יגאל עמיר רוצה להתחתן

אבא גאה

New member
לא משווה בין רצח רבין

ל"רצח " היטלר (נגיד, לו נרצח) רק תוהה, האם יש רמות שונות של "בסדר" כשמדובר ברצח או שכל רצח פוליטי יש לגנות. אין מה לדבר - על רצח רבין התאבלה המדינה הרבה יותר מאשר על רצח כהנא או גנדי. אז כן יש סוגים שונים? עובדה שגם ניתנה לגיטמציה להתאבל פחות במקרים אחרים ויותר ברצח רבין.

אבל זו בדיוק הנקודה...

שאת גנדי וכהנא רצחו אנשים שלא היו אזרחי מדינת ישראל. את רבין רצח "מלח הארץ", "אחד משלנו", ואני יכולה להוסיף עוד סופרלטיבים -ש אני מתכוונת אליהם ... האבל הגדול (שלי לפחות) היה על שברון החלום של "כל ישראל אחים" ושל "ראש הממשלה של כולנו" .

לא נעים להגיד אבל זה בדיוק הטיעון

של יגאל עמיר. שאם הוא לא היה רוצח הוא היה מביא לחורבן. אז תסלחו לי מאוד.זה ממש בושה שבן אדם כותב שמגיע לזאבי רצח.(אני חושבת שאם הייתם מחליפים את השם זאבי ברבין לא הייתם מדברים איתו יותר. ואני לא מדברת כרגע על מי רצח אלא על הנרצח עמצו.

פרח7

New member
ד מ ו ק ר ט י ה

האם יש צורך להסביר מהי הדרך הנכונה להשפיע על מהלכים מדיניים? טעוניו של יגאל עמיר ידועים. אז מה? יש עוד כמה רוצחים שיש להם טעונים למה זה היה מוצדק לרצוח.

אורי 0

New member
לשיטתו, יגאל עמיר צודק.

הוא נגד דמוקרטיה, ורוצה להביא לבנין בית המקדש (לפי מכתב שצוטט ב"מעריב" לאחר הרצח). יצא לי להכיר אדם חביב שהסכים עמו בעצם - הוא אמר שרבין הוביל לאסון. שאלתי אותו למה הוא לא תומך ברצח, והוא אמר לי ש"רצח של יהודי פוגע באחדות העם". משהו כזה. אני לא תומך ברצח זאבי, או חושב שמה שהוא עשה הפך אותו לראוי לעונש מוות, שיפוטית. אבל כמו שלא אצטער על מותו של סוחר סמים שנרצח במסגרת מלחמת כנופיות, כך לא אצטער על מותו.

פרח7

New member
../images/Emo32.gif

הפעם שלווה... יש ביטויים מהתקופה ההיא המתארים את הזעזוע מהרצח כמו למשל: "מי היה מאמין שיהודי ירצח יהודי????..." הללללו? רוב הרוצחים היהודים בבתי הכלא רצחו יהודים, לא?

אבא גאה

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif

אמא של בעלי (להלן חמותי, להלן שיינה) אומרת: "בישראל בטוח, אין פושעים, כי כולם יהודים"

פרח7

New member
../images/Emo32.gif

לפעמים אני חושבת על נקודות מפנה בהיסטוריה של העולם. מה היה קורה אילו... למשל... אם הייתה מצליחה ההתנקשות בהיטלר... אולי זה היה לטובתנו. ואולי... היה ממשיך את דרכו נאצי בכיר שהיה ממשיך את דרכו של היטלר, וממשיך להשתמש בכוח השנאה להניע (מוטיבציה?) את עמו. ואולי אותו נאצי לא היה עושה את הטעויות שעשה המגלומן המטורף היטלר. ואולי גרמניה הנאצית הייתה מעצמה אירופית עד עצם היום הזה. קשה לדעת מה היה קורה אילו. זה היה OFF טופיק. יש הבדל משמעותי בין היטלר לבין כל השאר. היטלר יישם אידאולוגית רצח והשמדה. לא היה למי לפנות כדי לעצור את ההשמדה של מיליוני אנשים. אם היה נרצח, הייתי רואה ברצח, הגנה עצמית. מסכימה איתך שהיה לשפוט את יגאל עמיר גם על פגיעה בדמוקרטיה ועל פגיעה בבטחון המדינה.

מיטב ידיעתך לוקה בחסר אחד:

לפלסתינים תושבי השטחים עומדת האפשרות לקחת עו"ד ולתבוע כל אחד. עוד לקות: אם הייתי רוצחת מנהיג אנטישמי המסית נגדנו - אני מקווה שלא היית מתקשה לגנות אותי. עוד אחד: לו רצחתי את "צורר עמי" = כל מנהיג פלסתיני הקורא לגירוש היהודים מישראל - אני מניחה שגם אז לא היית נמנע מלגנות אותי.

נראה לי דווקא שמי שמרוויחים ביושר..

