדה אחרת. לכל סיר יש מכסה גם לסירים המגעילים....

ברצח רבין

נרצחו גם האדם, וגם התפקיד... זה בטח לא יותר עצוב מרצח של ילדה קטנה, אבל זה בעל משמעות לאומית , בנוסף.

למעלה