הם כל מי שרוצים בחיסולה של מדינת ישראל. אם כבר ברווח עסקינן. וגם אני לא אגנה רצח של גזענים, אנטישמים (המון מהם משום מה מרוכזים בגדה וברצועה). אבל אמרנו שפוליטיקה זה לפורומים אחרים ויותר לא אוסיף.

אלי פימשטיין ואני לעולם לא ישכח

אני חושבת ודי להבדיל בין דם לדם. רצח ראש הממשלה הוא מזוויע. אבל גם רצח נהג מונית סתם כך הוא רע מאוד. וגם ילדה קטנה שנרצחת זה מזוויע. ובכל זאת את אלי פימשטיין לא יושיבו בבידוד יאפשרו לו חופשות.ויתנו לו הטבות ואפילו זמן שיחרור. למה ככה. מבקשת סליחה אבל זה נורא מרגיז אותי. שראש ממשלה יותר חשוב מילדה קטנה.

פרח7

New member
אז אולי כדאי

להמתיק את עונשו? סה"כ בחור טוב מבית טוב פשיעה ראשונה שלו. מתנהג יפה בכלא אינו מהווה סכנה לציבור הוא לא יחזור וירצח ראש ממשלה נוסף. אם הוא רוצח ככל רוצח, למה להחזיק אותו בכלא? אני לא מבחינה בין דם לדם ורצח באשר הוא , הוא מזעזע וזה לא משנה אם זו ילד/ה או אישה או גבר רציחתה של הודיה (לא יודעת למה רק עליה מדברים כי בעיני כל רצח הוא מתועב) היא מזעזעת אך היא אינה מאיימת למוטט את המדינה כולה. רצח ראש ממשלה כן עונשו של מי שמנסה להחריב את הדמוקרטיה במדינה ראוי שיהיה חמוק יותר מכל עונש שהוטל על אדם אחר בכל עבירה שהיא. רצח ראש הממשלה היה ניסיון להפיכה פוליטית אלימה (שהצליחה) הוא איים להחריב את הבית שלי ושל משפחתי וחברי. ניתוח הרצח כרצח... הוא מסוכן לעתיד המדינה שלנו כמדינה דמוקרטית. הפיכה פוליטית אינה רק רצח היא משמעותית יותר לעתיד כולנו.

לא היתה הפיכה פולטית עדיין נשארנו

בדמוקראטיה להפיך לפי מה שהיה אז הציבור בגלל הרצח נטע יותר שמאלה.למרות שלפני כן הוא היה יותר ימני. ורצח של נהג מונית מאיים למוטט את המדינה שלי באותה מידה ואפילו יותר. ואם כבר מדברים ככה אז למה לא עונש מוות. יש חוק והחוק מגן גם על האסיר הכי מנוול. ככה זה בדמוקראטיה. ואם כבר משהו מאיים על הדמוקראטיה זו ההתנהגות האנטי דמוקראטית שהיתה פה אחרי הרצח ר"ע מרגלית הר שפי. וגם להגיד שהימין שנבחר באופן דמוקראטי ממוטט את ביתך . נו זה קצת לא דמוקראטי.

פרח7

New member
שמישהו פה יסביר לי

אם יגאל עמיר הוא "כולה" רוצח של יצחק הקשיש למה הוא נענש בחומרה יותר מכל רוצח אחר? אולי נעשתה טעות? למה לא מערערים על גזר הדין? איך יתכן שאתם נלחמים על זכותו לחיי אישות והמשכיות ולא על חרותו הבסיסית לצאת לחופשי ולגדל את ילדיו? לי זה נראה שיש לכם מוסר כפול.

כתרי לי זעיר...

י.א. הוא רוצח. כמו כל רוצח. אבל הוא גם פגע באושיות המדינה. כמו שיש הבדל בין העלבת אזרח/ית ל"העלבת עובד/ת ציבור"- ככה ברמת החוקית (לא ברמת הכאב האנושי) , חייב להיות הבדל בין רצח האיש, לרצח נושא התפקיד - ראש הממשלה. חבל מאד שהוא לא עמד לדין גם על פגיעה בבטחון המדינה. פשלה!

היי דבי, כאן זיוה

מדהים אבל גם מעלה קצת הרהורים נוגים,כמה דומות התגובות שלנו בלי לתאם. מה שהכי מצא חן בעיני שהעלית לדיון בדרכך האגבית את דמותה של החברה המטפלת ברוצח במקום את הדיון באשר לחומרת הרצח שבעיני הוא הדיון הפחות חשוב וכמובן הוא הדיון השליט... כיוון שהכרחת אותי הבקר לשמוע רשת ב' אז אחרי שירדת מהרכב ציטטו ראיון מוקדם יותר עם זהבה גלאון שטענה שמטעמים של זכויות אדם ושוויון בין אסירים לא ניתן לאסור על עמיר להתחתן. אני חייבת להסכים שכן חוקים ואכיפה של חוקים שרומסים זכויות אדם (כמו שקורה בישראל בשפע...) מסוכנים בעיני הרבה יותר מרצח ראשי ממשלות (מה לעשות, הסיכוי שפתאום יעצרו אותי סתם, ישימו אותי בתא מסריח וקטן ללא פרטיות גם כשאני עושה את צרכי ועם סיכוי שיאנסו אותי ודרך אגב גם לא ייתנו לי להיפגש עם עורך דין לפני חקירתי שלא לדבר על מה יקרה אם אפול ביד השב"כ גדול יותר מהסיכוי שאהיה ראש ממשלה...) וברצינות: אני מהרהרת לא מעט בשאלה אם פושעים אידיאולוגיים גרועים יותר או פחות מסתם פושעים. כיוון שבמקרה של עמיר זו שאלה קשה אני חושבת לעצמי על רוצחי החמאס: האם היותם לוחמי חופש על פי האידיאולוגיה שלהם מקלה את חומרת מעשיהם ואולי העובדה שכוונתם המוצהרת היא להילחם בעצם קיומה של המדינה (ותוך כדי כך גם בדמוקרטיות שלה...) צריכה להיות שיקול לחומרא שכן המדינה היא זו ששופטת אותם. במובן הזה, מנקודת המבט הזו, מעשיהם דומים למעשיו של יגאל עמיר. אני חושבת שכיוון שקשה להכריע בשאלה הזו עדיף להתייחס לפושעים אידיאולוגיים כמו ליתר הפושעים. התייחסות שוויונית כזו גם משדרת מסר של חוסר הכרה בפשע אידיאולוגי כשונה מכל פשע אחר ובכך מנטרלת את הכח של פשע כאקט של מוסר. במקרה של רוצחים אני חושבת שיש כאן גם מסר של ערך החיים: לא משנה את מי רצחת אי אפשר להשוות חומרה של רצח כי החיים הם ערך עליון! והכי חשוב: התייחסות כזו, השומרת על זכויותיו הבסיסיות של רוצח הנתון בשביינו, בבתי הכלא שלנו, שומרת על דמותנו וצלמנו כחברה. אם הפושעים הם מראה מעוותת שלנו הרי שהחוק ודרכי אכיפתו הם המראה הישירה שלנו כחברה. כדאי לדאוג שלפחות במראה הקונוונציונלית ניראה בני אדם...

אורי 0

New member
רוצחי החמאס

כיגאל עמיר, לא ישתחררו לפני זמנם, איש לא יקצוב את עונשם ולא יתן להם חנינה (אלא במסגרת עסקת שבויים או שחרור דומה). וזאת למרות שרבין עצמו, כמפקד, כקצין מטה, כרמטכ"ל וכראש ממשלה הורה על הרג (ביודעין) של יותר אזרחים מכל איש חמאס. (במבצע "דין וחשבון" בלבד, ירו תותחנינו לתוך כפרים מיושבים, בהוראת ראש הממשלה ושר הביטחון, והרגו כ 70 אזרחים).

תגובה מאשא"א ב'

עם כל הכבוד לחומרה שברצח ראש ממשלה, ובעניין הזה אני נוטה להסכים עם ערבה, יש מרחק רב בין רצח רה"מ לבין נסיון לעשות הפיכה ולפגוע באושיות הדמוקרטיה, מעבר לפגיעה הקונקרטית שיש בעצם מעשה הרצח. הראיה הכי טובה לכך היא שהוא לא הואשם באף עבירה על בטחון המדינה ואת מוזמנת לפתוח את החוק הפלילי ולגלות שיש פרק שלם של עבירות כאלה שעונשן וההליכים לגביהן חמורים יותר מכל עבירה אחרת. חוסר היכולת לעשות את ההבחנה בין הרצח כהתנהגות פוליטית אנטי דמוקרטית בעצמה לבין הרצח כפגיעה בדמוקרטיה ובמשטר הדמוקרטי הוא מסוכן. והסכנה הגדולה ניכרת בדברייך: "הוא הצליח" כדאי להזכיר: "ההצלחה" עליה את מדברת היתה עליה לשלטון של מפלגה דמוקרטית! שאף התחייבה (גם אם אפשר להתווכח אם עמדה בהתחייבותה ובאיזו מידה...) לכבד כל הסכם עליו חתמה הממשלה הקודמת! אכן למרבה הזוועה מדובר במפלגה ימנית ...

ואני אשאל:

כמו שיש הבדל בין העלבת אזרח/ית ל"העלבת עובד/ת ציבור"- ככה ברמת החוקית (לא ברמת הכאב האנושי) , חייב להיות הבדל בין רצח האיש, לרצח נושא התפקיד - ראש הממשלה. האם לא היה מקום שהוא יועמד לדין גם על פגיעה בבטחון המדינה? ההצלחה שלו לא היתה בהעלאת מפלגה ימנית לשלטון, אלא בהצלחתו לגרום לבחירות!! זו בהחלט פגיעה בסדר היום של המדינה, לא?

למעלה